Ga naar de inhoud

Nationale Nederlanden zorgverzekering in 2024: keuze uit 2 zorgverzekeringen

Nationale Nederlanden biedt in 2024 een naturapolis en een combinatiepolis aan. Die kunt u uitbreiden met respectievelijk 4 en 7 aanvullende verzekeringen.

Nationale Nederlanden zorgverzekering

Nationale Nederlanden was van oudsher een schadeverzekeraar. Maar door de overname van OHRA en Delta Lloyd heeft de verzekeraar er ook zorgverzekeringen bij gekregen. OHRA blijft als zelfstandig merk bestaan, met bijvoorbeeld een eigen Ohra-zorgverzekering. Maar het merk Delta Lloyd is van de markt gehaald. De Delta Lloyd-zorgverzekering heet sindsdien de Nationale Nederlanden zorgverzekering. De zorgverzekeringen van Nationale Nederlanden en OHRA worden uitgevoerd door de CZ Groep.

Wat voor zorgverzekeringen heeft Nationale Nederlanden in 2024: Zorg Vrij en Zorg Voordelig

De Zorg Voordelig naturapolis is de goedkoopste zorgverzekering van Nationale Nederlanden. Bij deze basisverzekering wordt je rekening volledig vergoed als je naar een zorgverlener gaat met wie Nationale Nederlanden een contract heeft. Ga ja naar een behandelaar die geen contract heeft met Nationale Nederlanden, dan krijg je maar 70 procent van je rekening vergoed. De rest moet je zelf betalen. Bij de Zorg Voordelig naturapolis kun je kiezen uit vier aanvullende zorgverzekeringen om zorg te verzekeren die niet onder de basisverzekering valt.

De Nationale Nederlanden Zorg Vrij combinatiepolis

Wil je meer keuze om zelf je behandelaar of zorgverlener te kiezen? Kijk dan even naar de Zorg Vrij basisverzekering. Dat is een combinatiepolis. Die biedt bijna net zoveel vrije zorgkeuze als een restitutiepolis, maar in 3 gevallen moet je zelf een deel van de rekening van uw zorgverlener betalen. Dat is het geval als je naar een GGZ-zorgverlener, fysiotherapeut of wijkverpleger/thuishulporganisatie gaat met wie Nationale Nederlanden geen contract heeft. In dat geval krijg je 75 procent van de zorgnota vergoed, mits het tarief een bepaald maximum niet te boven gaat. De rest is voor je eigen rekening. Bij de Zorg Vrij combinatiepolis heb je keuze uit maar liefst 7 aanvullende zorgverzekeringen. Lees meer over de zorgverzekering van Nationale Nederlanden.

Met de naturapolis Zorg Voordelig mikt Nationale Nederlanden op klanten die op zoek zijn naar de meest betaalbare premie. Klanten kiezen voor de combinatiepolis Zorg Vrij als ze op zoek zijn naar een zorgverzekering met uitgebreide dekkingen en vergoedingen in combinatie met zeer ruime vrije zorgkeuze, aldus Nationale Nederlanden zelf.

Bij beide basisverzekeringen is het Fit Pakket van Nationale Nederlanden inbegrepen. Verderop in dit artikel lees je daar meer over.

Wat is de premie van de Nationale Nederlanden zorgverzekering in 2024?

De premie van de Zorg Vrij combinatiepolis van Nationale Nederlanden bedraagt in 2024 € 147,00 per maand als je de Nationale Nederlanden zorgverzekering online afsluit. Die premie geldt bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Bereken uw premie op de site van Nationale Nederlanden. 

De Zorg Voordelig zorgverzekering kost € 140,50 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar.

Vergelijk de premies voor zorgverzekeringen of kijk in ons overzicht van premies voor zorgverzekeringen.

Hoe krijg je korting op de Nationale Nederlanden Zorgverzekering?

Je kunt korting op de premie van de Nationale Nederlanden zorgverzekering krijgen door te kiezen voor een hoger eigen risico. Bij het hoogste eigen risico van 885 euro per jaar kost de Zorg Voordelig-polis € 125,50 per maand. Je krijgt dus 15 euro korting per maand. Maar zorg wel dat je altijd genoeg geld achter de hand heeft om het hogere eigen risico te betalen.

De premie voor de Zorg Vrij combinatiepolis daalt van € 147,00 naar € 132,00 per maand als je kiest voor het hoogste eigen risico van 885 euro per jaar. Je krijgt dan dus 15 euro per maand korting.

Als je eventuele aanvullende zorgverzekeringen ook via internet afsluit, krijgt je korting op de premie van de aanvullende verzekeringen. Nationale Nederlanden biedt kortingen bij kwartaalbetaling, halfjaarbetaling en jaarbetaling. Bereken uw premie op de site van Nationale Nederlanden. Vergelijk de premies voor zorgverzekeringen of kijk in ons overzicht van premies voor zorgverzekeringen.

