Nationale Nederlanden zorgverzekering in 2021: restitutiepolis met vrije keuze

Nationale Nederlanden zorgverzekering

Nationale Nederlanden heeft in 2021 een basisverzekering voor 129,44 per maand. Die kunt u uitbreiden met een van de vier aanvullende verzekeringen en vier tandartsverzekeringen. Met de Nationale Nederlanden zorgverzekering heeft u vrije zorgkeuze en veel extra’s.

Nationale Nederlanden was van oudsher een schadeverzekeraar. Maar door de overname van OHRA en Delta Lloyd heeft de verzekeraar er ook zorgverzekeringen bij gekregen. Ohra blijft als zelfstandig merk bestaan, met bijvoorbeeld een eigen Ohra-zorgverzekering. Maar het merk Delta Lloyd is van de markt gehaald. De Delta Lloyd-zorgverzekering heet sinds 1 juli 2018 de Nationale Nederlanden zorgverzekering. De zorgverzekeringen van Nationale Nederlanden en Ohra worden uitgevoerd door de CZ Groep, dus vergelijk ook even de zorgverzekeringen van CZ.

Wat voor zorgverzekering heeft Nationale Nederlanden in 2021?

Nationale Nederlanden heeft in 2021 één basisverzekering: de Nationale-Nederlanden Zorgverzekering. Dat is een zogeheten restitutiepolis. Bij zo’n restitutiepolis kunt u zelf uw zorgverlener uitkiezen. U heeft dus een vrije artsenkeuze. Ook als uw zorgverlener geen contract met Nationale Nederlanden heeft, wordt de rekening volledig vergoed. Als die niet-gecontracteerde zorgverlener een uitzonderlijk hoog tarief rekent, mag Nationale Nederlanden de rekening wettelijk niet voldoen. Maar, zo zegt de verzekeraar, dat komt gelukkig bijna nooit voor.

Bij de Nationale Nederlanden basisverzekering heeft u als extra service recht op een second opinion van Best Doctors en kunt u 24 uur per etmaal met vragen over uw gezondheid terecht bij de gezondheidslijn van Nationale Nederlanden. Bij het afsluiten van de basisverzekering kunt u kiezen of u dit online zelf doet of dat u dit door een adviseur laat afsluiten. Ook dat gaat overigens via internet. Die adviseur kan ook helpen bij het indienen van declaraties.

Wat is de premie van de Nationale Nederlanden zorgverzekering in 2021?

De premie van de restitutiepolis van Nationale Nederlanden bedraagt € 133,44 per maand, als u de verzekering telefonisch of bij een adviseur afsluit. Dat is de premie bij het wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro per jaar. Maar als u de zorgverzekering van Nationale Nederlanden online afsluit, krijgt u 4 euro korting. De premie daalt dan naar € 129,44 per maand.

Als u eventuele aanvullende zorgverzekeringen ook via internet afsluit, krijgt u korting op de premie van de aanvullende verzekeringen. Bereken uw premie op de site van Nationale Nederlanden. Vergelijk de premies voor zorgverzekeringen of kijk in ons overzicht van premies voor zorgverzekeringen.

Hoe krijg je korting op de Nationale Nederlanden Zorgverzekering?

Maar u kunt tot wel 30 procent korting op de premie van de Nationale-Nederlanden Zorgverzekering krijgen, als u meedoet aan het Postcode Zorgcollectief. Aanmelden is heel eenvoudig. De premie voor de zorgverzekering van Nationale Nederlanden daalt dan naar € 128,10 per maand. Ook krijgt u via het Postcodezorgcollectief korting op de drie aanvullende zorgverzekeringen. Nationale Nederlanden zelf biedt vier aanvullende verzekeringen.

Maar behalve tot wel 30% collectiviteitskorting op de premie van de Nationale-Nederlanden Zorgverzekering heb je nog meer voordeel als je deze zorgverzekering afsluit via het Postcodezorgcollectief, namelijk:
-Gratis Persoonlijke Gezondheidscheck twv € 73,- voor inzicht in gezondheid en weerstand
-Gratis sportmedisch advies & cursussen twv € 150,- voor een gezonder leven. Bereken jouw premie!
-Gratis luxe mondkapje.

Wat kosten aanvullende verzekeringen bij Nationale Nederlanden?

Nationale Nederlanden Zorgverzekering kun je uitbreiden met een aanvullende verzekering voor zorg die niet onder de basispolis valt. Nationale Nederlanden heeft in 2021 vier aanvullende verzekeringen, eentje minder dan in 2020.

