Zo krijg je 5 % korting op de VGZ zorgverzekering via United Consumers

Net als in voorgaande jaren biedt UnitedConsumers ook nu weer een actie met de zorgverzekeringen van VGZ van 2022. Ontvang 5 procent korting op de VGZ zorgverzekering en 15 procent op de aanvullende zorgverzekering van VGZ.

Via het collectief van United Consumers kun je 5 procent korting op de zorgverzekering van VGZ krijgen. © Marek Studzinski / Pixabay
Via het collectief van United Consumers kun je 5 procent korting op de zorgverzekering van VGZ krijgen. © Marek Studzinski / Pixabay

UnitedConsumers is sinds 2006 actief en is met, naar eigen zeggen, een half miljoen verzekerden één van de grootste zorgcollectieven in Nederland. De site geeft al vijftien jaar korting op de zorgverzekeringen van VGZ. Dat kan door groot in te kopen bij VGZ en de administratie efficiënt te laten verlopen. Inhoudelijk zijn de basisverzekeringen precies hetzelfde. Wat dat betreft maakt het dus niet uit of je de zorgverzekering van VGZ afsluit bij VGZ zelf of via United Consumers. Alleen de premie verschilt.

Zorgverzekeraars mogen sinds 2021 nog maar vijf in plaats van tien procent korting geven aan zorgcollectieven. Vandaar dat de korting die UnitedConsumers geeft op de zorgverzekering van VGZ ook maar 5 procent is. Daar staat tegenover dat je ook nog eens 15 procent korting krijgt op een aanvullende zorgverzekering.

Korting op de VGZ zorgverzekering in 2022

Dankzij de korting op de VGZ zorgverzekering kun je in 2022 via UnitedConsumers bij VGZ de Ruime Keuze-naturaverzekering afsluiten voor € 126,02 per maand. Met die verzekering krijg je je zorgkosten vanuit de basisverzekering volledig vergoed als je naar een zorgverlener gaat met wie VGZ een contract heeft. Ga je naar een zorgverlener zonder VGZ-contract. Dan krijg je 80 procent van het gemiddelde tarief dat VGZ heeft afgesproken met zorgverleners met wie het wel een contract heeft. Diezelfde polis kost bij VGZ in 2022 € 132,65 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Je krijgt via het United Consumers zorgcollectief dus 6,63 euro korting op de VGZ zorgverzekering. Iedereen, jong, oud, ziek of gezond, kan deze zorgverzekering afsluiten via UnitedConsumers.

Korting op de restitutieverzekering van VGZ in 2022

vijf procent korting op de zorgverzekering van VGZ

Wil je liever volledige vrijheid hebben om zelf je zorgverlener uit te zoeken? Dan is de VGZ Eigen Keuze-polis iets voor jou. Dat is een zogeheten restitutiepolis, waarbij je vrije keuze van je zorgverlener hebt. Als je die Eigen Keuze-verzekering afsluit bij VGZ, ben je per maand € 142,40 kwijt. Maar als je deze polis afsluit via het zorgcollectief van UnitedConsumers, betaal je maar € 135,28 euro per maand. Met deze restitutiepolis krijg je dus € 7,12 korting op de VGZ zorgverzekering. Een flinke besparing dus. Vraag nu je zorgverzekering via UnitedConsumers aan.

Ook korting op de budgetverzekering van VGZ

VGZ biedt op haar eigen site en via haar internetlabel Bewuzt ook een selectieve naturapolis aan. Met zo’n selectieve naturapolis, ook wel budgetpolis genoemd, heb je veel minder keuze in gecontracteerde zorgverleners dan bij een gewone naturapolis. Tegelijkertijd biedt VGZ ook onder haar eigen naam nog een budgetverzekering aan. Via het UnitedConsumers zorgcollectief krijg je nu ook korting op deze selectieve naturapolis. Maar omdat VGZ de premie voor die budgetverzekering nog niet bekend gemaakt heeft, is ook nog niet bekend hoeveel de premie via United Consumers gaat worden. Bereken je premie via UnitedConsumers.

Korting op de VGZ zorgverzekering én aanvullende verzekeringen

Via UnitedConsumers krijg je dus tot 5 procent korting op VGZ zorgverzekering, en 15 procent korting op de aanvullende zorgverzekeringen van VGZ. De zorgverzekeraar biedt zelf 4 aanvullende zorgverzekeringen aan, maar slechts 3 via United Consumers. De pakketten bij United Consumers geven andere vergoedingen en dat maakt het lastig om ze te vergelijken. Wat je wel en niet vergoed krijgt, kun je in simpel Nederlands nalezen via de zorgverzekeringskaart die alle verzekeraars verplicht moeten invullen. Je kunt ze vinden op Zorgverzekeringskaart.nl. En check altijd de polisvoorwaarden en de premies op de site van de aanbieder zelf, want die zijn leidend. Vraag nu je zorgverzekering via UnitedConsumers aan.

De aanvullende zorgverzekeringen via United Consumers zijn:

  • UC Zorgzeker 1 met een premie van € 6,98 per maand vergoedt oa. 6 fysiobehandelingen en maximaal 150 euro alternatieve zorg.
  • UC Zorgzeker 2 met een premie van € 22,60 poer maand vergoedt oa. 9 behandelingen bij de fysiotherapeut, € 250 alternatieve zorg en maximaal € 100 in drie jaar voor brillen en lenzen.
  • UC Zorgzeker 3 kost € 37,01 per maand en vergoedt oa. 24 behandelingen fysiotherapie, € 300 alternatieve zorg en € 150 per drie jaar voor brillen en lenzen.

Korting op de tandartsverzekeringen van VGZ

Maar je kunt bij United Consumers ook korting op de VGZ tandverzekeringen krijgen. VGZ biedt onder haar eigen naam 3 tandartsverzekeringen aan, maar bij United Consumers heb je maar keuze uit 2 tandartsverzekeringen. Die zijn dus niet 1 op 1 te vergelijken met de tandartsverzekeringen van VGZ.

UC Tandzeker 250 vergoedt controles voor honderd procent en maximaal 250 euro per jaar aan tandartskosten. De premie is € 14,10 per maand. De andere tandartsverzekering heet UC Tandzeker 500. Deze polis biedt honderd procent vergoeding voor controles, maximaal 500 euro per jaar aan tandartskosten en 80 procent vergoeding voor orthodontiekosten voor kinderen tot 18 jaar, met een maximum van 1000 euro. Maar voor deze tandartsverzekering geldt een wachttijd van 1 jaar.

Bekijk het volledige overzicht van premies, voorwaarden en vergoedingen op de site van UnitedConsumers, want die zijn leidend. Zo zie je snel of de United Consumers korting op de VGZ zorgverzekering ook voor jou interessant is.

Zorgverzekeringen vergelijken

Vergelijk zorgverzekeringen op premie, polisvoorwaarden, vergoedingen en klanttevredenheid. Kijk ook of je in aanmerking komt voor een collectiviteitskorting via een werkgever, vereniging of beroepsorganisatie. Daardoor kan een vergelijking er in jouw geval net weer anders uit komen te zien.

Static Template

Deel dit met je vrienden!

Tags

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.