Nationale-Nederlanden zorgverzekering in 2019: restitutiepolis met vrije keuze

Nationale Nederlanden zorgverzekeringNationale Nederlanden heeft net als Zilveren Kruis Achmea een enorme keuze aan zorgverzekeringen. U kunt bij Nationale Nederlanden in 2019 kiezen uit een basisverzekering, zes aanvullende verzekeringen en vier tandartsverzekeringen. Met de Nationale Nederlanden zorgverzekering heeft u vrije zorgkeuze en veel extra’s. De premie van de Nationale Nederlanden zorgverzekering in 2019 is € 119,60 per maand, bij een verplicht eigen risico van € 385,-.  U moet de zorgverzekering dan wel online afsluiten.

Nationale Nederlanden was van oudsher een schadeverzekeraar. Maar door de overname van Ohra en Delta Lloyd heeft de verzekeraar er ook zorgverzekeringen bij gekregen. Ohra blijft als zelfstandig merk bestaan, met bijvoorbeeld een eigen Ohra-zorgverzekering. Maar het merk Delta Lloyd is van de markt gehaald. De Delta Lloyd-zorgverzekering heet sinds 1 juli 2018 de Nationale Nederlanden zorgverzekering. De zorgverzekeringen van Nationale Nederlanden en Ohra worden uitgevoerd door de CZ Groep, dus vergelijk ook even de zorgverzekeringen van CZ.

Nationale Nederlanden basisverzekering in 2019: restitutieverzekering

Nationale Nederlanden heeft in 2019 één basisverzekering: de Nationale-Nederlanden Zorgverzekering Restitutiepolis. Bij zo’n restitutiepolis kunt u zelf uw zorgverlener uitkiezen. U heeft dus een vrije artsenkeuze. Als deze zorgverlener geen contract met Nationale Nederlanden heeft, dan krijgt u alleen het gebruikelijke tarief vergoed. Als die niet-gecontracteerde zorgverlener een hoger tarief rekent, kan het dus zijn dat u zelf moet bijbetalen.

Bij de Nationale Nederlanden basisverzekering heeft u als extra service recht op een second opinion van Best Doctors en kunt u 24 uur per etmaal met vragen over uw gezondheid terecht bij de gezondheidslijn van Nationale Nederlanden. Bij het afsluiten van de basisverzekering kunt u kiezen of u dit online zelf doet of dat u dit door een adviseur laat afsluiten. Ook dat gaat overigens via internet. Die adviseur kan ook helpen bij het indienen van declaraties.

Wat is de premie van de Nationale Nederlanden zorgverzekering in 2019?

De premie van de restitutiepolis van Nationale Nederlanden bedraagt 128,60 euro per maand. Dat is de premie bij het wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro per jaar. Maar als u de zorgverzekering van Nationale Nederlanden online afsluit, krijgt u 7 procent korting. De premie daalt dan naar 119,60 euro per maand. Als u eventuele aanvullende zorgverzekeringen ook via internet afsluit, krijgt u negen procent korting op de premie van de aanvullende verzekeringen. Bereken uw premie op de site van Nationale Nederlanden. Vergelijk de premies voor zorgverzekeringen of kijk in ons overzicht van premies voor zorgverzekeringen.

Korting op de Nationale Nederlanden Zorgverzekering via Postcode Zorgcollectief

Maar je kunt korting op de premie van de Nationale-Nederlanden Zorgverzekering krijgen, als je meedoet aan het Postcode Zorgcollectief. Aanmelden is heel eenvoudig. Profiteer tot maar liefst 30% collectiviteitskorting, oplopend tot wel € 628,- per persoon op jaarbasis. Bereken jouw premie!

Gratis Fit module

Nationale Nederlanden heeft bij de zorgverzekering van 2019 een opvallende noviteit ingevoerd. Klanten kunnen gratis een aanvullende module Fit afsluiten. Fit vergoedt gezondheidscursussen en beweegprogramma’s, algemene preventieve- en arbeidsgerelateerde onderzoeken en sportmedisch advies. Fit is gratie en je hoeft hier geen aanvullende verzekering af te sluiten.

