Ga naar de inhoud

Univé Zorg Select Polis, de budget zorgverzekering van Unive in 2024

Budgetzorgverzekeringen zijn al een tijdje in opkomst en ook Univé heeft zo’n goedkope zorgverzekering: De Univé Zorg Select verzekering. De premie van zo’n budgetzorgverzekering is laag, maar je hebt minder keuze in zorgverleners. De premie van de Univé Zorg Select zorgverzekering in 2024 bedraagt € 138,95 per maand.

Wat is de Univé Zorg Select verzekering?

De Univé Zorg Select Verzekering, de budget zorgverzekering van Univé

Naast de gewone zorgverzekeringen van Univé biedt de verzekeraar ook in 2024 de Univé Zorg Select zorgverzekering aan, een zogeheten budget naturapolis, ook wel selectieve naturapolis genaamd. Dat betekent dat je zelf je eigen huisarts kunt kiezen en dat je voor spoedeisende zorg in alle ziekenhuizen in Nederland terecht kunt. Maar voor niet-spoedeisende zorg kun je maar beter naar een zorgverlener gaan met wie Univé een contract heeft gesloten. In dat geval vergoedt Univé de rekening helemaal. De zorgnota gaat rechtstreeks naar Univé. De verzekeraar heeft met alle ziekenhuizen contracten afgesloten. Bereken de premie van de Univé Zorg Select zorgverzekering.

Overweeg je de Univé Zorg Select basisverzekering af te sluiten? Dan moet je even goed opletten. Want in 2023 heeft Univé de zorgverzekering Basis ingevoerd. Daardoor zijn een deel van de vergoedingen en aanvullende verzekeringen van de Zorg Select-verzekering overgeheveld naar die nieuwe Zorg Basis-verzekering. Zo heb je bij de Univé Select zorgverzekering in 2024 nog maar een beperkte keuze in aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen. Verderop in dit artikel lees je daar meer over.

Wanneer moet je bijbetalen bij de Univé Zorg Select verzekering?

Ga je voor niet-spoedeisende behandelingen naar een zorgverlener met wie Univé geen contract heeft, dan krijg je maximaal 60 procent vergoed van het tarief dat Univé betaalt aan zorgverleners met wie het wel een contract heeft. Je moet dus in dat geval flink bijbetalen. Voor taxivervoer, hoorhulpmiddelen en persoonsalarmering heeft Univé maar met een beperkt aantal leveranciers een contract gesloten.

Op de site van Univé staat een lijst van ziekenhuizen en zorgverleners met wie Univé een contract heeft.

Met de iets duurdere Zorg Basis zorgverzekering van Univé krijg je 70 % van je rekening vergoed bij behandeling door een niet-gecontracteerde zorgverlener. En met de Zorg-Geregeld-polis van Univé heb je keuze uit nog meer zorgverleners. Met die zorgverzekering krijg je 80% van het gemiddeld gecontracteerd tarief vergoed als je naar een zorgverlener zonder contract met Univé gaat. Bekijk dus ook even de andere zorgverzekeringen van Univé.

Omzetplafond of niet?

Verder heeft Univé bij de Zorg Select verzekering afspraken gemaakt met zorgverleners over het maximale aantal behandelingen dat ze per jaar mogen uitvoeren. Als dat zogeheten omzetplafond bereikt is, moet je bij een nieuwe behandeling naar een andere zorgverlener of wachten tot volgend jaar. Bij levensbedreigende situaties, bij zwangerschap en als je al met een behandeling bent begonnen, word je wel geholpen bij jou in de buurt. In de zorgzoeker op de Univé-site staat per zorgverlener of er een omzetplafond bereikt is.

Het omzetplafond is niet van toepassing bij de Univé Zorg Uitgebreid combinatiepolis.

Apotheek en medicijnen bij de Univé Zorg Select polis

Met de Zorg Select verzekering kun je zowel naar de fysieke apotheek als online je medicijnen bestellen. Univé claimt dat de meeste apothekers voor de Univé Zorg Select polis zijn gecontracteerd. Bij niet-gecontracteerde apotheken moet je een deel van de rekening zelf betalen. Kijk op de site van Unive Zorg Select voor meer informatie.

Wat is de premie van de Univé Zorg Select verzekering in 2024?

