Goedkoopste zorgverzekering in 2022 vanaf € 108,25

De goedkoopste zorgverzekering in 2022 is de zorgverzekering van Ziezo, een merk van Zilveren Kruis. De premie is € 108,25 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro. Ook bij het hoogste eigen risico van 885 euro per jaar komt Ziezo als goedkoopste zorgverzekering in 2022 uit de bus.

De goedkoopste zorgverzekering werd zo’n 12 jaar op rij aangeboden door Zekur, een dochtermerk van Univé. Maar nu staat ZieZo met de Ziezo Selectief zorgverzekering op de eerste plaats in het overzicht van de goedkoopste zorgverzekering in 2022. De premie is € 108,25 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Maar als u bijvoorbeeld via een werkgever of vereniging van een collectiviteitskorting kunt profiteren, kunt u in uw geval de goedkoopste zorgverzekering wellicht bij een andere zorgverzekeraar afsluiten.

De goedkoopste zorgverzekering in 2022: online, budget of toch via een collectief?

Tips om de goedkoopste zorgverzekering in 2022 af te sluiten. © Michal Jarmoluk via Pixabay
Tips om de goedkoopste zorgverzekering in 2022 af te sluiten. © Michal Jarmoluk via Pixabay

De goedkoopste zorgverzekering in 2022 is de Ziezo Selectief polis van Ziezo, een merk van Zilveren Kruis dat al enkele jaren bestaat. Zoals gezegd is de premie € 108,25 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Bij deze verzekering regelt u uw zaken online.

De Ziezo Selectief-zorgverzekering is een zogeheten natura selectief verzekering ook wel budgetzorgverzekering genoemd. Dat wil zeggen dat u voor niet-spoedeisende hulp maar bij een beperkt aantal zorgverleners terecht kunt. Lees meer over de zorgverzekering van Ziezo. En check altijd of u niet via een collectief nog goedkoper uit bent of een polis vindt die betere voorwaarden heeft.

Top 5 goedkoopste zorgverzekeringen 2022

Direct na de Ziezo Selectief Zorgverzekering komt de Gewoon Zekur-polis van Zekur, een merk van Univé. De premie van deze budgetverzekering bedraagt € 110,40 per maand. Op de derde plaats komt de nieuwe zorgverzekering FBTO Basis die een premie heeft van €110,95 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar.

Nieuwe goedkope zorgverzekering VinkVink

Op de vierde plaats komt eveneens een nieuwkomer: VinkVink, een nieuw budgetmerk van Menzis. De premie van de VinkVink-zorgverzekering bedraagt 111,00 euro per maand. En de top 5 van goedkoopste zorgverzekeringen in 2022 wordt volgemaakt door de Ziezo Basis-verzekering met een premie van 112,25 euro per maand. Dit is een naturapolis met gecontracteerde zorg, waarbij u meer keuze hebt in zorgverleners met wie Ziezo een contract heeft.

Top 5: Goedkoopste zorgverzekering bij het hoogste eigen risico

Kies je voor het hoogst mogelijke eigen risico van 885 euro per jaar, dan ziet de top-5 van goedkoopste basisverzekeringen er anders uit. Op de eerste plaats komt wederom de ZieZo-Selectief basisverzekering met een maandpremie van € 86,25.

Op de tweede plaats komt Zorg en Zekerheid met de Zorg Gemak Polis. Deze online naturapolis kost bij het hoogste eigen risico € 88,85 per maand. Dat is maar een dubbeltje goedkoper dan de nieuwe FBTO Basis-verzekering die bij het hoogste eigen risico € 88,95 per maand kost.

Op de vierde plaats komt de Compact zorgverzekering van Anderzorg met een premie van 90,00 euro. Anderzorg is weer onderdeel van Menzis. De naturapolis van Ziezo is met een premie van 90,25 euro bij het hoogste eigen risico de hekkensluiter van de top 5 goedkoopste zorgverzekeringen met het hoogste eigen risico.

Budget zorgverzekering voor jonge, gezonde mensen

Merken als VinkVink, Anderzorg en Zilveren-Kruis-dochter Ziezo richten zich vooral op jonge, gezonde mensen. Die kunnen makkelijker een goedkope zorgverzekering met een beperkt aantal zorgverlener afsluiten, omdat de kans dat zij zorg nodig hebben statistisch gezien kleiner is. Wilt u per se een christelijke zorgverzekering? Dan is Pro Life in 2022 altijd de goedkoopste christelijke zorgverzekeraar. Het is namelijk de enige christelijke zorgverzekeraar.

Opletten met de goedkoopste zorgverzekeringen

De meeste van de goedkoopste zorgverzekeringen in 2022 zijn budgetzorgverzekeringen. Daarmee krijgt u bij niet-spoedeisende zorg alleen een volledige vergoeding van zorgkosten als u naar een zorgverlener gaat met wie de zorgverzekeraar een contract heeft. En dat zijn minder zorgverleners dan bij een naturapolis of een restitutiepolis. Let er dus goed op of u bij voldoende zorgverleners bij u in de buurt terecht kunt.

