VGZbewuzt zorgverzekering in 2023: premie € 127,45 per maand

De VGZbewuzt zorgverzekering staat met een premie van € 127,45 per maand in 2023 in de top tien van goedkoopste zorgverzekeringen. Maar de VGZbewuzt-zorgverzekering stopt met de no-claim-korting op je aanvullende verzekering. Je krijgt wel een gratis tandongevallenverzekering bij je aanvullende bundel

Bewuzt zorgverzekering blijft een van de goedkoopste zorgverzekeringen

logo VGZbewuzt zorgverzekering

Zorgverzekeraar Bewuzt heeft in 2023 een nieuwe naam en heet nu VGZbewuzt. Daarmee is nog duidelijker geworden dat Bewuzt onderdeel is van VGZ, dat met 2,1 miljoen verzekerden een van de grootste zorgverzekeraars van Nederland is. De VGZbewuzt zorgverzekering is altijd een van de goedkoopste ziektekostenverzekeringen. Maar waar VGZbewuzt echt mee opviel, was de no-claim-korting op de aanvullende zorgverzekering. Maar die wordt met de nieuwe aanvullende bundels afgeschaft. Bereken hier alvast je premie of lees nog even wat meer over de VGZbewuzt zorgverzekering.

VGZbewuzt zorgverzekering stopt met no-claim-korting

De VGZbewuzt zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering, die je kunt aanvullen met een van de drie aanvullende bundels voor de tandarts, de fysiotherapeut en voor medische kosten in het buitenland. Die aanvullende bundels zien er wel wat anders uit dan de aanvullende zorgverzekeringen uit 2022, dus let even goed op als je vorig jaar ook al zo’n aanvullende polis had. Je kunt die oude aanvullende verzekeringen wel behouden als je ze al hebt, maar je kunt ze als nieuwe klant in 2023 niet meer afsluiten.

Op die oude aanvullende zorgverzekeringen gaf het oude Bewuzt altijd een no-claim-korting als je er een jaar geen gebruik van had gemaakt. En je kreeg stapelkorting als je meer aanvullende verzekeringen afsloot. Maar met het nieuwe VGZbewuzt is op dit vlak iets veranderd. Die no-claim-korting geldt nog steeds als je die oude aanvullende verzekeringen ook in 2023 wilt behouden of wilt overstappen naar de nieuwe aanvullende bundels. Maar voor de nieuwe aanvullende bundels geldt geen no-claim korting en je krijgt ook geen stapelkorting meer.

De basisverzekering van VGZbewuzt in 2023

De basisverzekering van VGZbewuzt is een naturaverzekering met deels gecontracteerde zorg. Dat wordt ook wel een natura-selectief-polis genoemd. Dat betekent dat je terecht kunt bij alle zorgverzekeraars met wie VGZbewuzt een contract heeft. Je krijgt dan honderd procent van de zorgkosten vergoed. De zorgverlener stuurt z’n rekening rechtstreeks naar VGZbewuzt. Krijg je toch een rekening, dan kun je die online of per post declareren.

Vergoeding bij behandeling door niet-gecontracteerde zorgverlener: 60%

Ga je toch naar een zorgaanbieder met wie VGZbewuzt geen contract heeft, dan vergoedt VGZbewuzt 60 procent van het gemiddelde tarief dat ze met gecontracteerde zorgverleners heeft afgesproken. De rest moet je dus zelf betalen. Voor een aantal behandelingen kun je alleen terecht bij geselecteerde zorgverleners. Die vergoeding in 2023 is lager dan in 2022. Toen werd nog 65 procent van je rekening vergoed als je naar een niet-gecontracteerde behandelaar ging.

Andere zorgverzekeraars bieden een hogere vergoeding van 75 tot 90 procent. Alleen met een restitutiepolis, zoals van Menzis of Basis Exclusief van Zilveren Kruis, hoef je nooit bij te betalen als je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat.

