Kostbaarheden ook buiten verzekerd met een kostbaarhedenverzekering buitenshuis verzekering

Een mens sleept tegenwoordig nogal wat dure spullen met zich mee. Denk aan een tablet, muziekinstrumenten, een smartphone, een camera en sieraden. Als die buitenshuis worden gestolen of beschadigd raken, worden die vergoed door de kostbaarhedenverzekering. U moet dan wel een kostbaarhedenverzekering voor buitenshuis hebben.

Wat dekt een kostbaarhedenverzekering buitenshuis?

In augustus 2013 werd bekend dat een bende Roemeense zakkenrollers had toegeslagen tijdens de Gay-Pride en onder meer smartphones had buitgemaakt. Als de eigenaren van die toestellen een kostbaarhedenverzekering voor buitenshuis hadden afgesloten, zou de gestolen smartphone in principe onder de dekking vallen. Maar ook een camera die u tijdens uw wintersportvakantie in Zwitserland in een ravijn laat vallen is, afhankelijk van de omstandigheden en de voorwaarden van uw kostbaarhedenverzekering buitenshuis gedekt. Wellicht dat een op vakantie gestolen camera of tablet nog door uw reisverzekering vergoed worden, maar bij een middagje winkelen in de stad zal dat niet het geval zijn. Omdat het bij kostbaarheden vaak om bijzondere voorwerpen gaat, wordt zo’n verzekering in veel gevallen op maat gemaakt.

Kostbaarhedenverzekering Ohra

Meestal kan zo’n kostbaarhedenverzekering alleen in combinatie met een inboedelverzekering worden afgesloten. Bij Ohra kunt u een kostbaarhedenverzekering alleen in combinatie met een inboedelverzekering van Ohra afsluiten. Uw kostbaarheden zijn dan wereldwijd gedekt. Bij schade of diefstal ontvangt u de nieuwwaarde of taxatiewaarde. Bij kunst en antiek keert Ohra een zeldzaamheidswaarde uit. Kunst en antiek zijn bij de kostbaarhedenverzekering van Ohra overigens alleen binnenshuis verzekerd. Overige kostbaarheden zijn ook buitenshuis gedekt.

Kostbaarhedenverzekering Univé

Ook Univé heeft een kostbaarhedenverzekering met een wereldwijde dekking. De kostbaarhedenverzekering van Univé is alleen af te sluiten in combinatie met een inboedelverzekering van dezelfde verzekeraar. De verzekering biedt een allrisk-dekking tegen schade, verlies en diefstal en vergoedt ook de schade van gedeeltelijk verlies of diefstal. De waarde van uw kostbaarheden bepaalt Univé aan de hand van aankoopbonnen of een taxatierapport. Het bedrag waarvoor u verzekerd bent, komt op uw polis te staan.

Wat valt niet onder de dekking van een kostbaarhedenverzekering buitenshuis?

Computers, kunst en antiek zijn doorgaans alleen binnenshuis verzekerd en als ze onderweg zijn van of naar een reparateur. Lees daarvoor uw polis na. De verzekering keert vaak niet uit als ze worden gesloten vanuit een auto of ander vervoermiddel en zichtbaar waren van buitenaf.

De hoogte van de vergoedingen voor schade die buitenshuis ontstaan is, verschilt per verzekeraar en per object. Vaak werken verzekeraars met een maximum of krijgt u een vergoeding op basis van de vooraf getaxeerde waarde.

Deel dit met je vrienden!