Inboedelverzekeringen vergelijken

Inboedelverzekeringen behoren net als opstalverzekeringen tot de woonverzekeringen die eigenlijk voor elk huishouden onmisbaar zijn. Inboedelverzekeringen vergelijken op premie, polisvoorwaarden en afschrijving kan u veel geld besparen.

Met een inboedelverzekering verzekert u uw meubels en andere spullen in uw huis tegen onder meer brand, waterschade en diefstal. U kunt kiezen voor een gewone inboedelverzekering, een uitgebreide inboedelverzekering, een extra uitgebreide inboedelverzekering en een all risk inboedelverzekering. Vergelijk inboedelverzekeringen en vraag online offertes voor inboedelverzekeringen op, want de premies en voorwaarden verschillen behoorlijk.

De premie van de inboedelverzekering wordt onder meer bepaald door de waarde van uw inboedel. Omdat uw inboedel door de aankoop van nieuwe spullen steeds uitgebreider wordt, bestaat het risico dat u niet meer voldoende verzekerd bent. Verschillende verzekeraars bieden daarom bij hun inboedelverzekering automatisch een indexatie aan, zodat uw inboedel nooit onderverzekerd is. Voor kostbaarheden moet u vaak een aparte kostbaarhedenverzekering afsluiten.

Inboedelverzekeringen vergelijken op premie en voorwaarden met gratis offertes

Vul onderstaande velden in en u kunt online inboedelverzekeringen vergelijken. Door gratis en vrijblijvend offertes van inboedelverzekeringen op te vragen, kunt u zelf heel eenvoudig een berekening maken van de premies, de voorwaarden vergelijken en de voor uw situatie beste inboedelverzekering afsluiten.

Uit een onderzoek van onafhankelijk bureau Moneyview in juni 2018 scoorden Centraal Beheer, Ditzo en Reaal het beste op het onderdeel prijs.  De inboedelverzekeringen met de beste voorwaarden kwamen van Nationale Nederlanden (Inboedel Maatwerk All-in) , Interpolis (Inboedelverzekering Top) en Woongarant (Inboedelverzekering All in). Bekijk ook wat de beste opstalverzekeringen zijn.

Inboedelverzekeringen vergelijken op afschrijving

Behalve op premie en voorwaarden is er nog een derde aspect dat bij inboedelverzekeringen vergelijken een rol speelt. Dat is de afschrijving die verzekeraars hanteren voor uw inboedel. Ga na of uw inboedelverzekering de dagwaarde of de nieuwwaarde uitkeert. Bij inboedelverzekeringen krijg je de nieuwwaarde uitgekeerd tenzij de dagwaarde minder is dan veertig procent van de nieuwwaarde. Om de dagwaarde te bepalen, gebruiken verzekeraars zogeheten afschrijvingslijsten. Daarop staat in hoeveel jaar verzekeraars spullen als meubels en computers afschrijven. Dat verschilt per verzekeraar en per voorwerp. En bij dezelfde verzekeraar kan het ook nog per merk verschillen. Steeds meer verzekeraars publiceren hun afschrijvingslijsten. U kunt ze ook opvragen als u een offerte voor een inboedelverzekering aanvraagt.

Inboedelverzekeringen doe je dus op premie, polisvoorwaarden en op afschrijving.

Vergelijk ook premies van autoverzekeringen, rechtsbijstandverzekeringen, reisverzekeringen, opstalverzekeringen en ziektekostenverzekeringen.

Inboedelverzekeringen vergelijken
1.7 (33.33%) 6 votes

Deel dit met je vrienden!