VGZ zorgverzekering in 2021: 3 basisverzekeringen, 4 aanvullende verzekeringen en 3 tandartsverzekeringen

VGZ zorgverzekering

Zorgverzekeraar VGZ biedt haar klanten in 2021 keuze uit drie basisverzekeringen, vier aanvullende verzekeringen en drie tandartsverzekeringen. Daarentegen zijn de aanvullende verzekeringen voor doelgroepen als gezinnen geschrapt. Tip: je kunt met 5 procent korting je VGZ-zorgverzekering afsluiten via United Consumers.

De VGZ zorgverzekering in 2021

VGZ is de op een na grootste zorgverzekeraar van Nederland. De zorgverzekeraar verkoopt al meer dan zestig jaar zorgverzekeringen en is een coöperatie. Behalve de eigen VGZ zorgverzekeringen biedt het bedrijf ook de goedkope zorgverzekering Bewuzt aan.

De basisverzekering van VGZ in 2021: natura-selectief-polis, naturapolis en restitutieverzekering

VGZ had de afgelopen jaren steeds twee zorgverzekeringen: VGZ Ruime Keuze en VGZ Eigen Keuze. De VGZ Goede Keuze zorgpolis, een zogeheten selectieve naturapolis, werd sinds 2018 niet meer aangeboden. Maar die budgetverzekering keert onder een andere naam in 2021 weer terug. Klanten van VGZ kunnen in 2021 weer kiezen uit drie basisverzekeringen:

  • De VGZ Basis Keuze-verzekering: een natura-selectief polis met gecontracteerde zorg;
  • De naturapolis VGZ Ruime Keuze;
  • en de restitutiepolis VGZ Eigen Keuze.

VGZ Basis Keuze

De VGZ Basis Keuze is een zogeheten natura-selectief-polis ook wel een budget zorgverzekering genoemd. Je zorgrekening wordt volledig vergoed als je naar een zorgverlener gaat met wie VGZ een contract heeft afgesloten. Welke dat zijn, vind je in de zorgzoeker van VGZ.

Ga je naar een zorgverlener met wie VGZ geen contract heeft? Dan krijg je maar 70 procent van het gemiddelde tarief dat VGZ betaalt als je naar een zorgverlener was gegaan met wie de verzekeraar wel een contract heeft. Je moet de rest zelf bijbetalen.

De VGZ Ruime Keuze naturapolis

Voor de naturaverzekering VGZ Ruime Keuze heeft VGZ afspraken gemaakt met bijna alle zorgverleners, dus u hoeft bijna nooit iets voor te schieten. Gaat u met die standaard naturapolis naar een zorgverlener met wie VGZ geen contract heeft, dan krijgt u tachtig procent vergoed van het gemiddeld gecontracteerde tarief dat voor die zorgverlener geldt. Het restant moet u zelf betalen.

De restitutiepolis van VGZ: Eigen Keuze

Bij de restitutiepolis VGZ Eigen Keuze kunt u bij elke zorgverlener en in elk ziekenhuis terecht. U krijgt uw zorgkosten dan vergoed volgens het marktconforme tarief. Het maakt niet uit of uw zorgverlener een contract heeft met VGZ of niet. U heeft dus vrije zorgkeuze. Maar als uw zorgverlener een hogere prijs dan het marktconforme tarief rekent, moet u ook met een Eigen Keuze-polis bijbetalen. Dat is niet het geval bij de restitutiepolis van OHRA. Bij die zorgverzekeraar hoeft u nooit bij te betalen. Bereken uw premie en vergelijk zorgverzekeringen bij VGZ.

Wat is de premie voor de VGZ zorgverzekering in 2021?

De nieuwe VGZ Basis Keuze budgetverzekering kost € 120,90 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Kies je voor het hoogste eigen risico van 885 euro per jaar, dan daalt je premie naar € 105,90 per maand.

De premie van de VGZ Ruime Keuze natura zorgverzekering is in 2021 € 124,45 euro per maand (was in 2020 119,95 per maand) bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Bij het hoogste eigen risico van € 885 per jaar daalt de premie naar € 109,45 per maand.

De restitutiepolis van VGZ is ook duurder geworden. Die kost in 2021 € 132,20 per maand (was in 2020 € 127,70) bij een eigen risico van € 385 per jaar. Dat is een kleine premiestijging ten opzichte van 2019. Toen kostte deze polis nog 126,95 euro per maand. Net als bij de naturapolis krijgt u korting op de premie als u kiest voor het hoogste eigen risico. Bij dat hoogste eigen risico (385 wettelijk verplicht eigen risico en 500 euro vrijwillig eigen risico) daalt de premie naar € 117,20 per maand.

Maar voor 126,75 per maand kunt u bij Ohra een restitutiepolis afsluiten bij een eigen risico van 385 euro per jaar. Die is dus iets duurder dan de naturapolis van VGZ, maar u hoeft nooit bij te betalen. Ook onder meer de restitutiepolissen van FBTO en Nationale Nederlanden (€129,44) zijn goedkoper dan de restitutiepolis van VGZ. Vergelijk dus premies, eigen risico én voorwaarden. Vergelijk zorgverzekeringen of kijk in ons overzicht van premies voor zorgverzekeringen om te zien wat andere zorgverzekeraars aan premie rekenen. Of bereken uw zorgpremie van VGZ. U kunt uw eigen risico bij VGZ gespreid betalen.

