VGZ zorgverzekering in 2020: basisverzekering, aanvullende verzekering en tandartsverzekering

VGZ zorgverzekeringZorgverzekeraar VGZ biedt haar klanten in 2020 keuze uit twee basisverzekeringen, drie aanvullende verzekeringen en drie tandartsverzekeringen. Daarnaast kun je de VGZ zorgverzekering in 2020 uitbreiden met aanvullende verzekeringen voor doelgroepen als jongeren, gezinnen, singles, duo’s en senioren. Dat zijn combinaties van de VGZ aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen.

De VGZ zorgverzekering in 2020

VGZ is de op een na grootste zorgverzekeraar van Nederland. De zorgverzekeraar verkoopt al meer dan zestig jaar zorgverzekeringen en is een coöperatie. Behalve de eigen VGZ zorgverzekeringen biedt het bedrijf ook de goedkope zorgverzekering Bewuzt aan.

De basisverzekering van VGZ in 2020: naturapolis en restitutieverzekering

Klanten van VGZ kunnen in 2020 kiezen uit twee basisverzekeringen: de naturapolis VGZ Ruime Keuze en de restitutiepolis VGZ Eigen Keuze. De VGZ Goede Keuze zorgpolis, een zogeheten selectieve naturapolis, wordt sinds 2018 niet meer aangeboden.

Voor de naturaverzekering VGZ Ruime Keuze heeft VGZ afspraken gemaakt met bijna alle zorgverleners, dus u hoeft bijna nooit iets voor te schieten. Gaat u met die standaard naturapolis naar een zorgverlener met wie VGZ geen contract heeft, dan krijgt u tachtig procent vergoed van het gemiddeld gecontracteerde tarief dat voor die zorgverlener geldt. De rest moet u in dat geval bijbetalen.

De restitutiepolis van VGZ: Eigen Keuze

Bij de restitutiepolis VGZ Eigen Keuze kunt u bij elke zorgverlener terecht en elk ziekenhuis terecht. U krijgt uw zorgkosten dan vergoed volgens het marktconforme tarief. Het maakt niet uit of uw zorgverlener een contract heeft met VGZ of niet. U heeft dus vrije zorgkeuze. Maar als uw zorgverlener een hogere prijs dan het marktconforme tarief rekent, moet u ook met een Eigen Keuze-polis bijbetalen. Dat is niet het geval bij de restitutiepolis van OHRA. Bij die zorgverzekeraar hoeft u nooit bij te betalen. Bereken uw premie en vergelijk zorgverzekeringen bij VGZ.

Wat is de premie voor de VGZ zorgverzekering in 2020?

De premie van de standaard VGZ Ruime Keuze natura zorgverzekering is in 2020 € 119,95 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Dat is een euro minder dan in 2019. Bij het hoogste eigen risico van € 885 per jaar daalt de premie naar € 104,95 per maand.

De restitutiepolis van VGZ is juist wel iets duurder geworden. Die kost in 2020 € 127,70 per maand bij een eigen risico van € 385 per jaar. Dat is een kleine premiestijging ten opzichte van 2019. Toen kostte deze polis nog 126,95 euro per maand. Net als bij de naturapolis krijgt u korting op de premie als u kiest voor het hoogste eigen risico. Bij dat hoogste eigen risico (385 wettelijk verplicht eigen risico en 500 euro vrijwillig eigen risico) daalt de premie naar € 112,70 per maand.

Maar voor 116,50 per maand kunt u bij Ohra een restitutiepolis afsluiten bij een eigen risico van 385 euro per jaar. Die is dus al goedkoper dan de naturapolis van VGZ. Ook onder meer de restitutiepolissen van FBTO en Nationale Nederlanden (€119,08) zijn goedkoper dan de naturapolis van VGZ. Vergelijk dus premies, eigen risico én voorwaarden. Vergelijk zorgverzekeringen of kijk in ons overzicht van premies voor zorgverzekeringen om te zien wat andere zorgverzekeraars aan premie rekenen. Of bereken uw zorgpremie bij VGZ. U kunt uw eigen risico bij VGZ gespreid betalen.

Korting op VGZ zorgverzekering in 2020

Maar u kunt besparen op de premie van uw VGZ zorgverzekering door deze af te sluiten via het zorgcollectief van United Consumers. U krijgt dan 5 procent korting op de premie van de VGZ zorgverzekering. U betaalt dan € 113,95 per maand voor de VGZ-Ruime Keuze-polis en € 121,31 voor de Vrije Keuze zorgverzekering. Lees voor het afsluiten eerst de voorwaarden. Dat geldt trouwens ook als u rechtstreeks bij VGZ of een vergelijkingssite een zorgverzekering afsluit. Verder kunt u een VGZ-zorgverzekering met korting afsluiten als u zich kunt aansluiten bij een collectief waarmee VGZ afspraken heeft gemaakt.

