De ZieZo zorgverzekering van Zilveren Kruis in 2019

Het toch al rijke aanbod aan zorgverzekeringen van Zilveren Kruis werd in 2015 uitgebreid met een nieuwe, goedkope zorgverzekering: de Ziezo zorgverzekering. In 2019 heeft u bij de Ziezo Zorgverzekering keuze uit een budgetverzekering (Ziezo Selectief) en een naturapolis (Ziezo Basis). Alles over de premies en de inhoud van de Ziezo Zorgverzekering in 2019.

De Ziezo Selectief zorgverzekering in 2019

De Ziezo Selectief Zorgverzekering is een zogeheten budget zorgverzekering. Ziezo heeft voor deze verzekering met een beperkt aantal zorgverleners en ziekenhuizen een contract gesloten. Alleen als u naar zo’n zorgverlener gaat, krijgt u de rekening volledig vergoed. Gaat u naar een zorgverlener of ziekenhuis dat niet door Ziezo gecontracteerd is, dan krijgt u 75 procent van het gemiddelde gecontracteerd tarief. De rest moet u zelf betalen. Ook moet u medicijnen bestellen bij een van de online apotheken waarmee Ziezo een contract heeft. Dat geldt ook voor andere hulpmiddelen. Die moet u bestellen bij Optelec, Medipoint of Mediq, de partners met wie Ziezo hiervoor contracten heeft afgesloten.

Wat is de premie van de Ziezo Selectief budgetverzekering in 2019?

De premie van de Ziezo Selectief Zorgverzekering is met 101,95 euro per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar, een van de laagste van Nederland. Sterker nog, de premie is ook lager dan die van de Basis Budgetverzekering van Zilveren Kruis zelf. En het kan nog goedkoper als je kiest voor het hoogste eigen risico van 885 euro per jaar. Dan daalt de premie van de Ziezo Selectief zorgverzekering naar 79,95 euro per maand. Maar let wel op, want de eerste 885 euro zorgkosten zijn voor uw rekening.

Ziezo Basisverzekering

Naast de budgetzorgverzekering biedt Ziezo ook een naturapolis met gecontracteerde zorg aan, Ziezo Basis. Ook dan krijgt u honderd procent van de rekening vergoed als u naar een zorgverlener of ziekenhuis gaat met wie Ziezo een contract heeft. En de vergoeding is 75 procent van het gemiddeld tarief bij zorgverleners zonder contract. Ook met de Ziezo Basis-verzekering moet u medicijnen en hulpmiddelen online bestellen. Het verschil met de budgetverzekering is dat Ziezo voor de Basisverzekering contracten met meer zorgverleners en ziekenhuizen heeft gesloten. U heeft dus een grotere keuze uit zorgverleners bij wie de rekening volledig vergoed wordt.

Wat is de premie van de Ziezo Basisverzekering in 2019?

De premie van de Ziezo Basis zorgverzekering in 2019 is 105,95 euro per maand bij een eigen risico van 385 euro. Die zorgpremie kunt u verlagen door voor het hoogste eigen risico van 885 euro te kiezen. U krijgt dan 22 euro korting per maand en betaalt 83,95 euro per maand aan premie. Maar een lage premie is niet zaligmakend, dus vergelijk zorgverzekeringen op premie, voorwaarden, zorgverleners bij wie je terecht kunt en vergoedingen.

Let op: de premies op de site van ZieZo zijn leidend. Bereken je premie van de ZieZo zorgverzekering. Vergelijk zorgverzekeringen niet alleen op prijs, maar ook op voorwaarden en vergoedingen. Vraag dus gratis offertes op. Kijk bijvoorbeeld ook even naar de Basis Budget verzekering van Zilveren Kruis. Bekijk ook het overzicht van premies zorgverzekeringen.

De aanvullende zorgverzekering van ZieZo in 2019

De basisverzekering van ZieZo is uit te breiden met de een van de vijf aanvullende zorgverzekeringen. De Basis Plus module vergoedt onder meer spoedeisende zorg in het buitenland, repatriëring, mammaprint, en fysiotherapie bij bepaalde ziektes. Daarvoor moet u dan wel naar een bij fysiotherapeut van PlusPraktijk gaan. Ook een second opinion via 2e Arts Online wordt volledig vergoed. Ook de overige aanvullende zorgverzekeringen van Ziezo geven voor deze onderwerpen een vergoeding. De Basis Plus module is dan ook echt bedoeld voor mensen die geen verdere aanvullende zorgverzekering afsluiten.

De overige aanvullende verzekeringen van Ziezo tellen 1, 2, 3 of 4 sterren. Hoe meer sterren, hoe meer er gedekt is, maar hoe hoger ook de premie is. Hoe hoog de premie van de Ziezo-aanvullende verzekeringen is, hangt af van uw leeftijd. Jongeren van 18 tot en met 29 jaar zijn goedkoper uit dan dertig-plussers. Dat onderscheid in premie is bij aanvullende verzekeringen wettelijk toegestaan. Bij de basisverzekering is de zorgpremie voor iedereen gelijk en moeten zorgverzekeraars iedereen accepteren. Bij aanvullende verzekeringen geldt dat niet.

De tandartsverzekeringen van ZieZo in 2019

ZieZo biedt ook vijf tandartsverzekeringen aan. Ook bij de tandartsverzekeringen biedt Ziezo weer een Basis Plus Module aan. Die vergoedt controles, kleine gebitsreinigingen, een kleine vulling en het trekken van een kies. Aansluitend volgen de tandartsverzekeringen van 1, 2, 3 of 4 sterren. Ook bij tandartsverzekeringen van Ziezo zijn de premies van de tandartsverzekeringen voor dertigplussers hoger dan voor dertigminners. Vergelijk tandartsverzekeringen.

Bekijk voordat je een tandartsverzekering afsluit eerst de vergoedingenwijzer op de site van ZieZo. Bekijk alle premies en vergoedingen van de ZieZo zorgverzekering in 2019. Of vergelijk hieronder de Ziezo ziektekostenverzekering met andere zorgverzekeringen.

Deel dit met je vrienden!

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.