Autoverzekeringen vergelijken

Regelmatig verschijnen er overzichten die autoverzekeringen vergelijken op prijs of kwaliteit of allebei. Maar dat in zo’n vergelijking een bepaalde autoverzekering als beste uit de bus komt, wil niet zeggen dat die verzekering ook voor u de beste koop is. Om dat te bepalen, moet u vrijblijvend en gratis offertes aanvragen en autoverzekeringen vergelijken op prijs en op voorwaarden.

Autoverzekeringen vergelijken: snel, simpel en gratis

Autoverzekeringen vergelijken kan snel, simpel en gratis. Om autoverzekeringen te vergelijken hoeft u alleen maar in bovenstaand formulier de gevraagde gegevens in te vullen en op de knop ‘Bereken premies’ te klikken. Er verschijnt dan automatisch een nieuw scherm en u kunt de premies van autoverzekeringen vergelijken. Ook kunt u dan gratis en vrijblijvend offertes voor autoverzekeringen aanvragen en zelf eenvoudig een berekening maken welke autoverzekering voor u het goedkoopst is. Zelfs als u het kenteken van uw nieuwe auto nog niet weet, kunt u alvast autoverzekeringen vergelijken. U klikt dan op ‘kenteken nog niet bekend’ waarna u in een popup-scherm enkele gegevens zoals bouwjaar en type van de auto moet invullen.

Er zijn nog maar weinig verzekeraars die autoverzekeringen voor elektrische auto’s aanbieden, maar ook die kunt u hier vergelijken.

Autoverzekeringen vergelijken: premieverschillen door woonplaats, sekse en schadevrije jaren

Het vergelijken van autoverzekeringen spelen een aantal zaken een rol. Zo houden verzekeraars bij het bepalen van de premie voor de autoverzekeringen rekening met het gebied waar u woont. In de Randstad liggen de premies hoger dan op het platteland. Omdat vrouwen minder schade rijden dan mannen, betalen vrouwen minder premie voor een autoverzekering dan mannen. Uiteraard speelt bij de hoogte van de premie van de autoverzekering ook mee hoeveel schadevrije jaren u al op uw conto hebt. Brokkenmakers betalen meer premie dan mensen die veel schadevrije jaren hebben opgebouwd bij een autoverzekering. Let bij het vergelijken van autoverzekeringen niet alleen op de premies, maar vergelijk autoverzekeringen ook op voorwaarden. Vraag daarom zoveel mogelijk gratis offertes op om ook op deze punten autoverzekeringen te vergelijken en zo de voor u beste autoverzekering af te sluiten.

Lees ook:
Autoverzekering: wat bepaalt de hoogte van de premie?
De autoverzekering: waar moet u op letten?
Vergelijk aanbieders van autoverzekeringen
No-claim & autoverzekering: zelf betalen of apart verzekeren?
De beste allrisk autoverzekeringen
De beste beperkt casco autoverzekeringen

Dan weet u waar u op moet letten bij het vergelijken van autoverzekeringen.

2/5 - (8 stemmen)

Deel dit met je vrienden!

Gerelateerde artikelen