Ga naar de inhoud

OHRA Zorgverzekering in 2024: aanvullende verzekering en tandartsverzekering

logo OHRA zorgverzekering

Bij de OHRA zorgverzekering kun je in 2024 kiezen uit een basiszorgverzekering, 6 aanvullende verzekeringen en 3 tandartsverzekeringen. De premie van de Ohra zorgverzekering in 2024 bedraagt 145,60 euro per maand, mits je die online afsluit. Een handige keuzehulp helpt je om precies de OHRA zorgverzekering te vinden die bij je past.

Laatst gewijzigd: 10 november 2023.

Wat is de premie van de OHRA zorgverzekering in 2024?

Bij de zorgverzekering van OHRA kun je als je wilt alles zelf online regelen. Dat scheelt in de kosten. De premie van de OHRA zorgverzekering in 204 bedraagt € 145,60 per maand. Die premie betaal je als je kiest voor het wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro per jaar. De premie stijgt daarmee € 9,65 ten opzichte van 2023. Iedereen die de OHRA zorgverzekering online afsluit krijgt een de zogeheten online-korting dus dat is de premie die we hier vermelden. Bij jaarbetaling van de premie ineens krijg je korting en betaal je € 1712,26 per jaar.

Kies je er voor om het eigen risico vrijwillig met 500 euro te verhogen naar 885 euro per jaar, dan ben je in 2024 aan zorgpremie € 130,60 per maand kwijt. Alleen moet je wel geld achter de hand hebben om de eerste 885 euro zorgkosten zelf te betalen (500 euro vrijwillig eigen risico en 385 euro wettelijk verplicht eigen risico).

Bereken je premie voor de OHRA Zorgverzekering. Vergelijk de premie van de OHRA zorgverzekering met andere zorgverzekeringen.

Met haar lage zorgpremie biedt OHRA een van de goedkoopste combinatie zorgverzekeringen in 2024. Zeker als je bedenkt dat je met de OHRA zorgverzekering nagenoeg volledig vrije zorgkeuze hebt.

Wat voor basisverzekering is de OHRA zorgverzekering?

De zorgverzekering van Ohra is een combinatiepolis. Dat wil zeggen dat de OHRA je zorgkosten volledig vergoed, zelfs al heeft OHRA geen contract met je zorgverlener. Er geldt alleen een uitzondering als je gebruik maakt van een thuiszorgaanbieder of GGZ-hulpverlener gaat met wie OHRA geen contract heeft. In dat geval betaalt je zorgverzekering maar 75 procent van de kosten, waarbij dan ook nog eens maximumtarieven gelden.

Er zijn in 2024 overigens nog maar weinig zorgverzekeraars die alle basiszorg volledig vergoeden via een restitutiepolis. Van de grote verzekeraars doet alleen Menzis dat nog.

Wanneer moet je bijbetalen bij de zorgverzekering van OHRA?

Bij deze combinatiepolis betaalt OHRA nog steeds in bijna alle gevallen 100% van de rekening. In twee gevallen moet je zelf een deel van de rekening betalen. Als je gebruik maakt van een niet-gecontracteerde zorgverlener binnen de GGZ en de wijkverpleging/thuiszorg, krijg je maar 75 procent van de rekening via OHRA vergoed. Ook wordt rekening gehouden met een maximumtarief. De rest moet je in die gevallen zelf betalen. Met die uitzonderingen in het achterhoofd zegt OHRA nog steeds een van de weinige zorgverzekeringen met volledig vrije artsenkeuze aan te bieden. Je mag altijd zelf je huisarts, ziekenhuis, fysiotherapeut of specialistische kliniek kiezen.

Op de site van OHRA staat een lijst met zorgverleners met wie OHRA contracten heeft afgesloten. En wat de basisverzekering allemaal vergoedt, staat in een handig overzicht van vergoedingen op de site van OHRA.

Fysiobehandelingen meenemen

Bij OHRA mag je ongebruikte fysiobehandelingen uit dit jaar meenemen naar het volgende jaar. Uiteraard moet je in dat volgende jaar natuurlijk ook de OHRA zorgverzekering afsluiten. Fysio Meenemen heet deze service. Dat is overigens niet helemaal gratis. In combinatie met de meeste aanvullende verzekeringen kunnen klanten voor maximaal €1,50 extra per maand, in 2025 gebruikmaken van 9 ongebruikte fysiobehandelingen uit 2024. Als je een OHRA Compact aanvullende zorgverzekering hebt, mag je maar maximaal 6 ongebruikte fysiobehandelingen meenemen naar 2025. Dat extra bedrag van € 1,50 per maand kan lager uitvallen als je gebruik kunt maken van een collectiviteitskorting.

Aanvullende zorgverzekering OHRA

OHRA biedt behalve de basisverzekering ook zes aanvullende verzekeringen. De premie voor de aanvullende verzekeringen is voor iedereen hetzelfde, ongeacht je leeftijd. Sommige zorgverzekeraars hanteren voor aanvullende verzekeringen verschillende premies voor verschillende leeftijdsgroepen. Dat is wettelijk toegestaan, maar OHRA hanteert dus voor iedereen dezelfde premie. Lees ook: wel of geen aanvullende zorgverzekering afsluiten.

Kijk wel even na of je je via een collectief kunt verzekeren. Voor de basisverzekering mogen zorgverzekeraars geen collectiviteitskorting meer geven, maar voor aanvullende zorgverzekeringen mag dat wel. De genoemde premies kunnen dus afwijken als je via een collectief aanvullend verzekerd bent.

