Univé Zorg Select Polis, de budget zorgverzekering van Unive in 2019

Budgetzorgverzekeringen zijn al een tijdje in opkomst en ook Univé introduceerde zo’n goedkope zorgverzekering: De Univé Zorg Select-verzekering. De premie van zo’n budgetzorgverzekering is laag, maar je hebt minder keuze in zorgverleners. Maar de Univé Zorg Select Polis kreeg in 2017 wel vijf sterren voor prijs van onderzoeksbureau Moneyview. De premie in 2019 bedraagt 105,85 euro per maand.

Wat is de Univé Zorg Select verzekering?

Naast de gewone zorgverzekeringen van Univé biedt de zorgverzekeraar ook in 2019 de Univé Zorg Select zorgverzekering, een zogeheten budget naturapolis, ook wel selectieve naturapolis genaamd. Dat betekent dat u zelf uw eigen huisarts kunt kiezen en dat u voor spoedeisende zorg in alle ziekenhuizen in Nederland terecht kunt. Maar voor planbare zorg kunt u maar beter naar een zorgverlener of ziekenhuis gaan met wie Univé een contract heeft gesloten. In dat geval vergoedt Univé de rekening helemaal. De zorgnota gaat rechtstreeks naar Univé.

Gaat u voor niet-spoedeisende behandelingen naar een zorgverlener met wie Univé geen contract heeft, dan krijgt u maar 70 procent vergoed. Op de site van Univé staat een lijst van ziekenhuizen en zorgverleners met wie Univé een contract heeft. Met de Zorg Select verzekering kunt u bij 75 procent van alle apotheken terecht. U kunt zowel naar de fysieke apotheek als online uw medicijnen bestellen. Bij niet-gecontracteerde apotheken krijgt u maximaal zeventig procent van de kosten vergoed tot maximaal 70% van het gemiddeld tarief dat Univé met wel gecontracteerde zorgverleners heeft afgesproken. Kijk op de site van Unive Zorg Select voor meer informatie.

Wat is de premie van de Univé Zorg Select verzekering in 2019

De Univé Zorg Select verzekering kost in 2019 105,85 euro premie per maand. Dat is de premie bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Kiest u voor het hoogste eigen risico van 885 euro per jaar, dan krijgt u een korting op de premie. De Univé Zorg Select polis kost dan 90,85 euro per maand.  Daarmee is de Univé Zorg Select verzekering een van de goedkoopste zorgverzekeringen in 2019. Bereken de premie van de Univé Zorg Select verzekering. Kijk echter niet alleen naar de prijs, maar vergelijk zorgverzekeringen ook op polisvoorwaarden en vergoedingen.

Aanvullende verzekeringen bij de Unive Zorg Select Verzekering in 2019

De basisverzekering dekt lang niet alle zorgkosten. Vandaar dat zorgverzekeraars een uitgebreid aanbod hebben aan aanvullende zorgverzekeringen en tandartsverzekeringen. Univé heeft voor de Zorg Select zorgverzekering drie aanvullende zorgverzekeringen ontwikkeld: Aanvullend Goed, Aanvullend Beter en Aanvullend Best. Voor tandartskosten zijn zelfs vier tandartsverzekeringen ontwikkeld: Tand Goed, Tand Beter, Tand Best en Tand Ongevallen. Die laatste tandartsverzekering van Univé was nieuw in 2018. Met deze polis krijgt u tandheelkundige kosten na een ongeval tot maximaal tienduizend euro per ongeval vergoed.

Losse modules voor fysiotherapie, tandheelkundige kosten en alternatieve geneeswijzen

Daarnaast biedt de Univé Zorg Select verzekering klanten de mogelijkheid om aanvullende modules voor specifieke zorg af te sluiten. De eerste twee, Fysio 9 en Fysio 18, zijn aanvullende zorgverzekeringen voor mensen die fysiotherapie verzekerd willen hebben. De namen van de fysio-verzekeringen slaan op het aantal behandelingen aan fysiotherapie, oedeem-therapie en/of oefentherapie Cesar/Mensendiek dat u vergoed krijgt. De Univé Fysio 9 aanvullende zorgverzekering kost 6,75 euro per maand en voor de Fysio 18 aanvullende zorgverzekering betaalt u in 2019 25,95 euro premie per maand. Ook hier geldt: lees voor het afsluiten eerst goed de polisvoorwaarden en vergoedingen door.

Medische zorg in het buitenland

Daarnaast zijn er twee buitenland-verzekeringen die de kosten van spoedeisende zorg in het buitenland dekken: de Univé Europa-polis van 1,50 euro per maand en de Univé Wereld van 2,50 per maand. Tip: kijk ook even of deze kosten niet al via de reisverzekering gedekt zijn.

Wil je een aanvullende verzekering met dekking voor alternatieve geneeswijzen? Dan kun je kiezen tussen de Univé Alternatief 250 van 13,95 euro premie per maand en de Univé Alternatief 500 van 27,95 euro per maand. Beide verzekeringen zijn 2 euro per maand duurder dan in 2018. De namen Alternatief 250 en 500 slaan op de hoogte van de maximale vergoeding per jaar voor alternatieve geneeswijzen.

Tandartsverzekeringen bij de Univé Zorg Select verzekering in 2019

In 2018 biedt Univé bij de Zorg Select verzekering twee tandartsverzekeringen aan: Univé Tand 250 en Univé Tand 500. De namen verwijzen naar de hoogte van de maximale vergoeding per jaar die u voor deze zorgverzekeringen krijgt. Bij de goedkoopste tandartsverzekering krijgt u 75 procent van de kosten vergoed met een maximum van 250 euro per jaar. Orthodontie wordt niet vergoed. Bij de Tand 500 tandartsverzekering vergoedt Univé 75 procent va de kosten met een maximum van 500 euro per jaar. Ook hier is orthodontie niet verzekerd.

Voor de Tand 250-verzekering betaalt u 11,95 euro per maand premie. Voor Tand 500 bedraagt de premie per maand 22,95 euro.
Lees voor u een aanvullende verzekering op de Univé Zorg Select verzekering afsluit eerst goed de vergoedingen en polisvoorwaarden door. Premies op de site van Univé zijn leidend. Lees ook: Reisverzekering nodig voor medische kosten.

Deel dit met je vrienden!