Zo vind je de goedkoopste zorgverzekering in 2020

De goedkoopste zorgverzekering in 2020 is, net als in de elf voorgaande jaren de zorgverzekering van Zekur, een internet zorgverzekering van Univé. De premie is € 101,95 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Maar als u bijvoorbeeld via een werkgever of vereniging van een collectiviteitskorting kunt profiteren, kunt u in uw geval de goedkoopste zorgverzekering wellicht bij een andere zorgverzekeraar afsluiten.

De goedkoopste zorgverzekering in 2020: online, budget of toch via een collectief?

De goedkoopste zorgverzekering in 2020 is de Gewoon Zekur-polis van Zekur/Univé. Zoals gezegd is de premie € 101,95 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Bij deze verzekering regelt u uw zaken online. De Gewoon Zekur-zorgverzekering is een zogeheten natura selectief verzekering ook wel budgetzorgverzekering genoemd. Dat wil zeggen dat u voor niet-spoedeisende hulp maar bij een beperkt aantal zorgverleners terecht kunt. Als u kiest voor een hoger eigen risico, kunt u bij meer partijen terecht en ziet de uitslag er iets anders uit, maar verderop in dit artikel meer. Lees meer over de zorgverzekering van Zekur. En check altijd of u niet via een collectief nog goedkoper uit bent of een polis vindt die betere voorwaarden heeft.

Goedkoopste zorgverzekering bij het hoogste eigen risico

Maar let op: De Gewoon Zekur-zorgverzekering is alleen de goedkoopste zorgverzekering in 2020 als je kiest voor het wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro per jaar. Kies je er voor om daarnaast ook nog een vrijwillig eigen risico van maximaal 500 euro te nemen, dan is  ZieZo-Selectief de voordeligste zorgverzekeraar. Die hanteert bij het hoogste eigen risico van 885 euro een premie van € 83,25 per maand tegen € 86,95 voor de Zekur-zorgverzekering. Bij alleen het wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro per jaar komt de premie van de Ziezo-Selectief-verzekering uit op € 105,25 per maand. Dat is nog altijd goed voor de tweede plaats in de ranglijst van goedkoopste zorgverzekeringen in 2020.

De naturaverzekering Goede Keuze van Ditzo sluit de top 3 af met een premie van € 107,90 per maand bij een eigen risico van 385 euro per jaar. Direct daarna komen IZZ, Bewuzt (een merk van VGZ) en Just (een merk van CZ) die alle drie een premie van € 107,95 per maand rekenen.

Merken als Univé-onderdeel Zekur en Zilveren-Kruis-dochter Ziezo vooral op jonge, gezonde mensen. Studentengoedverzekerd, met eveneens Zilveren Kruis als risicodrager, komt met een maandpremie van € 110,15 niet meer in de top 5 van goedkoopste zorgverzekeringen in 2020. Ook hier gaat het om de budgetversie van de zorgverzekering. Let wel even op, want op de site van Studentengoedverzekerd staat nog de lagere premie uit 2019. Pas als je doorklikt, wordt je verwezen naar de site van moederbedrijf Zilveren Kruis, waar de juiste, hogere premie staat.

Wilt u per se een christelijke zorgverzekering? Dan is Pro Life in 2020 altijd de goedkoopste christelijke zorgverzekeraar. Het is namelijk de enige christelijke zorgverzekeraar.

Budgetzorgverzekeringen het goedkoopst

De meeste van de goedkoopste zorgverzekeringen in 2020 zijn budgetzorgverzekeringen. Daarmee krijgt u bij niet-spoedeisende zorg alleen een volledige vergoeding van zorgkosten als u naar een zorgverlener gaat met wie de zorgverzekeraar een contract heeft. En dat zijn minder zorgverleners dan bij een naturapolis of een restitutiepolis. Let er dus goed op of u bij voldoende zorgverleners bij u in de buurt terecht kunt.

De goedkoopste zorgverzekering met het hoogste eigen risico

Bent u gezond van lijf en leden, verwacht u in 2019 geen zorgkosten te maken of kunt u financieel wel een stootje hebben? Dan kunt u overwegen een zorgverzekering met het hoogste eigen risico af te sluiten. Dat is in 2020 885 euro: het wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro plus vijfhonderd euro vrijwillig eigen risico. Als u de eerste 885 euro zorgkosten zelf wilt betalen, is de Ziezo Selectief zorgverzekering met een premie van € 83,25 per maand de goedkoopste zorgverzekering in 2020. Goedkoper kun je geen zorgverzekering afsluiten, tenzij je nog korting krijgt via een collectief.

De zorgverzekering van Anderzorg met een premie van 85 euro per maand komt op de tweede plaats bij zorgverzekeringen met het hoogste eigen risico. De naturapolis van Ziezo, die meer contracten heeft met zorgverleners dan de selectief-polis van Ziezo, zit Anderzorg met een premie van € 86,75 per maand op de hielen.

