Ga naar de inhoud

Inboedelverzekeringen vergelijken: wat is voor jou de beste inboedelverzekering?

Inboedelverzekeringen vergelijken is voor de meeste mensen niet het leukste klusje. Sowieso verdwijnt de polis van een inboedelverzekering bij de meeste mensen in een diepe la, nadat ze ‘m eenmaal hebben afgesloten. Maar omdat je ongemerkt heel wat spullen verzamelt, is het toch verstandig af en toe je inboedelverzekering te controleren. Waar moet je op letten bij het vergelijken van inboedelverzekeringen en wat is in 2023 de beste inboedelverzekering?

Deze vergelijkingsmodule wordt aangeboden door TLG Media B.V. onder AFM-nummer 12044269. De inhoud van deze module staat los van de rest van deze website.

Inboedelverzekeringen vergelijken op premie en voorwaarden met gratis offertes

Vul bovenstaande velden in en u kunt online inboedel- en opstalverzekeringen vergelijken. Door gratis en vrijblijvend offertes van inboedelverzekeringen op te vragen, kunt u zelf heel eenvoudig een berekening maken van de premies, de voorwaarden vergelijken en de voor uw situatie beste inboedelverzekering afsluiten. EUG betekent extra uitgebreide inboedelverzekering. AR staat voor all risk inboedelverzekering. In de tweede stap kunt u ook aangeven of u de inboedel- en opstalverzekering wilt uitbreiden met een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren.

Inboedelverzekeringen vergelijken op prijs

Met een inboedelverzekering verzekert u uw meubels en andere spullen in uw huis tegen onder meer brand, waterschade en diefstal. U kunt kiezen voor een gewone inboedelverzekering, een uitgebreide inboedelverzekering, een extra uitgebreide inboedelverzekering en een all risk inboedelverzekering. Vergelijk inboedelverzekeringen en vraag online offertes voor inboedelverzekeringen op, want de premies en voorwaarden verschillen behoorlijk. Lees hier wat momenteel de beste verzekering voor uw inboedel is.

Vergelijk inboedelverzekeringen regelmatig

De premie van de inboedelverzekering wordt onder meer bepaald door de waarde van uw inboedel. Omdat uw inboedel door de aankoop van nieuwe spullen steeds uitgebreider wordt, bestaat het risico dat u niet meer voldoende verzekerd bent. Verschillende verzekeraars bieden daarom bij hun inboedelverzekering automatisch een indexatie aan, zodat uw inboedel nooit onderverzekerd is. Voor kostbaarheden moet u vaak een aparte kostbaarhedenverzekering afsluiten.

Maar de premie van de inboedelverzekering wordt ook bepaald door de regio waarin u woont. Opvallend genoeg betalen Limburgers de hoogste premies voor een inboedelverzekering. Zeeuwen zijn het goedkoopst uit. Gaat u dus in een ander deel van het land wonen? Ga dan opnieuw inboedelverzekeringen vergelijken.

Het goede nieuws is wel dat premies voor inboedelverzekeringen tussen 2017 en 2023 drie tot maar liefst 14 procent gedaald zijn, afhankelijk van de provincie waar je woont. Veel inboedelverzekeringen zijn dus goedkoper geworden. Ga inboedelverzekeringen vergelijken om te zien of je bij een andere verzekeraar nog goedkoper uit bent.

Vergelijk inboedelverzekeringen op afschrijving

© Steve Buissinne / Pixabay
© Steve Buissinne / Pixabay

Behalve premie en voorwaarden is er nog een derde aspect dat bij inboedelverzekeringen vergelijken een rol speelt. Dat is de afschrijving die verzekeraars hanteren voor uw inboedel. Ga na of uw inboedelverzekering de dagwaarde of de nieuwwaarde uitkeert. Bij inboedelverzekeringen krijg je de nieuwwaarde uitgekeerd tenzij de dagwaarde minder is dan veertig procent van de nieuwwaarde. Om de dagwaarde te bepalen, gebruiken verzekeraars zogeheten afschrijvingslijsten. Daarop staat in hoeveel jaar verzekeraars spullen als meubels en computers afschrijven. Dat verschilt per verzekeraar en per voorwerp. En bij dezelfde verzekeraar kan het ook nog per merk verschillen. Steeds meer verzekeraars publiceren hun afschrijvingslijsten. U kunt ze ook opvragen als u een offerte voor een inboedelverzekering aanvraagt.

Inboedelverzekeringen doe je dus op premie, polisvoorwaarden en op afschrijving.

Vergelijk ook premies van autoverzekeringen, rechtsbijstandverzekeringen, reisverzekeringen, opstalverzekeringen en ziektekostenverzekeringen.

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Privacy
1.9/5 - (9 stemmen)