Ga naar de inhoud

VGZ zorgverzekering in 2024: 3 basisverzekeringen, 4 aanvullende verzekeringen en 3 tandartsverzekeringen

VGZ zorgverzekering

Zorgverzekeraar VGZ biedt in 2024 keuze uit 3 basisverzekeringen, 4 aanvullende verzekeringen en 4 tandartsverzekeringen. Daarentegen zijn de aanvullende verzekeringen voor doelgroepen als gezinnen geschrapt. Tip: je kunt met korting je VGZ aanvullende zorgverzekering afsluiten via United Consumers.

De VGZ zorgverzekering in 2024

VGZ is de op een na grootste zorgverzekeraar van Nederland. De zorgverzekeraar verkoopt al meer dan zestig jaar zorgverzekeringen en is een coöperatie. Behalve de eigen VGZ zorgverzekeringen biedt het bedrijf ook de goedkope zorgverzekering VGZBewuzt aan. Ook de zorgverzekeringen van IZA, Zekur, Univé en UMC behoren tot de Coöperatie VGZ. Kijk dus ook even naar die zorgverzekeringen, want ze bieden soms andere mogelijkheden voor aanvullende zorgverzekeringen dan de VGZ zorgverzekering.

De basisverzekering van VGZ in 2024: natura-selectief-polis, naturapolis en restitutieverzekering

VGZ biedt ook in 2024 drie basisverzekeringen aan:

  • De VGZ Basis Keuze-verzekering: een natura-selectief polis met gecontracteerde zorg;
  • De naturapolis VGZ Ruime Keuze;
  • en de combinatiepolis VGZ Eigen Keuze.

VGZ Basis Keuze

De VGZ Basis Keuze is een zogeheten natura-selectief-polis ook wel een budget zorgverzekering genoemd. Je zorgrekening wordt volledig vergoed als je naar een zorgverlener gaat met wie VGZ een contract heeft afgesloten. Welke dat zijn, vind je in de zorgzoeker van VGZ.

Ga je naar een zorgverlener met wie VGZ geen contract heeft? Dan krijg je maar 70 procent van het gemiddelde tarief dat VGZ betaalt als je naar een zorgverlener was gegaan met wie de verzekeraar wel een contract heeft. Je moet de rest zelf bijbetalen.

De VGZ Ruime Keuze naturapolis

Voor de naturaverzekering VGZ Ruime Keuze heeft VGZ afspraken gemaakt met bijna alle zorgverleners. De rekening gaat rechtstreeks naar VGZ, dus je hoeft bijna nooit iets voor te schieten. Maar ga je met die standaard naturapolis naar een zorgverlener met wie VGZ geen contract heeft, dan krijg je tachtig procent vergoed van het gemiddeld gecontracteerde tarief dat voor die zorgverlener geldt. Het restant moet je zelf betalen.

De combinatiepolis van VGZ: Eigen Keuze

De VGZ Eigen Keuze basisverzekering was voorheen een restitutiepolis, maar is in 2024 een combinatiepolis. Met deze VGZ zorgverzekering kun je bij elke zorgverlener en in elk ziekenhuis terecht. Je krijgt je zorgkosten volledig vergoed volgens het marktconforme tarief. Het maakt niet uit of jouw zorgverlener een contract heeft met VGZ of niet.

Daarop zijn twee uitzonderingen. Als jouw zorgverlener een hogere prijs dan het marktconforme tarief rekent, moet je ook met een Eigen Keuze-polis bijbetalen. En de tweede uitzondering is bij GGZ-zorg en wijkverpleegzorg door zorgverleners wie VGZ geen contract heeft. In dat geval krijg je maar 90 procent van de rekening vergoed. Daarom mag de VGZ Eigen Keuze verzekering geen restitutiepolis meer heten, maar is het nu een combinatiepolis. Je hebt dus met de VGZ zorgverzekering Eigen Keuze nagenoeg vrije zorgkeuze.

Bereken jouw premie.

Wat is de premie voor de VGZ zorgverzekering in 2024?

