De 6 beste all risk autoverzekeringen in 2022

Onafhankelijk onderzoek van Moneyview en de Consumentenbond toont aan dat de all risk autoverzekeringen van onder meer Inshared, Aegon, ABN Amro en OHRA tot de beste all risk autoverzekeringen van 2022 behoren.

Dit zijn de beste all risk autoverzekeringen van dit moment © Th G / Pixabay
Dit zijn de beste all risk autoverzekeringen van dit moment © Th G / Pixabay

Wat dekt de all risk autoverzekering?

Een all risk autoverzekering, ook wel bekend als volledig casco-verzekering, dekt materiële schade door een ongeluk, brand, vandalisme, noodweer of door een botsing met een dier. Ook diefstal is gedekt. Schade die je zelf veroorzaakt hebt aan je eigen auto, is eveneens gedekt. Behalve natuurlijk als er sprake is van opzet, of gebruik van drank, drugs en ballonnetjes met lachgas.

Ook schade die een ander bij jou veroorzaakt, is met een all risk autoverzekering gedekt. Jouw verzekeraar verhaalt die schade weer bij de veroorzaker, mits die schuld heeft. Als de tegenpartij schuldig is, gaat zo’n schade niet ten koste van je bonus-malus ladder. Is de veroorzaker van de schade onbekend, dan klopt de verzekeraar aan bij het Waarborgfonds. Het kan zijn dat je dan tijdelijk zakt op de bonus-malus-ladder, maar dat wordt weer ongedaan gemaakt, als de verzekeraar z’n geld terug heeft geclaimd bij het Waarborgfonds of de veroorzaker.

Goedkope all risk autoverzekering

Onafhankelijk onderzoeksbureau Moneyview publiceerde (pdf) in augustus 2021 de resultaten van haar jaarlijkse onderzoek naar de beste allrisk autoverzekeringen. Op het onderdeel ‘Prijs’ kwamen als beste all risk autoverzekering Inshared, ABN Amro en de Veilig Rijden autoverzekering van de ANWB uit de bus. Deze drie verzekeraars bieden van de 39 onderzochte volledig casco verzekeringen de goedkoopste allrisk autoverzekering aan. Inshared kreeg al voor de zevende achtereenvolgende keer 5 sterren voor prijs. De nieuwe kilometerverzekering van OHRA is in het onderzoek nog niet meegenomen. Bekijk premies en polisvoorwaarden van deze kilometerverzekering bij OHRA.

Welke all risk autoverzekering heeft de beste polisvoorwaarden?

Als het gaat om de all risk autoverzekering met de beste polisvoorwaarden, dan komen bij Moneyview ABN Amro, de all risk autoverzekering van Inshared en de Royaal Autoverzekering van Aegon als beste all risk autoverzekering naar voren. ABN Amro hoort daarmee voor de vierde keer op rij bij de top-3 beste allrisk autoverzekeringen. Voor Inshared is het de tweede keer dat ze bij de beste volledig casco verzekeringen horen.

Volgens de onderzoekers kennen ABN Amro en Aegon ruime dekkingen voor diverse schadeoorzaken. Ook opvallend is dat deze autoverzekeringen geen of een relatief laag eigen risico hanteren als schade aan de verzekerde auto niet wordt hersteld óf wordt hersteld door een schadeherstelbedrijf, waarmee de autoverzekeraar geen contract heeft.

De beste all risk autoverzekering volgens de Consumentenbond

De Consumentenbond zocht in mei 2022 uit wat de beste all risk autoverzekering is. De top 5 beste allrisk autoverzekeringen was deels dezelfde als in 2021. De Volledig Allrisk autoverzekering van Inshared kwam in 2022 als beste uit de test met een 8,7. Nipt tweede werd de Royaal Autoverzekering van Aegon met een 8,6. Direct daarachter kwamen de allrisk autoverzekeringen van HEMA (8,5), ABN Amro (8,4) en de Aanvullend autoverzekering van OHRA met een 8,3. Winnaar Inshared scoorde onder meer zo hoog vanwege de goede polisvoorwaarden bij nieuwe auto’s en occasions.

