VinkVink zorgverzekering: de goedkoopste combinatiepolis in 2023

De VinkVink zorgverzekering, een online merk van Menzis, is met een premie van € 125,00 per maand de goedkoopste combinatiepolis in 2023.

VinkVink zorgverzekering: basisverzekering met scherpe prijs

VinkVink zorgverzekering

De VinkVink zorgverzekering werd in 2022 geïntroduceerd en valt op door een scherpe prijs. Ondanks een stijging van de premie naar 125,- euro per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar is VinkVink opnieuw een van de goedkoopste zorgverzekeringen in 2023. Als je kiest voor het hoogste eigen risico daalt de premie naar € 115,00 per maand. Bereken je premie op de site van VinkVink.

Kijk ook in ons overzicht met premies van zorgverzekeringen om te zien wat andere zorgverzekeringen kosten.

Bij VinkVink, een merk van Menzis, regel je alles online via een app. Dat houdt de kosten laag. Een rekening van je zorgverlener ontvangen? Fotootje maken, uploaden in de app en klaar. Bellen over je VinkVink zorgverzekering kan niet, chatten wel.

De meeste zorgverzekeringen met een lage premie zijn budget zorgverzekeringen of selectieve naturapolissen. Met zo’n zorgverzekering kun je zonder bijbetaling terecht bij een beperkt aantal zorgverleners met wie je zorgverzekeraar een contract heeft. Ga je toch naar een zorgverlener met wie je verzekeraar geen contract heeft, dan moet je bijbetalen, spoedeisende hulp uitgezonderd. Zo niet bij VinkVink en dat is het tweede opvallende aspect aan de VinkVink zorgverzekering.

VinkVink combinatiepolis met veel vrije keuze

De zorgverzekering van VinkVink is een zogeheten combinatiepolis. Daarbij kun je naar elke zorgverlener gaan met wie VinkVink een contract heeft afgesloten, en krijg je de rekening volledig vergoed. De nota van je zorgverlener gaat rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. Met welke zorgverleners VinkVink een contract heeft, staat in de Zorgvinder.

Wat vergoedt VinkVink zorgverzekering voor niet-gecontracteerde zorg?

Zorg via de GGZ, wijkverpleging en mondzorg zijn verzekerd op basis van restitutie met gecontracteerde zorg. Je krijgt dan maar een deel van je rekening vergoed en de kans bestaat dat je de rekening eerst moet voorschieten. De vergoeding bedraagt afhankelijk van het soort zorg dat geleverd is 50, 65 of 75 procent van de rekening. En dat tot maximaal 50, 65 of 75 procent van het bedrag dat VinkVink uitbetaalt aan zorgverleners met wie het wel een contract heeft.

In de polisvoorwaarden van VinkVink staat hoeveel je vergoed krijgt als je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat. Lees dus voordat je de zorgverzekering van VinkVink afsluit eerst de polisvoorwaarden en bekijk het overzicht met vergoedingen. VinkVink belooft op de pagina Zorgvinder dat je in 2023 bij alle ziekenhuizen terecht kunt.

Aanvullende zorgverzekering van VinkVink

Naast de basisverzekering biedt VinkVink twee aanvullende zorgverzekeringen aan. Het gaat om een tandartsverzekering VinkVink Tand, en een verzekering die spoedeisende zorg in het buitenland en een tandongeval vergoedt: VinkVink Buitenland en Tandongeval. Met die aanvullende zorgverzekering krijg je na een tandongeval voor mondzorg in Nederland 10.000 euro vergoed. En voor mondzorg in het buitenland 250 euro.

Spoedeisende zorg in het buitenland wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering, maar maximaal tot het Nederlandse tarief. In het buitenland zijn zorgkosten vaak hoger. Vandaar dat alle zorgverzekeraars een aanvullende polis aanbieden waarmee de extra kosten gedekt zijn. De premie voor de aanvullende zorgverzekering VinkVink Buitenland en Tandongeval is 1,94 euro per maand.

Tandartsverzekering van VinkVink

De Vinkvink zorgverzekering kun je dus ook uitbreiden met een tandartsverzekering. Die kost in 2023 € 11,75 per maand. Jaarlijkse controles worden tot 75% vergoed. Tandongevallen zijn voor maximaal 10.000 euro verzekerd. Van de overige tandartsbehandelingen wordt 75 procent vergoed met een maximum van 250 euro per jaar.

VinkVink bundel

Daarnaast kun je bij je VinkVink zorgverzekering de VinkVink-bundel afsluiten. Dat is een ongevallenverzekering gecombineerd met een dekking voor het buitenland en 16 behandelingen voor fysiotherapie na een ongeval. Je krijgt ook toegang tot de premium gezondheidsapps: Sworkit, Fabulous, Headspace en de FysioZelfCheck. De premie voor de VinkVink bundel bedraagt 6,75 euro per maand.

Bekijk voordat je de basisverzekering of aanvullende verzekeringen van VinkVink afsluit eerst de polisvoorwaarden en vergoedingen. Premies en andere informatie op de site van VinkVink zijn leidend. Op de zorgverzekeringskaart van VinkVink vind je de belangrijkste punten van de zorgverzekering in gewoon Nederlands uitgelegd.

Menzis biedt niet alleen via VinkVink en het Menzis-merk zorgverzekeringen aan, maar is ook de verzekeraar achter de zorgverzekeringen van Anderzorg en van de Hema. Ook de zorgverzekering van de Hema en de Anderzorg Basis-zorgverzekering zijn combinatiepolissen. Vergelijk hieronder de zorgverzekering van VinkVink met andere zorgverzekeringen.

Static Template

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Privacy

Deel dit met je vrienden!

Tags

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.