Uitvaartverzekeringen vergelijken op premie, dekking en klanttevredenheid

Uitvaartverzekeringen vergelijken is voor de meeste mensen geen dagelijkse kost. Wij leggen uit waar je op moet letten bij het vergelijken van uitvaartverzekeringen en geven je de gelegenheid om direct uitvaartverzekeringen te vergelijken op premie, dekking en klanttevredenheid.

Uitvaartverzekeraar

Klanttevre-

denheid

Verzekerd bedrag
Premie per 

maand vanaf:

Vergelijk Dela uitvaartverzekringen

7,5

€ 9000,-

€ 7,08

Vergelijk uitvaartverzekeringen van Monuta

7,2

€ 9000,-

€ 9,08

Yarden uitvaartverzekering afsluiten

5,9

€ 8000,-

€ 6,82

Niet af te sluiten via ons

Uitvaartverzekeringen vergelijken

Om uitvaartverzekeringen goed te kunnen vergelijken hoef je eigenlijk maar een paar dingen voor jezelf duidelijk te maken:

  • Kies je voor een begrafenis of crematie?
  • Hoe luxe of sober wil je je begrafenis of crematie?
  • Wil je alles zelf vooraf regelen of laat je je uitvaart over aan je nabestaanden?
  • Wat wil je maandelijks aan premie betalen?

Uitvaartverzekeringen vergelijken begint met inzicht te krijgen in de kosten van je begrafenis of crematie. Online lees je allerlei bedragen over wat een begrafenis of crematie gemiddeld kost. Maar door de grote verschillen in grafrechten per gemeenten is het moeilijk aan te geven wat een gemiddelde begrafenis kost. Niettemin kan de tool aan het einde van dit artikel je een indicatie geven.

Uitvaartverzekeringen vergelijken in geld of in diensten

Er is nog iets waar je op moet letten als je uitvaartverzekeringen gaat vergelijken. Globaal zijn er drie soorten uitvaartverzekeringen:

  • Uitvaartverzekeringen die geld uitkeren om de begrafenis of crematie te betalen (uitvaartverzekeringen in geld of kapitaaluitvaartverzekeringen)
  • Uitvaartverzekeringen die diensten verzorgen (uitvaartverzekeringen in natura).
  • Combinatie uitvaartverzekeringen: een deel wordt uitgekeerd in diensten door een uitvaartverzorger, het andere deel wordt uitgekeerd in een vrij te besteden geldbedrag.

Met name die laatste soort uitvaartverzekeringen zijn in opkomst. De nieuwe uitvaartverzekering van Monuta is zo’n combinatie uitvaartverzekering waarbij diensten gecombineerd worden met een uitkering in geld. Lees meer over de nieuwe uitvaartverzekering van Monuta. Ook de Mijn Laatste Wensen Uitvaartverzekering van Yarden uit 2016 bood al meer flexibiliteit dan traditionele uitvaartverzekeringen.

Nu je globaal weet wat je uitvaart ongeveer gaat kosten en welke soorten uitvaartverzekeringen er zijn, kun je uitvaartverzekeringen vergelijken.

Uitvaartverzekeringen vergelijken op voorwaarden

Daarna is het tijd voor stap 4: vergelijk uitvaartverzekeringen op polisvoorwaarden. De drie belangrijkste polisvoorwaarden zijn:

  • Hoe lang loopt moet je premie voor de uitvaartverzekering betalen?
  • Is er sprake van indexatie oftewel wordt de hoogte van de uitkering aangepast aan de inflatie?
  • Zijn kinderen meeverzekerd. Bij de meeste uitvaartverzekeringen zijn kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd.

Uitvaartverzekeringen vergelijken van Dela, Monuta en Yarden

In dit artikel vergelijken we uitvaartverzekeringen van Dela, Monuta en Yarden. We vergelijken de uitvaartverzekeringen die volgens de verzekeraars zelf het meest gekozen worden. De maandpremie die in de vergelijking genoemd wordt, is de premie die iemand betaalt die op 1 januari 2020 18 jaar is geworden. Premies van uitvaartverzekeringen worden bepaald door de dekking en door je leeftijd, dus bereken jouw premie op de site van de verzekeraar. Lees ook: uitvaartverzekeringen: vragen en antwoorden.

Uitvaartverzekeringen vergelijken op klanttevredenheid

Je kunt ook uitvaartverzekeringen vergelijken op klanttevredenheid. Om de klanttevredenheid bij uitvaartverzekeringen te vergelijken kun je verschillende methodes gebruiken. Zo is er de klantwaardering die op de sites van de verzekeraars zijn, maar niet elke verzekeraar heeft evenveel beoordelingen. Bovendien verschilt de beoordelingssystematiek. Dan wordt het dus appels met peren vergelijken.

Uitvaartverzekeringen vergelijken op premie, dekking en klanttevredenheid © F. Muhammad via Pixabay
Uitvaartverzekeringen vergelijken op premie, dekking en klanttevredenheid © F. Muhammad via Pixabay

Daarom hebben wij gekozen voor de jaarlijkse beoordelingen van het Verbond van Verzekeraars over het voorgaande jaar. Dela behaalde in 2019 in een groot onderzoek van het Verbond van Verzekeraars gemiddeld een 7,5 op een schaal van tien. Monuta scoorde gemiddeld een 7,2 en Yarden bleef steken op een 5,9 gemiddeld. Overigens zijn alle drie de uitvaartverzekeraars aangesloten bij de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg.

uitvaartverzekering-monuta-vergelijken

Wellicht vraagt u zich af waarom we niet ook andere uitvaartverzekeringen vergelijken. De reden daarvoor is vrij simpel: die zijn voor hetzelfde verzekerde bedrag duurder en voegen daarom naar onze mening niet zoveel toe. En sommige uitvaartverzekeringen kun je niet online afsluiten. Daarvoor moet je een afspraak maken met een adviseur.

Bereken je uitvaartkosten met de uitvaartkostentool

Let op: de genoemde premies in dit artikel

Deel dit met je vrienden!

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.