Ohra Zorgverzekering in 2020: aanvullende verzekering en tandartsverzekering

Ohra zorgverzekeringOHRA biedt in 2020 een basiszorgverzekering, vijf aanvullende verzekeringen en drie tandartsverzekeringen. De premie van de Ohra zorgverzekering in 2020 bedraagt 116,50 euro per maand, mits je die online afsluit. Een handige keuzehulp helpt je om precies de OHRA zorgverzekering te vinden die bij je past. Sterk pluspunt van de OHRA zorgverzekering is de volledig vrije artsenkeuze. Nieuw is dat je je ongebruikte fysiobehandelingen mag meenemen naar het volgende jaar.

OHRA biedt onder meer autoverzekeringen, huisdierverzekeringen en reisverzekeringen aan. De zorgverzekeraar is sinds 1 juni 2017 onderdeel van de Nationale Nederlanden Groep. Overigens biedt ook Nationale Nederlanden een zorgverzekering aan. Dat is net als die van OHRA een restitutiepolis, maar die is wel iets duurder dan de zorgverzekering van OHRA.

Wat is de premie van de Ohra zorgverzekering in 2020?

Bij de zorgverzekering van Ohra kun je als je wilt alles zelf online regelen. Dat scheelt in de kosten. De premie van de Ohra zorgverzekering in 2020 bedraagt € 116,50 per maand (was € 116,30 per maand in 2019). Die premie is inclusief online korting en bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Zonder die korting zou de premie in 2020 uitkomen op € 121,35. Dat is overigens al 5,06 euro per maand lager dan in 2019. Die korting krijgt iedereen die de Ohra zorgverzekering online afsluit.

Kies je er voor om het eigen risico vrijwillig met 500 euro te verhogen, dan daalt je premie in 2019 naar € 99,83 per maand. Je hebt dan een restitutiepolis voor minder dan honderd euro per maand. Alleen moet je wel geld achter de hand hebben om de eerste 885 euro zorgkosten zelf te betalen ( 500 euro vrijwillig eigen risico en 385 euro wettelijk verplicht eigen risico).

Bereken je premie voor de Ohra Zorgverzekering. Vergelijk de premie van de Ohra zorgverzekering met andere zorgverzekeringen.

Met haar lage zorgpremie biedt OHRA een van de goedkoopste zorgverzekeringen in 2020. Zeker als je bedenkt dat je met de OHRA zorgverzekering volledig vrije zorgkeuze hebt.

Wat biedt de OHRA zorgverzekering?

De zorgverzekering van Ohra is een zogeheten restitutiepolis. Een restitutiepolis als basisverzekering biedt als voordeel dat je als consument vrij bent om zelf je zorgaanbieder te kiezen. Voor veel mensen kan de vrije artsenkeuze van de OHRA zorgverzekering een belangrijke reden zijn om voor deze ziektekostenverzekering te kiezen.

Nadeel kan zijn dat je soms rekeningen van je zorgverlener moet voorschieten. OHRA heeft als zorgverzekeraar enorm veel contracten met zorgaanbieders, dus in de praktijk kan dat meevallen. Zorgverleners met wie OHRA afspraken heeft gemaakt, sturen hun rekening rechtstreeks naar de verzekeraar. Op de site van OHRA staat een lijst met zorgverleners met wie OHRA contracten heeft afgesloten. En wat de OHRA basisverzekering allemaal vergoedt, staat in een handig overzicht van vergoedingen op de site van OHRA.

Zorgverzekering met volledig vrije keuze

Bij sommige verzekeraars moet je zelfs met een restitutiepolis bijbetalen. Dat kan gebeuren als je naar een zorgverlener gaat met wie de verzekeraar geen contract heeft. Bij OHRA is dat niet zo. Je hebt dus altijd volledig vrije artsenkeuze. Het maakt niet uit of OHRA een contract heeft met die zorgverlener of niet. Alleen als de zorgverlener een onredelijk hoog tarief rekent, mag OHRA die rekening wettelijk niet vergoeden, maar dat komt bijna nooit voor.

Korting op de Ohra zorgverzekering in 2020

De premie van 116,50 euro per maand is inclusief 4 procent korting. Die krijg je automatisch als je de zorgverzekering online afsluit. Je krijgt dan automatisch de OHRA Online Gemak zorgverzekering, waarmee je alles online regelt. Sluit je de OHRA zorgverzekering via een collectief af, dan rekent OHRA de normale premie van 121,35 euro per maand en verlaagt dat bedrag met de korting die met je werkgever of je ledencollectief is afgesproken.

