VGZ zorgverzekering in 2018: basisverzekering, aanvullende verzekering en tandartsverzekering

VGZ zorgverzekeringZorgverzekeraar VGZ biedt haar klanten in 2018 keuze uit twee basisverzekeringen, drie aanvullende verzekeringen en drie tandartsverzekeringen. Daarnaast kun je de VGZ zorgverzekering in 2018 uitbreiden met aanvullende verzekeringen voor doelgroepen als jongeren, gezinnen, singles, duo’s en senioren. Dat zijn combinaties van de VGZ aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen.

VGZ is de op een na grootste zorgverzekeraar van Nederland. De zorgverzekeraar verkoopt al meer dan zestig jaar zorgverzekeringen en is een coöperatie. Behalve de eigen VGZ zorgverzekeringen biedt het bedrijf ook de goedkope zorgverzekering Bewuzt aan.

De basisverzekering van VGZ in 2018: budgetpolis, natura en restitutie

Klanten van VGZ kunnen in 2018 kiezen uit twee in plaats van drie basisverzekeringen: de naturapolis VGZ Ruime Keuze en de restitutiepolis VGZ Eigen Keuze. De VGZ Goede Keuze zorgpolis, een zogeheten selectieve naturapolis, wordt in 2018 niet meer aangeboden. Wie in 2017 een Goede Keuze zorgpolis had en die niet opzegt, krijgt in 2018 automatisch de VGZ Ruime Keuze-verzekering.

Voor die naturaverzekering VGZ Ruime Keuze heeft VGZ afspraken gemaakt met bijna alle zorgverleners, dus u hoeft bijna nooit iets voor te schieten. Gaat u met die standaard naturapolis naar een zorgverlener met wie VGZ geen contract heeft, dan krijgt u tachtig procent vergoed van het gemiddeld gecontracteerde tarief dat voor die zorgverlener geldt. De rest moet u in dat geval bijbetalen.

De restitutiepolis van VGZ: Eigen Keuze

Bij de restitutiepolis VGZ Eigen Keuze kunt u bij elke zorgverlener terecht en elk ziekenhuis terecht. U krijgt uw zorgkosten dan vergoed volgens het marktconforme tarief. Het maakt niet uit of uw zorgverlener een contract heeft met VGZ of niet. U heeft dus vrije zorgkeuze. Maar als uw zorgverlener een hoger tarief rekent, moet u ook met een Eigen Keuze-polis bijbetalen. Bereken uw premie en vergelijk zorgverzekeringen bij VGZ.

Wat is de premie voor de VGZ zorgverzekering in 2018

De premie van de standaard VGZ Ruime Keuze natura zorgverzekering is in 2018 116,20 euro per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Bij het hoogste eigen risico van 885 euro kost de natura zorgverzekering 101,20 per maand.

De restitutiepolis van VGZ kost in 2018 122,20 euro per maand bij een eigen risico van 375 euro. Als u kiest voor een vrijwillig hoger eigen risico, krijgt u korting op de premie. U betaalt dan 107,20 euro per maand in 2018. Maar voor 107,95 per maand kunt u bij Ohra een restitutiepolis afsluiten bij een eigen risico van 385 euro per jaar. Vergelijk dus premies, eigen risico én voorwaarden. Vergelijk zorgverzekeringen of kijk in ons overzicht van premies voor zorgverzekeringen om te zien wat andere zorgverzekeraars aan premie rekenen. Of bereken uw zorgpremie bij VGZ. U kunt uw eigen risico bij VGZ gespreid betalen.

Korting op VGZ zorgverzekering in 2018

Maar u kunt besparen op de premie van uw VGZ zorgverzekering door deze af te sluiten via het zorgcollectief van United Consumers. U heeft dan keuze uit tien procent korting op uw VGZ-Ruime Keuze en Vrije Keuze zorgverzekering of een luxe cadeau. Lees voor het afsluiten eerst de voorwaarden. Dat geldt trouwens ook als u rechtstreeks bij VGZ of een vergelijkingssite een zorgverzekering afsluit. Verder kunt u een VGZ-zorgverzekering met korting afsluiten als u zich kunt aansluiten bij een collectief waarmee VGZ afspraken heeft gemaakt.

