Ga naar de inhoud

Zo krijg je bij United Consumers tot 20 % korting op de aanvullende zorgverzekering van VGZ

Net als in voorgaande jaren biedt UnitedConsumers ook in 2023 een actie met de zorgverzekeringen van VGZ. Ontvang tot 20 procent korting op de aanvullende zorgverzekering van VGZ.

Via het collectief van United Consumers kun je 5 procent korting op de zorgverzekering van VGZ krijgen. © Marek Studzinski / Pixabay
Via het collectief van United Consumers kun je 5 procent korting op de zorgverzekering van VGZ krijgen. © Marek Studzinski / Pixabay

UnitedConsumers is sinds 2006 actief en is met, naar eigen zeggen, een half miljoen verzekerden één van de grootste zorgcollectieven in Nederland. De site geeft al vijftien jaar korting op de zorgverzekeringen van VGZ. Dat kan door groot in te kopen bij VGZ en de administratie efficiënt te laten verlopen. Inhoudelijk zijn de basisverzekeringen precies hetzelfde. Wat dat betreft maakt het dus niet uit of je de zorgverzekering van VGZ afsluit bij VGZ zelf of via United Consumers. Alleen de premie verschilt.

Zorgverzekeraars mogen echter in 2023 geen korting op de basisverzekering meer geven aan zorgcollectieven. Vandaar dat je ook bij United Consumers geen korting op de basisverzekering van VGZ kunt krijgen. Maar op aanvullende zorgverzekeringen mogen wel kortingen gegeven worden. En die korting heeft United Consumers in 2023 verhoogd naar maximaal 20 procent.

Goedkope VGZ zorgverzekering via United Consumers in 2023

Maar United Consumers en VGZ hebben wel iets anders gedaan rondom de basisverzekeringen. Speciaal voor United Consumers heeft VGZ een goedkope naturapolis ontwikkeld: de Bewuste Keuze budget naturapolis. Die kost 127,45 euro per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Daarmee is het een van de goedkoopste zorgverzekeringen in 2023. Kies je voor het hoogste eigen risico van 885 euro per jaar, dan daalt je premie naar 107,45 per maand. Maar zorg wel dat je altijd zelf je eerste 885 euro zorgkosten kunt betalen. Bereken jouw premie bij UnitedConsumers.

De Bewuste Keuze budget naturapolis kan zo goedkoop zijn, doordat je maar bij een beperkt aantal zorgverleners terecht kunt. Als je naar een zorgverlener gaat die een contract heeft met VGZ/United-Consumers, dan krijg je je rekening volledig vergoed. Maar ga je naar een zorgverlener die geen contract heeft met VGZ? Dan krijg je maar 60 procent van je zorgkosten vergoed. De rest moet je zelf betalen. Ook heb je minder keuze in aanvullende zorgverzekeringen. Op de site van UnitedConsumers vind je alle premies en polisvoorwaarden, want die zijn leidend.

Gewone naturapolis van United Consumers: United Consumers Basis Keuze

Naast de budgetpolis Bewuste Keuze biedt United Consumers ook een VGZ Basis Keuze naturapolis aan. Met die polis heb je meer keuze in zorgverleners. En ga je toch naar een zorgverlener zonder VGZ-contact? Dan krijg je een vergoeding van 70 procent van het tarief dat VGZ gemiddeld betaalt aan zorgverleners met wie het wel een contract heeft. De rest is voor jouw rekening. Deze naturapolis kost 132,95 euro per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Bij het hoogste eigen risico van 885 euro per jaar, daalt de premie naar 117,95 euro per maand.

United Consumers VGZ Ruime Keuze naturapolis

Hij staat een beetje vestopt op de site van United Consumers, maar hij is wel degelijk af te sluiten: de Ruime Keuze naturapolis. Dit is een naturapolis met een premie van 141,95 euro per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Ook bij deze basisverzekering worden zorgkosten volledig vergoed als je naar een gecontracteerde zorgverlener gaat. Bezoek je een behandelaar zonder contract met VGZ, dan krijg je 80 procent van het gemiddelde tarief dat VGZ heeft afgesproken met gecontracteerde zorgverleners. De hoogte van de vergoeding zit dus tussen de Basis Keuze en Eigen Keuze-polis in. Dat geldt ook voor de premie. Bekijk alle premies op de site van United Consumers. Polisvoorwaarden en premies op die site zijn leidend.

Combinatieverzekering van United Consumers in 2023

vijf procent korting op de zorgverzekering van VGZ

Wil je liever nagenoeg volledige vrijheid hebben om zelf je zorgverlener uit te zoeken? Dan is de VGZ Eigen Keuze-polis iets voor jou. Dat is een zogeheten combinatiepolis, waarbij je nagenoeg vrije keuze van je zorgverlener hebt. Als je naar een zorgverlener gaat met wie United Consumers /VGZ een contract heeft, dan krijg je je rekening volledig vergoed. Als je naar een zorgverlener zonder VGZ-contract gaat, krijg je 100 procent van het marktconforme tarief vergoed.