Aanvullende verzekeringen van VGZ in 2020

Wilt u naast een basisverzekering ook een aanvullende verzekering afsluiten, dan heeft VGZ drie aanvullende zorgpolissen voor u: VGZ Aanvullend Goed, VGZ Aanvullend Beter en VGZ Aanvullend Best. De premies voor de aanvullende verzekeringen van VGZ variëren in 2020 niet meer per leeftijd. De premie voor de VGZ Aanvullend Goed polis is € 10,50 per maand. Voor de VGZ Aanvullend Beter-polis betaalt u € 21,50 per maand. En voor de VGZ Aanvullend Best-verzekering bent u € 37 per maand kwijt. Kinderen tot en met 17 jaar zijn voor een aanvullende verzekering gratis meeverzekerd met hun ouders. Maar die aanvullende zorgverzekering van VGZ kunt u ook met korting afsluiten via United Consumers.

De verschillen tussen deze aanvullende verzekeringen zitten in de dekking en de hoogte van de vergoeding. De Aanvullend Goed-verzekering vergoedt voor fysiotherapie maximaal 9 behandelingen per jaar (was 7) en 200 euro per jaar aan alternatieve zorg. Brillen en lenzen worden niet vergoed.

Bij de Aanvullend Beter verzekering krijgt u maximaal 16 behandelingen voor fysiotherapie vergoed en 300 euro aan alternatieve zorg. Per drie jaar krijgt u een complete bril vergoed mits u die bij een gecontracteerde leverancier koopt.

VGZ Aanvullend Best verzekering afsluiten

De VGZ Aanvullend Best-verzekering is het royaalst met onder meer een vergoeding voor twintig behandelingen bij de fysiotherapeut, 500 euro voor alternatieve zorg en vergoeding voor een complete bril (eens in de drie jaar), mits u die aanschaft bij een gecontracteerde opticien.

Daarnaast heeft VGZ nog een aantal alles-in-een-pakketten zoals Vitaal Uitgebreid € 52,89 (per maand), Aanvullend Beter van € 19,09 per maand, VGZ Jongpakket van € 34,50 per maand en het VGZ Gezinpakket van € 66 per maand. Een aanvullende verzekering afsluiten bij VGZ? Lees eerst de polisvoorwaarden en premies die voor u gelden, voordat u een aanvullende verzekering afsluit. En raadpleeg het vergoedingenoverzicht van VGZ.

VGZ-tandartsverzekeringen in 2020

Tandartsverzekering afsluiten? Er zijn drie tandartsverzekeringen van VGZ: Tand Goed, Tand Beter, Tand Best. Bij Tand Goed worden periodieke controles volledig en tandheelkundige behandelingen voor 80% vergoed met een maximum van 250 euro per jaar. Orthodontie wordt niet vergoed. Deze tandartsverzekering kost € 13,90 per maand. Maar als u de tandartsenverzekeringen van VGZ afsluit bij United Consumers, krijgt u 15 procent korting op de premie. Wel heeft u dan slechts keuze uit twee tandartsverzekeringen: Tandzeker 250 en Tandzeker 500.

Bij VGZ Tand Beter worden periodieke controle volledig en overige tandheelkundige behandelingen voor 80% vergoed met een maximum van 500 euro per jaar. Orthodontie wordt bij kinderen tot achttien jaar voor 1500 euro vergoed. Vanaf 18 jaar geldt een maximale vergoeding voor orthodontie van 500 euro. Deze aanvullende tandartsverzekering kost € 22,50 per maand.

Bij Tand Best worden controle volledig vergoed en overige behandelingen voor 80 procent met een maximum van 1000 euro per jaar. Ook de hoogte van de vergoedingen voor orthodontie is hoger: 2500 euro voor kinderen tot achttien jaar en 1500 euro vanaf achttien jaar. De premie bedraagt € 44,00 per maand. Maar let op: bij de Tand Best verzekering geldt een wachttijd van 12 maanden voor kronen, bruggen, implantaten, orthodontie en gedeeltelijke protheses. Je hebt dus alleen iets aan deze aanvullende tandartsverzekering als je ook in het volgende jaar bij VGZ blijft én deze polis afsluit. Lees voor het afsluiten van een tandartsverzekering eerst de voorwaarden en dekking door.

Extra’s van VGZ

Bij een VGZ zorgverzekering kun je ook gebruik maken van extra diensten van VGZ. Denk aan wachtlijstbemiddeling, een gezondheidslijn en advies over een second opinion. Premies bij VGZ zelf zijn leidend. Lees voor het afsluiten van een VGZ zorgverzekering eerst de polisvoorwaarden en de vergoedingen. Vergelijk hieronder zorgverzekeringen:

Deel dit met je vrienden!

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.