De premie van de VGZ Basis Keuze budgetverzekering bedraagt in 2024 € 139,95 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 3850 euro. Kies je voor het hoogste eigen risico van 885 euro, dan betaal je 122,95 euro per maand. Als je de jaarpremie ineens betaalt, krijg je korting.

De premie van de VGZ Ruime Keuze natura zorgverzekering is in 2024 € 146,95 per maand. Dat is 5 euro meer dan in 2023. Deze € 146,95 is de premie bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Als je de premie per jaar betaalt, krijg je korting. Bij het hoogste eigen risico van € 885 per jaar daalt de premie naar € 131,95 per maand.

De combinatiepolis van VGZ Eigen Keuze is ook duurder geworden. Die kost in 2024 € 158,65 per maand. Betaal je de premie voor het hele jaar ineens, dan krijg je korting en betaal je € 1.884.72. Net als bij de naturapolis krijg je korting op de premie als je kiest voor het hoogste eigen risico. Bij dat hoogste eigen risico (385 wettelijk verplicht eigen risico en 500 euro vrijwillig eigen risico) daalt de premie naar € 143,65 per maand.

Maar voor € 145,60 per maand kun je bij Ohra een combinatiepolis afsluiten bij een eigen risico van 385 euro per jaar. Die is dus goedkoper dan de naturapolis van VGZ, maar je hoeft alleen in zeer specifieke gevallen een deel van de zorgnota zelf te betalen. Ook onder meer de combinatiepolis van FBTO en de combinatiepolis van Nationale Nederlanden (€147,00) zijn goedkoper dan de naturapolis en de combinatiepolis van VGZ. Vergelijk dus premies, eigen risico én voorwaarden. Vergelijk zorgverzekeringen of kijk in ons overzicht van premies voor zorgverzekeringen om te zien wat andere zorgverzekeraars aan premie rekenen. Of bereken uw zorgpremie van VGZ. Je kunt je eigen risico bij VGZ gespreid betalen.

Korting op VGZ zorgverzekering in 2024

Maar je kunt besparen op de premie van uw VGZ zorgverzekering door deze af te sluiten via het zorgcollectief van United Consumers. Al hebben die verzekeringen net even andere namen dan de VGZ zorgverzekering. Bij United Consumers betaal je voor de Bewuste Keuze budgetpolis € 138,95 per maand, € 139,95 euro voor de Basis Keuze naturaverzekering, € 146,95 voor de Ruime Keuze naturapolis en € 158,65 voor de Eigen Keuze combinatieverzekering.

Zorgverzekeraars mogen sinds 2023 geen collectiviteitskorting meer geven op de basisverzekering. Vandaar dat je voor de basisverzekeringen bij VGZ net zoveel betaalt als bij United Consumers. Maar op aanvullende verzekeringen mogen zorgverzekeraars wel korting geven.

Let wel even op want bij de Bewuste Keuze budgetpolis krijg je maar 60 procent van je rekening vergoed als je naar een zorgverlener zonder contract gaat. En bij de VGZ Basis Keuze-zorgverzekering via United Consumers krijg je 70 procent vergoed bij zorgverleners zonder contract.

Lees voor het afsluiten eerst de voorwaarden. Dat geldt trouwens ook als je rechtstreeks bij VGZ of een vergelijkingssite een zorgverzekering afsluit.

Aanvullende verzekeringen van VGZ in 2024

Wil je naast een basisverzekering ook een aanvullende verzekering afsluiten, dan heeft VGZ vier aanvullende zorgpolissen voor je: VGZ Aanvullend Instap, VGZ Aanvullend Goed, VGZ Aanvullend Beter en VGZ Aanvullend Best.

De premies voor de aanvullende verzekeringen van VGZ zijn in 2024 voor iedereen hetzelfde, ongeacht uw leeftijd.