Nationale Nederlanden aanvullende verzekeringen

Nationale Nederlanden heeft in 2019 zes aanvullende verzekeringen. U kunt kiezen uit de aanvullende verzekeringen Start (14,01 per maand), Extra (25,77 per maand), Compleet (41,37 euro per maand), Comfort (72,47 euro per maand), Top 150 euro per maand) en Zilver (25,00 euro per maand). Voor de aanvullende verzekeringen van Nationale Nederlanden geldt geen medische keuring. De premie van deze aanvullende zorgverzekeringen is voor iedereen hetzelfde. Kinderen tot achttien jaar zijn gratis meeverzekerd op de polis van hun ouders.

De aanvullende verzekeringen verschillen in de dekking en de hoogte van de vergoeding. De Nationale Nederlanden aanvullende verzekering Start vergoedt bijvoorbeeld per jaar zes behandelingen voor fysiotherapie. Alternatieve geneeswijzen en brillen of lenzen worden echter niet vergoed. Ook kent deze aanvullende verzekering, net als de andere aanvullende verzekeringen van Nationale Nederlanden, een ongevallendekking voor mondzorg van maximaal 10.000 euro per gebeurtenis.

Vergoedingen voor orthodontie en fysiotherapie

De Extra, Compleet, Comfort en Top aanvullende verzekeringen vergoeden wel orthodontie. Ook vergoeden deze aanvullende verzekeringen meer behandelingen van de fysiotherapeut. Ze verschillen weer in de hoogte van de vergoedingen. De aanvullende verzekering Top is de enige die 50 behandelingen voor fysiotherapie per jaar en orthodontie tot achttien jaar volledig vergoedt. Ga naar de site van Nationale Nederlanden om het volledige overzicht van vergoedingen te bekijken.

Luxe verpleging bijverzekeren

Tenslotte is het mogelijk om bij de Nationale-Nederlanden Zorgverzekering extra luxe in het ziekenhuis mee te verzekeren. Dat kan via de module Luxe Verpleging. Voor 20 euro per maand krijgt u een privé-kamer, maar worden ook de kosten van televisie, telefoon, internet en radio op uw kamer gedekt. Deze optie is apart af te sluiten naast de basisverzekering en een eventuele aanvullende zorgverzekering.

Tandartsverzekeringen bij Nationale Nederlanden in 2019

Wie bij Nationale Nederlanden een tandartsverzekering afsluit, kan kiezen uit vier verschillende tandartsverzekeringen: TandenGaaf 250, TandenGaaf 500, TandenGaaf 1000 en TandenGaaf 1500. Alleen voor die laatste twee tandartsverzekering is een medische verklaring van uw tandarts nodig. Met de TandenGaaf-verzekeringen is een controlebezoek, gaatjes vullen, schoonmaken van uw gebit, het maken van röntgenfoto’s, kronen, verdovingen en implantaten gedekt. Ook schade aan uw tanden door een ongeval die niet door de basisverzekering wordt gedekt, wordt tot maximaal 10.000 euro vergoed via de tandartsverzekering. Tanden bleken wordt niet gedekt.

De namen van de tandartsverzekeringen slaan op de hoogte van de maximale vergoedingen die u per jaar krijgt. TandenGaaf500 vergoedt dus maximaal 500 euro per jaar voor de gedekte tandheelkundige zorg.

Meer verzekeringen bij Nationale Nederlanden

Behalve ziektekostenverzekeringen biedt Nationale Nederlanden onder meer ook reisverzekeringen, autoverzekeringen en woonverzekeringen aan. Vergelijk de zorgverzekering van Nationale Nederlanden met andere zorgverzekeringen. Vergelijken kan op klantwaardering, prijs, eigen risico en vrije zorgkeuze:

Deel dit met je vrienden!