FBTO Zorgverzekering 2022: nieuwe budgetverzekering, premies en aanvullende verzekeringen

Een FBTO zorgverzekering afsluiten? Dan heeft u in 2022 keuze uit de FBTO Basis zorgverzekering van € 110,95, de FBTO Basis Plus naturapolis van € 125,95 en de FBTO Basis Vrij restitutiepolis van € 132,95 per maand. Die FBTO basisverzekering kunt u desgewenst uitbreiden met zes aanvullende modules voor zorg die niet onder de basisverzekering valt. Die aanvullende modules kunt u meestal alleen aan het begin van je het jaar aanzetten. Maar sommige aanvullende polissen kunnen ook door het jaar heen aan zetten.

FBTO zorgverzekering

FBTO is onderdeel van de Achmea-groep waartoe ook de christelijke zorgverzekeraar Pro Life, Interpolis, Zilveren Kruis, Ziezo en Centraal Beheer behoren. Bij de FBTO zorgverzekering in 2022 kunt u kiezen uit een selectieve naturapolis Basis, de naturapolis Basis Plus en een restitutiepolis Basis Exclusief.

FBTO Basis: De nieuwe selectieve naturapolis van FBTO

De FBTO Basis-zorgverzekering is een nieuwe FBTO zorgverzekering die in 2022 is ingevoerd. Met die zorgverzekering mikt FBTO op klanten die verwachten weinig zorg nodig te hebben. Ook moet je het niet erg vinden dat je maar bij een beperkt aantal zorgverleners terecht kunnen, met wie FBTO een contract heeft gesloten. Ga je naar een zorgverlener met wie FBTO geen contract heeft? Dan krijg je maximaal 65 procent vergoed van het tarief dat FBTO gemiddeld betaalt aan zorgverleners met wie het wel een contract heeft.

De FBTO zorgverzekering Basis is dan ook een zogeheten natura selectief-polis, ook wel budgetpolis genoemd. Je kunt dus bij minder zorgverleners terecht en loopt een grotere kans dat je een flink deel van de rekening zelf moet betalen. Daar staat dan wel een lagere premie tegenover. Die premie is met 110,95 euro per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar, een van de laagste zorgpremies van Nederland. De Ziezo Selectief zorgverzekering is in 2022 de goedkoopste zorgverzekering van Nederland, dus vergelijk even de polisvoorwaarden.

De FBTO Basis Plus zorgverzekering: naturapolis

Bij de FBTO-Basis Plus naturapolis heeft een ruimere dekking en hogere vergoeding voor niet-gecontracteerde zorg dan de FBTO-Basis-polis. Bij de Basis Plus-zorgverzekering betaalt FBTO de zorgnota direct aan de zorgverlener. Met de FBTO zorgverzekering kunt u zelf kiezen naar welk ziekenhuis u gaat, want FBTO heeft contracten gesloten met naar eigen zeggen ruim 90 procent van de zorgverleners in Nederland.

Als u naar zo’n zorgverlener met een FBTO-contract gaat, krijgt u de rekening volledig vergoed. Maar als u met deze naturapolis naar een zorgverlener gaat met wie FBTO geen contract heeft, krijgt u maar 75 procent van het bedrag vergoed dat FBTO gemiddeld aan zorgverleners betaalt. Het kan dan dus zijn dat u met de FBTO-naturapolis moet bijbetalen, maar niet zoveel als bij de budgetpolis Basis. Bereken uw premie.

De restitutiepolis van FBTO

Bij een restitutiepolis heeft u in principe vrije zorgkeuze, maar er zit een klein addertje onder het gras. Als u met een FBTO restitutiepolis naar een zorgverlener gaat met wie FBTO geen contract heeft, krijgt u honderd procent van het wettelijke of gangbare tarief vergoed. Alleen als de zorgverlener dus een hoger tarief rekent, moet u zelf het verschil bijbetalen. Bij spoedeisende hulp kunt u overal terecht en krijgt u alle kosten volledig vergoed, ook met een naturapolis. Een lijst met zorgverleners met wie FBTO samenwerkt, staat op de site van FBTO. Declaraties indienen kan via een app.

