ZieZo zorgverzekering Selectief is de goedkoopste zorgverzekering in 2022

De selectieve naturapolis van ZieZo zorgverzekering is in 2022 de goedkoopste zorgverzekering voor wie niet kan profiteren van een collectiviteitskorting. De premie van de Selectief zorgverzekering van ZieZo in 2022 is verlaagd naar € 108,25 per maand. Naast 2 basisverzekeringen biedt ZieZo in 2021 twee aanvullende en 1 tandartsverzekerin aan.

De ZieZo Zorgverzekering: selectieve budgetverzekering of naturapolis

De ZieZo Zorgverzekering is een goedkope zorgverzekering van Zilveren Kruis. In 2022 heeft u bij de ZieZo Zorgverzekering keuze uit een budgetverzekering (ZieZo Selectief), een naturapolis (ZieZo Basis).

De ZieZo Selectief zorgverzekering in 2022

De Selectief verzekering van Ziezo zorgverzekering is in 2022 de goedkoopste zorgverzekering van Nederland © Milca / Pixabay
De selectieve naturapolis van ZieZo zorgverzekering is in 2022 de goedkoopste zorgverzekering van Nederland © Milca / Pixabay

De ZieZo Selectief Zorgverzekering is een zogeheten budget zorgverzekering. ZieZo heeft voor deze verzekering met een beperkt aantal zorgverleners en ziekenhuizen een contract gesloten. Welke dat zijn kun je zien bij de premieberekening van de ZieZo Zorgverzekering.

Alleen als u naar zo’n zorgverlener gaat, krijgt u de rekening volledig vergoed. Gaat u naar een zorgverlener of ziekenhuis dat niet door ZieZo gecontracteerd is, dan krijgt u 75 procent van het gemiddelde gecontracteerd tarief. De rest moet u zelf betalen. Ook moet u medicijnen bestellen bij een van de online apotheken waarmee ZieZo een contract heeft. Dat geldt ook voor andere hulpmiddelen. Die moet u bestellen bij de partners met wie Ziezo hiervoor contracten heeft afgesloten.

Wat is de premie van de ZieZo Selectief budgetverzekering in 2022?

De premie van de Selectief Zorgverzekering van ZieZo is als een van de weinige zorgverzekeringen in 2022 gedaald. De premie komt uit op € 108,25 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. In 2021 bedroeg de premie van deze selectieve Ziezo zorgverzekering nog € 109,25 per maand. Dankzij die premieverlaging heeft de ZieZo Selectief Zorgverzekering de laagste zorgpremie van Nederland in 2022. In de afgelopen jaren had Zekur steeds de laagste premie.

Sterker nog, de premie van de selectieve ZieZo zorgverzekering is ook lager dan die van de Basis Budgetverzekering van Zilveren Kruis zelf. En het kan nog goedkoper als je kiest voor het hoogste eigen risico van 885 euro per jaar. Dan daalt de premie van de ZieZo Selectief zorgverzekering naar € 86,25 per maand. Maar let wel op, want de eerste 885 euro zorgkosten zijn voor je eigen rekening.

ZieZo Basisverzekering

Naast de budgetzorgverzekering biedt ZieZo ook een naturapolis met gecontracteerde zorg aan, ZieZo Basis. Ook dan krijgt u honderd procent van de rekening vergoed als u naar een zorgverlener of ziekenhuis gaat met wie ZieZo een contract heeft. En de vergoeding is 75 procent van het gemiddeld tarief bij zorgverleners zonder contract. Ook met de ZieZo Basis-verzekering moet u medicijnen en hulpmiddelen online bestellen. Het verschil met de budgetverzekering is dat Ziezo voor de Basisverzekering contracten met meer zorgverleners en ziekenhuizen heeft gesloten. U heeft dus een grotere keuze uit zorgverleners bij wie de rekening volledig vergoed wordt.

Wat is de premie van de ZieZo Basisverzekering in 2022?

De premie van de ZieZo Basis zorgverzekering in 2022 is € 112,25 per maand, evenveel als in 2021. Die premie is bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro. Die zorgpremie kunt u verlagen door voor het hoogste eigen risico van 885 euro te kiezen. U krijgt dan 22 euro korting per maand en betaalt € 90,25 euro per maand aan premie. Maar een lage premie is niet zaligmakend, dus vergelijk zorgverzekeringen op premie, voorwaarden, zorgverleners bij wie je terecht kunt en vergoedingen.

Let op: de premies op de site van ZieZo zijn leidend. Bereken je premie van de ZieZo zorgverzekering. Vraag gratis offertes op. Kijk bijvoorbeeld ook even naar de Basis Budget verzekering van Zilveren Kruis. Bekijk ook het overzicht van premies zorgverzekeringen.

De aanvullende zorgverzekeringen van ZieZo in 2022

ZieZo heeft het aanbod aan aanvullende zorgverzekeringen in 2021 uitgebreid van 1 naar 2. De ZieZo Aanvullend 1-verzekering biedt dekking voor 6 fysiobehandelingen, anticonceptie vanaf 21 jaar, repatriëring en spoedeisende zorg in het buitenland met werelddekking. De vergoeding voor tandheelkundige kosten na een ongeval is in 2022 weer terug van een jaar weggeweest en bedraagt maximaal 10.000 euro. Alternatieve geneeswijzen en brillen of contactlenzen worden niet vergoed. De premie is afhankelijk van je leeftijd. Dertigplussers betalen meer dan dertigminners.

De tweede aanvullende zorgverzekering van ZieZo is de ZieZo Werelddekking. Deze verzekering vergoedt 100 procent van de repatriëringskosten (minus het eigen risico) en geeft een volledige vergoeding van spoedeisende zorg in het buitenland. Verder vergoedt deze verzekering niets. Lees ook: Waarom heb je een aanvullende zorgverzekering nodig?

De tandartsverzekering van ZieZo in 2022

Net als vorig jaar kun je bij ZieZo maar één tandartsverzekering afsluiten: ZieZo Tand 1. Die vergoedt consulten, vullingen, trekken, verdovingen en foto’s maken. Overige behandelingen worden voor 75 procent vergoed. Je krijgt maximaal 250 euro per jaar vergoed. Ook bij tandartsverzekering van ZieZo zijn de premies afhankelijk van je leeftijd. Vergelijk tandartsverzekeringen.

Bekijk voordat je een tandartsverzekering afsluit eerst de vergoedingenwijzer op de site van ZieZo. Bekijk alle premies en vergoedingen van de ZieZo zorgverzekering in 2022. In de zorgverzekeringskaart van de Ziezo Basisverzekering en de ZieZo Selectief verzekering zie je in gewone-mensentaal wat wel en niet gedekt is.

De ZieZo Zorgverzekering vergelijken

U kunt hieronder de ZieZo zorgverzekeringen vergelijken met andere zorgverzekeringen. In de tweede stap kunt u ook aanvullende zorgverzekeringen in de vergelijking meenemen.

Static Template

Deel dit met je vrienden!

Tags

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.