Univé Zorg Select Polis, de budget zorgverzekering van Unive in 2020

De Univé Zorg Select Verzekering, de budget zorgverzekering van UnivéBudgetzorgverzekeringen zijn al een tijdje in opkomst en ook Univé introduceerde zo’n goedkope zorgverzekering: De Univé Zorg Select verzekering. De premie van zo’n budgetzorgverzekering is laag, maar je hebt minder keuze in zorgverleners. Maar de Univé Zorg Select Polis kreeg in 2017 wel vijf sterren voor prijs van onderzoeksbureau Moneyview. De premie in 2020 bedraagt 107,95 euro per maand.

Wat is de Univé Zorg Select verzekering?

Naast de gewone zorgverzekeringen van Univé biedt de zorgverzekeraar ook in 2020 de Univé Zorg Select zorgverzekering, een zogeheten budget naturapolis, ook wel selectieve naturapolis genaamd. Dat betekent dat u zelf uw eigen huisarts kunt kiezen en dat u voor spoedeisende zorg in alle ziekenhuizen in Nederland terecht kunt. Maar voor planbare zorg kunt u maar beter naar een zorgverlener of ziekenhuis gaan met wie Univé een contract heeft gesloten. In dat geval vergoedt Univé de rekening helemaal. De zorgnota gaat rechtstreeks naar Univé.

Gaat u voor niet-spoedeisende behandelingen naar een zorgverlener met wie Univé geen contract heeft, dan krijgt u maar 70 procent vergoed. Op de site van Univé staat een lijst van ziekenhuizen en zorgverleners met wie Univé een contract heeft. Met de Zorg Select verzekering kunt u bij 75 procent van alle apotheken terecht. U kunt zowel naar de fysieke apotheek als online uw medicijnen bestellen. Bij niet-gecontracteerde apotheken krijgt u maximaal zeventig procent van de kosten vergoed tot maximaal 70% van het gemiddeld tarief dat Univé met wel gecontracteerde zorgverleners heeft afgesproken. Kijk op de site van Unive Zorg Select voor meer informatie.

Wat is de premie van de Univé Zorg Select verzekering in 2020

De Univé Zorg Select verzekering kost in 2020 € 107,95 euro premie per maand. Dat is evenveel als de zorgverzekering van Bewuzt, dat net als Zekur, VGZ en Univé onderdeel is van de coöperatie VGZ. En er zijn meer overeenkomsten, want zowel Bewuzt als Univé Select hebben gesnoeid in dezelfde aanvullende verzekeringen, maar daarover later meer.

Die premie van 107,95 euro is de premie bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Kiest u voor het hoogste eigen risico van 885 euro per jaar, dan krijgt u een korting op de premie. De Univé Zorg Select polis kost dan € 92,95 per maand.  Daarmee is de Univé Zorg Select verzekering een van de goedkoopste zorgverzekeringen in 2020. Bereken de premie van de Univé Zorg Select verzekering. Kijk echter niet alleen naar de prijs, maar vergelijk zorgverzekeringen ook op polisvoorwaarden en vergoedingen. Premies en voorwaarden op de site van Univé zijn leidend.

Aanvullende verzekeringen bij de Univé Zorg Select Verzekering in 2020

De basisverzekering dekt lang niet alle zorgkosten. Vandaar dat zorgverzekeraars een uitgebreid aanbod hebben aan aanvullende zorgverzekeringen en tandartsverzekeringen. Univé heeft voor de Zorg Select zorgverzekering drie aanvullende zorgverzekeringen ontwikkeld: Aanvullend Goed, Aanvullend Beter en Aanvullend Best. Voor tandartskosten zijn zelfs vier tandartsverzekeringen ontwikkeld: Tand Goed, Tand Beter, Tand Best en Tand Ongevallen. Met laatste tandartsverzekering krijgt u tandheelkundige kosten na een ongeval tot maximaal tienduizend euro per ongeval vergoed.

Losse modules voor fysiotherapie, tandheelkundige kosten en alternatieve geneeswijzen

Daarnaast biedt de Zorg Select verzekering klanten de mogelijkheid om aanvullende modules voor specifieke zorg af te sluiten. De eerste twee, Fysio 9 en Fysio 18, zijn aanvullende zorgverzekeringen voor mensen die fysiotherapie verzekerd willen hebben. De namen van de fysio-verzekeringen slaan op het aantal behandelingen aan fysiotherapie, oedeem-therapie en/of oefentherapie Cesar/Mensendiek dat u vergoed krijgt. De Univé Fysio 9 aanvullende zorgverzekering kost € 7,50 per maand en voor de Fysio 18 aanvullende zorgverzekering betaalt u in 2020 € 28,95 euro premie per maand. Ook hier geldt: lees voor het afsluiten eerst goed de polisvoorwaarden en vergoedingen door.

Medische zorg in het buitenland

Daarnaast zijn er nog maar 1 module die spoedeisende zorg in het buitenland en repatriëring dekt.  Deze module kost € 2,50 per maand en biedt werelddekking. De module voor Europa-dekking is geschrapt. Tip: kijk ook even of deze kosten niet al via de reisverzekering gedekt zijn. De modules die alternatieve zorg vergoeden, zijn in 2020 geschrapt. Dat is ook zo bij Bewuzt.

Tandartsverzekeringen bij de Univé Zorg Select verzekering in 2020

In 2020 biedt Univé bij de budgetverzekering naast de vier eerder genoemde tandartsverzekeringen ook nog twee tandartsmodules aan: Univé Tand 250 en Univé Tand 500. De namen verwijzen naar de hoogte van de maximale vergoeding per jaar die u voor deze zorgverzekeringen krijgt. Bij de goedkoopste tandartsverzekering krijgt u 75 procent van de kosten vergoed met een maximum van 250 euro per jaar. Orthodontie wordt niet vergoed. Bij de Tand 500 tandartsverzekering vergoedt Univé 75 procent va de kosten met een maximum van 500 euro per jaar. Ook hier is orthodontie niet verzekerd. De vergoedingen verschillen met die van de reguliere Univé tandartsverzekeringen, maar daar zijn de premies dan ook naar.

Voor de Tand 250-verzekering betaalt u € 13,50 per maand premie. Voor Tand 500 bedraagt de premie per maand € 25,50.
Lees voor u een aanvullende verzekering op de Univé Zorg Select verzekering afsluit eerst goed de vergoedingen en polisvoorwaarden door. Premies op de site van Univé zijn leidend. Lees ook: Reisverzekering nodig voor medische kosten.

Deel dit met je vrienden!