De beste andere autoverzekeringen

Wie een allrisk autoverzekering te duur vindt, kan overstappen naar een beperkt casco-autoverzekeringen. Ook bij het onderzoek van Moneyview naar de beste Beperkt Casco-verzekering/WA-Extra-autoverzekering scoorden ABN Amro, Inshared en OHRA het beste wat betreft polisvoorwaarden. De WA Extra verzekering van ABN AMRO, ANWB en SNS kregen vijf sterren voor prijs. Bij de Consumentenbond kreeg de Aanvullend autoverzekering van OHRA in april 2021 het oordeel Beste uit de Test met een 8,5. Lees ook: de beste online autoverzekeringen.

Bij de Consumentenbond kwamen in 2022 de beperkt-casco-verzekeringen van ABN Amro en Inshared samen als beste uit de test. Ook de beperkt-cascoverzekeringen van OHRA (Aanvullend), HEMA, Allianz Direct, Interpolis en Vereniging Eigen Huis scoorden allemaal hoger dan een 8.

Nog goedkoper dan de allrisk autoverzekering: de WA autoverzekering

Bij de WA autoverzekeringen deelde Moneyview 5 sterren voor voorwaarden uit aan Inshared, HEMA en Allianz Direct. De WA autoverzekeringen van OHRA, SNS en Vereniging Eigen Huis kregen vijf sterren voor prijs. Bij de Consumentenbond kwam in 2022 de WA autoverzekering van Inshared als beste uit de test (testoordeel 9). Direct daarna kwamen HEMA, Allianz Direct, Centraal Beheer, FBTO, Interpolis en Vereniging Eigen Huis.

Weten welke allrisk autoverzekering het beste bij jouw situatie past? Vergelijk autoverzekeringen en vraag offertes aan. Vergelijk die offertes niet alleen op prijs, maar ook op de voorwaarden!

Deze vergelijkingsmodule wordt aangeboden door TLG Media B.V. onder AFM-nummer 12044269. De inhoud van deze module staat los van de rest van deze website.

De verschillen tussen de beste all risk autoverzekeringen

De allrisk autoverzekeringen verschillen vooral van elkaar op het gebied van schadeherstel, regelingen voor uitkeringen en met name pechhulp in het buitenland. De volledig casco verzekering van ABN Amro kreeg voor het derde achtereenvolgende jaar vijf sterren voor polisvoorwaarden.

De volledig casco verzekering van ABN Amro scoorde punten door de ruime dekking bij schade door brand, stormschade en schade door natuur. Inshared dankt de hoge klassering aan de flexibele en ruime uitkeringsregelingen voor nieuwe en tweedehands auto’s. Die zijn hoger dan in de markt gebruikelijk is. Ook OHRA heeft een ruime uitkeringsregeling voor tweedehands auto’s.

Vervangend vervoer bij all risk autoverzekeringen

Elke allrisk autoverzekering heeft een regeling voor vervangend vervoer bij verlies of reparatie. Bij een reparatie is vervangend vervoer meestal standaard geregeld, maar bij totaalverlies door bijvoorbeeld diefstal niet. In dat geval krijgt de verzekerde automobilist gedurende dertig dagen vaak een dagvergoeding, waarna hij een andere auto kan kopen. Maar die dagvergoeding is volgens de onderzoekers vaak te laag om de kosten van een huurauto te dekken.

Lang niet elke verzekeraar biedt bij een volledig cascoverzekering een dagvergoeding of vervangend vervoer aan. Bij een zogeheten economisch of technisch totaalverlies wordt meestal geen dagvergoeding uitgekeerd, maar krijgt de verzekerde vervangend vervoer aangeboden.

Lees ook: Verzekeringen: de beste koop volgens de Consumentenbond

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Deel dit met je vrienden!

Tags

Gerelateerde artikelen