  • VGZ Aanvullend Instap: € 6,25 per maand
  • VGZ Aanvullend Goed polis is € 10,75 per maand.
  • Voor de VGZ Aanvullend Beter-polis betaal je € 25,95 per maand.
  • En voor de VGZ Aanvullend Best-verzekering is de premie € 43,60 per maand. Kinderen tot en met 17 jaar zijn voor een aanvullende verzekering gratis meeverzekerd met hun ouders. Maar die aanvullende zorgverzekering van VGZ kun je met korting afsluiten via United Consumers.

De verschillen tussen deze aanvullende verzekeringen zitten in de dekking en de hoogte van de vergoeding. De aanvullende zorgverzekering VGZ Aanvullend Instap vergoedt onder meer 6 behandelingen bij de fysiotherapeut, tandongevallen tot 10.000 euro per jaar en 75 euro voor een preventiecheck.

De Aanvullend Goed-verzekering, Beter- en Top verzekeringen vergoeden onder meer ook alternatieve zorg, mantelzorg, reisvaccinaties, anticonceptie, brillen en lenzen en bieden hogere vergoedingen. raadpleeg het vergoedingenoverzicht van VGZ.

VGZ-tandartsverzekeringen in 2024

Je VGZ zorgverzekering kun je uitbreiden door een tandartsverzekering af te sluiten. Er zijn 4 tandartsverzekeringen van VGZ: Tand Instap, Tand Goed, Tand Beter, Tand Best.

Met de Tand Instap-tandartsverzekering krijg je 1 controle volledig vergoed. Voor gebitsreiniging (max. 25 minuten), vullingen, verdovingen en foto’s wordt 80 procent van de rekening vergoed tot maximaal 100 euro per jaar. Ook is 10.000 euro aan mondzorg na een ongeval verzekerd. Je betaalt 9 euro premie per maand voor de VGZ Tand Instap tandartsverzekering

Bij Tand Goed worden periodieke controles volledig en tandheelkundige behandelingen zoals kronen, bruggen of implantaten voor 80% vergoed met een maximum van 250 euro per jaar. Orthodontie wordt niet vergoed. Deze tandartsverzekering kost € 15,75 per maand. Maar als u de tandartsenverzekeringen van VGZ afsluit bij United Consumers, krijg je 15 procent korting op de premie. Wel heeft u dan slechts keuze uit twee tandartsverzekeringen: Tandzeker 250 en Tandzeker 500.

Bij VGZ Tand Beter worden periodieke controle volledig en overige tandheelkundige behandelingen voor 80 % vergoed met een maximum van 500 euro per jaar. Deze aanvullende tandartsverzekering kost € 28,25 per maand.

Bij Tand Best worden controle volledig vergoed en overige behandelingen voor 80 procent met een maximum van 1000 euro per jaar. Ook de hoogte van de vergoedingen voor orthodontie is hoger: 2500 euro voor kinderen tot achttien jaar en 1500 euro vanaf achttien jaar. Deze orthodontie-vergoedingen gelden niet per jaar, maar voor de hele looptijd van de verzekering.

De premie bedraagt € 56,00 per maand. Maar let op: bij de Tand Best verzekering geldt een wachttijd van 12 maanden voor kronen, bruggen, implantaten, orthodontie en gedeeltelijke protheses. Je hebt dus alleen iets aan deze aanvullende tandartsverzekering als je ook in het volgende jaar bij VGZ blijft. Lees voor het afsluiten van een tandartsverzekering eerst de voorwaarden en dekking door.

Extra’s van VGZ

Bij een VGZ zorgverzekering kun je ook gebruik maken van extra diensten van VGZ. Denk aan wachtlijstbemiddeling, een gezondheidslijn en advies over een second opinion. Premies en polisvoorwaarden op de site van VGZ zelf zijn leidend.

VGZ zorgverzekering vergelijken

Via onderstaande vergelijker kunt u de zorgverzekering van VGZ van 2024 vergelijken met andere zorgverzekeringen. Vul de gegevens in en klik of tik op de rode knop. In het scherm dat dan verschijnt kunt u ook uw wensen voor aanvullende zorgverzekeringen en het eigen risico invullen.

Static Template

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Privacy
5/5 - (1 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.