Ga naar de inhoud

De autoverzekering van Centraal Beheer vergelijken en afsluiten

Met de autoverzekering van Centraal Beheer ben je goed verzekerd op weg, belooft de verzekeraar. Wat houdt de autoverzekering van Centraal Beheer in, waar moet je op letten en waarmee kun je de autoverzekering vergelijken?

autoverzekering Centraal Beheer Achmea

Centraal Beheer, bij hele generaties bekend van de slogan ‘Even Apeldoorn bellen’, is een grote verzekeraar die deel uitmaakt van de Achmea-groep. Het bedrijf is in 1909 opgericht en biedt een breed pakket aan verzekeringen van inboedelverzekeringen en rechtsbijstandverzekeringen, tot kostbaarheden buitenshuis verzekeringen, reisverzekeringen, caravanverzekeringen en verzekeringen voor brommers, motoren, bedrijfsauto’s en gewone autoverzekeringen. Ook voor lijfrentepolissen, sparen en beleggen kun je bij Centraal Beheer terecht.

Verder werkt loopt Centraal Beheer, voorheen bekend als Centraal Beheer Achmea, voorop als het gaat om verzekeren in de deeleconomie. Zo werkt de verzekeraar samen met deelplatforms als SnappCar en MyWheels en kun je bij de inboedel- en opstalverzekeringen van Centraal Beheer dekking voor Airbnb-verhuur voor je huis krijgen.

Welke autoverzekeringen kun je bij Centraal Beheer afsluiten?

Net als alle andere autoverzekeringen kent de autoverzekering van Centraal Beheer drie varianten: Wettelijke Aansprakelijkheid (WA), WA Plus/Beperkt Casco en All risk. Voor wettelijke aansprakelijkheid is schade aan andere personen gedekt tot 5,6 miljoen euro. Schade aan spullen van anderen is tot 2,5 miljoen euro gedekt. Deze dekking geldt voor de WA-verzekering, de WA Beperkt Casco-verzekering en de All risk verzekering. Meer over de WA-verzekering voor de auto. Ook je elektrische auto kun je bij Centraal Beheer verzekeren, zelfs een Tesla.

5 sterren voor de Beperkt Casco autoverzekering van Centraal Beheer

Wil je ruitschade, schade als gevolg van brand, storm en natuur, diefstal en inbraak gedekt hebben, dan moet je kiezen uit de WA Beperkt Casco-verzekering en de Allrisk-verzekering van Centraal Beheer. Wil je ook schade door eigen schuld, vandalisme, te water raken en slippen en omslaan verzekerd hebben, dan kun je alleen de allrisk autoverzekering afsluiten. Bekijk premies en polisvoorwaarden van de autoverzekering van Centraal Beheer. De Beperkt Casco autoverzekering van Centraal Beheer kreeg in 2019 vijf sterren van onderzoeksbureau Moneyview voor polisvoorwaarden.

Deze vergelijkingsmodule wordt aangeboden door TLG Media B.V. onder AFM-nummer 12044269. De inhoud van deze module staat los van de rest van deze website.

Aanschafprijs vergoed

Als je auto binnen drie jaar gestolen wordt of bij een aanrijding total loss verklaard wordt, dan krijg je bij en WA+ en Allrisk-verzekering de aanschafprijs terug. Het maakt niet uit of je de auto nieuw gekocht hebt of tweedehands. Alleen als je auto meer dan 50.000 euro kostte, krijg je de dagwaarde plus tien procent. Kocht je de auto langer dan drie jaar geleden, dan krijg je de dagwaarde uitgekeerd.

Wat is er nog meer verzekerd met de autoverzekering van Centraal Beheer?

Behalve de auto zelf zijn bij de WA Beperkt-Casco verzekering en All risk verzekering ook accessoires zoals een cd-speler, spoilers, een trekhaak, de LPG-installatie en verstralers meeverzekerd. Bagage is standaard meeverzekerd tot 250 euro. Ook vervangend vervoer is te verzekeren. Schade melden doe je via de Centraal Beheer App.

Korting op de autoverzekering van Centraal Beheer: eigen risico

Wil je korting op de premie voor de autoverzekering van Centraal Beheer? Je kunt kiezen uit een eigen risico van 300 euro, 150 euro of geen eigen risico. Dat eigen risico kun je ook tussentijds aanpassen. Ook kun je besparen op de premie als je de schade laat repareren door een door Centraal Beheer Achmea geselecteerd schadeherstelbedrijf. Kies je voor een andere reparateur, dan betaal je daar een eigen risico voor. Een eventuele tweede auto is goedkoop mee te verzekeren.

Extra dekking op de autoverzekering

De autoverzekering van Centraal Beheer is uit te breiden met aanvullende dekkingen. Zo kun je voor pechhulp in Nederland, pechhulp in het buitenland, rechtsbijstand verkeer en medisch, een schadeverzekering voor inzittenden en een ongevallenverzekering inzittenden. Centraal Beheer is eind augustus 2018 gestopt met het aanbieden van losse pechhulp verzekeringen. Pechhulp afsluiten bij een autoverzekering kan nog wel. En de no-claimbeschermer wordt sinds mei 2023 niet meer aangeboden.

No claim en schadevrije jaren bij Centraal Beheer

Bij de autoverzekering van Centraal Beheer Achmea kun je maximaal 75 procent no-claim korting opbouwen. Die ontvang je als je minimaal acht schadevrije jaren hebt. Je staat dan op trede veertien van de bonus-malusladder van Centraal Beheer Achmea. Er zijn maximaal 22 treden. Pas vanaf trede negentien val je na 1 schade niet meteen terug. Je ontvangt jaarlijks bij je rekening voor de premie een overzicht van je opgebouwde schadevrije jaren.

Wie nog geen schadevrije jaren heeft, start met een korting op de premie van veertig procent. Voor elk jaar dat je geen schade claimt, krijg je er een schadevrij jaar bij. Voor elke schade die je claimt en die niet te verhalen is op de tegenpartij, gaan er meerdere schadevrije jaren af.

Dat kan flink aantikken. Heb je bijvoorbeeld zestien schadevrije jaren opgebouwd, dan val je na 1 schade terug naar tien schadevrije jaren. Bij elf opgebouwde schadevrije jaren, ga je na 1 schade terug naar zes opgebouwde schade. Maak je erg veel brokken, dan kun je terugvallen naar maximaal vijf negatieve schadevrije jaren. Je moet dan vijftien procent meer premie betalen. (let op: cijfers zijn geldig op moment van schrijven van dit artikel. Cijfers en andere gegevens op de site van Centraal Beheer zijn leidend).

Overigens blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond uit 2019 dat Centraal Beheer een van de weinige verzekeraars is die nieuwe klanten met vijf negatieve schadevrije jaren accepteert.

Vergelijk de autoverzekering van Centraal Beheer met andere autoverzekeringen op onder meer prijs, dekking, schadevrije jaren en eigen risico.

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Privacy
5/5 - (1 stemmen)