Ga naar de inhoud

Take Care Now: zorgverzekering voor jongeren

De zorgverzekering van Take Care Now, een zorgverzekering voor jongeren, wordt in 2015 niet meer aangeboden. Achmea, het moederbedrijf van Take Care Now, heeft besloten om de zorgverzekering over te laten gaan naar Zilveren Kruis. Jong en christelijk? Kijk dan ook even naar de christelijke zorgverzekering Pro Life, eveneens van Achmea. Alternatieven voor de Take Care Now-zorgverzekering zijn Zekur (de zorgverzekering voor jongeren van Univé), CZ Direct of Bewuzt van VGZ.

Bij de zorgverzekering Take Care Now konden jongeren kiezen uit een basisverzekering, drie aanvullende verzekeringen en drie tandartsverzekeringen. Ga voordat je een zorgverzekering afsluit, eerst zorgverzekeringen vergelijken en vraag vrijblijvend en gratis offertes op.

Take Care Now basisverzekering

De basisverzekering voor jongeren van Take Care Now is een zogeheten naturapolis, waarbij je niets hoeft voor te schieten. Je kunt zorg krijgen bij de zorgaanbieders met wie Take Care Now een contract heeft. Omdat Take Care Now onderdeel is van het grote Agis, heeft de zorgverzekeraar contracten met heel veel zorgaanbieders. Je kunt dus bijna altijd terecht bij de zorgaanbieder van jouw keuze. Je kunt via de website opzoeken of jouw arts, fysiotherapeut of ziekenhuis een contract heeft met Take Care Now. Omdat de overheid bepaalt wat er onder de basisverzekering valt, ziet de basisverzekering van Take Care Now er hetzelfde uit als de basisverzekering van elke andere zorgverzekeraar.

Wat is de premie van de zorgverzekering van Take Care Now 2014?

De premie voor de zorgverzekering van Take Care Now gaat in 2014 omlaag naar 85,70 per maand oftewel 1028,40. Daarmee is Take Care Now een van de goedkoopste zorgverzekeringen in 2014 bij een wettelijk verplicht eigen risico van 360 euro. Ook in 2013 was Take Care Now, toen nog met een maandpremie van 99,67 euro, een van de goedkoopste zorgverzekeringen. Ben je gezond en verwacht je weinig zorgkosten te hebben in 2014? Overweeg dan of je het verplichte eigen risico van 360 euro wilt verhogen naar het maximale eigen risico van 860 euro. Je zorgpremie bij Take Care Now daalt dan naar 64,87 euro per maand.

Ga naar ons overzicht van premies zorgverzekeringen of vergelijk de zorgverzekering van Take Care Now met andere zorgverzekeringen.

Aanvullende zorgverzekeringen bij Take Care Now

Take Care Now biedt je keuze uit drie aanvullende zorgverzekeringen: T@ke 1, T@ke 2 en T@ke 3. Iedereen is verplicht om een basisverzekering af te sluiten, maar je mag zelf bepalen of je een aanvullende verzekering afsluit of niet.

De premies voor de aanvullende zorgverzekeringen verschillen: hoe meer er gedekt is, hoe hoger de premie. De aanvullende verzekering T@ke 1 vergoedt onder meer condooms, spoedeisende hulp in het buitenland, negen behandelingen fysiotherapie en brillen of lenzen (enkelfocus 50 euro per twee jaar). T@ke 2 vergoedt onder meer ook twaalf behandelingen voor de fysiotherapeut, brillen en lenzen (max. € 75,- per 2 jaar, enkelfocus), vaccinaties voor het buitenland en gehoorbeschermers. Met T@ke 3 zijn ook alternatieve geneeswijzen (tot maximaal 500 euro per jaar), brillen en lenzen (maximaal 100 euro per twee jaar, enkelfocus) en vaccinaties voor het buitenland vergoed. De vergoeding voor extra psychologische zorg die in 2013 nog wel in T@ke3 zat, is in 2014 geschrapt.

Of je een aanvullende verzekering nodig hebt, is helemaal aan jou. Als je verwacht veel medische kosten te maken, dan kan het interessant zijn uit te rekenen of de premie opweegt tegen de vergoeding. Actie: Nieuwe klanten die bij Take Care Now een basisverzekering plus aanvullende zorgverzekering afsluiten, krijgen 75 euro korting op de aanvullende verzekering middels een cashback begin 2013.

Tandartsverzekeringen bij Take Care Now

Naast de basis zorgverzekering en de aanvullende verzekeringen kun je bij Take Care Now ook kiezen uit drie tandartsverzekeringen: T@nd 50, T@nd 250 en T@nd 500. De getallen in de naam verwijzen naar het maximale bedrag dat je per jaar vergoed krijgt. Consulten en de mondhygiënist worden volledig vergoed bij alle drie de tandartsverzekeringen. De overige kosten worden voor 75 procent vergoed met een maximum van respectievelijk 50, 250 en 500 euro. Ook hier geldt: lees eerst de polisvoorwaarden voordat je een zorgverzekering met tandartsverzekering afsluit.

Extra zorg bij Take Care Now

De zorgverzekeraar biedt haar klanten ook tal van extra zorgdiensten aan, zoals een internet apotheek, diabetes testhulpmiddelen en sportmedisch advies.

5/5 - (1 stemmen)