Ga naar de inhoud

Goedkoopste zorgverzekering in 2024 vanaf € 131,95 per maand

De goedkoopste zorgverzekering in 2024 is de FBTO Basis natura zorgverzekering met een premie van € 131,95 per maand. Voor € 132,90 heb je de combinatiepolis van VinkVink. Daarmee heb je meer keuze in zorgverleners en hoef je minder vaak bij te betalen.

De goedkoopste zorgverzekering bij het wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro per jaar werd in 2023 aangeboden door Zekur, een dochtermerk van Univé. In 2022 werd zeker van de troon gestoten door de ZieZo Selectief zorgverzekering van Zilveren Kruis. Maar de Ziezo Selectief zorgverzekering wordt sinds 2023 niet meer aangeboden. En de nog wel bestaande ZieZo Basis-verzekering is met een premie van 139,95 euro per maand in 2024 een stuk duurder.

Goedkoopste zorgverzekering in 2024 flink duurder

De goedkoopste zorgverzekering in 2024 is overigens wel flink duurder dan de goedkoopste basisverzekering in 2023. Die zorgverzekering van Zekur kostte 122,95 euro per maand, maar is in 2024 zoveel in prijs verhoogd, dat deze basisverzekering niet meer in de top tien van goedkoopste zorgverzekeringen voor komt. Daar komt doordat deze naturapolis flink is uitgebreid, waardoor je bij meer zorgverleners terecht kunt. Daar hangt dus wel een prijskaartje aan. Sowieso hebben alle zorgverzekeraars hun premies in 2024 verhoogd.

De goedkoopste zorgverzekering in 2024: online, budget of toch een combinatiepolis

De FBTO Basis zorgverzekering is een budget naturaverzekering. Voor spoedeisende hulp en bevalling kan je altijd overal terecht en je kunt ook zelf je eigen huisarts kiezen. Je rekening wordt ook altijd vergoed als je naar een zorgverlener gaat met wie FBTO een contract heeft afgesloten. Maar als je voor niet-spoedeisende zorg de hulp inroept van een zorgverlener die geen contract heeft met FBTO, dan krijg je maar 65 procent van het tarief dat FBTO betaalt aan zorgverleners met wie het wel een contract heeft. En al je contacten met FBTO verlopen via een chat of Whatsapp.

Top 10 goedkoopste zorgverzekeringen 2024

Bij dergelijke budget naturapolissen moet je altijd even opletten dat er wel genoeg zorgverleners bij jou in de buurt zijn met wie de zorgverzekeraar een contract heeft. Anders moet je of verder reizen of zelf bijbetalen. Des te opmerkelijker is dat de combinatiepolis van VinkVink de op een na goedkoopste zorgverzekering is. VinkVink is in 2022 ingevoerd als budgetmerk van Menzis, maar dit is een combinatiepolis. Met een combinatiepolis heb je veel meer keuze in gecontracteerde zorgverleners en hoef je dus minder vaak bij te betalen.

Ga je toch naar een zorgverlener die geen contract met VinkVink heeft? Dan krijg je 50 tot 100 procent van het tarief dat VinkVink met gecontracteerde zorgverleners heeft afgesproken. De exacte vergoeding verschilt per zorgsoort. Het kan dus zijn dat je bij niet-gecontracteerde zorg bij VinkVink meer of minder vergoed krijgt dan bij de FBTO-zorgverzekering. Bij VinkVink verloopt contact alleen via een app. Bellen kan niet, chatten wel.

Op de derde plaats van de top vijf goedkoopste zorgverzekeringen in 2024 komt de zorgverzekering Zelf Bewust van De Friesland. De premie bedraagt 136,95 euro per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Deze budgetverzekering keert bij niet-gecontracteerde zorg 75 procent van het gemiddelde tarief uit dat De Friesland hanteert bij zorgverleners met wie het wel een contract heeft.

Daarna komen achtereenvolgens in de top tien van goedkoopste zorgverzekeringen in 2024:

Top 10: Goedkoopste zorgverzekering bij het hoogste eigen risico

Kies je voor het hoogst mogelijke eigen risico van 885 euro per jaar, dan ziet de top 10 van goedkoopste basisverzekeringen in 2024 er anders uit. Op de eerste plaats komt dan de Aevitae Natura Select met een premie van € 139,45 bij het standaard eigen risico. Maar bij het hoogste eigen risico van in totaal 885 euro betaal je voor deze verzekering € 119,45 per maand.

Op de tweede plaats komt dan de Zorg Gemak Polis van Zorg en Zekerheid met een maandpremie van 122,65 euro. Direct daarachter komt de naturapolis Menzis Basis Voordelig met een maandpremie van € 122,75. Dat is een fractie goedkoper dan de combinatiepolis van VinkVink die met een premie van 122,90 euro per maand de top drie van goedkoopste zorgverzekeringen met het hoogste eigen risico volmaakt.

Daarna komen een aantal zorgverzekeringen die bij het hoogste eigen risico een maandpremie hebben van € 122,95. Het gaat om de Zorg Basis en Zorg Select-polis van Univé, de Principe Polis van De Christelijke Zorgverzekeraar (het voormalige Pro Life), de Basis Budgetverzekering van Zilveren Kruis, de VGZBewuzt basisverzekering, de VGZ Basis verzekering bij zowel VGZ als United Consumers en de Bewuste Keuze zorgverzekering van United Consumers.

