Ga naar de inhoud

Zorgverzekering van Just: premie € 141,- in 2024

De zorgverzekering van Just, Just Basic, bestaat uit een basisverzekering die je kunt uitbreiden met een aanvullende zorgverzekering en een tandartsverzekering. De premie voor de Just zorgverzekering in 2024 is 141,00 euro per maand.

De zorgverzekering van Just: Just Basic

De zorgverzekering van Just

Just Basic is de goedkope internetverzekering van CZ en werd in 2019 geïntroduceerd. De premie van de Just Basic zorgverzekering is € 141,00 per maand. Die 141 euro is de premie bij het wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro per jaar. Daarmee valt Just buiten de top 5 van de goedkoopste zorgverzekeringen in 2024.

Kies je voor het hoogste eigen risico van 885 euro per jaar, dan kost de zorgverzekering van Just € 123,50 per maand. Dat scheelt dus 17,50 euro per maand, maar je moet natuurlijk wel in staat zijn om de eerste 885 euro zorgkosten uit eigen zak te betalen, als dat nodig is. Het wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro per jaar mag je bij Just gespreid vooruit betalen. Als je geen of weinig zorg verbruikt hebt, krijg je het eigen risico in februari van het jaar daarop weer terug. Bereken je premie en stap over naar de zorgverzekering van Just.

Met Just Basic wil CZ je zorgverzekering via apps en internet laten verlopen.

Wanneer moet je bijbetalen bij de zorgverzekering van Just?

De zorgverzekering van Just is een zogeheten selectieve naturapolis, ook wel een zorgverzekering met gecontracteerde zorg genaamd. Dat betekent dat Just alleen de zorgkosten vergoedt, als je naar een zorgverlener gaat met wie Just een contract heeft. Op de site van Just kun je in de zorgzoeker opzoeken met welke zorgverleners Just bij jou in de buurt een contract heeft gesloten.

Zorgverlener met een contract met Just

Ga je naar een zorgverlener of ziekenhuis met wie Just een contract heeft? Dan gaat de rekening rechtstreeks naar Just. Je hoeft nooit iets voor te schieten en de rekening wordt volledig voldaan.

Zorgverlener zonder contract met Just

Maar bezoek je een zorgverlener met wie Just Basic geen contract heeft? Dan vergoedt Just maximaal 60% van de rekening tot maximaal 60% van het tarief dat de zorgverzekeraar heeft afgesproken met haar gecontracteerde zorgverleners. Bij andere budgetpolissen bedraagt die vergoeding 70, 75 of 80 procent. In gewoon Nederlands: je moet dan een flink deel van de rekening zelf betalen. Ook moet je de rekening zelf voorschieten.

Aanvullende verzekering Just Live

Omdat de basisverzekering niet alle kosten van zorg vergoedt, kun je bij Just ook een aanvullende verzekering afsluiten. Nu kiezen veel mensen er voor om alleen een aanvullende verzekering voor bijvoorbeeld fysiotherapie of de tandarts af te sluiten als ze verwachten dat ze daar ook werkelijk kosten voor gaan maken. Een aanvullende verzekering wordt dan meer een soort zorgabonnement. Just wilde daar van af en kwam in 2019 met een aanvullende verzekering die alleen uitkeerde voor risico’s die echt niet te voorzien is. Fysiotherapie werd bijvoorbeeld alleen na een ongeval vergoed. Je krijgt dan maximaal 16 fysiobehandelingen vergoed.

Die aanvullende verzekering Just Live vergoedt inmiddels ook vier behandelingen voor fysiotherapie, zonder dat er sprake hoeft te zijn van een ongeval. Na een ongeluk krijg je 16 behandelingen voor fysiotherapie vergoed. Je moet wel naar een fysio gaan die met Just een contract heeft, want anders krijg je niets vergoed.

Na een ongeval krijg je ook maximaal € 10.000 mondzorg vergoed. Ook spoedzorg in het buitenland, kraamzorg in bijzondere gevallen en loopmiddelen na een ongeval zijn met Just Live aanvullend verzekerd. Ook krijg je korting op brillen, lenzen, reisvaccinaties, anticonceptie en de sportschool. De premie voor de aanvullende verzekering Just Live is € 3,20 per maand.

Aanvullende tandartsverzekering Just Tand Smile

Daarnaast heeft Just in 2024 een tandartsverzekering: Just Smile. Deze tandartsverzekering van Just vergoedt 75% van de kosten van 2 controles, 75% van de kosten van 1 gebitsreiniging van maximaal 20 minuten, 150 euro voor een gaatje vullen, inclusief foto en verdoving, 1x per jaar een extra behandeling, 20.000 euro voor mondzorg na een ongeval en 275 euro voor spoedeisende mondzorg in het buitenland.

Deze vergoedingen zijn iets veranderd ten opzichte van 2023. Let dus even goed op als je deze aanvullende tandartsverzekering vorig jaar ook al had en vergelijk de polisvoorwaarden. De premie van de Just Smile tandartsverzekering is verhoogd naar 7,65 euro per maand.

Voorwaarden, vergoedingen en premies op de site van Just zijn leidend. Vergelijk tandartsverzekeringen.

Raadpleeg ook de zorgverzekeringskaart met een samenvatting van de belangrijkste punten van de zorgverzekering van Just.

De zorgverzekering van Just vergelijken

Vergelijk hieronder de zorgverzekering van Just in 2024 met andere zorgverzekeringen. Vul de gegevens in en klik of tik op de rode knop. In het scherm dat dan verschijnt kunt u ook uw wensen voor aanvullende zorgverzekeringen en het eigen risico invullen.

Static Template

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Privacy
4/5 - (7 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.