Bewuzt zorgverzekering van VGZ in 2019

Bewuzt ZorgverzekeringZorgverzekeraar VGZ heeft heeft met het merk Bewuzt ook in 2019 een van de goedkoopste zorgverzekeringen. De premie van de Bewuzt Zorgverzekering is 105,95 euro per maand. Opvallendste kenmerk van de Bewuzt-zorgverzekering is dat je kunt kiezen voor een no-claim-korting op je aanvullende verzekering. En Bewuzt heeft een gratis tandongevallenverzekering.

De Bewuzt zorgverzekering werd in 2013 geïntroduceerd en sindsdien altijd een van de goedkoopste ziektekostenverzekeringen. Maar waar Bewuzt echt mee opviel, was de no-claim-korting op de aanvullende zorgverzekering.

Bewuzt zorgverzekering met no-claim-korting

Bewuzt bestaat uit een basisverzekering, die je kunt aanvullen met aanvullende verzekeringen voor de tandarts, de fysiotherapeut en voor medische kosten in het buitenland. Wie meer aanvullende modules kiest, krijgt meer korting. Die korting kan oplopen tot 15 procent. Als je niets bij je aanvullende verzekeringen declareert, krijg je het jaar daarop korting op de aanvullende verzekering van jouw keuze. Dat aanbod geldt jaar na jaar waardoor de no-claim-korting kan oplopen tot 40 procent. Je moet dan dus wel klant blijven bij Bewuzt. De no-claim korting geldt niet per aanvullende verzekering, maar voor alle modules samen. Heb je dus een tandartsverzekering en een aanvullende verzekering voor fysiotherapie en laat je een kroon zetten, dan ben je ook je no-claim-korting voor de verzekering voor fysiotherapie kwijt. Twee reguliere tandartscontroles zonder foto’s vallen buiten de no-claim-regeling.

De basisverzekering van Bewuzt in 2019

De basisverzekering van Bewuzt is een naturaverzekering met deels gecontracteerde zorg. Dat wordt ook wel een natura-selectief-polis genoemd. Dat betekent dat je terecht kunt bij alle zorgverzekeraars met wie Bewuzt een contract heeft. Je krijgt dan honderd procent van de zorgkosten vergoed. De zorgverlener stuurt z’n rekening rechtstreeks naar Bewuzt. Krijg je toch een rekening, dan kun je die online of per post declareren.

Ga je toch naar een zorgaanbieder met wie Bewuzt geen contract heeft, dan vergoedt Bewuzt zeventig procent van het gemiddelde tarief dat ze met gecontracteerde zorgverleners heeft afgesproken. De rest moet je dus zelf betalen. Voor een aantal behandelingen kun je alleen terecht bij geselecteerde zorgverleners.

Lees dus eerst de polisvoorwaarden van Bewuzt en bekijk met welke zorgverleners Bewuzt een contract heeft. Vergelijk zorgverzekeringen dus niet alleen op prijs, maar vraag ook offertes op. Zo kun je de voorwaarden en de kleine lettertjes lezen voordat je een zorgverzekering afsluit. Bereken de premie van de Bewuzt-zorgverzekering in 2019. Een overzicht van alle vergoedingen staat online.

Wat is de premie voor de zorgverzekering van Bewuzt in 2019

De premie voor de ziektekostenverzekering 2019 van Bewuzt is 105,95 euro per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro. Die lage premie komt mede doordat Bewuzt zoveel mogelijk alles via internet regelt. Je kunt je premie van de Bewuzt-zorgverzekering verlagen door te kiezen voor een hoger vrijwillig eigen risico. Bij een eigen risico van 885 euro krijg je 15 euro korting en daalt je premie naar 90,95 euro per maand. Daarmee is Bewuzt een van de goedkoopste zorgverzekeraars. Univé Zorg Select  is met 105,85 per maand bij het standaard eigen risico net iets goedkoper.

