Ga naar de inhoud

VinkVink zorgverzekering: de goedkoopste combinatiepolis in 2024

VinkVink zorgverzekering

De VinkVink zorgverzekering, een online merk van Menzis, is met een premie van € 132,90 de goedkoopste combinatiepolis in 2024.

VinkVink zorgverzekering: basisverzekering met scherpe prijs

De VinkVink zorgverzekering werd in 2022 geïntroduceerd en valt op door een scherpe prijs. Ondanks een stijging van de premie naar 132,90,- euro per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar is VinkVink in 2024 opnieuw een van de goedkoopste zorgverzekeringen en in elk geval de goedkoopste combinatiepolis. Als je kiest voor het hoogste eigen risico daalt de premie naar € 122,90 per maand. Bereken je premie op de site van VinkVink.

Kijk ook in ons overzicht met premies van zorgverzekeringen om te zien wat andere zorgverzekeringen kosten.

Alles online regelen bij VinkVink

Bij VinkVink, een merk van Menzis, regel je alles online via een app. Dat houdt de kosten laag. Een rekening van je zorgverlener ontvangen? Fotootje maken, uploaden in de app en klaar. Bellen over je VinkVink zorgverzekering kan niet, chatten wel. Menzis is overigens ook de verzekeraar achter de zorgverzekeringen van Anderzorg en HEMA.

Wat voor soort basisverzekering is de zorgverzekering van Vinkvink?

De meeste zorgverzekeringen met een lage premie zijn budget zorgverzekeringen of selectieve naturapolissen. Met zo’n zorgverzekering kun je zonder bijbetaling terecht bij een beperkt aantal zorgverleners met wie je zorgverzekeraar een contract heeft. Ga je toch naar een zorgverlener met wie je verzekeraar geen contract heeft, dan moet je bijbetalen, spoedeisende hulp uitgezonderd. Zo niet bij VinkVink en dat is het tweede opvallende aspect aan de VinkVink zorgverzekering.

VinkVink combinatiepolis met veel vrije keuze

De zorgverzekering van VinkVink is een zogeheten combinatiepolis. Daarbij kun je naar elke zorgverlener gaan met wie VinkVink een contract heeft afgesloten. De rekening wordt dan volledig vergoed. De nota van je zorgverlener gaat rechtstreeks naar de zorgverzekeraar, dus je hoeft niks voor te schieten. Met welke zorgverleners VinkVink een contract heeft, staat in de Zorgvinder.

Wat vergoedt VinkVink zorgverzekering voor niet-gecontracteerde zorg?

Ga je met je VinkVink zorgverzekering naar een zorgverlener die geen contract heeft met VinkVink? Dan krijg je, afhankelijk van het soort zorg, de helft tot alles van je rekening vergoed. Daar zit een maximum aan van 50% – 100% van het bedrag dat VinkVink gemiddeld voor die behandeling betaalt aan zorgverleners met wie het wel een contract heeft. Ook als je naar een apotheek gaat, die geen afspraken heeft met VinkVink, kan het zijn dat je een deel zelf moet betalen. Kortom, bij zorg door een niet-gecontracteerde zorgverlener bestaat de kans dat je een deel van je rekening zelf moet betalen.

In de polisvoorwaarden van VinkVink staat hoeveel je vergoed krijgt als je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat. Lees dus voordat je de zorgverzekering van VinkVink afsluit eerst de polisvoorwaarden en bekijk het overzicht met vergoedingen.

Ook belangrijk: net als veel andere zorgverzekeraars heeft VinkVink voor sommige soorten van zorg een zogeheten omzetplafond afgesproken met ziekenhuizen en andere zorgverleners. Dat betekent dat er een maximum zit aan het aantal behandelingen dat ze per jaar bij een zorgverzekeraar mogen declareren. Als dat maximum aantal behandelingen bereikt is, moeten de zorgverzekeraar en de zorgverlener opnieuw onderhandelen over aanvullende afspraken. Het kan daardoor gebeuren dat je de rest van het jaar niet meer bij die behandelaar terecht kunt. Alleen bij spoedeisende zorg of als je behandeling al begonnen is, kun je nog bij die zorgverlener terecht.

Aanvullende zorgverzekering: VinkVink Tand

Als je wilt kun je de basisverzekering van VinkVink uitbreiden met aanvullende zorgverzekeringen. Vinkvink biedt in 2024 drie aanvullende zorgverzekeringen aan. Het gaat om een tandartsverzekering VinkVink Tand, en een verzekering die spoedeisende zorg in het buitenland en een tandongeval vergoedt: VinkVink Buitenland en Tandongeval.

Met die aanvullende zorgverzekering VinkVink Tand krijg je na een tandongeval voor mondzorg in Nederland 10.000 euro vergoed. Voor de meeste gangbare mondzorg, zoals controles, gaatjes vullen, een wortelkanaalbehandeling en gebitsreiniging krijg je met de tandartsverzekering van VinkVink 75 procent van de rekening vergoed tot een maximum van 250 euro per jaar. De premie van deze aanvullende tandartsverzekering is € 12,20 per maand. Voordat de behandeling begint, moet je wel toestemming vragen aan VinkVink.

Aanvullende zorgverzekering van VinkVink: Buitenland en Tandongeval

Spoedeisende zorg in het buitenland wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering, maar maximaal tot het Nederlandse tarief. In het buitenland zijn zorgkosten vaak hoger. Vandaar dat alle zorgverzekeraars een aanvullende polis aanbieden waarmee de extra kosten gedekt zijn. De premie voor de aanvullende zorgverzekering VinkVink Buitenland en Tandongeval is 1,94 euro per maand. Met die aanvullende verzekering zijn ook spoedeisende tandartskosten in het buitenland tot 250 euro gedekt.

VinkVink bundel

Daarnaast kun je bij je VinkVink zorgverzekering de VinkVink-bundel afsluiten. Dat is een ongevallenverzekering gecombineerd met een dekking voor het buitenland en 16 behandelingen voor fysiotherapie na een ongeval. Je krijgt ook toegang tot de premium gezondheidsapps: Sworkit, Fabulous, Headspace en de FysioZelfCheck. De premie voor de VinkVink bundel bedraagt 6,80 euro per maand.

Bekijk voordat je de basisverzekering of aanvullende verzekeringen van VinkVink afsluit eerst de polisvoorwaarden en vergoedingen. Premies en andere informatie op de site van VinkVink zijn leidend. Op de zorgverzekeringskaart van VinkVink vind je de belangrijkste punten van de zorgverzekering in gewoon Nederlands uitgelegd.

Menzis biedt niet alleen via VinkVink en het Menzis-merk zorgverzekeringen aan, maar is ook de verzekeraar achter de zorgverzekeringen van Anderzorg en van de Hema. Ook de zorgverzekering van de Hema en de Anderzorg Basis-zorgverzekering zijn combinatiepolissen. Vergelijk de zorgverzekering van VinkVink met andere zorgverzekeringen.

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Privacy
5/5 - (1 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.