De goedkoopste naturapolis in 2020

Opvallend is dat de polis van Anderzorg geen budgetverzekering is, maar een uitgebreidere naturaverzekering. Daarmee kunt u bij alle zorgverleners terecht met wie Anderzorg een contract heeft gesloten. Anderzorg werkt samen met Menzis.

De goedkoopste restitutiepolis in 2020

De goedkoopste zorgverzekering met volledige keuzevrijheid is die van Ohra. Die is zelfs goedkoper dan veel naturapolissen van andere zorgverzekeraars. Normaal gesproken zijn restitutiepolissen juist duurder dan zorgverzekeringen in natura. Sterker nog, de Ohra zorgverzekering met vrije keuze is goedkoper dan de budgetzorgverzekering Zilveren Kruis Basis Budget. De restitutiepolis van OHRA kost € 116,50 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro.

Zoek zelf de goedkoopste zorgverzekering in 2020 met de vergelijker hieronder. Vergelijk niet alleen op prijs, maar kijk ook naar polisvoorwaarden en vergoedingen. Bekijk de premies van zorgverzekeringen in ons overzicht.

Opletten met de goedkoopste zorgverzekeringen

Omdat de overheid bepaalt wat er in het basispakket zit, zijn alle basis zorgverzekeringen qua inhoud identiek. De basisverzekeringen verschillen wel op prijs en in het aantal zorgverleners bij wie u terecht kunt. Bij de goedkoopste zorgverzekeringen kan het zijn dat u alleen terecht kunt bij zorgverleners met wie uw zorgverzekeraar een contract heeft. Anders moet u, soms fors, bijbetalen.

Goedkoopste zorgverzekering in 2020 weer duurder

De goedkoopste zorgverzekering is in 2020 een paar euro per maand duurder dan in 2019. Dat komt onder meer doordat het basispakket is uitgebreid en door hogere lonen in de zorg. Ook speelt mee dat het kabinet het eigen risico gelijk heeft gehouden. Daardoor moeten de premies bij stijgende zorgkosten omhoog. Het is in 2020 voor het eerst dat je geen zorgverzekering met standaard eigen risico onder de honderd euro per maand kunt afsluiten.

Goedkope zorgverzekering? Neem een internetverzekering of een budgetverzekering

Zorgverzekeraars als Zekur, Ditzo en Ohra kunnen mede zo goedkoop zijn, omdat het internetverzekeringen zijn. Er zijn steeds meer zorgverzekeraars die een goedkope internetverzekering aanbieden. Declareren gaat vaak via een app of via uw persoonlijke, beveiligde omgeving op de site van de zorgverzekeraar.

Hoger eigen risico zorgt voor goedkopere zorgverzekering

Standaard heeft iedereen bij de basisverzekering een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro (in 2020). Als je geen zorgkosten verwacht en je hebt enige financiële reserves, dan kun je overwegen je eigen risico met 500 euro te verhogen naar in totaal 885 euro. Je zorgpremie daalt dan mee, maar zorg er wel voor dat je altijd geld achter de hand hebt om je eigen risico te kunnen betalen.

Collectiviteitskorting op je zorgverzekering

Je zorgverzekering wordt soms nog goedkoper als je bent aangesloten bij een collectief. Menzis bijvoorbeeld geeft leden van de KNLTB korting op de premie. Bij andere verzekeraars krijgen leden van vakbonden of patiëntenverenigingen collectiviteitskorting. Bij Promovendum, de zorgverzekeraar voor hoger opgeleiden, en Ohra krijgt iedereen standaard collectiviteitskorting. Die is al inbegrepen in de premie.

Vergelijk de goedkoopste zorgverzekeringen

U kunt met uw zorgverzekering nog goedkoper uit zijn, door over te stappen naar de internetverzekering van een andere zorgverzekeraar. Vergelijk de premies van zorgverzekeringen en vraag vrijblijvend offertes op. U kunt dan ook zien of de goedkoopste zorgverzekering voorwaarden biedt die bij u passen.

In drie stappen naar de goedkoopste zorgverzekering

Ziet u door de bomen het bos niet meer? De overheid bepaalt de inhoud van de basisverzekering, dus die is overal hetzelfde. Veel belangrijker is waar u verzekerd wilt zijn, hoeveel zorgkosten u verwacht en hoeveel keuze u wilt hebben. Denkt u genoeg te hebben aan weinig zorg, dan kunt u overwegen een budgetpolis te kiezen waarbij u maar uit een beperkt aantal zorgverleners kunt kiezen. U kunt de premie nog verder verlagen door een budgetverzekering met een hoog eigen risico te kiezen. Wilt u veel keuze hebben, kies dan een naturapolis of restitutiepolis met vrije zorgkeuze. Bent u christelijk? Overweeg dan een christelijke zorgverzekering. Zo kiest u heel eenvoudig de voor u goedkoopste zorgverzekering. Vergelijk hieronder zorgverzekeringen op prijs, keuzevrijheid of beoordeling:

Deel dit met je vrienden!

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.