Ohra Zorgverzekering in 2017: aanvullende verzekering en tandartsverzekering

OOhra zorgverzekeringhra biedt in 2017 een basiszorgverzekering, vier aanvullende verzekeringen en drie tandartsverzekeringen. Een handige keuzehulp helpt je om precies de Ohra zorgverzekering te vinden die bij je past. Sterk pluspunt van de Ohra zorgverzekering is de volledig vrije artsenkeuze.

Ohra maakt net als Delta Lloyd deel uit van CZ en biedt onder meer autoverzekeringen, huisdierverzekeringen en reisverzekeringen aan. De zorgverzekering van Ohra is een zogeheten restitutiepolis. Een restitutiepolis als basisverzekering biedt als voordeel dat je als consument vrij bent om zelf je zorgaanbieder te kiezen. Voor veel mensen kan de vrije artsenkeuze van de Ohra zorgverzekering een belangrijke reden zijn om voor deze ziektekostenverzekering te kiezen. Nadeel kan zijn dat je soms rekeningen van je zorgverlener moet voorschieten. Ohra heeft als zorgverzekeraar enorm veel contracten met zorgaanbieders, dus in de praktijk kan dat meevallen. Zorgverleners met wie Ohra afspraken heeft gemaakt, sturen hun rekening rechtstreeks naar de verzekeraar. Op de site van Ohra staat een lijst met zorgverleners met wie Ohra afspraken heeft gemaakt. Ook vind je daar een overzicht van vergoedingen.

Zorgverzekering met volledig vrije keuze

Bij sommige verzekeraars moet je zelfs met een restitutiepolis bijbetalen. Dat kan gebeuren als je naar een zorgverlener gaat met wie de verzekeraar geen contract heeft. Bij Ohra is dat niet zo. Je hebt dus altijd volledig vrije artsenkeuze. Alleen als de zorgverlener een onredelijk hoog tarief rekent, mag Ohra die rekening wettelijk niet vergoeden, maar dat komt bijna nooit voor.

Premie Ohra zorgverzekering in 2017

Bij de Ohra zorgverzekering kun je als je wilt alles zelf online regelen. Dat scheelt in de kosten. De premie van de Ohra zorgverzekering bedraagt in 2017 104,55 euro per maand (was 105,37 euro per maand in 2016). Die premie is inclusief 8 procent korting en bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Kies je voor het hoogste eigen risico (385 euro wettelijk verplicht plus 500 euro vrijwillig eigen risico), dan daalt je maandpremie naar 87,88 euro per maand. Met haar lage zorgpremie biedt Ohra een van de goedkoopste zorgverzekeringen in 2017. Sterker nog, de premie is maar een fractie hoger dan bijvoorbeeld de budgetverzekering van Menzis, waarbij je veel minder keuze in artsen  hebt. Bereken je premie voor de Ohra Zorgverzekering. Vergelijk de premie van de Ohra zorgverzekering met andere zorgverzekeringen.

Korting op de Ohra zorgverzekering

De premie van 104,55 euro per maand is inclusief 8 procent korting. Die krijg je automatisch als je de zorgverzekering online afsluit. Je krijgt dan automatisch de Ohra Online Gemak zorgverzekering, waarmee je alles online regelt. Sluit je de Ohra zorgverzekering via een collectief af, dan rekent Ohra de normale premie van 113,64 euro per maand en verlaagt dat bedrag met de korting die met je werkgever of je ledencollectief is afgesproken.

Aanvullende zorgverzekering Ohra

Ohra biedt behalve de basisverzekering ook vier aanvullende verzekeringen. De aanvullende verzekeringen verschillen van elkaar in de dekking en de hoogte van de verschillende vergoedingen. De Sterk aanvullende verzekering van 6,25 euro per maand vergoedt bijvoorbeeld maar negen behandelingen bij de fysiotherapeut, terwijl bij de Aanvullende Verzekering Uitgebreid van 38,19 euro per maand 18 fysio behandelingen vergoed worden. Ook de Ohra Aanvullend van 10,64 euro per maand en de Ohra Extra Aanvullend van 20,23 euro per maand bieden verschillende dekkingen en vergoedingen. De meest uitgebreide aanvullende zorgverzekering is de Ohra Uitgebreid aanvullende verzekering met een premie van 38,19 euro per maand. De vergoedingen voor brillen en lenzen, orthodontie, alternatieve geneeswijzen en dieetadvies verschillen per aanvullende verzekering. Bekijk het overzicht op de site van Ohra. Lees voor u een aanvullende verzekering afsluit eerst de polisvoorwaarden.

Ohra tandartsverzekering

Naast de aanvullende verzekeringen heeft Ohra drie tandartsverzekeringen in haar pakket. U kunt kiezen uit een beperkte tandartsverzekering (Ohra Tand Sterk van 9,10 euro per maand) en twee uitgebreide tandartsverzekeringen: Ohra TandenGaaf250 van 15,39 euro per maand en TandenGaaf500 met een maandpremie van 28,36 euro. Bij die laatste tandartsverzekeringen vergoedt Ohra alle behandelingen tot een maximum van respectievelijk 250 en 500 euro per jaar. Bekijk de tandartsverzekeringen van Ohra. Wat vergoed wordt, staat in een handig overzicht van vergoedingen op de site van Ohra. Daar vindt u ook de polisvoorwaarden van alle zorgverzekeringen van Ohra in 2017. Premies en voorwaarden op de site van Ohra zijn leidend. Voor vragen over de Ohra verzekeringen kunt u contact opnemen per email.

Vergelijk Ohra zorgverzekeringen op premie, vrije zorgkeuze, klanttevredenheid en eigen risico:

Ohra Zorgverzekering in 2017: aanvullende verzekering en tandartsverzekering
5 (100%) 1 vote

Deel dit met je vrienden!