Direct daarna komen de zorgverzekeringen van Just (€ 123,50) en Anderzorg (€ 123,75). De zorgverzekering van Anderzorg wordt uitgevoerd door Menzis en is een combinatiepolis.

Kies je voor een goedkope zorgverzekering met het hoogste eigen risico? Zorg er dan wel voor dat je de eerste 885 euro aan zorgkosten zelf kunt betalen.

De goedkoopste restitutiepolis in 2024

De keuze in restitutiepolissen, waarbij je zorgrekening altijd volledig wordt vergoed, ook al ga je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener, blijft in 2024 beperkt tot 3 verzekeraars. De goedkoopste zorgverzekering met volledige keuzevrijheid is de restitutiepolis van Aevitae met een premie van € 160,95 per maand. Daarna komen de restitutieverzekeringen van Menzis Basis Vrij (€ 161,75 per maand) en de ASR Eigen Keuze restitutiepolis met een premie van € 170,95 per maand.

ZorgverzekeraarMaandelijkse premie
Aevitae Restitutiepolis€ 160,95
Menzis Basis Vrij€ 161,75
A.s.r Eigen Keuze€ 170,95

Budget zorgverzekering voor jonge, gezonde mensen

Merken als VinkVink, Anderzorg en Zilveren-Kruis-dochter ZieZo richten zich vooral op jonge, gezonde mensen. Die kunnen makkelijker een goedkope zorgverzekering met een beperkt aantal zorgverleners afsluiten, omdat de kans dat zij zorg nodig hebben statistisch gezien kleiner is. Wilt je per se een christelijke zorgverzekering? Dan is De Christelijke Zorgverzekeraar in 2024 altijd de goedkoopste christelijke zorgverzekeraar. Het is namelijk de enige christelijke zorgverzekeraar.

Opletten met de goedkoopste zorgverzekeringen

De meeste van de goedkoopste zorgverzekeringen in 2024 zijn budgetzorgverzekeringen. Daarmee krijg je bij niet-spoedeisende zorg alleen een volledige vergoeding van zorgkosten als je naar een zorgverlener gaat met wie de zorgverzekeraar een contract heeft. En dat zijn minder zorgverleners dan bij een naturapolis, een combinatiepolis of een restitutiepolis. Let er dus goed op of je bij voldoende zorgverleners bij jou in de buurt terecht kunt. Restitutiepolissen, met volledig vrije zorgkeuze waarbij je nooit hoeft bij te betalen, worden in 2024 nog maar door een handvol zorgverzekeraars aangeboden.

Ga je naar een zorgverlener met wie jouw verzekeraar geen contract heeft? Dan krijg je je zorgnota maar beperkt vergoed en kan het zijn dat je flink moet bijbetalen.

Ben je gezond van lijf en leden, verwacht je in 2024 geen zorgkosten te maken of kun je financieel wel een stootje hebben? Dan kun je overwegen een zorgverzekering met het hoogste eigen risico af te sluiten.

Wat precies gedekt is en hoe hoog je vergoeding is, staat in de zorgverzekeringskaarten die elke zorgverzekeraar moet publiceren. Zo’n zorgverzekeringskaart bestaat uit een A4-tje waarop in simpele taal wordt uitgelegd wat je rechten en plichten zijn.

Goedkope zorgverzekering? Neem een internetverzekering of een budgetverzekering

Zorgverzekeraars als ZieZo, a.s.r (voorheen Ditzo), VinkVink en FBTO kunnen mede zo goedkoop zijn, omdat het internetverzekeringen zijn. Er zijn steeds meer zorgverzekeraars die een goedkope internetverzekering aanbieden. Declareren gaat vaak via een app of via uw persoonlijke, beveiligde omgeving op de site van de zorgverzekeraar. Bij VinkVink moet je alles via de app of de site regelen. Bellen kan niet.

In drie stappen naar de goedkoopste zorgverzekering

Zie je door de bomen het bos niet meer? Het is met zorgverzekeringen eigenlijk heel simpel: De overheid bepaalt de inhoud van de basisverzekering, dus die is overal hetzelfde. Veel belangrijker is waar je verzekerd wilt zijn, hoeveel zorgkosten je verwacht en hoeveel keuze je wilt hebben in zorgverleners. Denk je genoeg te hebben aan weinig zorg, dan kun je overwegen een budgetpolis te kiezen waarbij je maar uit een beperkt aantal zorgverleners kunt kiezen.

Zorgverzekeringen vergelijken

Wil je veel keuze hebben, kies dan een naturapolis of restitutiepolis met vrije zorgkeuze. Ben je christelijk? Overweeg dan een christelijke zorgverzekering. Kies met de zorgvergelijker hieronder eenvoudig de voor u goedkoopste zorgverzekering. Vul de gegevens in en klik of tik op de rode knop. In het scherm dat dan verschijnt kun je ook jouw wensen voor aanvullende zorgverzekeringen en het eigen risico invullen. Vergelijk niet alleen op prijs, maar kijk ook naar polisvoorwaarden en vergoedingen. Bekijk de premies van zorgverzekeringen in ons overzicht.

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Privacy
2.3/5 - (6 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.