Nationale Nederlanden zorgverzekering in 2023: keuze uit 2 zorgverzekeringen

Nationale Nederlanden biedt in 2023 een naturapolis en een combinatiepolis aan. Die kunt u uitbreiden met respectievelijk 4 en 7 aanvullende verzekeringen.

Nationale Nederlanden zorgverzekering

Nationale Nederlanden was van oudsher een schadeverzekeraar. Maar door de overname van OHRA en Delta Lloyd heeft de verzekeraar er ook zorgverzekeringen bij gekregen. OHRA blijft als zelfstandig merk bestaan, met bijvoorbeeld een eigen Ohra-zorgverzekering. Maar het merk Delta Lloyd is van de markt gehaald. De Delta Lloyd-zorgverzekering heet sindsdien de Nationale Nederlanden zorgverzekering. De zorgverzekeringen van Nationale Nederlanden en OHRA worden uitgevoerd door de CZ Groep.

Wat voor zorgverzekeringen heeft Nationale Nederlanden in 2023?

Nationale Nederlanden bood in 2022 alleen de Zorg Vrij combinatieverzekering aan, maar introduceert in 2023 ook een naturapolis: de Zorg Voordelig basisverzekering. De Zorg Voordelig naturapolis is de goedkoopste zorgverzekering van Nationale Nederlanden. Als je naar een zorgverlener gaat met wie Nationale Nederlanden een contract heeft, wordt je rekening volledig vergoed. Ga ja naar een behandelaar die geen contract heeft met Nationale Nederlanden, dan krijg je maar 70 procent van je rekening vergoed. De rest moet je zelf betalen.

Wil je meer keuze om zelf je behandelaar of zorgverlener te kiezen? Kijk dan even naar de Zorg Vrij basisverzekering. Dat is sinds 2022 een combinatiepolis. Die biedt bijna net zoveel vrije zorgkeuze als een restitutiepolis, maar in 2 gevallen moet u zelf een deel van de rekening van uw zorgverlener betalen. Dat is het geval als u naar een GGZ-zorgverlener of wijkverpleger/thuishulporganisatie gaat met wie Nationale Nederlanden geen contract heeft. In dat geval krijgt u 75 procent van de zorgnota vergoedt, mits het tarief een bepaald maximum niet te boven gaat. De rest is voor uw eigen rekening. Lees meer over de zorgverzekering van Nationale Nederlanden.

Bij beide basisverzekeringen is het Fit Pakket van Nationale Nederlanden inbegrepen. Verderop in dit artikel lees je daar meer over.

Wat is de premie van de Nationale Nederlanden zorgverzekering in 2023?

De premie van de Zorg Vrij combinatiepolis van Nationale Nederlanden bedraagt in 2023 € 137,45 per maand (dat was € 132,15 in 2022) als u de Nationale Nederlanden zorgverzekering online afsluit. Die premie geldt bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Bereken uw premie op de site van Nationale Nederlanden. 

De nieuwe Zorg Voordelig zorgverzekering kost € 128,30 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar.

Vergelijk de premies voor zorgverzekeringen of kijk in ons overzicht van premies voor zorgverzekeringen.

Hoe krijg je korting op de Nationale Nederlanden Zorgverzekering?

U kunt korting op de premie van de Nationale Nederlanden zorgverzekering krijgen door te kiezen voor een hoger eigen risico. Bij het hoogste eigen risico van 885 euro per jaar kost de Zorg Voordelig-polis € 108,30. U krijgt dus 20 euro korting per maand. Maar zorg wel dat u altijd genoeg geld achter de hand heeft om het hogere eigen risico te betalen.

De premie voor de Zorg Vrij combinatiepolis daalt naar € 116,62 per maand als u kiest voor het hoogste eigen risico van 885 euro per jaar. U krijgt dan dus 20,83 euro per maand korting.

Als u eventuele aanvullende zorgverzekeringen ook via internet afsluit, krijgt u korting op de premie van de aanvullende verzekeringen. Nationale Nederlanden biedt kortingen bij kwartaalbetaling, halfjaarbetaling en jaarbetaling. Bereken uw premie op de site van Nationale Nederlanden. Vergelijk de premies voor zorgverzekeringen of kijk in ons overzicht van premies voor zorgverzekeringen.

