Zo vind je de goedkoopste zorgverzekering in 2018

De goedkoopste zorgverzekering in 2018 is, net als in de negen voorgaande jaren de zorgverzekering van Zekur, een internet zorgverzekering van Univé. De premie is 93,85 euro per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Maar als u bijvoorbeeld via een werkgever of vereniging van een collectiviteitskorting kunt profiteren, bent u wellicht elders nog iets goedkoper uit.


De goedkoopste zorgverzekering in 2018 is de Gewoon Zekur-polis van Zekur. Bij deze verzekering regelt u uw zaken online. De Gewoon Zekur-zorgverzekering is een zogeheten natura selectief verzekering ook wel budgetzorgverzekering genoemd. Dat wil zeggen dat u voor niet-spoedeisende hulp maar bij een beperkt aantal zorgverleners terecht kunt. Lees meer over de zorgverzekering van Zekur.

Op de tweede plaats komt de Studentengoedverzekerd-budgetverzekering met een maandpremie van 95,36 euro. Ook deze zorgverzekering mikt vooral op jonge, gezonde mensen.

Ook Univé Zorg Select (100,95 euro per maand),  ZieZo, de budgetzorgverzekering van Zilveren Kruis met een premie van 96.95 euro per maand en Salland Zorg, een naturaverzekering met een premie van 101,50 euro per maand, behoort tot de goedkoopste zorgverzekeringen van 2018. Maar de Salland zorgverzekering kunt u alleen afsluiten als u in de regio Salland woont.

Studentengoedverzekerd is in 2017 een nieuwe zorgverzekering waarvan Zilveren Kruis risicodrager is. Met een premie van 95,36 euro per maand bij een eigen risico van 385 euro is dit ook een goedkope zorgverzekering te noemen. Ook dit is weer een budgetzorgverzekering waarbij u maar bij een beperkt aantal zorgverleners terecht kunt. Wilt u per se een christelijke zorgverzekering? Dan is Pro Life in 2018 altijd de goedkoopste christelijke zorgverzekeraar. Het is namelijk de enige christelijke zorgverzekeraar.

De meeste van de goedkoopste zorgverzekeringen in 2018 zijn budgetzorgverzekeringen. Daarmee krijgt u bij niet-spoedeisende zorg alleen een volledige vergoeding van zorgkosten als u naar een zorgverlener gaat met wie de zorgverzekeraar een contract heeft. En dat zijn minder zorgverleners dan bij een naturapolis of een restitutiepolis.

De goedkoopste zorgverzekering met het hoogste eigen risico

Bent u gezond van lijf en leden, verwacht u in 2018 geen zorgkosten te maken of kunt u financieel wel een stootje hebben? Dan kunt u overwegen een zorgverzekering met het hoogste eigen risico af te sluiten. Dat is in 2018 885 euro: het wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro plus vijfhonderd euro vrijwillig eigen risico. Als u de eerste 885 euro zorgkosten zelf wilt betalen, is de Ziezo Selectief zorgverzekering met een premie van 74,95 euro per maand de goedkoopste zorgverzekering in 2018. Goedkoper kun je geen zorgverzekering afsluiten.

De zorgverzekering van Zekur komt dan op de tweede plaats met een premie van 78,85 euro per maand, gevolgd door de zorgverzekering van Anderzorg met een premie van 78 euro per maand. Studentengoedverzekerd is bij een eigen risico van 885 euro net iets duurder: 80,86 euro per maand. Ditzo rekent voor een zorgverzekering met het hoogste eigen risico een premie van 87,95 euro.

De goedkoopste naturapolis in 2018

Opvallend is dat de polis van Anderzorg geen budgetverzekering, maar een uitgebreidere naturaverzekering is. Daarmee kunt u bij alle zorgverleners terecht met wie Anderzorg een contract heeft gesloten. Anderzorg werkt samen met Menzis. Die zorgverzekeraar heeft in 2018 haar premies niet verhoogd en Anderzorg dus ook niet.

De goedkoopste restitutiepolis in 2018

De goedkoopste zorgverzekering met volledige keuzevrijheid is die van Ohra. Die is zelfs goedkoper dan veel naturapolissen van andere zorgverzekeraars. Normaal gesproken zijn restitutiepolissen juist duurder dan zorgverzekeringen in natura. Sterker nog, de Ohra zorgverzekering met vrije keuze is goedkoper dan de budgetzorgverzekering Zilveren Kruis Basis Budget.