Rekent jouw zorgverlener een hoger tarief? Dan moet je de rest zelf betalen. En maak je met de combinatiepolis gebruik van een GGZ-zorgverlener of wijkzorgverlener zonder VGZ-contract? Dan krijg je maar 90 procent van het gemiddelde tarief dat VGZ vergoedt aan GGZ- en wijkzorg-zorgverleners met wie het wel een contract heeft. Ook die basisverzekering kun je aanvragen via UnitedConsumers. De premie is 153,65 euro per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar.

Kijk ook even naar de combinatiepolissen van bijvoorbeeld OHRA en Nationale Nederlanden.

Korting op de VGZ zorgverzekering én aanvullende verzekeringen

Op aanvullende zorgverzekeringen mogen zorgverzekeraars wél korting geven. Via UnitedConsumers krijg je tot 20 procent korting op de aanvullende zorgverzekeringen van VGZ plus een gratis tandongevallenverzekering. De zorgverzekeraar biedt zelf 4 aanvullende zorgverzekeringen aan, maar via United Consumers zijn het er 6. Nieuw in 2023 zijn de budget aanvullende verzekeringen ZorgStart, ZorgBasis en ZorgCombi.

De pakketten bij United Consumers geven andere vergoedingen en dat maakt het lastig om ze te vergelijken. Wat je wel en niet vergoed krijgt, kun je in simpel Nederlands nalezen via de zorgverzekeringskaart die alle verzekeraars verplicht moeten invullen. Je kunt ze vinden op Zorgverzekeringskaart.nl. En check altijd de polisvoorwaarden en de premies op de site van de aanbieder zelf, want die zijn leidend. Vraag nu je zorgverzekering via UnitedConsumers aan.

De aanvullende zorgverzekeringen via United Consumers zijn:

  • UC Zorgzeker 1 met een premie van € 6,98 per maand vergoedt oa. 6 fysiobehandelingen en maximaal 150 euro alternatieve zorg.
  • UC Zorgzeker 2 met een premie van € 24,50 per maand vergoedt oa. 12 behandelingen bij de fysiotherapeut, € 250 alternatieve zorg en maximaal € 100 in drie jaar voor brillen en lenzen.
  • UC Zorgzeker 3 kost € 39,85 per maand en vergoedt oa. 24 behandelingen fysiotherapie, € 300 alternatieve zorg en € 125 per drie jaar voor brillen en lenzen.
  • ZorgStart kost 1,50 euro per maand en biedt alleen een vergoeding voor spoedeisende zorg in het buitenland (voor zover niet door de basisverzekering gedekt) en repatriëring.
  • ZorgBasis kost € 4,- per maand. Deze aanvullende verzekering biedt hetzelfde als ZorgStart, plus 4 behandelingen voor fysiotherapie en een preventiebudget van 75 euro per jaar.
  • De ZorgCombi aanvullende verzekeringen is een uitbreiding van ZorgBasis, kost 16,50 euro en biedt onder meer 6 behandelingen voor fysiotherapie.

ZorgStart en ZorgCombi kun je alleen in combinatie met de budget basisverzekering UC Bewuste Keuze afsluiten.

Korting op de tandartsverzekeringen van VGZ

Maar je kunt bij United Consumers ook korting op de VGZ tandverzekeringen krijgen. VGZ biedt onder haar eigen naam 3 tandartsverzekeringen aan, maar bij United Consumers heb je maar keuze uit 2 tandartsverzekeringen. Die zijn dus niet 1 op 1 te vergelijken met de tandartsverzekeringen van VGZ.

UC Tandzeker 250 vergoedt controles voor honderd procent en maximaal 250 euro per jaar aan tandartskosten. De premie is € 14,10 per maand. De andere tandartsverzekering heet UC Tandzeker 500. Deze polis biedt honderd procent vergoeding voor controles, maximaal 500 euro per jaar aan tandartskosten en 80 procent vergoeding voor orthodontiekosten voor kinderen tot 18 jaar, met een maximum van 1000 euro. Maar voor deze tandartsverzekering geldt een wachttijd van 1 jaar. De premie voor TandZeker 500 is 24,50 euro per maand.

Bekijk het volledige overzicht van premies, voorwaarden en vergoedingen op de site van UnitedConsumers, want die zijn leidend. Zo zie je snel of de United Consumers korting op de VGZ zorgverzekering ook voor jou interessant is.

Zorgverzekeringen vergelijken

Vergelijk zorgverzekeringen op premie, polisvoorwaarden, vergoedingen en klanttevredenheid. Kijk ook of je in aanmerking komt voor een collectiviteitskorting via een werkgever, vereniging of beroepsorganisatie. Daardoor kan een vergelijking er in jouw geval net weer anders uit komen te zien.

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Privacy
2.9/5 - (7 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.