Zo vind je de goedkoopste zorgverzekering in 2021

De goedkoopste zorgverzekering in 2021 is, net als in de elf voorgaande jaren de zorgverzekering van Zekur, een internet zorgverzekering van een dochtermerk van Univé. De premie is € 105,95 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Maar als u bijvoorbeeld via een werkgever of vereniging van een collectiviteitskorting kunt profiteren, kunt u in uw geval de goedkoopste zorgverzekering wellicht bij een andere zorgverzekeraar afsluiten.

De goedkoopste zorgverzekering in 2021: online, budget of toch via een collectief?

Tips om de goedkoopste zorgverzekering in 2021 af te sluiten. © Michal Jarmoluk via Pixabay
Tips om de goedkoopste zorgverzekering in 2021 af te sluiten. © Michal Jarmoluk via Pixabay

De goedkoopste zorgverzekering in 2021 is de Gewoon Zekur-polis van Zekur/Univé. Zoals gezegd is de premie € 105,95 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Bij deze verzekering regelt u uw zaken online.

De Gewoon Zekur-zorgverzekering is een zogeheten natura selectief verzekering ook wel budgetzorgverzekering genoemd. Dat wil zeggen dat u voor niet-spoedeisende hulp maar bij een beperkt aantal zorgverleners terecht kunt. Lees meer over de zorgverzekering van Zekur. En check altijd of u niet via een collectief nog goedkoper uit bent of een polis vindt die betere voorwaarden heeft.

Top 3 goedkoopste zorgverzekeringen 2021

Direct na de Gewoon Zekur-polis komt de selectief-polis van Ziezo, een merk van Zilveren Kruis. De premie van deze budgetverzekering bedraagt € 109,25 per maand. Op de derde plaats komt de Ditzo Goede Keuze zorgverzekering. Dit is een naturapolis met een ruime keuze in zorgverleners. De premie is € 109,85 euro per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar.

Top 5: Goedkoopste zorgverzekering bij het hoogste eigen risico

Kies je voor het hoogst mogelijke eigen risico van 885 euro per jaar, dan ziet de top-3 van goedkoopste basisverzekeringen er anders uit. Zekur biedt in dat geval opnieuw de goedkoopste ziektekostenverzekering met een premie van € 85,95. Goedkoper kun je geen zorgverzekering afsluiten, tenzij je nog korting krijgt via een collectief.

Op de tweede plaats komt de ZieZo-Selectief basisverzekering met een maandpremie van € 87,25. Op de derde plaats komt Jaaah, een nieuw budgetmerk van ONVZ, met een premie van 89 euro. Op de vierde plaats komt de Ziezo natura-verzekering met een maandpremie van 90,25 euro. De top 5 goedkoopste ziektekostenverzekeringen bij het hoogste eigen risico wordt afgesloten door Univé Zorg Select en Bewuzt, die allebei € 90,90 per maand rekenen. Bewuzt is trouwens ook weer onderdeel van de Univé-VGZ-familie.

Direct daarna komt de zorgverzekering van Anderzorg met een premie van 91 euro. Anderzorg is weer onderdeel van Menzis. Just, een budgetmerk van CZ, kun je bij het hoogste eigen risico afsluiten tegen een premie van € 91,70 per maand.

Budget zorgverzekering voor jonge, gezonde mensen

Merken als Univé-onderdeel Zekur en Zilveren-Kruis-dochter Ziezo richten zich vooral op jonge, gezonde mensen. Dat geldt ook voor Studentengoedverzekerd, met eveneens Zilveren Kruis als risicodrager. De goedkoopste versie van deze studentenzorgverzekering, die trouwens ook door ieder ander is af te sluiten, kost in 2021 €114,90. Ook hier gaat het om de budgetversie van de zorgverzekering. Let wel even op, want op de site van Studentengoedverzekerd staat nog de lagere premie uit 2020. Pas als je doorklikt, wordt je verwezen naar de site van moederbedrijf Zilveren Kruis, waar de juiste, hogere premie staat.

Wilt u per se een christelijke zorgverzekering? Dan is Pro Life in 2021 altijd de goedkoopste christelijke zorgverzekeraar. Het is namelijk de enige christelijke zorgverzekeraar.

Opletten met de goedkoopste zorgverzekeringen

De meeste van de goedkoopste zorgverzekeringen in 2021 zijn budgetzorgverzekeringen. Daarmee krijgt u bij niet-spoedeisende zorg alleen een volledige vergoeding van zorgkosten als u naar een zorgverlener gaat met wie de zorgverzekeraar een contract heeft. En dat zijn minder zorgverleners dan bij een naturapolis of een restitutiepolis. Let er dus goed op of u bij voldoende zorgverleners bij u in de buurt terecht kunt.

