Goedkoopste zorgverzekering in 2023 vanaf € 122,95

De goedkoopste zorgverzekering in 2023 is de zorgverzekering van Zekur. De premie is € 122,95 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro. Voor een paar euro meer kun je bij VinkVink een combinatiepolis afsluiten, waarmee je veel meer keuze in zorgverleners hebt en je minder vaak hoeft bij te betalen.

De goedkoopste zorgverzekering werd zo’n 12 jaar op rij aangeboden door Zekur, een dochtermerk van Univé. In 2022 werd zeker van de troon gestoten door de ZieZo Selectief zorgverzekering van Zilveren Kruis. Maar de Ziezo Selectief zorgverzekering wordt in 2023 niet meer aangeboden. En de nog wel bestaande ZieZo Basis-verzekering is met een premie van 129,95 euro per maand iets duurder.

Goedkoopste zorgverzekering in 2023 flink duurder

De goedkoopste zorgverzekering in 2023 is overigens wel flink duurder dan de goedkoopste basisverzekering in 2022. Die kostte € 108,25 per maand, maar in 2023 ben je minimaal € 122,95 per maand kwijt aan jouw zorgverzekering. Alle zorgverzekeraars hebben hun premies in 2023 verhoogd.

De goedkoopste zorgverzekering in 2023: online, budget of toch een combinatiepolis

Tips om de goedkoopste zorgverzekering in 2022 af te sluiten. © Michal Jarmoluk via Pixabay
Tips om de goedkoopste zorgverzekering in 2022 af te sluiten. © Michal Jarmoluk via Pixabay

De Gewoon Zekur-polis is een naturapolis. Voor spoedeisende hulp en bevalling kan je altijd overal terecht en je kunt ook zelf je eigen huisarts kiezen. Ga je voor andere zorg naar een zorgverlener met wie Zekur een contract heeft afgesloten? Dan wordt je rekening helemaal door Zekur betaald. Maar als je de hulp inroept van een zorgverlener die geen contract heeft met Zekur, dan krijg je maar 80 procent van het tarief dat Zekur betaalt aan zorgverleners met wie het wel een contract heeft.

Top 5 goedkoopste zorgverzekeringen 2023

Bij dergelijke naturapolissen moet je altijd even opletten dat er wel genoeg zorgverleners bij jou in de buurt zijn met wie de zorgverzekeraar een contract heeft. Anders moet je of verder reizen of zelf bijbetalen. Des te opmerkelijker is dat de combinatiepolis van VinkVink de op een na goedkoopste zorgverzekering is. VinkVink is in 2022 ingevoerd als budgetmerk van Menzis, maar dit is een combinatiepolis. Met een combinatiepolis heb je veel meer keuze in gecontracteerde zorgverleners en hoef je dus minder vaak bij te betalen. Ga je toch naar een zorgverlener die geen contract met VinkVink heeft? Dan krijg je 50 tot 100 procent van het tarief dat VinkVink met gecontracteerde zorgverleners heeft afgesproken. De exacte vergoeding verschilt per zorgsoort.

Op de derde plaats van de top vijf goedkoopste zorgverzekeringen in 2023 komt de zorgverzekering FBTO Basis. Ook die basisverzekering is in 2022 voor het eerst op de markt gekomen. De premie voor de FBTO-Basis verzekering in 2023 is 126,95 euro per maand.

Daarna komen achtereenvolgens in de top tien van goedkoopste zorgverzekeringen in 2023:

Top 5: Goedkoopste zorgverzekering bij het hoogste eigen risico

Kies je voor het hoogst mogelijke eigen risico van 885 euro per jaar, dan ziet de top-5 van goedkoopste basisverzekeringen in 2023 er anders uit. Op de eerste plaats komt wederom de basisverzekering Gewoon Zekur, maar die kost dan 102,95 euro per maand. Dat betekent dat je in 2023 geen enkele zorgverzekering voor minder dan 100 euro per maand kunt afsluiten.

Op de tweede plaats komt dan de Aevitae Natura Select polis met een premie van 105,45 euro per maand.

Op de gedeelde derde plaats komt de Unive Zorg Select zorgverzekering met een maandelijkse premie van 107,45 euro. Die heeft dezelfde premie als de VGZ Bewuste Keuze zorgverzekering die je via United Consumers kunt afsluiten. Opvallend is ook de relatief lage premie van de Salland naturapolis van 109,90 euro bij 885 euro eigen risico. Salland was altijd een regionale zorgverzekeraar, maar gaat in 2023 landelijk werken.

De rest van de top tien goedkoopste zorgverzekeringen met het hoogste eigen risico ziet er als volgt uit:

  • Ditzo Goede Keuze naturapolis € 111,45
  • FBTO Basis € 111,95
  • Ziezo Basis € 112,45
  • Zorg en zekerheid Zorg Gemak Polis van € 112,65
  • Jaaah met een premie van € 112,90
  • Menzis Basis Voordelig met een premie van € 114,50

Kies je voor een goedkope zorgverzekering met het hoogste eigen risico? Zorg er dan wel voor dat je de eerste 885 euro aan zorgkosten zelf kunt betalen.