U kunt kiezen uit de aanvullende verzekeringen:
– Start: € 12,88 per maand,
– Extra: € 25,25 per maand,
– Compleet: € 47,00 per maand,
– Combi: € 27,85 per maand.

Die laatste polis is een combinatie van een aanvullende verzekering en een tandartsverzekering Voor de aanvullende verzekeringen van Nationale Nederlanden geldt geen medische keuring. De premie van deze aanvullende zorgverzekeringen is voor iedereen hetzelfde. Kinderen tot achttien jaar zijn gratis meeverzekerd op de polis van hun ouders.

De aanvullende verzekeringen verschillen in de dekking en de hoogte van de vergoeding. De Nationale Nederlanden aanvullende verzekering Start vergoedt bijvoorbeeld per jaar zes behandelingen voor fysiotherapie. Alternatieve geneeswijzen en brillen of lenzen worden echter niet vergoed. Wel kent deze aanvullende verzekering, net als de andere aanvullende verzekeringen van Nationale Nederlanden, een ongevallendekking voor mondzorg van maximaal 10.000 euro per gebeurtenis.

Wat vergoedt Nationale Nederlanden voor orthodontie en fysiotherapie?

De aanvullende verzekering Start vergoedt geen orthodontie, maar wel 6 behandelingen fysiotherapie. De Extra en Compleet aanvullende verzekeringen vergoeden wel orthodontie. Ook vergoeden deze aanvullende verzekeringen meer behandelingen van de fysiotherapeut. Ze verschillen weer in de hoogte van de vergoedingen. Ga naar de site van Nationale Nederlanden om het volledige overzicht van vergoedingen te bekijken.

Welke tandartsverzekeringen heeft Nationale Nederlanden?

Wie bij Nationale Nederlanden een tandartsverzekering afsluit, kan kiezen uit vier verschillende tandartsverzekeringen: TandenGaaf 250, TandenGaaf 500, TandenGaaf 1000 en TandenGaaf 1500. Bij elke tandartsverzekering is een ongevallendekking voor mondzorg tot 10.000 euro inbegrepen.

De premies voor de tandartsverzekeringen zijn:
-TandenGaaf 250: € 16,61 per maand
-TandenGaaf 500: € 31,80 per maand
-TandenGaaf 1000: € 52,55 per maand
-TandenGaaf 1500: € 71,43 per maand

Voor de tandartsverzekeringen TandenGaaf 1000 en TandenGaaf 1500 is een medische verklaring van uw tandarts nodig. De kosten van die verklaring worden altijd vergoed, ook al zou je afgewezen worden voor de tandartsverzekering. Met de TandenGaaf-verzekeringen is een controlebezoek, gaatjes vullen, schoonmaken van uw gebit, het maken van röntgenfoto’s, kronen, verdovingen en implantaten gedekt. Tanden bleken wordt niet gedekt.

De namen van de tandartsverzekeringen slaan op de hoogte van de maximale vergoedingen die u per jaar krijgt. TandenGaaf500 vergoedt dus maximaal 500 euro per jaar voor de gedekte tandheelkundige zorg.

Wat is de Gratis Fit module?

De Nationale Nederlanden Zorgverzekering kent sinds 2019 een opvallende noviteit: de Fit-module. Fit vergoedt gezondheidscursussen en beweegprogramma’s, algemene preventieve- en arbeidsgerelateerde onderzoeken en sportmedisch advies. Deze Fit-module is alleen gratis als je je verzekert via een werkgeverscollectief of lid bent van een collectief waarmee Nationale Nederlanden afspraken heeft gemaakt.

Welke extra’s biedt de zorgverzekering van Nationale Nederlanden?

Tenslotte is het mogelijk om bij de Nationale-Nederlanden Zorgverzekering extra luxe in het ziekenhuis mee te verzekeren. Dat kan via de module Luxe Verpleging. Voor 20 euro per maand krijgt u een privé-kamer, maar worden ook de kosten van televisie, telefoon, internet en radio op uw kamer gedekt. Deze optie is apart af te sluiten naast de basisverzekering en een eventuele aanvullende zorgverzekering.

Welke verzekeringen heeft Nationale Nederlanden nog meer?

Behalve ziektekostenverzekeringen biedt Nationale Nederlanden onder meer ook reisverzekeringen, autoverzekeringen en woonverzekeringen aan. Vergelijk de zorgverzekering van Nationale Nederlanden met andere zorgverzekeringen. Vergelijken kan op klantwaardering, prijs, eigen risico en vrije zorgkeuze

Static Template

Deel dit met je vrienden!