Ga je naar een zorgverlener met wie uw verzekeraar geen contract heeft? Dan krijgt u uw zorgnota maar beperkt vergoed en kan het zijn dat u flink moet bijbetalen.

Bent u gezond van lijf en leden, verwacht u in 2021 geen zorgkosten te maken of kunt u financieel wel een stootje hebben? Dan kunt u overwegen een zorgverzekering met het hoogste eigen risico af te sluiten.

Wat precies gedekt is en hoe hoog je vergoeding is, staat in de zorgverzekeringskaarten die elke zorgverzekeraar moet publiceren. Zo’n zorgverzekeringskaart bestaat uit een A4-tje waarop in simpele taal wordt uitgelegd wat je rechten en plichten zijn.

De goedkoopste restitutiepolis in 2021

De goedkoopste zorgverzekering met volledige keuzevrijheid is die van Ohra. Die is zelfs goedkoper dan veel naturapolissen van andere zorgverzekeraars. Normaal gesproken zijn restitutiepolissen juist duurder dan zorgverzekeringen in natura. Sterker nog, de Ohra zorgverzekering met vrije keuze is goedkoper dan de budgetzorgverzekering Zilveren Kruis Basis Budget. De restitutiepolis van OHRA kost € 126,75 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro.

Zoek zelf de goedkoopste zorgverzekering in 2021 met de vergelijker hieronder. Vergelijk niet alleen op prijs, maar kijk ook naar polisvoorwaarden en vergoedingen. Bekijk de premies van zorgverzekeringen in ons overzicht.

Goedkoopste zorgverzekering in 2021 weer duurder

De goedkoopste zorgverzekering is in 2021 een paar euro per maand duurder dan in 2020. Dat komt onder meer doordat het basispakket is uitgebreid en door hogere lonen in de zorg. Ook speelt mee dat het kabinet het eigen risico gelijk heeft gehouden. Daardoor moeten de premies bij stijgende zorgkosten omhoog. In 2019 kon je nog voor minder dan honderd euro per maand een basisverzekering afsluiten met een standaard eigen risico. Dat kan sinds 2020 niet meer.

Goedkope zorgverzekering? Neem een internetverzekering of een budgetverzekering

Zorgverzekeraars als Zekur, Ditzo en Ohra kunnen mede zo goedkoop zijn, omdat het internetverzekeringen zijn. Er zijn steeds meer zorgverzekeraars die een goedkope internetverzekering aanbieden. Declareren gaat vaak via een app of via uw persoonlijke, beveiligde omgeving op de site van de zorgverzekeraar.

Collectiviteitskorting op je zorgverzekering

Je zorgverzekering wordt soms nog goedkoper als je bent aangesloten bij een collectief. Menzis bijvoorbeeld geeft leden van de KNLTB korting op de premie. Bij andere verzekeraars krijgen leden van vakbonden of patiëntenverenigingen collectiviteitskorting. Bij Promovendum, de zorgverzekeraar voor hoger opgeleiden, en OHRA krijgt iedereen standaard collectiviteitskorting. Die is al inbegrepen in de premie.

In drie stappen naar de goedkoopste zorgverzekering

Ziet u door de bomen het bos niet meer? Het is met zorgverzekeringen eigenlijk heel simpel: De overheid bepaalt de inhoud van de basisverzekering, dus die is overal hetzelfde. Veel belangrijker is waar u verzekerd wilt zijn, hoeveel zorgkosten u verwacht en hoeveel keuze u wilt hebben. Denkt u genoeg te hebben aan weinig zorg, dan kunt u overwegen een budgetpolis te kiezen waarbij u maar uit een beperkt aantal zorgverleners kunt kiezen.

U kunt de premie nog verder verlagen door een budgetverzekering met een hoog eigen risico te kiezen. Maar kijk ook of u via een collectief korting op uw zorgpremie kunt krijgen.

Zorgverzekeringen vergelijken

Wilt u veel keuze hebben, kies dan een naturapolis of restitutiepolis met vrije zorgkeuze. Bent u christelijk? Overweeg dan een christelijke zorgverzekering. Kies met de zorgvergelijker hieronder eenvoudig de voor u goedkoopste zorgverzekering. Vul de gegevens in en klik of tik op de rode knop. In het scherm dat dan verschijnt kunt u ook uw wensen voor aanvullende zorgverzekeringen en het eigen risico invullen.

Static Template

Deel dit met je vrienden!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.