In voorgaande jaren kon u via Postcode Zorgcollectief 4 procent korting krijgen op de basisverzekering van Nationale Nederlanden en tot 30 procent korting op de aanvullende zorgverzekering. Maar nu zorgverzekeraars in 2023 geen collectiviteitskorting op de basisverzekering mogen geven, kunt u via het Postcode Zorgcollectief alleen nog tot 30 procent korting op de aanvullende zorgverzekering van Nationale Nederlanden krijgen. Aanmelden is heel eenvoudig en iedereen kan meedoen. Je kunt alleen kiezen voor de Zorg Vrij combinatiepolis die je kunt uitbreiden met 1 van de drie aanvullende zorgverzekeringen en 4 alles-in-een-bundels.

Maar behalve de collectiviteitskorting op de premie van de aanvullende zorgverzekeringen van Nationale-Nederlanden Zorgverzekering heb je nog meer voordeel als je deze zorgverzekering afsluit via het Postcodezorgcollectief, namelijk:
-JBL draadloze oordopjes (op=op)
-Gratis Persoonlijke Gezondheidscheck twv € 73,- voor inzicht in gezondheid en weerstand. Bereken jouw premie!

Wat kosten aanvullende verzekeringen bij Nationale Nederlanden?

Nationale Nederlanden Zorgverzekering kun je uitbreiden met een aanvullende verzekering voor zorg die niet onder de basispolis valt. Nationale Nederlanden heeft in 2023 maar liefst zeven verschillende aanvullende verzekeringen. De aanvullende zorgverzekeringen zijn uitgebreid met 4 aanvullende zorgverzekeringen voor doelgroepen, bijvoorbeeld jonge gezinnen, gezinnen met pubers, senioren etcetera. Nationale Nederlanden noemt het zelf zorgbundels. Ze bevatten ook een gedeeltelijke vergoeding voor tandartszorg.

U kunt de Nationale Nederlanden zorgverzekeringen aanvullen met de volgende zorgbundels:
-Jij en Gemak: € 27,85
-Jij en Jonge kinderen: € 40,95
-Jij en Pubers: € 48,95
-Jij en Vitaal: € 39,95

De Nationale Nederlanden Zorgverzekering kent ook nog 3 gewone aanvullende zorgverzekeringen.
-Start: € 12,88
-Extra: € 25,25
-Compleet: € 44,65
Bekijk en vergelijk de aanvullende verzekeringen van Nationale Nederlanden.

Welke tandartsverzekeringen heeft Nationale Nederlanden?

Wie bij Nationale Nederlanden een tandartsverzekering afsluit, kan niet meer kiezen uit aparte tandartsverzekeringen. De tandartsverzekeringen zijn opgegaan in de zorgbundels. Zo vergoedt de bundel Jij en Jonge Kinderen maximaal 250 euro per jaar aan tandheelkundige zorg. Bereken jouw premie voor de zorgverzekering van Nationale Nederlanden

Extra’s bij de Nationale Nederlanden Zorgverzekering

De Nationale Nederlanden Zorgverzekering geeft korting op producten en diensten waarmee je gezond kunt blijven. Denk aan korting op een sportschoolabonnement en een online EHBO-cursus. Ook krijg je bij de basisverzekeringen gratis het Fit-pakket. Daarmee krijg je onder meer korting op een sportschool, een sportkeuring door een sportarts en 35 procent korting op sportkleding.

Welke verzekeringen heeft Nationale Nederlanden nog meer?

Behalve ziektekostenverzekeringen biedt Nationale Nederlanden onder meer ook reisverzekeringen, autoverzekeringen en woonverzekeringen aan. Vergelijk de zorgverzekering van Nationale Nederlanden met andere zorgverzekeringen. Vergelijken kan op klantwaardering, prijs, eigen risico en vrije zorgkeuze

Static Template

Deel dit met je vrienden!

Tags

Gerelateerde artikelen