Rechtsbijstandverzekeringen vergelijken

Rechtsbijstandverzekeringen vergelijken kan je veel geld besparen, want de premies voor rechtsbijstandverzekeringen verschillen enorm. Je kunt gratis en onafhankelijk rechtsbijstandverzekeringen vergelijken via onderstaande module.

Rechtsbijstandverzekeringen vergelijken kan veel geld besparen, want de premies verschillen enorm. © Sang Hyun Cho / Pixabay
Rechtsbijstandverzekeringen vergelijken kan veel geld besparen, want de premies verschillen enorm. © Sang Hyun Cho / Pixabay

Het vergelijken van rechtsbijstandverzekeringen is heel eenvoudig: vul uw gegevens in en de module vergelijkt rechtsbijstandverzekeringen. U ziet meteen wat voor u de goedkoopste rechtsbijstandverzekering is.

Wat wilt u verzekeren met een rechtsbijstandverzekering?

Bedenk voor uzelf goed wat u met uw rechtsbijstandverzekering wilt verzekeren. Soms heeft u via bijvoorbeeld de autoverzekering al rechtsbijstand voor verkeerszaken en hoeft u dat dus niet via een aparte rechtsbijstandverzekering bij te verzekeren. Soms is het mogelijk rechtsbijstand via uw reisverzekering te krijgen. Maar dan moet het ongeval wel hebben plaatsgevonden tijdens een reis. Twijfelt u of u een rechtsbijstandverzekering moet afsluiten, omdat u wellicht in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtshulp? Check dan de inkomensnormen op de site van de Raad voor Rechtsbijstand.

Rechtsbijstandverzekeringen vergelijken op premie en voorwaarden

Bij het vergelijken van rechtsbijstandverzekeringen is niet alleen de premie belangrijk. Let ook goed op de voorwaarden en de dekking. Heeft u bijvoorbeeld te maken met een eigen bijdrage of een eigen risico? Vraag daarom online offertes voor rechtsbijstandverzekeringen aan, bijvoorbeeld bij Aegon, OhraNationale NederlandenInsharedCentraal Beheer, De Internationale, Univé, Ditzo en Hema.

Rechtsbijstandverzekeringen vergelijken

Via de module hieronder kunt u gratis rechtsbijstandverzekeringen vergelijken en online afsluiten. Vul eerst de gevraagde gegevens in. In de tweede stap kunt u aangeven voor welke onderwerpen u rechtsbijstandverzekeringen wilt vergelijken.

Deze vergelijkingsmodule wordt aangeboden door TLG Media B.V. onder AFM-nummer 12044269. De inhoud van deze module staat los van de rest van deze website.

De beste rechtsbijstandverzekeringen vergelijken

De rechtsbijstandverzekering van ABN Amro kwam in oktober 2019, december 2020 en juli 2021 als beste uit de test bij de Consumentenbond. Deze verzekering kreeg in september 2020 én 2021 vijf sterren van Moneyview voor zowel polisvoorwaarden als prijs. Maar in december 2021 kwamen de rechtsbijstandverzekeringen van Inshared en Hema bij een vergelijking van de Consumentenbond als beste uit de test. Zij kregen allebei een 8,3. De rechtsbijstandverzekering van ABN Amro kreeg een 8.2. Het verschil kwam doordat Inshared en Hema hun polisvoorwaarden hadden verbeterd. Zo kun je nu bij beide rechtsbijstandverzekeringen kiezen uit vier modules, is de rechtsbijstandverzekering per dag opzegbaar en is er geen minimumbedrag meer voor het indienen van een claim.

Offertes rechtsbijstandverzekeringen vergelijken

Die offertes van rechtsbijstandverzekeringen kunt u vergelijken en de voor u beste rechtsbijstandverzekering online afsluiten. Want misschien is de beste rechtsbijstandverzekering uit de tests niet per se de beste verzekering voor rechtsbijstand in uw situatie.

In deze vergelijking van rechtsbijstandverzekeringen is prepaid rechtsbijstand niet opgenomen. Dat is strikt genomen geen verzekering, want u betaalt eenmalig een vast bedrag voor een dienst die u op dat moment nodig heeft. Bovendien zijn er maar weinig aanbieders van rechtshulp on demand. Een vergelijking is daardoor lastig te maken.

Rechtsbijstandverzekeringen vergelijken die bij uw wensen passen

Vraag altijd eerst de polisvoorwaarden op en lees die door, voordat u een rechtsbijstandverzekering gaat afsluiten. Een lage premie is niet zaligmakend. Gunstige voorwaarden en een ruime dekking zijn ook belangrijk.

Vergelijk ook premies van autoverzekeringen, inboedelverzekeringen, opstalverzekeringen, reisverzekeringen en ziektekostenverzekeringen.

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Privacy

Deel dit met je vrienden!

Tags

Gerelateerde artikelen