Opstalverzekeringen vergelijken

Elke huiseigenaar is min of meer verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. U bent namelijk hoogstwaarschijnlijk niet in staat om zelf voor de kosten op te draaien als uw huis afbrandt. Met een opstalverzekering bent u voor brand, stormschade, waterschade, blikseminslag en explosies verzekerd.

Opstalverzekeringen vergelijken op voorwaarden en dekking

Er zijn verschillende vormen van opstalverzekeringen zoals een gewone opstalverzekering, een uitgebreide opstalverzekering en een extra uitgebreide opstalverzekering. Via onderstaande rekentool kunt u online opstalverzekeringen vergelijken en offertes voor opstalverzekeringen aanvragen. U kunt dan zelf een berekening maken van de goedkoopste en voor u beste opstalverzekering en voorwaarden vergelijken.

Vergelijk ook premies van autoverzekeringen, rechtsbijstandverzekeringen, inboedelverzekeringen, reisverzekeringen en ziektekostenverzekeringen.

Wie een huis heeft gekocht, moet er niet aan denken dat het ooit tot de grond toe afbrandt. Toch gebeurt dat jaarlijks heel wat keren. Weinig mensen zullen financieel in staat zijn om na een fikse woningbrand de schade uit eigen zak te betalen. Niet verzekeren is in dit geval eigenlijk geen optie en een woonhuisverzekering is dan ook een must.

Maar er zijn verschillende soorten woonhuisverzekeringen. De eerste woonhuisverzekering is de opstalverzekering. U bent dan verzekerd tegen schade door inbraak en diefstal, brand, storm, explosie, blikseminslag, water, olie en roet. Dat laatste is bijvoorbeeld van belang als er bij de buren brand is geweest. In die gevallen hebben de belendende percelen vaak rook- en roetschade en dat wordt gedekt door een woonhuisverzekering. Bij stormschade moet u overigens wel rekening houden met een eigen risico.

Uitgebreide woonhuisverzekering: de uitgebreide opstalverzekering

Behalve de gewone opstalverzekering heb je ook de uitgebreide en de extra uitgebreide opstalverzekering. Een uitgebreide opstalverzekering dekt ook brand- en waterschade, maar bijvoorbeeld geen schade door bevriezing (denk aan een gesprongen waterleiding), schroei- en smeltschade (zet de barbecue dus niet vlak onder het zonnescherm). Ook schade aan uw pand die samenhangt met een aanrijding (een onbekende dronken automobilist parkeert z’n auto tegen uw gevel) wordt door de uitgebreide opstalverzekering gedekt.

Extra uitgebreide opstalverzekering

Die uitgebreide dekking schijnt overigens bijna niet meer voor te komen. Veel huiseigenaren kiezen daarom voor een zogeheten extra uitgebreide opstalverzekering of een allrisk-polis als woonhuisverzekering. Bij de eerste wordt ook herstel vergoed dat samenhangt met vorstschade en schade als gevolg van omgevallen bomen. Bij de all risk-opstalverzekering bent u tegen alles verzekerd (tenzij iets in de polisvoorwaarden nadrukkelijk wordt uitgesloten) inclusief van buiten komend onheil, zoals dat heet. Denk daarbij aan vandalisme.

De meeste hypotheekverstrekkers eisen dat u minimaal een gewone opstalverzekering afsluit voor het pand waar zij hun centjes voor uitlenen. De hoogte van de premie voor de opstalverzekering hangt af van de herbouwwaarde van uw huis.

Opstalverzekeringen vergelijken
1.7 (33.33%) 6 votes

Deel dit met je vrienden!