OHRA Zorgverzekering in 2023: aanvullende verzekering en tandartsverzekering

Bij de OHRA zorgverzekering kun je in 2023 kiezen uit een basiszorgverzekering, 6 aanvullende verzekeringen en 3 tandartsverzekeringen. De premie van de Ohra zorgverzekering in 2023 bedraagt 135,95 euro per maand, mits je die online afsluit. Een handige keuzehulp helpt je om precies de OHRA zorgverzekering te vinden die bij je past.

OHRA logo

OHRA biedt onder meer autoverzekeringen, huisdierverzekeringen en reisverzekeringen aan. De zorgverzekeraar is sinds 1 juni 2017 onderdeel van de Nationale Nederlanden Groep. Overigens biedt ook Nationale Nederlanden een zorgverzekering aan. Dat is net als die van OHRA een combinatiepolis geworden, maar die is wel iets duurder dan de zorgverzekering van OHRA.

Wat is de premie van de OHRA zorgverzekering in 2023?

Bij de zorgverzekering van OHRA kun je als je wilt alles zelf online regelen. Dat scheelt in de kosten. De premie van de OHRA zorgverzekering in 2023 is € 135,95 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Dat is 6,50 euro meer dan in 2022. Die online korting krijgt iedereen die de OHRA zorgverzekering online afsluit. Sinds 2022 is de OHRA zorgverzekering een combinatiepolis. Verderop leggen we uit wat de verschillen zijn tussen de combinatiepolis en een restitutiepolis.

Kies je er voor om het eigen risico vrijwillig met 500 euro te verhogen, dan daalt je premie in 2023 naar € 115,12 per maand. Alleen moet je wel geld achter de hand hebben om de eerste 885 euro zorgkosten zelf te betalen (500 euro vrijwillig eigen risico en 385 euro wettelijk verplicht eigen risico).

Bereken je premie voor de OHRA Zorgverzekering. Vergelijk de premie van de OHRA zorgverzekering met andere zorgverzekeringen.

Met haar lage zorgpremie biedt OHRA een van de goedkoopste combinatie zorgverzekeringen in 2023. Zeker als je bedenkt dat je met de OHRA zorgverzekering nagenoeg volledig vrije zorgkeuze hebt.

Wat biedt de OHRA zorgverzekering?

De zorgverzekering van Ohra was tot en met 2021 een zogeheten restitutiepolis. Een restitutiepolis als basisverzekering biedt als voordeel dat je als consument vrij bent om zelf je zorgaanbieder te kiezen. Voor veel mensen kan de vrije artsenkeuze van de OHRA zorgverzekering een belangrijke reden zijn om voor deze ziektekostenverzekering te kiezen. Maar in 2022 heeft OHRA de keuzevrijheid op sommige onderdelen beperkt. En daarom mag het van de Zorgautoriteit geen restitutiepolis meer heten, maar is het een combinatiepolis geworden.

Bij deze combinatiepolis betaalt OHRA nog steeds in bijna alle gevallen 100% van de rekening. In twee gevallen gebeurt dat niet. Als je gebruik maakt van een niet-gecontracteerde zorgverlener binnen de GGZ en de wijkverpleging/thuiszorg, krijg je maar 75 procent van de rekening vergoed. Ook wordt rekening gehouden met een maximumtarief. De rest moet je in die gevallen zelf betalen. Met die uitzonderingen in het achterhoofd zegt OHRA nog steeds een van de weinige zorgverzekeringen met volledig vrije artsenkeuze aan te bieden. Je mag altijd zelf je huisarts, ziekenhuis, fysiotherapeut of specialistische kliniek kiezen.

Op de site van OHRA staat een lijst met zorgverleners met wie OHRA contracten heeft afgesloten. En wat de OHRA basisverzekering allemaal vergoedt, staat in een handig overzicht van vergoedingen op de site van OHRA.

Fysiobehandelingen meenemen

Nieuw sinds 2020 is dat je bij OHRA je ongebruikte fysiobehandelingen mee mag nemen naar het volgende jaar. Dat is ook in 2023 zo. Fysio Meenemen heet deze service. Dat is overigens niet helemaal gratis. In combinatie met de meeste aanvullende verzekeringen kunnen klanten voor een bedrag van maximaal €1,50 extra per maand, in 2024 gebruikmaken van 9 ongebruikte fysiobehandelingen uit 2023. Dat extra bedrag van € 1,50 per maand kan lager uitvallen als je gebruik kunt maken van een collectiviteitskorting.

Aanvullende zorgverzekering OHRA

OHRA biedt behalve de basisverzekering ook vier aanvullende verzekeringen. De premie voor de aanvullende verzekeringen is voor iedereen hetzelfde, ongeacht je leeftijd. Sommige zorgverzekeraars hanteren voor aanvullende verzekeringen verschillende premies voor verschillende leeftijdsgroepen. Dat is wettelijk toegestaan, maar OHRA hanteert dus voor iedereen dezelfde premie. Lees ook: wel of geen aanvullende zorgverzekering afsluiten. Kijk wel even na of je je via een collectief kunt verzekeren. Voor de basisverzekering mogen zorgverzekeraars geen collectiviteitskorting meer geven, maar voor aanvullende zorgverzekeringen mag dat wel. De genoemde premies kunnen dus afwijken als je via een collectief aanvullend verzekerd bent.

