Zorgverzekering van CZ Direct maakt plaats voor Just

Zorgverzekeraar CZ stopt op 31 december 2018 met het aanbieden van de internetzorgverzekering CZ Direct. In plaats daarvan komt de zorgverzekering Just Basic. Deze zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering die je kunt uitbreiden met een aanvullende zorgverzekering. De premie voor de Just zorgverzekering is 113,20 euro per maand.

Just Basic wordt de goedkope internetverzekering van CZ. De premie van de Just Basic zorgverzekering is 113,20 euro per maand bij het wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro per jaar. Ook het oude CZ Direct was in 2018 een van de goedkoopste zorgverzekeringen. Met Just Basic wil CZ vergoeding van je zorg nog meer via apps en internet laten verlopen.

De zorgverzekering van Just Basic

De zorgverzekering van Just is een zogeheten selectieve naturapolis, ook wel een zorgverzekering met gecontracteerde zorg genaamd. Dat betekent dat Just alleen de zorgkosten vergoedt, als je naar een zorgverlener gaat met wie Just een contract heeft. Naar eigen zeggen heeft Just met 45.000 zorgverleners een contract gesloten. Dat zijn er evenveel als bij de CZ Naturapolis het geval is. Ga je naar een zorgverlener met wie Just Basic geen contract heeft? Dan krijg je maar 65 procent van je zorgrekening vergoed. Daarvoor geldt bovendien een maximum van 65 procent van het tarief dat Just met zorgverleners heeft afgesproken met wie het wel een contract heeft. In gewoon Nederlands: je moet dan een flink deel van de rekening zelf betalen. Bereken jouw premie en sluit de zorgverzekering van Just af.

Eigen risico bij Just

Bij Just Basic kun je er voor kiezen om het wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro per jaar te verhogen. Je mag het wettelijk verplichte eigen risico vrijwillig verhogen met 300 of 500 euro. Je krijgt dan respectievelijk 9 of 17,50 euro per maand korting op de premie. En net bij CZ Direct mag je bij Just Basic het wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro gespreid betalen. Dat wordt dan in tien maandelijkse rekeningen geïncasseerd.

Aanvullende verzekering Just Live

Omdat de basisverzekering niet alle kosten van zorg vergoedt, kun je bij Just ook een aanvullende verzekering afsluiten. Nu kiezen veel mensen er voor om alleen een aanvullende verzekering voor bijvoorbeeld fysiotherapie of de tandarts af te sluiten als ze verwachten dat ze daar ook werkelijk kosten voor gaan maken. Een aanvullende verzekering wordt dan meer een soort zorgabonnement. Just wil daar van af. Met de aanvullende zorgverzekering Just Live kun je alleen risico’s verzekeren die echt niet te voorzien zijn. Fysiotherapie, mondzorg en spoedeisende hulp in het buitenland worden met die aanvullende verzekering alleen vergoed als er sprake is van een ongeval. Per ongeval krijg je maximaal zestien behandelingen bij de fysiotherapeut vergoed. En per ongeval krijg je maximaal 10.000 euro mondzorg vergoed. Neem wel eerst contact op met Just om het ongeval te melden. Spoedeisende mondzorg in het buitenland wordt tot 275 euro per jaar gedekt.

Vergoeding voor kraamzorg

De aanvullende verzekering Just Live bevat ook een aantal vergoedingen voor kraamzorg. Zo krijg je maximaal vier dagen extra kraamzorg als je verloskundige dat nodig vindt. Heb je na de bevalling langer dan veertien dagen in het ziekenhuis gelegen, dan krijg je maximaal zes uur kraamzorg. En als je baby direct na de geboorte vijf dagen of langer in een couveuse heeft gelegen,  of 8 dagen (of langer) in het ziekenhuis, dan krijg je maximaal twaalf uur couveuse nazorg. De nazorg wordt geleverd door een kraamzorgcentrum dat door Just gecontracteerd is.

Tandartsverzekering Just Smile

Ondanks het streven om aanvullende verzekeringen alleen als risicoverzekering aan te bieden, heeft Just in 2019 toch nog een gewone tandartsverzekering: Just Smile, ook wel Tand 1 genaamd. Je krijgt 75 procent van de controles, vullingen, gebitsreinigingen en wortelkanaalbehandelingen vergoed met een maximum van 250 euro per jaar (75 procent van het wettelijk tarief). Mondzorg na een ongeval is tot maximaal 10.000 euro gedekt.

Kijk voordat je een Just zorgverzekering afsluit, eerst op de site naar de premies, voorwaarden en vergoedingen. Voorwaarden, vergoedingen en premies op de site van Just zijn leidend. Vergelijk tandartsverzekeringen.

Vergelijk hieronder de zorgverzekering van CZ Just met andere zorgverzekeringen:

Deel dit met je vrienden!

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.