Zoek zelf de goedkoopste zorgverzekering in 2018 met de vergelijker hieronder. Vergelijk niet alleen op prijs, maar kijk ook naar polisvoorwaarden, klanttevredenheid en vergoedingen. Bekijk de premies van zorgverzekeringen in ons overzicht.

Opletten met de goedkoopste zorgverzekeringen

Omdat de overheid bepaalt wat er in het basispakket zit, zijn alle basis zorgverzekeringen qua inhoud identiek. De basisverzekeringen verschillen wel op prijs en in het aantal zorgverleners bij wie u terecht kunt. Bij de goedkoopste zorgverzekeringen kan het zijn dat u alleen terecht kunt bij zorgverleners met wie uw zorgverzekeraar een contract heeft. Anders moet u, soms fors, bijbetalen.

Goedkoopste zorgverzekering in 2018 weer duurder

De goedkoopste zorgverzekering is in 2018 een paar euro per maand duurder dan in 2017. Dat komt met name doordat het basispakket is uitgebreid.

Goedkope zorgverzekering? Neem een internetverzekering of een budgetverzekering

Zekur, Ditzo en Ohra kunnen mede zo goedkoop zijn, omdat het internetverzekeringen zijn. Er zijn steeds meer zorgverzekeraars die een goedkope internetverzekering aanbieden. Declareren gaat vaak via een app of via uw persoonlijke, beveiligde omgeving op de site van de zorgverzekeraar.

Hoger eigen risico zorgt voor goedkopere zorgverzekering

Standaard heeft iedereen bij de basisverzekering een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro (in 2018). Als je geen zorgkosten verwacht en je hebt enige financiële reserves, dan kun je overwegen je eigen risico met 500 euro te verhogen naar in totaal 885 euro. Je zorgpremie daalt dan mee, maar zorg er wel voor dat je altijd geld achter de hand hebt om je eigen risico te kunnen betalen.

Collectiviteitskorting op je zorgverzekering

Uw zorgverzekering wordt soms nog goedkoper als u bent aangesloten bij een collectief. Menzis bijvoorbeeld geeft leden van de KNLTB, maar ook leden van Veronica korting op de premie. Bij andere verzekeraars krijgen leden van vakbonden of patientenverenigingen collectiviteitskorting. Bij Promovendum, de zorgverzekeraar voor hoger opgeleiden, en Ohra krijgt iedereen standaard collectiviteitskorting. Die is al inbegrepen in de premie.

Vergelijk de goedkoopste zorgverzekeringen

U kunt met uw zorgverzekering nog goedkoper uit zijn, door over te stappen naar de internetverzekering van een andere zorgverzekeraar. Vergelijk de premies van zorgverzekeringen en vraag vrijblijvend offertes op. U kunt dan ook zien of de goedkoopste zorgverzekering voorwaarden biedt die bij u passen.

In drie stappen naar de goedkoopste zorgverzekering

Ziet u door de bomen het bos niet meer? De overheid bepaalt de inhoud van de basisverzekering, dus die is overal hetzelfde. Veel belangrijker is waar u verzekerd wilt zijn, hoeveel zorgkosten u verwacht en hoeveel keuze u wilt hebben. Denkt u genoeg te hebben aan weinig zorg, dan kunt u overwegen een budgetpolis te kiezen waarbij u maar uit een beperkt aantal zorgverleners kunt kiezen. U kunt de premie nog verder verlagen door een budgetverzekering met een hoog eigen risico te kiezen. Wilt u veel keuze hebben, kies dan een naturapolis of restitutiepolis met vrije zorgkeuze. Bent u christelijk? Overweeg dan een christelijke zorgverzekering. Zo kiest u heel eenvoudig de voor u goedkoopste zorgverzekering. Vergelijk hieronder zorgverzekeringen op prijs, keuzevrijheid of beoordeling:

Zo vind je de goedkoopste zorgverzekering in 2018
1.8 (36%) 5 votes

Deel dit met je vrienden!

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.