Aanvullende verzekeringen van VGZ in 2018

Wilt u naast een basisverzekering ook een aanvullende verzekering afsluiten, dan heeft VGZ drie aanvullende zorgpolissen voor u: VGZ Aanvullend Goed, VGZ Aanvullend Beter en VGZ Aanvullend Best. De premies voor de aanvullende verzekeringen van VGZ variëren per leeftijd. Hoe ouder u bent, hoe meer u betaalt.

De verschillen tussen deze aanvullende verzekeringen zitten in de dekking en de hoogte van de vergoeding. De Aanvullend Goed-verzekering vergoedt voor fysiotherapie maximaal 7 behandelingen per jaar en 300 euro per jaar aan alternatieve zorg. Brillen en lenzen worden niet vergoed. De premie voor de VGZ Aanvullend Goed-verzekering is vanaf 7,49 euro per maand.

Bij de Aanvullend Beter verzekering krijgt u maximaal 12 behandelingen voor fysiotherapie vergoed en 500 euro aan alternatieve zorg. Per drie jaar krijgt u een complete bril vergoed mits u die bij een gecontracteerde leverancier koopt. De premie voor de VGZ Aanvullend Beter-polis is vanaf 17,99 euro per maand en is volgens VGZ de meest gekozen aanvullende zorgverzekering.

VGZ Aanvullend Best verzekering afsluiten

De VGZ Aanvullend Best-verzekering is het royaalst met onder meer een vergoeding voor 18 behandelingen bij de fysiotherapeut, 800 euro voor alternatieve zorg en vergoeding voor een complete bril (eens in de drie jaar), mits u die aanschaft bij een gecontracteerde opticien. De premie voor de VGZ Aanvullend Best-verzekering is vanaf 35,34 euro per maand.

Wilt u nog meer keuze? Bij VGZ kunt u ook een groot aantal aanvullende pakketverzekeringen voor verschillende doelgroepen afsluiten. Dat zijn combinaties van aanvullende verzekeringen met een tandartsverzekering. Aanvullende verzekering afsluiten bij VGZ? Lees eerst de polisvoorwaarden en premies die voor u gelden, voordat u een aanvullende verzekering afsluit. En raadpleeg het vergoedingenoverzicht van VGZ.

VGZ-tandartsverzekeringen

Tandartsverzekering afsluiten? Er zijn drie tandartsverzekeringen van VGZ: Tand Goed, Tand Beter, Tand Best. Bij Tand Goed worden periodieke controles volledig en tandheelkundige behandelingen voor 80% vergoed met een maximum van 250 euro per jaar. Orthodontie wordt niet vergoed. De premie voor de VGZ Tand Goed verzekering is vanaf 10,89 per maand.

Bij Tand Beter worden periodieke controle volledig en overige tandheelkundige behandelingen voor 80% vergoed met een maximum van 500 euro per jaar. Orthodontie wordt bij kinderen tot achttien jaar voor 1500 euro vergoed. Vanaf 18 jaar geldt een maximale vergoeding voor orthodontie van 500 euro. De premie voor de VGZ Tand Beter tandartsverzekering is vanaf 17,69 per maand

Bij Tand Best worden controle volledig vergoed en overige behandelingen voor 80 procent met een maximum van 1000 euro per jaar. Ook de hoogte van de vergoedingen voor orthodontie is hoger: 2500 euro voor kinderen tot achttien jaar en 1500 euro vanaf achttien jaar. Voor de tandartsverzekering VGZ Tand Best is de premie vanaf 35,34 euro per maand.

Extra’s van VGZ

Bij een VGZ zorgverzekering kun je ook gebruik maken van extra diensten van VGZ. Denk aan wachtlijstbemiddeling, een gezondheidslijn en advies over een second opinion. Premies bij VGZ zelf zijn leidend. Lees voor het afsluiten van een VGZ zorgverzekering eerst de polisvoorwaarden en de vergoedingen. Vergelijk hieronder zorgverzekeringen:

VGZ zorgverzekering in 2018: basisverzekering, aanvullende verzekering en tandartsverzekering
5 (100%) 1 vote

Deel dit met je vrienden!

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.