Ga naar de inhoud

Losse aanvullende verzekering afsluiten voor fysiotherapie en tandzorg in 2022

Een losse aanvullende verzekering afsluiten naast je basisverzekering is bij veel zorgverzekeraars niet mogelijk. Maar bij Ixorg kun je wel een losse verzekering afsluiten, ook al loopt je basisverzekering bij een andere zorgverzekeraar.

Bij Ixorg kun je een losse aanvullende verzekering afsluiten voor tandzorg en fysiotherapie na een ongeval. © Bru-nO / Pixabay
Bij Ixorg kun je een losse aanvullende verzekering afsluiten voor tandzorg en fysiotherapie na een ongeval. © Bru-nO / Pixabay

Ondanks dat aanvullende zorgverzekeringen elk jaar duurder worden of minder zorg vergoeden, koos in 2021 nog 85 procent van de Nederlanders er voor zich aanvullend te verzekeren. Dat blijkt uit onderzoek van Vektis en Zorgverzekeraars Nederland.

De goedkoopste basisverzekering bij de ene zorgverzekeraar afsluiten en de voor jou beste tandartsverzekering of aanvullende verzekering afsluiten bij een andere zorgverzekeraar. Hoe fijn zou dat zijn? Maar in de praktijk is het erg lastig om een losse basisverzekering en elders een losse aanvullende verzekering af te sluiten. Veel zorgverzekeraars willen er om uiteenlopende redenen niet aan. Omdat een losse aanvullende verzekering zonder basisverzekering hen veel administratieve rompslomp oplevert, rekenen ze een extra opslag van soms wel tientallen procenten als je een losse aanvullende verzekering of tandartsverzekering wilt afsluiten. In veel gevallen is het dan niet lonend om zo’n losse verzekering bij hen af te sluiten.

Losse aanvullende verzekering voor fysiotherapie en tandzorg

Maar daar heeft Ixorg iets op gevonden. Bij Ixorg kun je een losse aanvullende verzekering voor fysiobehandelingen en de tandarts afsluiten. Deze aanvullende verzekering keert alleen uit als je na een ongeval tandzorg of fysiobehandelingen nodig hebt. In 2022 zijn tandartskosten na een ongeval tot 20.000  euro verzekerd. Heb je na een blessure of ongeluk fysiotherapie nodig, dan krijg je maximaal 20 behandelingen vergoed. En kom je in het ziekenhuis terecht, dan krijg je sowieso 400 euro uitgekeerd. Kosten voor logopedie na een ongeval zijn tot duizend euro verzekerd.

Voor wie is de losse aanvullende verzekering van Ixorg bedoeld?

De losse aanvullende verzekering van Ixorg is bedoeld voor mensen die geen behoefte hebben aan een gewone aanvullende zorgverzekering, maar wel bij een ongeval goed verzekerd willen zijn. De losse aanvullende verzekering van Ixorg is op elk moment af te sluiten. De premie in 2022 is:

  • € 3,95 euro per maand voor de tandongeval verzekering;
  • € 4,95 per maand voor de aanvullende verzekering voor fysiotherapie na een ongeval of blessure
  • € 5,95 per maand voor de aanvullende verzekering voor fysiotherapie en tandongeval.

Lees de polisvoorwaarden en premies op de site van Ixorg, want die zijn leidend. Bereken je premie op de site van Ixorg en kijk of hun losse aanvullende verzekering iets voor jou is. Je kunt de losse aanvullende verzekeringen van Ixorg combineren met elke basisverzekering.

Losse aanvullende verzekering afsluiten bij een zorgverzekeraar

Zorgverzekeraars zetten op hun sites de premies van zorgverzekering, aanvullende zorgverzekeringen en tandartsverzekeringen. Een losse aanvullende verzekering online bij die zorgverzekeraars afsluiten is in de praktijk vaak onmogelijk. De invulschermen zijn zo opgezet dat je eerst verplicht bent om een basisverzekering aan te vinken en dan pas verder kunt om een aanvullende zorgverzekering en een tandartsverzekering aan te klikken. Om een losse verzekering af te sluiten moet je vaak bellen.

Toeslag voor losse aanvullende zorgverzekering

Maar ook dan ben je er nog niet. Bij de premies die de zorgverzekeraars op hun sites vermelden gaan ze er van uit dat je een basisverzekering en een aanvullende verzekering allebei bij hen afsluit. En als ze op de ene polis wat verliezen, maken ze dat meestal bij de andere polis wel weer goed. Maar als je alleen een aanvullende verzekering bij ze afsluit, gaat die berekening niet meer op. Bovendien leidt een aanvullende zorgverzekering zonder bijbehorende basisverzekering tot administratief gedoe. En extra administratieve werkzaamheden leiden tot hogere kosten. Vandaar dat zorgverzekeraars een flinke toeslag van soms wel tientallen procenten berekenen als je toch een losse aanvullende verzekering wilt kiezen.

Ook voor jouzelf kan het extra administratieve handelingen opleveren zodra je een declaratie wilt indienen. Je moet namelijk eerst uitzoeken welk deel van de rekening onder welke zorgverzekering valt: de basisverzekering of de aanvullende verzekering. Bij de losse aanvullende verzekering van Ixorg speelt dat probleem minder. Daarbij gaat het om specifieke zorg (fysiotherapie of tandzorg) in een specifieke situatie, namelijk een ongeval of blessure.

Vergelijk zorgverzekeringen op premies en polisvoorwaarden.

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Privacy
5/5 - (1 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.