De goedkoopste restitutiepolis in 2023

De goedkoopste zorgverzekering met volledige keuzevrijheid was in 2022 de restitutiepolis van ZorgDirect.nl, maar die verzekering wordt in 2023 niet meer aangeboden. De goedkoopste restitutiepolis in 2023 is nu de zorgverzekering van Stad Holland. Deze restitutiepolis kost je 140,75 euro per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Op de tweede plaats komt de CZ Zorgkeuze restitutiepolis met een premie van 149,00 euro per maand, gevolgd door Aevitae met een premie van 149,95 euro per maand. Daarna komen de restitutieverzekeringen van Menzis, Zilveren Kruis en Studentengoedverzekerd die alle drie € 152,75 kosten. Hekkensluiter is de ASR Eigen Keuze restitutiepolis met een premie van € 156,50 per maand.

Budget zorgverzekering voor jonge, gezonde mensen

Merken als VinkVink, Zekur, Jaaah, Anderzorg en Zilveren-Kruis-dochter ZieZo richten zich vooral op jonge, gezonde mensen. Die kunnen makkelijker een goedkope zorgverzekering met een beperkt aantal zorgverleners afsluiten, omdat de kans dat zij zorg nodig hebben statistisch gezien kleiner is. Wilt je per se een christelijke zorgverzekering? Dan is Pro Life in 2023 altijd de goedkoopste christelijke zorgverzekeraar. Het is namelijk de enige christelijke zorgverzekeraar.

Opletten met de goedkoopste zorgverzekeringen

De meeste van de goedkoopste zorgverzekeringen in 2023 zijn budgetzorgverzekeringen. Daarmee krijg je bij niet-spoedeisende zorg alleen een volledige vergoeding van zorgkosten als je naar een zorgverlener gaat met wie de zorgverzekeraar een contract heeft. En dat zijn minder zorgverleners dan bij een naturapolis, een combinatiepolis of een restitutiepolis. Let er dus goed op of je bij voldoende zorgverleners bij jou in de buurt terecht kunt. Restitutiepolissen, met volledig vrije zorgkeuze waarbij je nooit hoeft bij te betalen, worden in 2023 nog maar door een handvol zorgverzekeraars aangeboden.

Ga je naar een zorgverlener met wie jouw verzekeraar geen contract heeft? Dan krijg je je zorgnota maar beperkt vergoed en kan het zijn dat je flink moet bijbetalen.

Ben je gezond van lijf en leden, verwacht je in 2023 geen zorgkosten te maken of kun je financieel wel een stootje hebben? Dan kun je overwegen een zorgverzekering met het hoogste eigen risico af te sluiten.

Wat precies gedekt is en hoe hoog je vergoeding is, staat in de zorgverzekeringskaarten die elke zorgverzekeraar moet publiceren. Zo’n zorgverzekeringskaart bestaat uit een A4-tje waarop in simpele taal wordt uitgelegd wat je rechten en plichten zijn.

Goedkope zorgverzekering? Neem een internetverzekering of een budgetverzekering

Zorgverzekeraars als ZieZo, Ditzo, VinkVink en FBTO kunnen mede zo goedkoop zijn, omdat het internetverzekeringen zijn. Er zijn steeds meer zorgverzekeraars die een goedkope internetverzekering aanbieden. Declareren gaat vaak via een app of via uw persoonlijke, beveiligde omgeving op de site van de zorgverzekeraar. Bij VinkVink moet je alles via de app of de site regelen. Bellen kan niet.

In drie stappen naar de goedkoopste zorgverzekering

Zie je door de bomen het bos niet meer? Het is met zorgverzekeringen eigenlijk heel simpel: De overheid bepaalt de inhoud van de basisverzekering, dus die is overal hetzelfde. Veel belangrijker is waar je verzekerd wilt zijn, hoeveel zorgkosten je verwacht en hoeveel keuze je wilt hebben in zorgverleners. Denk je genoeg te hebben aan weinig zorg, dan kun je overwegen een budgetpolis te kiezen waarbij je maar uit een beperkt aantal zorgverleners kunt kiezen.

Zorgverzekeringen vergelijken

Wil je veel keuze hebben, kies dan een naturapolis of restitutiepolis met vrije zorgkeuze. Ben je christelijk? Overweeg dan een christelijke zorgverzekering. Kies met de zorgvergelijker hieronder eenvoudig de voor u goedkoopste zorgverzekering. Vul de gegevens in en klik of tik op de rode knop. In het scherm dat dan verschijnt kun je ook jouw wensen voor aanvullende zorgverzekeringen en het eigen risico invullen. Vergelijk niet alleen op prijs, maar kijk ook naar polisvoorwaarden en vergoedingen. Bekijk de premies van zorgverzekeringen in ons overzicht.

Static Template

Deel dit met je vrienden!

Tags

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.