Fysiobehandelingen meenemen

Nieuw in 2020 is dat je bij OHRA je ongebruikte fysiobehandelingen mee mag nemen naar het volgende jaar. Fysio Meenemen heet deze service. Dat is overigens niet helemaal gratis. In combinatie met de meeste aanvullende verzekeringen kunnen klanten voor een bedrag van maximaal €1,50 extra per maand, in 2021 gebruikmaken van hun ongebruikte fysiobehandelingen uit 2020.

Aanvullende zorgverzekering Ohra

OHRA biedt behalve de basisverzekering ook vier aanvullende verzekeringen. De premie voor de aanvullende verzekeringen is voor iedereen hetzelfde, ongeacht je leeftijd. Sommige zorgverzekeraars hanteren voor aanvullende verzekeringen verschillende premies voor verschillende leeftijdsgroepen. Dat is wettelijk toegestaan, maar OHRA hanteert dus voor iedereen dezelfde premie.

De aanvullende verzekeringen verschillen van elkaar in de dekking en de hoogte van de verschillende vergoedingen. De Sterk aanvullende verzekering van 7,35 euro per maand vergoedt bijvoorbeeld maar negen behandelingen bij de fysiotherapeut, terwijl bij de Aanvullende Verzekering Uitgebreid van 43,61 euro per maand 18 fysio behandelingen vergoed worden.

Ook de OHRA Aanvullend van 12,24 euro per maand en de OHRA Extra Aanvullend van 22,98 euro per maand bieden verschillende dekkingen en vergoedingen. De meest uitgebreide aanvullende zorgverzekering is de OHRA Uitgebreid aanvullende verzekering met een premie van 43,61 euro per maand. De vergoedingen voor brillen en lenzen, orthodontie, alternatieve geneeswijzen en dieetadvies verschillen per aanvullende verzekering.

Bekijk het overzicht op de site van OHRA. Met de pakketvergelijker kunt u precies zien welke zorg uit de basisverzekering of aanvullende verzekeringen vergoed wordt. Lees voor u een aanvullende verzekering afsluit eerst de polisvoorwaarden.

Aanvullende verzekering voor reislustige OHRA-klanten

Wie veel op reis is, kan de OHRA Zorgverzekerd op Reis-polis afsluiten. Die aanvullende verzekering geeft honderd procent vergoeding voor spoedeisende zorg in het buitenland, ook al is die duurder dan in Nederland. Je hoeft met die polis dus niet bij te betalen.

OHRA tandartsverzekering in 2020

Naast de aanvullende verzekeringen heeft Ohra drie tandartsverzekeringen in haar pakket. U kunt kiezen uit een beperkte tandartsverzekering (Ohra Tand Sterk van 10,25 euro per maand) en twee uitgebreide tandartsverzekeringen: Ohra TandenGaaf 250 van 16,62 euro per maand en TandenGaaf 500 met een maandpremie van 30,95 euro. Bij die laatste tandartsverzekeringen vergoedt OHRA alle behandelingen tot een maximum van respectievelijk 250 en 500 euro per jaar. Bekijk de tandartsverzekeringen van Ohra.

De premies van de Ohra zorgverzekering in 2020 op een rij

Basisverzekering (inclusief korting van 4%)

Bij € 385 eigen risico: € 116,50
Bij € 885 eigen risico: € 99,83

Aanvullende verzekeringen
OHRA Zorgverzekerd op reis € 1,95
OHRA Sterk € 7,35
OHRA Aanvullend € 12,24
OHRA Extra Aanvullend € 22,98
OHRA Uitgebreid € 43,61

Tandartsverzekeringen
OHRA TandSterk € 10,25
OHRA TandenGaaf 250 € 16,62
OHRA TandenGaaf 500 € 30,95

Daar vindt u ook de polisvoorwaarden van alle zorgverzekeringen van Ohra in 2020. Premies en voorwaarden op de site van Ohra zijn leidend. Voor vragen over de Ohra verzekeringen kunt u contact opnemen per email.

Vergelijk OHRA zorgverzekeringen op premie, vrije zorgkeuze, klanttevredenheid en eigen risico:

Deel dit met je vrienden!