Bewuzt is ook goedkoper dan de zorgverzekering van de Hema (combinatie van 111 euro premie per maand) en Ditzo (109,95 euro per maand premie). Maar bij die laatste zorgverzekeraar heb je wel vrije keuze in zorgverleners. En voor 116,30 euro per maand heb je bij Ohra een restitutiepolis met vrije zorgkeuze. Vergelijk dus altijd verzekeringen op voorwaarden en vergoedingen.

Bekijk het overzicht premies zorgverzekeringen 2019 om de premies van de andere zorgverzekeraars te bekijken.

Aanvullende verzekering voor fysiotherapie

Fysiotherapie valt voor iedereen van 18 jaar en ouder niet meer onder de basisverzekering. Je kunt je daar aanvullend voor verzekeren als je dat wilt. Bij de Bewuzt aanvullende verzekering voor fysiotherapie kun je kiezen uit twee pakketten: Bewuzt Fysio Goed (7 euro per maand) en Bewuzt Fysio Beter (23,50 euro per maand). Kies je Bewuzt Fysio Goed? Dan krijg je per jaar negen behandelingen van de fysiotherapeut vergoed. Bij Bewuzt Fysio Beter krijg je achttien behandelingen voor fysiotherapie vergoed. Omdat de basisverzekering bij bepaalde chronische aandoeningen pas vanaf de 21ste behandeling een vergoeding geeft, betaal je met de Bewuzt Fysio Beter verzekering nog steeds twee fysiobehandelingen zelf.

Bewuzt heeft op haar site een overzicht met alle vergoedingen voor fysiotherapie. Maak je toch geen gebruik van de aanvullende verzekering voor fysiotherapie, dan krijg je in het jaar daarop korting op de premie. Om die no-claim-korting te krijgen, moet je dus wel opnieuw een zorgverzekering bij Bewuzt afsluiten.

De tandartsverzekeringen van Bewuzt

Bij Bewuzt kunt u twee soorten tandartsverzekeringen afsluiten: Bewuzt Tand Goed (10,50 euro premie per maand) of Bewuzt Tand Beter (22,25 euro premie per maand). Bij de tandartsverzekering wordt bijvoorbeeld vullingen, kronen, bruggen en zenuwbehandelingen vergoed. Het verschil tussen de beide tandartsverzekeringen zit in de hoogte van de vergoeding. Bij Bewuzt Tand Goed krijg je 75% van de tandartsrekening vergoed met een maximum van 250 euro per jaar. Bij Bewuzt Tand Beter is dat eveneens 75% maar dan met een maximum van 500 euro per jaar. Alle vergoedingen staan wederom op de site van Bewuzt.

Bewuzt buitenland verzekering

Bewuzt kent ook twee aanvullende verzekeringen met buitenland-dekking. Deze zijn in 2019 even duur als in 2017 en 2018. De Bewuzt Buitenland Goed-polis biedt Europa-dekking voor spoedeisende zorg in het buitenland en repatriëring. De premie bedraagt 1,50 per maand. Daarnaast heb je nog de Bewuzt Buitenland Beter, die wereldwijde dekking geeft voor spoedeisende zorg in het buitenland en repatriëring. De premie bedraagt maandelijks 3 euro. Check altijd wel even of deze kosten al door je reisverzekering gedekt worden.

Bewuzt aanvullende verzekering voor alternatieve geneeswijzen

Tenslotte heeft Bewuzt een aanvullende zorgverzekering voor alternatieve geneeswijzen. De Alternatief Goed aanvullende verzekering van 9,75 euro per maand vergoedt alternatieve geneeswijzen tot maximaal 250 euro per jaar en maximaal 45 euro per behandeling. De Alternatief Beter aanvullende polis kost aan premie 24,50 euro per maand en geeft jaarlijks maximaal 500 euro vergoeding voor alternatieve geneeswijzen, met een maximum van 45 euro per behandeling.

Extra’s van Bewuzt

Klanten van Bewuzt hebben recht op zorgadvies en zorgbemiddeling. Medicijnen bestellen doe je bij de internetapotheek. Lees voor je een Bewuzt-zorgverzekering in 2017 afsluit eerst de polisvoorwaarden goed door. Vergelijk hieronder andere zorgverzekeringen

Deel dit met je vrienden!

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.