De aanvullende verzekeringen verschillen van elkaar in de dekking en de hoogte van de verschillende vergoedingen. Wel geven alle aanvullende verzekeringen 100 procent vergoeding voor spoedeisende zorg in het buitenland (wereldwijd) en maximaal 20.000 euro aan tandzorg per ongeval. Die 20.000 euro is het dubbele van de maximale vergoeding die veel andere zorgverzekeraars bieden voor tandartskosten na een ongeval.

Goedkoopste aanvullende zorgverzekering van OHRA

De goedkoopste aanvullende verzekering bij OHRA is de Zorgverzekerd op Reis-verzekering. Die verzekert spoedeisende medische zorg wereldwijd en biedt maximaal 20.000 euro tandongevallendekking. Deze aanvullende zorgverzekering kost 1,95 euro per maand, evenveel als in 2023.

Direct daarna komt de Compact-verzekering. Die vergoedt 6 behandelingen bij de fysiotherapeut en kost 6,88 euro per maand. De Sterk aanvullende verzekering van 9,35 euro per maand vergoedt 9 behandelingen bij de fysiotherapeut, terwijl bij de aanvullende verzekering OHRA Uitgebreid van 51,73 euro per maand 18 fysio behandelingen vergoed worden.

Ook de OHRA Aanvullend van 14,87 euro per maand en de OHRA Extra Aanvullend van 26,39 euro per maand bieden verschillende dekkingen en vergoedingen. De meest uitgebreide aanvullende zorgverzekering is de OHRA Uitgebreid aanvullende verzekering met een premie van 51,73 euro per maand. De vergoedingen voor brillen en lenzen, orthodontie, alternatieve geneeswijzen en dieetadvies verschillen per aanvullende verzekering. En zoals gezegd, maakt het voor de hoogte van de premie uit of je wel of niet van een collectief gebruik kunt maken.

Bekijk het overzicht op de site van OHRA. Met de pakketvergelijker kun je precies zien welke zorg uit de basisverzekering of aanvullende verzekeringen vergoed wordt. Lees voor u een aanvullende verzekering afsluit eerst de polisvoorwaarden.

Aanvullende verzekering voor reislustige OHRA-klanten

Wie veel op reis is, kan de OHRA Zorgverzekerd op Reis-polis afsluiten. Die aanvullende verzekering geeft honderd procent vergoeding voor spoedeisende zorg in het buitenland, ook al is die duurder dan in Nederland. Je hoeft met die polis dus niet bij te betalen. De premie voor de aanvullende Zorgverzekerd op reis-polis kost 1,95 euro per maand. Deze polis is vooral interessant als je alleen een basisverzekering hebt en die wilt uitbreiden met dekking voor spoedeisende zorg in het buitenland, maar verder geen aanvullende zorgverzekering wilt afsluiten.

OHRA tandartsverzekering in 2024

Naast de aanvullende verzekeringen heeft OHRA drie tandartsverzekeringen in haar pakket. Je kunt kiezen uit een beperkte tandartsverzekering (OHRA Tand Sterk van 12,50 euro per maand) en twee uitgebreide tandartsverzekeringen: OHRA TandenGaaf 250 vanaf 18,48 euro per maand en TandenGaaf 500 met een maandpremie vanaf 35,10 euro. Bij die laatste twee tandartsverzekeringen vergoedt OHRA alle behandelingen tot een maximum van respectievelijk 250 en 500 euro per jaar. Bekijk de tandartsverzekeringen van OHRA en check zelf of de dekking en de polisvoorwaarden veranderd zijn.

De premies van de OHRA zorgverzekering in 2024 op een rij

Basisverzekering

Bij € 385 eigen risico: € 145,60 per maand.
Bij € 885 eigen risico: € 130,60 per maand.

Aanvullende verzekeringen
OHRA Zorgverzekerd op reis € 1,95
OHRA Compact € 6,88
OHRA Sterk € 9,35
OHRA Aanvullend € 14,87
OHRA Extra Aanvullend € 26,39
OHRA Uitgebreid € 51,73

Tandartsverzekeringen
OHRA TandSterk € 12,50
OHRA TandenGaaf 250 € 18,48
OHRA TandenGaaf 500 € 35,10

Bekijk ook de polisvoorwaarden van alle zorgverzekeringen van OHRA in 2024. Premies en voorwaarden op de site van OHRA zijn leidend. Voor vragen over de OHRA verzekeringen kun je contact opnemen per email.

Wie is OHRA?

OHRA biedt onder meer autoverzekeringen, huisdierverzekeringen en reisverzekeringen aan. De zorgverzekeraar is sinds 1 juni 2017 onderdeel van de Nationale Nederlanden Groep. Overigens biedt ook Nationale Nederlanden een zorgverzekering aan. Dat is net als die van OHRA een combinatiepolis geworden, maar die is wel iets duurder dan de zorgverzekering van OHRA. Een beknopt overzicht van alle zorgverzekeringen van OHRA in gewone-mensentaal vind je op de site van de Zorgverzekeraars Nederland.

Vergelijk andere zorgverzekeringen met de OHRA zorgverzekeringen op premie, vrije zorgkeuze, klanttevredenheid en eigen risico.

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Privacy
4/5 - (8 stemmen)