De ZieZo zorgverzekering van Zilveren Kruis in 2020

De Ziezo Selectief zorgverzekering van Zilveren Kruis is in 2020 de op een na goedkoopste zorgverzekering voor wie niet kan profiteren van een collectiviteitskorting. Tegelijkertijd biedt Ziezo in 2020 nog maar 1 aanvullende en 1 tandartsverzekering aan.

Het toch al rijke aanbod aan zorgverzekeringen van Zilveren Kruis werd in 2015 uitgebreid met een nieuwe, goedkope zorgverzekering: de Ziezo zorgverzekering. In 2020 heeft u bij de Ziezo Zorgverzekering keuze uit een budgetverzekering (Ziezo Selectief), een naturapolis (Ziezo Basis).

De Ziezo Selectief zorgverzekering in 2020

De Ziezo Selectief Zorgverzekering is een zogeheten budget zorgverzekering. Ziezo heeft voor deze verzekering met een beperkt aantal zorgverleners en ziekenhuizen een contract gesloten. Alleen als u naar zo’n zorgverlener gaat, krijgt u de rekening volledig vergoed. Gaat u naar een zorgverlener of ziekenhuis dat niet door Ziezo gecontracteerd is, dan krijgt u 75 procent van het gemiddelde gecontracteerd tarief. De rest moet u zelf betalen. Ook moet u medicijnen bestellen bij een van de online apotheken waarmee Ziezo een contract heeft. Dat geldt ook voor andere hulpmiddelen. Die moet u bestellen bij Optelec, Medipoint of Bosman, de partners met wie Ziezo hiervoor contracten heeft afgesloten.

Wat is de premie van de Ziezo Selectief budgetverzekering in 2020?

De premie van de Ziezo Selectief Zorgverzekering is met € 105,25 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar, een van de laagste van Nederland. Sterker nog, de premie is ook lager dan die van de Basis Budgetverzekering van Zilveren Kruis zelf. En het kan nog goedkoper als je kiest voor het hoogste eigen risico van 885 euro per jaar. Dan daalt de premie van de Ziezo Selectief zorgverzekering naar € 83,25 per maand. Maar let wel op, want de eerste 885 euro zorgkosten zijn voor je eigen rekening.

Ziezo Basisverzekering

Naast de budgetzorgverzekering biedt Ziezo ook een naturapolis met gecontracteerde zorg aan, Ziezo Basis. Ook dan krijgt u honderd procent van de rekening vergoed als u naar een zorgverlener of ziekenhuis gaat met wie Ziezo een contract heeft. En de vergoeding is 75 procent van het gemiddeld tarief bij zorgverleners zonder contract. Ook met de Ziezo Basis-verzekering moet u medicijnen en hulpmiddelen online bestellen. Het verschil met de budgetverzekering is dat Ziezo voor de Basisverzekering contracten met meer zorgverleners en ziekenhuizen heeft gesloten. U heeft dus een grotere keuze uit zorgverleners bij wie de rekening volledig vergoed wordt.

Wat is de premie van de Ziezo Basisverzekering in 2020?

De premie van de Ziezo Basis zorgverzekering in 2020 is € 108,75 (tegen €105,95 in 2019) per maand bij een eigen risico van 385 euro. Die zorgpremie kunt u verlagen door voor het hoogste eigen risico van 885 euro te kiezen. U krijgt dan 22 euro korting per maand en betaalt € 86,75 euro per maand aan premie. Maar een lage premie is niet zaligmakend, dus vergelijk zorgverzekeringen op premie, voorwaarden, zorgverleners bij wie je terecht kunt en vergoedingen.

Let op: de premies op de site van ZieZo zijn leidend. Bereken je premie van de ZieZo zorgverzekering. Vraag gratis offertes op. Kijk bijvoorbeeld ook even naar de Basis Budget verzekering van Zilveren Kruis. Bekijk ook het overzicht van premies zorgverzekeringen.

De aanvullende zorgverzekering van ZieZo in 2020

Ziezo heeft het aanbod aan aanvullende zorgverzekeringen in 2020 drastisch ingeperkt. Er zijn nog maar 1 aanvullende zorgverzekeringen, tegen vijf in de jaren daarvoor. De Ziezo Aanvullend 1-verzekering biedt dekking voor 6 fysiobehandelingen, anticonceptie vanaf 21 jaar, tandheelkunde na een ongeval, repatriëring en spoedeisende zorg in het buitenland met werelddekking en een online second opinion. Alternatieve geneeswijzen worden niet vergoed. De premie is afhankelijk van je leeftijd. Hoe ouder je bent, hoe meer je betaalt.

De tandartsverzekering van ZieZo in 2020

Ook bij de tandartsverzekeringen is het mes er in gegaan, waardoor je in 2020 alleen nog de Ziezo Tand 1 kunt afsluiten. Die vergoedt consulten, vullingen, trekken, verdovingen en foto’s maken. Overige behandelingen worden voor 75 procent vergoed. Ook bij tandartsverzekering van Ziezo zijn de premies van de tandartsverzekering voor dertigplussers hoger dan voor dertigminners. Vergelijk tandartsverzekeringen.

Bekijk voordat je een tandartsverzekering afsluit eerst de vergoedingenwijzer op de site van ZieZo. Bekijk alle premies en vergoedingen van de ZieZo zorgverzekering in 2020. Of vergelijk hieronder de Ziezo ziektekostenverzekering met andere zorgverzekeringen.

Deel dit met je vrienden!

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.