Ga je naar een zorgverlener met wie uw verzekeraar geen contract heeft? Dan krijgt u uw zorgnota maar beperkt vergoed en kan het zijn dat u flink moet bijbetalen.

Bent u gezond van lijf en leden, verwacht u in 2022 geen zorgkosten te maken of kunt u financieel wel een stootje hebben? Dan kunt u overwegen een zorgverzekering met het hoogste eigen risico af te sluiten.

Wat precies gedekt is en hoe hoog je vergoeding is, staat in de zorgverzekeringskaarten die elke zorgverzekeraar moet publiceren. Zo’n zorgverzekeringskaart bestaat uit een A4-tje waarop in simpele taal wordt uitgelegd wat je rechten en plichten zijn.

De goedkoopste restitutiepolis in 2022

De goedkoopste zorgverzekering met volledige keuzevrijheid is de restitutiepolis van ZorgDirect.nl. Deze restitutieverzekering met volledig vrije zorgkeuze kost in 2022 € 131,47 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro. Deze premie is inclusief de collectiviteitskorting Online Gemak die iedereen krijgt die deze zorgverzekering online afsluit. Zonder die korting is de Eigen Keuze-polis van UMC Zorg met een premie van € 132,11 per maand de goedkoopste restitutiepolis. Daarna komt de FBTO Basis Vrij de goedkoopste restitutiepolis. Die kost € 132,95 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Kies je voor het hoogste eigen risico dan betaal je 107,95 euro per maand voor deze restitutiepolis.

Zoek zelf de goedkoopste zorgverzekering in 2022 met de vergelijker hieronder. Vergelijk niet alleen op prijs, maar kijk ook naar polisvoorwaarden en vergoedingen. Bekijk de premies van zorgverzekeringen in ons overzicht.

Goedkoopste zorgverzekering in 2022 iets goedkoper

De goedkoopste zorgverzekering is in 2022 welgeteld 1euro per maand goedkoper dan in 2021. Ondanks dat het basispakket is uitgebreid en ondanks de hogere lonen in de zorg heeft Ziezo toch een scherpe premie weten neer te zetten. In 2019 kon je nog voor minder dan honderd euro per maand een basisverzekering afsluiten met een standaard eigen risico. Dat kan sinds 2020 niet meer.

Goedkope zorgverzekering? Neem een internetverzekering of een budgetverzekering

Zorgverzekeraars als Ziezo, Ditzo en FBTO kunnen mede zo goedkoop zijn, omdat het internetverzekeringen zijn. Er zijn steeds meer zorgverzekeraars die een goedkope internetverzekering aanbieden. Declareren gaat vaak via een app of via uw persoonlijke, beveiligde omgeving op de site van de zorgverzekeraar.

Collectiviteitskorting op je zorgverzekering

Je zorgverzekering wordt soms nog goedkoper als je bent aangesloten bij een collectief. Menzis bijvoorbeeld geeft leden van de KNLTB korting op de premie. Bij andere verzekeraars krijgen leden van vakbonden of patiëntenverenigingen collectiviteitskorting.

In drie stappen naar de goedkoopste zorgverzekering

Ziet u door de bomen het bos niet meer? Het is met zorgverzekeringen eigenlijk heel simpel: De overheid bepaalt de inhoud van de basisverzekering, dus die is overal hetzelfde. Veel belangrijker is waar u verzekerd wilt zijn, hoeveel zorgkosten u verwacht en hoeveel keuze u wilt hebben in zorgverleners. Denkt u genoeg te hebben aan weinig zorg, dan kunt u overwegen een budgetpolis te kiezen waarbij u maar uit een beperkt aantal zorgverleners kunt kiezen.

U kunt de premie nog verder verlagen door een budgetverzekering met een hoog eigen risico te kiezen. Maar kijk ook of u via een collectief korting op uw zorgpremie kunt krijgen. Als u kiest voor het hoogste eigen risico, komen de eerste 885 euro zorgkosten in het jaar wel voor uw eigen rekening. Dat geld moet u dus eigenlijk direct apart houden.

Zorgverzekeringen vergelijken

Wilt u veel keuze hebben, kies dan een naturapolis of restitutiepolis met vrije zorgkeuze. Bent u christelijk? Overweeg dan een christelijke zorgverzekering. Kies met de zorgvergelijker hieronder eenvoudig de voor u goedkoopste zorgverzekering. Vul de gegevens in en klik of tik op de rode knop. In het scherm dat dan verschijnt kunt u ook uw wensen voor aanvullende zorgverzekeringen en het eigen risico invullen.

Static Template

Deel dit met je vrienden!

Tags

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.