VinkVink zorgverzekering: nieuwe basisverzekering is de goedkoopste combinatiepolis in 2022

VinkVink is een nieuwe zorgverzekering die in 2022 voor het eerst wordt aangeboden. Met een premie van € 111,00 is de VinkVink zorgverzekering de goedkoopste combinatiepolis. VinkVink heeft bovendien een leuke eindejaarsactie!

VinkVink zorgverzekering: basisverzekering met scherpe prijs

VinkVink zorgverzekering

VinkVink is een nieuwe zorgverzekering in 2022 die opvalt door een scherpe prijs. Met een premie van 111 euro per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico is VinkVink direct een van de goedkoopste zorgverzekeringen in 2022. Als je kiest voor het hoogste eigen risico daalt de premie naar 94 euro per maand. Bereken je premie op de site van VinkVink.

Kijk ook in ons overzicht met premies van zorgverzekeringen om te zien wat andere zorgverzekeringen kosten.

Bij VinkVink, een merk van Menzis, regel je alles online via een app. Dat houdt de kosten laag. Een rekening van je zorgverlener ontvangen? Fotootje maken, uploaden in de app en klaar.

De meeste zorgverzekeringen met een lage premie zijn budget zorgverzekeringen of selectieve naturapolissen. Met zo’n zorgverzekering kun je zonder bijbetaling terecht bij een beperkt aantal zorgverleners met wie je zorgverzekeraar een contract heeft. Ga je toch naar een zorgverlener met wie je verzekeraar geen contract heeft, dan moet je bijbetalen, spoedeisende hulp uitgezonderd. Zo niet bij VinkVink en dat is het tweede opvallende aspect aan de VinkVink zorgverzekering.

VinkVink combinatiepolis met veel vrije keuze

De zorgverzekering van VinkVink is een zogeheten combinatiepolis. Daarbij kun je naar elke zorgverlener gaan met wie VinkVink een contract heeft afgesloten, en krijg je de rekening volledig vergoed. De nota van je zorgverlener gaat rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. Met welke zorgverleners VinkVink een contract heeft, staat in de Zorgvinder.

Wat vergoedt VinkVink zorgverzekering voor niet-gecontracteerde zorg?

Zorg via de GGZ, wijkverpleging en mondzorg zijn verzekerd op basis van restitutie met gecontracteerde zorg. Je krijgt dan maar een deel van je rekening vergoed en de kans bestaat dat je de rekening eerst moet voorschieten. De vergoeding bedraagt in dit geval 75 procent van de rekening van de zorgaanbieder tot maximaal 75 procent van het bedrag dat VinkVink uitbetaalt aan zorgverleners met wie het wel een contract heeft.

En ga je voor sommige andere zorg naar een zorgverlener met wie VinkVink geen contract heeft, dan is de vergoeding maar 50 procent van de rekening tot maximaal 50 procent van het tarief dat VinkVink aan gecontracteerde zorgverleners vergoedt. In die gevallen moet je dus flink bijbetalen. Lees dus voordat je de zorgverzekering van VinkVink afsluit eerst de polisvoorwaarden en bekijk het overzicht met vergoedingen.

Aanvullende zorgverzekering van VinkVink

Naast de basisverzekering biedt VinkVink twee aanvullende zorgverzekeringen aan. Het gaat om een tandartsverzekering en een verzekering die spoedeisende zorg in het buitenland en een tandongeval vergoedt. In dat laatste geval krijg na een tandongeval voor mondzorg in Nederland 10.000 euro vergoed. En voor mondzorg in het buitenland 250 euro. Spoedeisende zorg in het buitenland wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering, maar maximaal tot het Nederlandse tarief. In het buitenland zijn zorgkosten vaak hoger. Vandaar dat alle zorgverzekeraars een aanvullende polis aanbieden waarmee de extra kosten gedekt zijn.

Daarnaast kun je de VinkVink-bundel afsluiten. Dat is een ongevallenverzekering gecombineerd met een dekking voor het buitenland, fysiotherapie na een ongeval en mondzorg. Je krijgt ook toegang tot de premium gezondheidsapps: Sworkit, Fabulous, Headspace en de FysioZelfCheck.

Actie: eerste maand gratis bundel

Bij de VinkVink zorgverzekering kun je nu profiteren van een tijdelijke actie. Meld je aan voor 1 januari 2022 en krijg de eerste maand gratis! Je krijg in januari de premie van € 6,75 teruggestort op je rekening.

Bekijk voordat je de basisverzekering of aanvullende verzekeringen van VinkVink afsluit eerst de polisvoorwaarden en vergoedingen. Premies en andere informatie op de site van VinkVink zijn leidend. Op de zorgverzekeringskaart van VinkVink vind je de belangrijkste punten van de zorgverzekering in gewoon Nederlands uitgelegd.

Menzis biedt niet alleen via VinkVink en het Menzis-merk zorgverzekeringen aan, maar is ook de verzekeraar achter de zorgverzekeringen van Anderzorg en van de Hema. Ook de zorgverzekering van de Hema en de Anderzorg Basis-zorgverzekering zijn combinatiepolissen.

Static Template

Deel dit met je vrienden!

Tags

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.