Ga naar de inhoud

VGZbewuzt zorgverzekering in 2024: premie € 138,95 per maand

De VGZbewuzt zorgverzekering staat met een premie van € 138,95 per maand in 2024 in de top tien van goedkoopste zorgverzekeringen. Meer zorg kun je dekken via 3 aanvullende bundels.

VGZbewuzt zorgverzekering blijft een van de goedkoopste zorgverzekeringen

logo VGZbewuzt zorgverzekering

Zorgverzekeraar Bewuzt heeft sinds 2023 een nieuwe naam en heet nu VGZbewuzt. Daarmee is nog duidelijker geworden dat Bewuzt onderdeel is van VGZ, dat met 2,1 miljoen verzekerden een van de grootste zorgverzekeraars van Nederland is. De VGZbewuzt zorgverzekering is altijd een van de goedkoopste ziektekostenverzekeringen. Maar waar VGZbewuzt echt mee opviel, was de no-claim-korting op de aanvullende zorgverzekering. Helaas is die met de nieuwe aanvullende bundels afgeschaft. Bereken hier alvast je premie of lees nog even wat meer over de VGZbewuzt zorgverzekering.

VGZbewuzt zorgverzekering: basisverzekering met 3 aanvullende bundels

De VGZbewuzt zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering, die je kunt aanvullen met een van de drie aanvullende bundels voor de tandarts, de fysiotherapeut en voor medische kosten in het buitenland.

Het oude Bewuzt gaf altijd een no-claim-korting als je er een jaar geen gebruik van zorg had gemaakt. En je kreeg stapelkorting als je meer aanvullende verzekeringen afsloot. Maar met het nieuwe VGZbewuzt is op dit vlak iets veranderd. Voor de nieuwe aanvullende bundels geldt geen no-claim korting en je krijgt ook geen stapelkorting meer.

De basisverzekering van VGZbewuzt in 2024

De basisverzekering van VGZbewuzt is een naturaverzekering met deels gecontracteerde zorg. Dat wordt ook wel een natura-selectief-polis genoemd. Dat betekent dat je terecht kunt bij alle zorgverzekeraars met wie VGZbewuzt een contract heeft. Je krijgt dan honderd procent van de zorgkosten vergoed. De zorgverlener stuurt z’n rekening rechtstreeks naar VGZbewuzt. Krijg je toch een rekening, dan kun je die online of per post declareren.

Vergoeding bij behandeling door niet-gecontracteerde zorgverlener: 60%

Ga je toch naar een zorgaanbieder met wie VGZbewuzt geen contract heeft, dan vergoedt de zorgverzekeraar 60 procent van het gemiddelde tarief dat ze met gecontracteerde zorgverleners heeft afgesproken. De rest moet je dus zelf betalen. Voor een aantal behandelingen kun je alleen terecht bij geselecteerde zorgverleners.

Andere zorgverzekeraars bieden een hogere vergoeding van 75 tot 90 procent. Alleen met een restitutiepolis, zoals van Menzis, hoef je nooit bij te betalen als je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat.

Lees dus eerst de polisvoorwaarden van VGZbewuzt en bekijk met welke zorgverleners VGZbewuzt een contract heeft. Vergelijk zorgverzekeringen dus niet alleen op prijs, maar vraag ook offertes op. Zo kun je de voorwaarden en de kleine lettertjes lezen voordat je een zorgverzekering afsluit. Bereken bij Zorgkiezer de premie van de VGZbewuzt-zorgverzekering in 2024. Als je overstapt via Zorgkiezer, krijg je een Oral B-tandenborstel of 3 maanden online sporten cadeau. Je betaalt net zoveel als wanneer je rechtstreeks bij VGZbewust overstapt.

Wat is de premie voor de zorgverzekering van VGZbewuzt in 2024?

De premie voor de ziektekostenverzekering 2024 van VGZBewuzt is € 138,95 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro. Dat is 11,50 euro per maand meer dan in 2023. Al je zorgzaken moet je zoveel mogelijk online regelen.

Je kunt je premie van de VGZbewuzt-zorgverzekering verlagen door te kiezen voor een hoger vrijwillig eigen risico. Bij een eigen risico van 885 euro krijg je korting en daalt je premie naar 122,95 euro per maand. Zorg wel dat je altijd voldoende eigen geld achter de hand hebt om de eerste 885 euro zorgkosten zelf te betalen.

De VGZbewuzt zorgverzekering is een van de goedkoopste zorgverzekeraars. Univé Zorg Select is met 138,95 euro per maand bij het standaard eigen risico even duur. Niet zo vreemd, want moederbedrijf VGZ voert de zorgverzekeringen van VGZbewuzt én Univé uit. Bereken jouw premie van de Univé Zorg Select-verzekering.

VGZbewuzt is goedkoper dan de zorgverzekering van de Hema (combinatiepolis van € 141,75 premie per maand), maar de Hema zorgverzekering biedt een hogere vergoeding (70 – 100%) als je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat. De Goede Keuze zorgverzekering van a.s.r is met een premie € 141,50 per maand premie) een fractie duurder. En voor € 145,60 per maand heb je bij Ohra een combinatiepolis met nagenoeg vrije zorgkeuze. Vergelijk dus altijd verzekeringen op voorwaarden en vergoedingen. En wellicht ben je via een collectief nog iets goedkoper uit.

Bekijk het overzicht premies zorgverzekeringen 2024 om de premies van de andere zorgverzekeraars te bekijken.

Aanvullende verzekering voor fysiotherapie

Fysiotherapie valt voor iedereen van 18 jaar en ouder niet meer onder de basisverzekering. Je kunt je daar aanvullend voor verzekeren als je dat wilt. Bij de VGZbewuzt zorgverzekering moet je daar de aanvullende bundel Bewuzt Fit (4 behandelingen bij de fysiotherapeut) of Bewuzt Gezond (6 behandelingen voor fysiotherapie) voor afsluiten.

De tandartsverzekeringen van VGZbewuzt

Zoals gezegd is ook de tandartsverzekering bij VGZbewuzt afgeschaft. Wie nu tandartskosten wil verzekeren, moet de aanvullende bundel Bewuzt Gezond afsluiten. Daarmee wordt tandheelkundige zorg voor 75 procent vergoed tot een maximum van 250 euro per jaar.

VGZbewuzt buitenland verzekering

Bewuzt kende in 2022 één aanvullende verzekering met buitenland-dekking. Nu kun je daarvoor de Bewuzt Actief (€ 2,50 per maand), Bewuzt Fit (€ 5,25 per maand) of de Bewuzt Gezond module (€ 18,25 per maand) voor afsluiten. Check altijd wel even of deze kosten al door je reisverzekering gedekt worden.

VGZbewuzt zorgverzekering vergelijken

Lees voor je een VGZbewuzt-zorgverzekering in 2024 afsluit eerst de polisvoorwaarden goed door. Op de zorgverzekeringskaart van VGZbewuzt kun je in heldere taal een samenvatting van de Bewuzt zorgverzekering lezen. Vergelijk hieronder andere zorgverzekeringen. Vul de gegevens in en klik of tik op de rode knop. In het scherm dat dan verschijnt kunt je ook je wensen voor aanvullende zorgverzekeringen en het eigen risico invullen.

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Privacy
5/5 - (1 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.