Ga naar de inhoud

Zorgverzekeringen 2024 vergelijken: alle nieuwe premies in een overzicht

Zorgverzekeringen 2024 vergelijken is heel eenvoudig. Als u zorgverzekeringen vergelijken wilt, vult u op deze pagina de gevraagde gegevens in en u klikt onderaan op de knop ‘Bereken premies’. Let op: de nieuwste premies en voorwaarden worden nog in deze vergelijker geladen. Vanaf ongeveer 15 november is deze zorgvergelijker helemaal bijgewerkt en kunt u zorgverzekeringen 2024 vergelijken.

Static Template

Zorgverzekeraars hebben tot 12 november 2023 de tijd gehad om hun klanten te informeren over de nieuwe zorgpremies voor 2023. U kunt op deze pagina zorgverzekeringen van 2024 vergelijken. Dat kan dankzij onze samenwerking met Overstappen.nl. U kunt zorgverzekeringen vergelijken op premie, op vrije artsenkeuze, maar ook op aanvullende zorgverzekeringen, tandartsverzekeringen en op klantwaardering.

Zorgverzekeringen 2024 vergelijken op premie, artsenkeuze en aanvullende vergoeding

Zorgverzekeringen 2024 vergelijken gaat heel eenvoudig en gebeurt in drie stappen.

Stap 1: Vul enkele gegevens in zoals uw geboortedatum en postcode en klik op ‘Vergelijk zorgverzekeringen’.

Stap 2: Geef uw wensen aan: wilt u alle zorgverzekeringen vergelijken of alleen verzekeringen met vrije artsenkeuze. Geef ook aan welk eigen risico u wilt en welke aanvullende dekkingen (zoals tandartsverzekeringen, vergoedingen voor fysiotherapie, voor brillen of lenzen etcetera). Klik dan onderaan op ’toon beste deals.

Stap 3: U krijgt nu een overzicht van zorgverzekeringen die het beste bij uw keuze passen. Desgewenst kunt dit overzicht nog verfijnen door bijvoorbeeld uw zorgverlener toe te voegen, zoals uw apotheek of fysiotherapeut. U krijgt dan een overzicht van zorgverzekeringen met wie uw zorgverlener een contract heeft.

De goedkoopste zorgverzekering in 2024 staat bovenaan, maar u kunt ook vergelijken op duurste verzekeraar of alle zorgverzekeringen. Bij elke zorgverzekering staat uitgelegd of het om een naturapolis of een restitutiepolis of een combinatiepolis gaat. Er staat ook bij of u te maken krijgen met een wachttijd en of u direct geaccepteerd wordt.

Met welke zorgverleners heeft een verzekeraar een contract?

Veel mensen willen weten of hun zorgverzekeraar een contract heeft met een bepaalde zorgverlener. Ook die mogelijkheid biedt de zorgvergelijker. Je kunt nu ook zien met welke zorgverlener jouw zorgverzekeraar een contract heeft. Je kunt dus zien of je diëtist, ergotherapeut, genezer, verloskundige en logopedist met een zorgverzekeraar een contract heeft. Je kunt hiervoor ook de zoekfunctie in de vergelijkingstool gebruiken.

Zorgverzekeringen 2024 vergelijken en direct afsluiten

Heeft u een passende zorgverzekering gevonden? Klik dan op de orde knop ‘Begin je aanvraag’ en je kunt rechtstreeks bij de zorgverzekeraar van uw keuze uw nieuwe zorgverzekering 2024 afsluiten.

Waarom wordt gevraagd naar uw geboortedatum en uw postcode?

Om zorgverzekeringen te vergelijken die voor u relevant zijn, is het nodig uw postcode in te vullen. Sommige verzekeraars, zoals Salland Zorgverzekeringen, zijn maar in een deel van Nederland actief. Aan de hand van uw postcode kan de zorgvergelijker bepalen of het in uw vergelijking nuttig is zo’n zorgverzekeraar in het overzicht mee te nemen.

Voor basisverzekeringen is de zorgpremie voor iedereen gelijk. Maar bij aanvullende zorgverzekeringen mogen verzekeraars de premie laten afhangen van uw leeftijd. Daarom wordt in de vergelijker naar uw geboortedatum gevraagd.

De dekking van de basisverzekering en de hoogte van het eigen risico wordt elk jaar door de overheid bepaald. Zorgverzekeraars bepalen zelf hoeveel premie ze daar voor rekenen. Daarom zijn basisverzekeringen heel goed met elkaar te vergelijken. Vergelijk ook premies van autoverzekeringen, rechtsbijstandverzekeringen, inboedelverzekeringen, opstalverzekeringen en reisverzekeringen.

Zorgverzekeringen 2024 vergelijken kan tientallen euro's in de premie schelen. © Marek Studzinski / Pixabay
Zorgverzekeringen 2024 vergelijken kan tientallen euro’s in de premie schelen. © Marek Studzinski / Pixabay

Meer zorgverzekeringen vergelijken? Kijk dan bij onder meer

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Privacy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.