Zorgverzekering van Just een van goedkoopste zorgverzekeringen in 2020

Zorgverzekering Just Basic was in 2019 de opvolger van CZ Direct, dat uit de markt gehaald werd. CZ Direct is in 2020 weer terug, maar ook Just blijft bestaan. Deze zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering die je kunt uitbreiden met een aanvullende zorgverzekering. De premie voor de Just zorgverzekering is 107,95 euro per maand. Dat is 2 euro minder dan CZ Direct.

De zorgverzekering van Just: Just Basic

Just Basic is de goedkope internetverzekering van CZ. De premie van de Just Basic zorgverzekering is 107,95 euro per maand bij het wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro per jaar. Daarmee is Just een van de goedkoopste zorgverzekeringen. Met Just Basic wil CZ vergoeding van je zorg nog meer via apps en internet laten verlopen.

Wanneer moet je bijbetalen bij de zorgverzekering van Just?

De zorgverzekering van Just is een zogeheten selectieve naturapolis, ook wel een zorgverzekering met gecontracteerde zorg genaamd. Dat betekent dat Just alleen de zorgkosten vergoedt, als je naar een zorgverlener gaat met wie Just een contract heeft. Naar eigen zeggen heeft Just met 45.000 zorgverleners een contract gesloten. Dat zijn er evenveel als bij de CZ Naturapolis het geval is. Ga je naar een zorgverlener met wie Just Basic geen contract heeft? Dan vergoedt Just maximaal 60% van de rekening tot maximaal 60% van het tarief dat de zorgverzekeraar heeft afgesproken met haar gecontracteerde zorgverleners. Bij andere budgetpolissen bedraagt die vergoeding 73, 75 of 80 procent. In gewoon Nederlands: je moet dan een flink deel van de rekening zelf betalen.

De premie van de zorgverzekering van Just is € 107,95 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro. Verhoog je dit met een vrijwillig eigen risico van 500 euro, dan daalt je premie naar € 87,95. Alleen moet je dan bij zorg wel de eerste 885 euro zorgkosten zelf kunnen betalen. Bereken jouw premie en sluit de zorgverzekering van Just af.

Eigen risico bij Just

Bij Just Basic kun je er voor kiezen om het wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro per jaar te verhogen. Je mag het wettelijk verplichte eigen risico vrijwillig verhogen met 300 of 500 euro. Je krijgt dan respectievelijk 12 of 20 euro per maand korting op de premie. En net bij CZ Direct mag je bij Just Basic het wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro gespreid betalen. Dat wordt dan in tien maandelijkse rekeningen geïncasseerd.

Aanvullende verzekering Just Live

Omdat de basisverzekering niet alle kosten van zorg vergoedt, kun je bij Just ook een aanvullende verzekering afsluiten. Nu kiezen veel mensen er voor om alleen een aanvullende verzekering voor bijvoorbeeld fysiotherapie of de tandarts af te sluiten als ze verwachten dat ze daar ook werkelijk kosten voor gaan maken. Een aanvullende verzekering wordt dan meer een soort zorgabonnement. Just wilde daar van af en kwam in 2019 met een aanvullende verzekering die alleen uitkeerde voor risico’s die echt niet te voorzien is. Fysiotherapie werd bijvoorbeeld alleen na een ongeval vergoed. Die aanvullende verzekering Just Live is in 2020 iets aangepast. Nu worden ook vier behandelingen voor fysiotherapie vergoed, zonder dat er sprake hoeft te zijn van een ongeval. Je moet wel naar een fysio gaan die met Just een contract heeft, want anders krijg je niets vergoed. Na een ongeval krijg je maximaal zestien behandelingen voor de fysiotherapeut en tot €10.000 mondzorg vergoed. Ook spoedzorg in het buitenland is met Just Live aanvullend verzekerd. De premie voor de aanvullende verzekering Just Live is € 3,- per maand.

Aanvullende tandartsverzekering Just Tand 1

Daarnaast komt Just in 2020 met een tandartsverzekering: Just Tand 1. Just vergoedt maximaal € 250,- per jaar voor alle mondzorg bij elkaar. Per behandeling krijg je maximaal 75%. Onder meer kronen, bruggen, vullingen en controles zijn gedekt. Tandheelkundige verklaringen en keuringsrapporten, niet nagekomen afspraken, uitwendig bleken van tanden en kiezen, snurkbeugels, algehele narcose en tandartsabonnementen worden niet vergoed. De premie van de tandartsverzekering van Just is € 8,70 per maand.

Kijk voordat je een Just zorgverzekering afsluit, eerst op de site naar de premies, voorwaarden en vergoedingen. Voorwaarden, vergoedingen en premies op de site van Just zijn leidend. Vergelijk tandartsverzekeringen.

Vergelijk hieronder de zorgverzekering van Just met andere zorgverzekeringen:

Deel dit met je vrienden!

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.