De 6 beste all risk autoverzekeringen in 2020

Onafhankelijk onderzoek van Moneyview toont aan dat de all risk autoverzekeringen van onder meer ABN Amro, Inshared en OHRA tot de beste all risk autoverzekeringen van 2020 behoren.

Dit zijn de beste all risk autoverzekeringen van dit moment © Th G / Pixabay
Dit zijn de beste all risk autoverzekeringen van dit moment © Th G / Pixabay

Wat dekt de all risk autoverzekering?

Een all risk autoverzekering, ook wel bekend als volledig casco-verzekering, dekt materiële schade door een ongeluk, brand, vandalisme, noodweer of door een botsing met een dier. Ook diefstal is gedekt. Schade die je zelf veroorzaakt hebt aan je eigen auto, is eveneens gedekt. Behalve natuurlijk als er sprake is van opzet, of gebruik van drank, drugs en ballonnetjes met lachgas.

Ook schade die een ander bij jou veroorzaakt, is met een all risk autoverzekering gedekt. Jouw verzekeraar verhaalt die schade weer bij de veroorzaker, mits die schuld heeft. Als de tegenpartij schuldig is, gaat zo’n schade niet ten koste van je bonus-malusladder. Is de veroorzaker van de schade onbekend, dan klopt de verzekeraar aan bij het Waarborgfonds. Het kan zijn dat je dan tijdelijk zakt op de bonus-malus-ladder, maar dat wordt weer ongedaan gemaakt, als de verzekeraar z’n geld terug heeft geclaimd bij het Waarborgfonds of de veroorzaker.

Goedkope all risk autoverzekering

Onafhankelijk onderzoeksbureau Moneyview publiceerde (pdf) in augustus 2020 de resultaten van haar jaarlijkse onderzoek naar de beste allrisk autoverzekeringen. Op het onderdeel ‘Prijs’ kwamen als beste all risk autoverzekering Inshared, Vereniging Eigen Huis en de autoverzekering van ANWB naar voren. Deze drie verzekeraars bieden van de 39 onderzochte volledig casco verzekeringen de goedkoopste allrisk autoverzekering aan. Inshared kreeg al voor de zesde achtereenvolgende keer 5 sterren voor prijs. Ditzo stond in 2019 ook in dit rijtje, maar in 2020 niet meer.

Welke all risk autoverzekering heeft de beste polisvoorwaarden?

Als het gaat om de all risk autoverzekering met de beste polisvoorwaarden, dan krijgen ABN Amro, de Aanvullend Autoverzekering van OHRA en wederom de all risk autoverzekering van Inshared vijf sterren. Inshared scoorde in 2019 ook al vijf sterren voor de polisvoorwaarden van haar volledig casco autoverzekering. De volledig casco verzekering van ABN Amro scoorde toen vijf sterren voor prijs.

De beste andere autoverzekeringen

Ook bij de Beperkt Casco-verzekering/WA-Extra-autoverzekering hebben ABN Amro en OHRA samen met Interpolis de beste autoverzekering wat betreft polisvoorwaarden. De WA-Extra-autoverzekering van ABN Amro kwam in december 2019 ook als beste uit de test van de Consumentenbond. Tip: Kijk ook even naar de autoverzekering van Nationale Nederlanden. Die krijgt een hoge klantwaardering.

Inshared kreeg trouwens in 2019 en 2020 ook vijf sterren bij de WA-autoverzekeringen, maar dan voor de polisvoorwaarden. De Inshared autoverzekering mag zich dus inderdaad een 5 sterren autoverzekering noemen, zoals de verzekeraar momenteel adverteert. Lees ook: de beste online autoverzekeringen.

ABN Amro, Inshared, OHRA en Verenigign Eigen Huis de beste autoverzekeringen?

Samenvattend lijkt het er dus op dat Inshared, ABN Amro en OHRA niet alleen de beste allrisk autoverzekering hebben, maar dat ook de andere autoverzekeringen van deze drie verzekeraars goed scoren.

InShared is de eerste verzekeraar sinds 2012 die bij de all risk autoverzekeringen vijf sterren behaalt op zowel Prijs als Voorwaarden. In 2018 kreeg Inshared dit ook al voor elkaar bij de beperkt casco-verzekeringen.

Opmerkelijk zijn ook de scores van de autoverzekeringen van Vereniging Eigen Huis. Deze belangenbehartiger van huizenbezitters scoorde in het Moneyview-onderzoek van 2020 op de allrisk autoverzekering, de beperkt casco autoverzekering en de WA-autoverzekering vijf sterren voor prijs.

Weten welke allrisk autoverzekering het beste bij uw situatie past? Vergelijk autoverzekeringen en vraag offertes aan. Vergelijk die offertes niet alleen op prijs, maar ook op de voorwaarden!

De verschillen tussen de beste all risk autoverzekeringen

De allrisk autoverzekeringen verschillen vooral van elkaar op het gebied van schadeherstel, regelingen voor uitkeringen en met name pechhulp in het buitenland. De volledig casco verzekering van ABN Amro kreeg voor het derde achtereenvolgende jaar vijf sterren voor polisvoorwaarden.

De volledig casco verzekering van ABN Amro scoorde punten door de ruime dekking bij schade door brand, stormschade en schade door natuur. Inshared dankt de hoge klassering aan de flexibele en ruime uitkeringsregelingen voor nieuwe en tweedehands auto’s. Die zijn hoger dan in de markt gebruikelijk is. Ook OHRA heeft een ruime uitkeringsregeling voor tweedehands auto’s.

Vervangend vervoer bij all risk autoverzekeringen

Elke allrisk autoverzekering heeft een regeling voor vervangend vervoer bij verlies of reparatie. Bij een reparatie is vervangend vervoer meestal standaard geregeld, maar bij totaalverlies door bijvoorbeeld diefstal niet. In dat geval krijgt de verzekerde automobilist gedurende dertig dagen vaak een dagvergoeding, waarna hij een andere auto kan kopen. Maar die dagvergoeding is volgens de onderzoekers vaak te laag om de kosten van een huurauto te dekken.

Lang niet elke verzekeraar biedt bij een volledig cascoverzekering een dagvergoeding of vervangend vervoer aan. Bij een zogeheten economisch of technisch totaalverlies wordt meestal geen dagvergoeding uitgekeerd, maar krijgt de verzekerde vervangend vervoer aangeboden.

Lees ook: Verzekeringen: de beste koop volgens de Consumentenbond

Deel dit met je vrienden!