De beste allrisk autoverzekeringen

Onafhankelijk onderzoek van Moneyview toont aan dat de allrisk autoverzekeringen van Univé en OHRA tot de beste allrisk autoverzekeringen van 2013 behoren.

Bij een allrisk autoverzekering krijg je van je eigen verzekeraar de materiële schade na een ongeluk vergoed. De verzekeraar verhaalt die schade weer bij de veroorzaker, mits die schuld heeft. Als de tegenpartij schuldig is, gaat zo’n schade niet ten koste van je bonus-malusladder. Is de veroorzaker van de schade onbekend, dan klopt de verzekeraar aan bij het Waarborgfonds. Het kan zijn dat je dan tijdelijk zakt op de bonus-malus-ladder, maar dat wordt weer ongedaan gemaakt, als de verzekeraar z’n geld terug heeft geclaimd bij het Waarborgfonds of de veroorzaker.

Beste allrisk autoverzekering in prijs

Onafhankelijk onderzoeksbureau Moneyview publiceerde (pdf) in augustus 2013 de resultaten van een onderzoek naar de beste allrisk autoverzekeringen. Op het onderdeel ‘Prijs’ kwamen Crisper, Nederlanden van Nu, de Autoverzekering Budget van OHRA, Polisvoormij, de Zorgeloos Rijden autoverzekering budget van Univé en Autosure van Verzekeruzelf als beste all risk autoverzekeringen uit de bus. Verzekeruzelf scoorde met twee autoverzekeringen ook vijf sterren bij de beperkt casco autoverzekeringen. Lees ook: de beste online autoverzekeringen.

Beste allrisk autoverzekering in kwaliteit

Als het gaat om kwaliteit dan zijn Ohra autoverzekering, United Insurance, de Zorgeloosrijden autoverzekering Optimaal van Univé, Allsecur (eerder door Verzekeringssite drie jaar achtereen tot beste keuze autoverzekering uitgeroepen), ANWB volgens het onderzoek de beste allrisk autoverzekeringen. Tip: Kijk ook even naar de autoverzekering van Nationale NederlandenKlaverblad en Nowgo. Die laatste is een merk van Vivat verzekeringen en bestond ten tijde van het onderzoek nog niet.

Voor het onderzoek zijn 58 allrisk autoverzekeringen (zogeheten volledig casco-verzekeringen) op prijs en 57 verzekeringen op kwaliteit onderzocht. Weten welke allrisk autoverzekering het beste bij uw situatie past? Vergelijk autoverzekeringen en vraag offertes aan. Vergelijk die offertes niet alleen op prijs, maar ook op de voorwaarden!

De verschillen tussen de beste allrisk autoverzekeringen

Een allrisk-verzekering heeft naast de dekking van de Beperkt Casco-verzekering ook vandalisme en aanrijdingsschade gedekt. De allrisk autoverzekeringen verschillen vooral van elkaar op het gebied van schadeherstel, regelingen voor uitkeringen en met name pechhulp in het buitenland. Volgens de onderzoekers is er bij dekking voor pechhulp een grote kans op dubbele en soms driedubbele dekking, omdat een dealer of importeur vaak ook al pechhulp in het buitenland op nieuwe auto’s meeleveren. Ook reisverzekeringen bieden vaak pechhulpmodules. Pechhulp in Nederland is bij allrisk autoverzekeringen vaak niet verzekerd. Verder constateerden de onderzoekers weinig verschillen in de gedekte voorvallen.

Vervangend vervoer bij allrisk autoverzekeringen

Elke allrisk autoverzekering heeft een regeling voor vervangend vervoer bij verlies of reparatie. Bij een reparatie is vervangend vervoer meestal standaard geregeld, maar bij totaalverlies door bijvoorbeeld diefstal niet. In dat geval krijgt de verzekerde automobilist gedurende dertig dagen vaak een dagvergoeding, waarna hij een andere auto kan kopen. Maar die dagvergoeding is volgens de onderzoekers vaak te laag om de kosten van een huurauto te dekken.

In 58 procent van de 57 onderzochte all risk autoverzekeringen was een dagvergoeding opgenomen. Een vervangende auto werd bij 35 procent van de verzekeringen standaard aangeboden, maar zeven procent bood helemaal niets aan. Bij een zogeheten economisch of technisch totaalverlies wordt meestal geen dagvergoeding uitgekeerd, maar krijgt de verzekerde vervangend vervoer aangeboden.

Lees ook: Verzekeringen: de beste koop volgens de Consumentenbond

De beste allrisk autoverzekeringen
5 (100%) 1 vote

Deel dit met je vrienden!