Korting op VGZ zorgverzekering in 2021

Maar u kunt besparen op de premie van uw VGZ zorgverzekering door deze af te sluiten via het zorgcollectief van United Consumers. U krijgt dan 5 procent korting op de premie van de VGZ zorgverzekering. U betaalt dan € 118,23 per maand voor de VGZ-Ruime Keuze-polis en € 125,59 voor de Eigen Keuze zorgverzekering. En u kunt nu ook de VGZ Basis budgetverzekering bij United Consumers afsluiten. De premie is dan € 114,85 per maand.

Lees voor het afsluiten eerst de voorwaarden. Dat geldt trouwens ook als u rechtstreeks bij VGZ of een vergelijkingssite een zorgverzekering afsluit. Verder kunt u een VGZ-zorgverzekering met korting afsluiten als u zich kunt aansluiten bij een collectief waarmee VGZ afspraken heeft gemaakt.

Aanvullende verzekeringen van VGZ in 2021

Wilt u naast een basisverzekering ook een aanvullende verzekering afsluiten, dan heeft VGZ vier aanvullende zorgpolissen voor u: VGZ Aanvullend Instap, VGZ Aanvullend Goed, VGZ Aanvullend Beter en VGZ Aanvullend Best.

De premies voor de aanvullende verzekeringen van VGZ variëren in 2021 niet meer per leeftijd.

  • VGZ Aanvullend Instap: € 5,95 per maand
  • VGZ Aanvullend Goed polis is € 10,80 per maand.
  • Voor de VGZ Aanvullend Beter-polis betaalt u € 22,10 per maand.
  • En voor de VGZ Aanvullend Best-verzekering bent u € 37,95 per maand kwijt. Kinderen tot en met 17 jaar zijn voor een aanvullende verzekering gratis meeverzekerd met hun ouders. Maar die aanvullende zorgverzekering van VGZ kunt u ook met korting afsluiten via United Consumers.

De verschillen tussen deze aanvullende verzekeringen zitten in de dekking en de hoogte van de vergoeding. De nieuwe aanvullende zorgverzekering VGZ Aanvullend Instap vergoedt 6 behandelingen bij de fysiotherapeut, tandongevallen tot 10.000 euro per jaar, volledige vergoeding voor spoedeisende hulp in het buitenland wereldwijd, 75 euro voor een preventiecheck en de kosten van een logeerhuis bij een ziekenhuisopname.

De Aanvullend Goed-verzekering, Beter- en Top verzekeringen vergoeden onder meer ook alternatieve zorg, mantelzorg, reisvaccinaties, anticonceptie, brillen en lenzen en bieden hogere vergoedingen. raadpleeg het vergoedingenoverzicht van VGZ.

Voorheen had VGZ nog een aantal alles-in-een-pakketten zoals Vitaal Uitgebreid, VGZ Jongpakket en het VGZ Gezinpakket, maar die worden in 2021 niet meer aangeboden.

VGZ-tandartsverzekeringen in 2021

Tandartsverzekering afsluiten? Er zijn drie tandartsverzekeringen van VGZ: Tand Goed, Tand Beter, Tand Best. Bij Tand Goed worden periodieke controles volledig en tandheelkundige behandelingen voor 80% vergoed met een maximum van 250 euro per jaar. Orthodontie wordt niet vergoed. Deze tandartsverzekering kost € 14,70 per maand. Maar als u de tandartsenverzekeringen van VGZ afsluit bij United Consumers, krijgt u 15 procent korting op de premie. Wel heeft u dan slechts keuze uit twee tandartsverzekeringen: Tandzeker 250 en Tandzeker 500.

Bij VGZ Tand Beter worden periodieke controle volledig en overige tandheelkundige behandelingen voor 80% vergoed met een maximum van 500 euro per jaar. Orthodontie en een beugel worden bij kinderen tot achttien jaar voor 1500 euro vergoed. Vanaf 18 jaar geldt een maximale vergoeding voor orthodontie van 500 euro. Deze aanvullende tandartsverzekering kost € 23,75 per maand.

Bij Tand Best worden controle volledig vergoed en overige behandelingen voor 80 procent met een maximum van 1000 euro per jaar. Ook de hoogte van de vergoedingen voor orthodontie is hoger: 2500 euro voor kinderen tot achttien jaar en 1500 euro vanaf achttien jaar. Deze orthodontie-vergoedingen gelden niet per jaar, maar voor de hele looptijd van de verzekering.

De premie bedraagt € 46,45 per maand. Maar let op: bij de Tand Best verzekering geldt een wachttijd van 12 maanden voor kronen, bruggen, implantaten, orthodontie en gedeeltelijke protheses. Je hebt dus alleen iets aan deze aanvullende tandartsverzekering als je ook in het volgende jaar bij VGZ blijft én deze polis afsluit. Lees voor het afsluiten van een tandartsverzekering eerst de voorwaarden en dekking door.

Extra’s van VGZ

Bij een VGZ zorgverzekering kun je ook gebruik maken van extra diensten van VGZ. Denk aan wachtlijstbemiddeling, een gezondheidslijn en advies over een second opinion. Premies bij VGZ zelf zijn leidend. Lees voor het afsluiten van een VGZ zorgverzekering eerst de polisvoorwaarden en de vergoedingen.

VGZ zorgverzekering vergelijken

Via onderstaande vergelijker kunt u de zorgverzekering van VGZ van 2021 vergelijken met andere zorgverzekeringen. Vul de gegevens in en klik of tik op de rode knop. In het scherm dat dan verschijnt kunt u ook uw wensen voor aanvullende zorgverzekeringen en het eigen risico invullen.

Static Template

Deel dit met je vrienden!

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.