Lees dus eerst de polisvoorwaarden van VGZbewuzt en bekijk met welke zorgverleners VGZbewuzt een contract heeft. Vergelijk zorgverzekeringen dus niet alleen op prijs, maar vraag ook offertes op. Zo kun je de voorwaarden en de kleine lettertjes lezen voordat je een zorgverzekering afsluit. Bereken de premie van de VGZbewuzt-zorgverzekering in 2023.

Wat is de premie voor de zorgverzekering van VGZbewuzt in 2023

De premie voor de ziektekostenverzekering 2023 van VGZBewuzt is € 127,45 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro. Die lage premie komt mede doordat VGZbewuzt zoveel mogelijk alles via internet regelt.

Je kunt je premie van de VGZbewuzt-zorgverzekering verlagen door te kiezen voor een hoger vrijwillig eigen risico. Bij een eigen risico van 885 euro krijg je korting en daalt je premie naar 107,45 euro per maand. Zorg wel dat je altijd voldoende eigen geld achter de hand hebt om de eerste 885 euro zorgkosten zelf te betalen.

De VGZbewuzt zorgverzekering is een van de goedkoopste zorgverzekeraars. Univé Zorg Select is met 127,45 euro per maand bij het standaard eigen risico even duur. Niet zo vreemd, want moederbedrijf VGZ voert de zorgverzekeringen van VGZbewuzt én Univé uit. Bereken jouw premie van de Univé Zorg Select-verzekering.

VGZbewuzt is goedkoper dan de zorgverzekering van de Hema (combinatiepolis van € 135,00 premie per maand), maar de Hema zorgverzekering biedt een hogere vergoeding (70 – 100%) als je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat. De Goede Keuze zorgverzekering van Ditzo is met een premie € 128,95 per maand premie) een fractie duurder. En voor € 135,95 per maand heb je bij Ohra een combinatiepolis met nagenoeg vrije zorgkeuze. Vergelijk dus altijd verzekeringen op voorwaarden en vergoedingen. En wellicht ben je via een collectief nog iets goedkoper uit.

Bekijk het overzicht premies zorgverzekeringen 2023 om de premies van de andere zorgverzekeraars te bekijken.

Aanvullende verzekering voor fysiotherapie

Fysiotherapie valt voor iedereen van 18 jaar en ouder niet meer onder de basisverzekering. Je kunt je daar aanvullend voor verzekeren als je dat wilt. Bij de VGZbewuzt zorgverzekering moet je daar de aanvullende bundel Bewuzt Fit (4 behandelingen bij de fysiotherapeut) of Bewuzt Gezond (6 behandelingen voor fysiotherapie) voor afsluiten.

De tandartsverzekeringen van VGZbewuzt

Zoals gezegd is ook de tandartsverzekering bij VGZbewuzt afgeschaft. Wie nu tandartskosten wil verzekeren, moet de aanvullende bundel Bewuzt Gezond afsluiten. Daarmee wordt tandheelkundige zorg voor 75 procent vergoed tot een maximum van 250 euro per jaar.

VGZbewuzt buitenland verzekering

Bewuzt kende in 2022 één aanvullende verzekering met buitenland-dekking. Nu kun je daarvoor de Bewuzt Fit of de Bewuzt Gezond module voor afsluiten. Check altijd wel even of deze kosten al door je reisverzekering gedekt worden.

VGZbewuzt zorgverzekering vergelijken

Lees voor je een VGZbewuzt-zorgverzekering in 2023 afsluit eerst de polisvoorwaarden goed door. Op de zorgverzekeringskaart van VGZbewuzt kun je in heldere taal een samenvatting van de Bewuzt zorgverzekering lezen. Vergelijk hieronder andere zorgverzekeringen. Vul de gegevens in en klik of tik op de rode knop. In het scherm dat dan verschijnt kunt je ook je wensen voor aanvullende zorgverzekeringen en het eigen risico invullen.

Static Template

Deel dit met je vrienden!

Tags

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.