Je kunt ook korting krijgen als je de premie van je zorgverzekering per kwartaal, per half jaar of per jaar ineens betaalt. Bij een jaarbetaling ineens van de premie voor de combinatiepolis Zorg Vrij krijg je 35,28 euro korting en ben je 1728,72 euro kwijt. Bij de naturapolis Zorg Voordelig krijg je 33,72 euro korting als je de jaarpremie ineens betaalt. In dat geval kost die zorgverzekering 1652,28 euro per jaar.

In voorgaande jaren kon je via Postcode Zorgcollectief 4 procent korting krijgen op de basisverzekering van Nationale Nederlanden en tot 30 procent korting op de aanvullende zorgverzekering. Maar nu zorgverzekeraars sinds 2023 geen collectiviteitskorting op de basisverzekering mogen geven, kun je via het Postcode Zorgcollectief alleen nog tot 30 procent korting op de aanvullende zorgverzekering van Nationale Nederlanden krijgen. Dat is ook in 2024 het geval.

Bij de Nationale Nederlanden naturapolis Zorg Voordelig kun je bij Postcodezorgcollectief kiezen uit 4 aanvullende zorgverzekeringen (Zorg Zeker & Tand, Zorg Basis, Zorg Zeker en Zorg Zeker Plus).
Bij de combinatiepolis Zorg Vrij kun je bij het Postcodezorgcollectief kiezen uit 7 aanvullende zorgverzekeringen: Instap, Start, Extra, Compleet en de bundels Jij & Compact, Jij & Gemak en Jij & Vitaal.

Aanmelden is heel eenvoudig en iedereen kan meedoen.

Maar behalve de collectiviteitskorting op de premie van de aanvullende zorgverzekeringen van Nationale-Nederlanden Zorgverzekering heb je nog meer voordeel als je deze zorgverzekering afsluit via het Postcodezorgcollectief, namelijk:
-Sportmedisch advies ter waarde van 150 euro;
-Korting op sportscholen en sportkleding;
-Gratis Persoonlijke Gezondheidscheck twv € 62,50 voor inzicht in gezondheid en weerstand. Bereken jouw premie!

Wat kosten aanvullende verzekeringen bij Nationale Nederlanden?

Nationale Nederlanden Zorgverzekering kun je uitbreiden met een aanvullende verzekering voor zorg die niet onder de basispolis valt. Nationale Nederlanden heeft in 2024 maar liefst zeven verschillende aanvullende verzekeringen bij de Zorg Vrij combinatiepolis. Het gaat om de aanvullende zorgverzekeringen: Instap, Start, Extra, Compleet en de bundels Jij & Compact, Jij & Gemak en Jij & Vitaal. De aanvullende verzekeringen Extra en Compleet bevatten ook een gedeeltelijke vergoeding voor orthodontie. Bij de bundels worden tandheelkundige kosten geheel of gedeeltelijk vergoed, maar is orthodontie niet gedekt.

U kunt de Nationale Nederlanden combinatiepolis Zorg Vrij aanvullen met de volgende zorgbundels:
-Jij en Gemak: € 32,50
-Jij en Compact: € 15,50
-Jij en Vitaal: € 41,50

De Nationale Nederlanden combinatiepolis kent ook nog 4 gewone aanvullende zorgverzekeringen.
-Instap: € 7,73
-Start: € 14,70
-Extra: € 29,57
-Compleet: € 52,72

De naturapolis Zorg Voordelig kun je alleen uitbreiden met een bundel Zorg Zeker & Tand van 17,40 euro. Je kunt in plaats daarvan ook kiezen uit drie aanvullende verzekeringen:
-Zorg Basis: € 1,75 per maand;
-Zorg Zeker: € 4,50 per maand;
-Zorg Zeker Plus: € 12,- per maand.

Bekijk en vergelijk de aanvullende verzekeringen van Nationale Nederlanden. Premies en polisvoorwaarden op de site van Nationale Nederlanden zijn leidend.

Welke tandartsverzekeringen heeft Nationale Nederlanden?

Wie bij Nationale Nederlanden een tandartsverzekering afsluit, kan niet meer kiezen uit aparte tandartsverzekeringen. De tandartsverzekeringen zijn opgegaan in de zorgbundels. Bereken jouw premie voor de zorgverzekering van Nationale Nederlanden

Extra’s bij de Nationale Nederlanden Zorgverzekering

De Nationale Nederlanden Zorgverzekering geeft korting op producten en diensten waarmee je gezond kunt blijven. Zo krijg je bij de basisverzekeringen gratis het Fit-pakket. Daarmee krijg je onder meer korting op een sportschool, een persoonlijke gezondheidscheck, een sportkeuring door een sportarts en 35 procent korting op sportkleding.

Welke verzekeringen heeft Nationale Nederlanden nog meer?

Behalve ziektekostenverzekeringen biedt Nationale Nederlanden onder meer ook reisverzekeringen, autoverzekeringen en woonverzekeringen aan. Vergelijk de zorgverzekering van Nationale Nederlanden met andere zorgverzekeringen. Vergelijken kan op klantwaardering, prijs, eigen risico en vrije zorgkeuze

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Privacy
5/5 - (3 stemmen)