De Univé Zorg Select verzekering kost in 2024 € 138,95 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Dat is 11,50 euro meer dan in 2023. Ondanks die premieverhoging is de Univé Zorg Select verzekering in 2023 een van de goedkoopste zorgverzekeringen. Die premie is even hoog als de zorgverzekering van VGZBewuzt, dat net als Zekur, VGZ en Univé onderdeel is van de coöperatie VGZ.

Kijk ook even naar de Zorg Basis-verzekering van Univé. Die is bij het wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar 1 euro per maand duurder. Maar met die zorgverzekering kun je bij meer zorgverleners terecht en krijg je een hogere vergoeding als je toch naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat.

Kies je voor het hoogste eigen risico van 885 euro per jaar, dan krijg je een korting op de premie. De Univé Zorg Select polis kost dan € 122,95 per maand. Dat is net zo duur als de Zorg Basis-verzekering van Univé. Zorg wel dat je altijd genoeg geld beschikbaar hebt om de eerste 885 euro aan zorgkosten zelf te betalen. Bereken de premie van de Univé Zorg Select verzekering. Kijk echter niet alleen naar de prijs, maar vergelijk zorgverzekeringen ook op polisvoorwaarden en vergoedingen. Premies en voorwaarden op de site van Univé zijn leidend.

Aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen bij de Univé Zorg Select Verzekering in 2024

De basisverzekering dekt lang niet alle zorgkosten. Vandaar dat zorgverzekeraars een uitgebreid aanbod hebben aan aanvullende zorgverzekeringen en tandartsverzekeringen. Univé heeft in 2024 voor de Zorg Select basisverzekering twee aanvullende zorgverzekeringen ontwikkeld. Bij de andere basisverzekeringen kun je kiezen uit 4 aanvullende zorgverzekeringen. We zetten de hoofdpunten op een rij, maar kijk op de site van Univé voor de details, premies en voorwaarden van de aanvullende verzekeringen bij de Univé Zorg Select-polis.

  • Zorg Budget Pakket van 4 euro per maand
  • Zorg Budget Plus Pakket van 15 euro per maand.

Zorg Budget vergoedt 4 behandelingen fysiotherapie en geeft 75 euro preventiebudget. Ook krijg je een gratis online leefstijlcheck. De iets uitgebreidere Zorg Budget Plus-polis biedt het preventiebudget, 6 behandelingen voor fysiotherapie en vergoedt 75 procent van de tandartskosten tot maximaal 250 euro per jaar.

Daarnaast kun je kiezen uit een of meer aanvullende verzekeringen uit het Zorg Pech Pakket. Dat zijn:

  • Hulp op Reis
  • Hulp na Ongeval
  • Hulp na Tandongeval

Hulp op Reis is een doorlopende reisverzekering, inclusief wintersportdekking, die noodgevallen en extra zorgkosten in het buitenland vergoedt.

De module Hulp na ongeval helpt je met het regelen en vergoeden van tijdelijke hulp na een ongeval. Denk aan huishoudelijke hulp, een kinderoppas of iemand die je hond uitlaat.

En bij de module Hulp na Tandongeval ben je tot 10.000 euro verzekerd van tandartskosten na een ongeval.

Tandartsverzekeringen bij de Univé Zorg Select verzekering in 2024

Voor tandartskosten kon je in 2022 nog vier tandartsverzekeringen bij de Univé Select zorgverzekering afsluiten: Tand Goed, Tand Beter, Tand Best en Tand Ongevallen. Maar die zijn in 2024 alleen nog af te sluiten in combinatie met de Zorg Basis, Zorg Geregeld of Zorg Uitgebreid polis van Univé.

Lees voor je een aanvullende verzekering bij de Univé Zorg Select verzekering afsluit eerst goed de vergoedingen en polisvoorwaarden door. Premies op de site van Univé zijn leidend. Lees ook: Reisverzekering nodig voor medische kosten.

Univé Zorg Select vergelijken

Via de zorg vergelijker kun je de zorgverzekering van Univé Zorg Select van 2024 vergelijken met andere zorgverzekeringen. Vul de gegevens in en klik of tik op de rode knop. In het scherm dat dan verschijnt kun je ook jouw wensen voor aanvullende zorgverzekeringen en het eigen risico invullen.

Moeite met het lezen van polisvoorwaarden? Bekijk de samenvatting van de belangrijkste polisvoorwaarden van je zorgverzekering op Zorgverzekeringskaart.nl.

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Privacy
4/5 - (4 stemmen)