FBTO Zorgverzekering: premies en aanvullende verzekeringen in 2019

Een FBTO zorgverzekering afsluiten? Dan heeft u in 2019 keuze uit een naturapolis of een restitutiepolis. Die kunt u desgewenst uitbreiden met maar liefst elf aanvullende modules voor zorg die niet onder de basisverzekering valt. Die aanvullende modules kunt u meestal alleen aan het begin van je het jaar aanzetten. Maar sommige aanvullende polissen kunnen ook door het jaar heen aan zetten.

FBTO is onderdeel van de Achmea-groep waartoe ook de christelijke zorgverzekeraar Pro Life, Interpolis, Zilveren Kruis Achmea, Centraal Beheer en Avéro Achmea behoren.

Bij de FBTO zorgverzekering in 2019 kunt u kiezen uit een naturapolis en een restitutiepolis. Bij de FBTO-naturapolis betaalt FBTO de zorgnota direct aan de zorgverlener. Met de FBTO zorgverzekering kunt u zelf kiezen naar welk ziekenhuis u gaat, want FBTO heeft contracten gesloten met naar eigen zeggen ruim 90 procent van de zorgverleners in Nederland.

Als u naar zo’n zorgverlener met een FBTO-contract gaat, krijgt u de rekening volledig vergoed. Maar als u met een naturapolis naar een zorgverlener gaat met wie FBTO geen contract heeft, krijgt u maar 75 procent van het bedrag vergoed dat FBTO gemiddeld aan zorgverleners betaalt. Het kan dan dus zijn dat u met de FBTO-naturapolis moet bijbetalen.

De restitutiepolis van FBTO

Bij een restitutiepolis heeft u in principe vrije zorgkeuze, maar er zit een klein addertje onder het gras. Als u met een FBTO restitutiepolis naar een zorgverlener gaat met wie FBTO geen contract heeft, krijgt u honderd procent van het wettelijke of gangbare tarief vergoed. Alleen als de zorgverlener dus een hoger tarief rekent, moet u zelf het verschil bijbetalen. Bij spoedeisende hulp kunt u overal terecht en krijgt u alle kosten volledig vergoed, ook met een naturapolis. Een lijst met zorgverleners met wie FBTO samenwerkt, staat op de site. Declaraties indienen kan via een app.

De premie van de FBTO zorgverzekering 2019

In 2019 bedraagt de premie voor de FBTO naturapolis 109,95 euro per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Kiest u voor het hoogste eigen risico van 885 euro, dan krijgt u een korting op de FBTO-ziektekostenverzekering en betaalt u 87,95 euro per maand voor de naturapolis.

De premie voor de FBTO restitutieverzekering is 117,50 euro per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Ter vergelijking: de restitutiepolis van OHRA is per maand ruim een euro goedkoper. Kiest u bij de FBTO-restitutiepolis voor het hoogste eigen risico, dan daalt de premie naar 95,50 euro per maand.

Vergelijk de premie van zorgverzekering van FBTO en andere aanbieders van ziektekostenverzekeringen. Bereken uw premie van de FBTO-zorgverzekering, want die premies zijn leidend.

[adrotate banner=”2″]

Aanvullende verzekeringen FBTO zorgverzekering

U kunt bij FBTO geen uitgebreide aanvullende verzekeringen afsluiten, op de manier waarop dat bij andere zorgverzekeraars gaat. In plaats daarvan kunt u bij FBTO kiezen uit maar liefst elf aanvullende modules voor bijvoorbeeld tandartskosten, zorg in het buitenland, gezinsplanning, orthodontie en fysiotherapie. De meeste van deze aanvullende verzekeringen of tandartsmodules moet u direct bij het afsluiten van de basisverzekering aan zetten, als u die opties tenminste wilt. Alleen de module ‘Ongevallen’, ‘Zorg in het buitenland’ en ‘Tand Ongeval’ kunt u later in het jaar nog afsluiten.

De premie verschilt per module. Aanvullende verzekeringen aanzetten kan online in een beveiligde omgeving. Bij de modules zijn kinderen onder de achttien gratis meeverzekerd voor dezelfde aanvullende modules als die van de ouders. U kunt ook per module de maximale vergoeding veranderen. Er is geen medische selectie. U kunt wel te maken krijgen met een wachttijd.

Lees ook meer over de bootverzekering van FBTO en bekijk ook de premies voor de autoverzekering van FBTO. Lees voor u een FBTO-zorgverzekering afsluit eerst de polisvoorwaarden en vergoedingen door op de FBTO-site.

FBTO zorgverzekering vergelijken

U kunt hieronder de FBTO zorgverzekering afsluiten of eerst vergelijken op premie, klantbeoordeling, eigen risico en vrije zorgkeuze:

Deel dit met je vrienden!

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.