De aanvullende verzekeringen verschillen van elkaar in de dekking en de hoogte van de verschillende vergoedingen. Wel geven alle aanvullende verzekeringen 100 procent vergoeding voor spoedeisende zorg in het buitenland (wereldwijd) en maximaal 20.000 euro aan tandzorg per ongeval. Die 20.000 euro is het dubbele van de maximale vergoeding die veel andere zorgverzekeraars bieden voor tandartskosten na een ongeval.

Goedkoopste aanvullende zorgverzekering van OHRA

De goedkoopste aanvullende verzekering bij OHRA is de Zorgverzekerd op Reis-verzekering. Die verzekert spoedeisende medische zorg wereldwijd en biedt maximaal 20.000 euro tandongevallendekking. Deze aanvullende zorgverzekering kost 1,95 euro per maand.

Direct daarna komt de Compact-verzekering. Die vergoedt 6 behandelingen bij de fysiotherapeut en kost 6,25 euro per maand. De Sterk aanvullende verzekering van 7,99 euro per maand vergoedt 9 behandelingen bij de fysiotherapeut, terwijl bij de Aanvullende Verzekering Uitgebreid van 47,02 euro per maand 18 fysio behandelingen vergoed worden.

Ook de OHRA Aanvullend van 12,87 euro per maand en de OHRA Extra Aanvullend van 23,99 euro per maand bieden verschillende dekkingen en vergoedingen. De meest uitgebreide aanvullende zorgverzekering is de OHRA Uitgebreid aanvullende verzekering met een premie van 47,02 euro per maand. De vergoedingen voor brillen en lenzen, orthodontie, alternatieve geneeswijzen en dieetadvies verschillen per aanvullende verzekering. En zoals gezegd, maakt het voor de hoogte van de premie uit of je wel of niet van een collectief gebruik kunt maken.

Bekijk het overzicht op de site van OHRA. Met de pakketvergelijker kun je precies zien welke zorg uit de basisverzekering of aanvullende verzekeringen vergoed wordt. Lees voor u een aanvullende verzekering afsluit eerst de polisvoorwaarden.

Aanvullende verzekering voor reislustige OHRA-klanten

Wie veel op reis is, kan de OHRA Zorgverzekerd op Reis-polis afsluiten. Die aanvullende verzekering geeft honderd procent vergoeding voor spoedeisende zorg in het buitenland, ook al is die duurder dan in Nederland. Je hoeft met die polis dus niet bij te betalen. De premie voor de aanvullende Zorgverzekerd op reis-polis kost 1,95 euro per maand. Deze polis is vooral interessant als je alleen een basisverzekering hebt en die wilt uitbreiden met dekking voor spoedeisende zorg in het buitenland, maar verder geen aanvullende zorgverzekering wilt afsluiten.

OHRA tandartsverzekering in 2023

Naast de aanvullende verzekeringen heeft OHRA drie tandartsverzekeringen in haar pakket. Je kunt kiezen uit een beperkte tandartsverzekering (OHRA Tand Sterk van 10,65 euro per maand) en twee uitgebreide tandartsverzekeringen: OHRA TandenGaaf 250 van 16,86 euro per maand en TandenGaaf 500 met een maandpremie van 32,25 euro. Bij die laatste tandartsverzekeringen vergoedt OHRA alle behandelingen tot een maximum van respectievelijk 250 en 500 euro per jaar. De premies van de tandartsverzekeringen van OHRA zijn hetzelfde als in 2022, maar het kan zijn dat de dekking veranderd is. Bekijk de tandartsverzekeringen van OHRA en check zelf of de dekking en de polisvoorwaarden veranderd zijn.

De premies van de OHRA zorgverzekering in 2023 op een rij

Basisverzekering

Bij € 385 eigen risico: € 135,95 per maand.
Bij € 885 eigen risico: € 115,12 per maand.

Aanvullende verzekeringen
OHRA Zorgverzekerd op reis € 1,95
OHRA Compact € 6,25
OHRA Sterk € 7,99
OHRA Aanvullend € 12,87
OHRA Extra Aanvullend € 23,99
OHRA Uitgebreid € 47,02

Tandartsverzekeringen
OHRA TandSterk € 10,65
OHRA TandenGaaf 250 € 16,86
OHRA TandenGaaf 500 € 32,25

Bekijk ook de polisvoorwaarden van alle zorgverzekeringen van OHRA in 2023. Premies en voorwaarden op de site van OHRA zijn leidend. Voor vragen over de OHRA verzekeringen kun je contact opnemen per email.

Vergelijk de OHRA zorgverzekering

Vergelijk OHRA zorgverzekeringen op premie, vrije zorgkeuze, klanttevredenheid en eigen risico:

Static Template

Deel dit met je vrienden!

Tags

Gerelateerde artikelen