De premie van de FBTO natura zorgverzekering 2022

In 2022 bedraagt de premie voor de nieuwe FBTO Basis zorgverzekering € 110,95 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Ga je voor het hoogste eigen risico van 885 euro, dan krijg je 22 euro korting en betaal je € 88,95 per maand.

De FBTO Basis Plus naturapolis heeft een premie van € 125,95 per maand (was € 122,50 per maand in 2021) bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Kies je voor het hoogste eigen risico van 885 euro, dan krijg je 22 euro per maand korting op de FBTO-ziektekostenverzekering. De premie wordt dan 103,95 euro per maand voor de naturapolis. Bereken uw premie van de FBTO-zorgverzekering, want die premies zijn leidend.

De premie van de FBTO restitutieverzekering in 2022

De premie voor de FBTO restitutieverzekering is € 132,95 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar, een stijging van 4,45 euro per maand ten opzichte van de zorgpremie in 2021. Ter vergelijking: de combinatiepolis van OHRA kost 129,45 per maand en heeft nagenoeg vrije zorgkeuze.

Kies je bij de FBTO-restitutiepolis voor het hoogste eigen risico, dan krijg je 25 korting op de premie en betaal je 107,95 euro per maand aan premie. Vergelijk de premie van zorgverzekering van FBTO en andere aanbieders van ziektekostenverzekeringen. Bereken uw premie van de FBTO-zorgverzekering, want die premies zijn leidend.

Aanvullende verzekeringen FBTO zorgverzekering

banner Ohra zorgverzekering

Je kunt bij FBTO geen uitgebreide aanvullende verzekeringen afsluiten, op de manier waarop dat bij andere zorgverzekeraars gaat. In plaats daarvan kun je je FBTO zorgverzekering uitbreiden met zes aanvullende modules voor bijvoorbeeld tandartskosten, zorg in het buitenland, orthodontie en fysiotherapie.

De modules Tand, Spieren & Gewrichten, Gezichtszorg & Orthodontie en Zorg & Herstel moet u direct bij het afsluiten van de basisverzekering aan zetten, als u die opties tenminste wilt. Alleen de modules Zorg in het buitenland en ‘Tand Ongeval’ kunt u later in het jaar nog afsluiten.

Premies aanvullende zorgverzekeringen van FBTO

De premie verschilt per module. Aanvullende verzekeringen aanzetten kan online in een beveiligde omgeving. Bij de modules zijn kinderen onder de achttien gratis meeverzekerd voor dezelfde aanvullende modules als die van de ouders. U kunt ook per module de maximale vergoeding veranderen. Er is geen medische selectie. U kunt wel te maken krijgen met een wachttijd.

  • Module tand: vanaf € 11,95 per maand. Keuze uit maximale vergoeding voor tandheelkundige zorg van 250, 500 of 750 euro per jaar.
  • Spieren & Gewrichten: vanaf € 6,95 per maand. Keuze uit maximale vergoeding voor fysiotherapie en oefentherapie. Premie is afhankelijk van leeftijd en maximale vergoeding.
  • Gezichtszorg & Orthodontie: vanaf € 24,50, oa voor acnebehandelingen en beugels voor kinderen. Premie is afhankelijk van leeftijd.
  • Tand Ongeval: vanaf € 0,95 per maand.
  • Zorg & Herstel: premie vanaf € 1,25 per maand. Vergoeding voor oa training mindfulness, tweede arts online, second opinion door Royal Doctors, hardloopcoaching bij blessures en sport- of koelbrace.

Lees voor je zo’n aanvullende module afsluit eerst even de polisvoorwaarden en vergoedingen door. Want de hoogte van de vergoeding kan afhangen van je leeftijd of de basisverzekering die je hebt afgesloten. Lees voor u een FBTO-zorgverzekering afsluit eerst de polisvoorwaarden en vergoedingen door op de FBTO-site. Premies, vergoedingen en polisvoorwaarden op de site van FBTO zijn leidend.

Lees ook meer over de bootverzekering van FBTO en bekijk ook de premies voor de autoverzekering van FBTO.

FBTO zorgverzekering vergelijken

U kunt hieronder de FBTO zorgverzekering afsluiten of eerst vergelijken op premie, klantbeoordeling, eigen risico en vrije zorgkeuze:

Static Template
5/5 - (1 stemmen)

Deel dit met je vrienden!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.