De 6 beste all risk autoverzekeringen in 2022

Onafhankelijk onderzoek van Moneyview en de Consumentenbond toont aan dat de all risk autoverzekeringen van onder meer Inshared, Aegon, ABN Amro en OHRA tot de beste all risk autoverzekeringen van 2022 behoren.

Dit zijn de beste all risk autoverzekeringen van dit moment © Th G / Pixabay
Dit zijn de beste all risk autoverzekeringen van dit moment © Th G / Pixabay

Wat dekt de all risk autoverzekering?

Een all risk autoverzekering, ook wel bekend als volledig casco-verzekering, dekt materiële schade door een ongeluk, brand, vandalisme, noodweer of door een botsing met een dier. Ook diefstal is gedekt. Schade die je zelf veroorzaakt hebt aan je eigen auto, is eveneens gedekt. Behalve natuurlijk als er sprake is van opzet, of gebruik van drank, drugs en ballonnetjes met lachgas.

Ook schade die een ander bij jou veroorzaakt, is met een all risk autoverzekering gedekt. Jouw verzekeraar verhaalt die schade weer bij de veroorzaker, mits die schuld heeft. Als de tegenpartij schuldig is, gaat zo’n schade niet ten koste van je bonus-malus ladder. Is de veroorzaker van de schade onbekend, dan klopt de verzekeraar aan bij het Waarborgfonds. Het kan zijn dat je dan tijdelijk zakt op de bonus-malus-ladder, maar dat wordt weer ongedaan gemaakt, als de verzekeraar z’n geld terug heeft geclaimd bij het Waarborgfonds of de veroorzaker.

Goedkope all risk autoverzekering

Onafhankelijk onderzoeksbureau Moneyview publiceerde (pdf) in augustus 2022 de resultaten van haar jaarlijkse onderzoek naar de beste allrisk autoverzekeringen. Op het onderdeel ‘Prijs’ kwamen als beste all risk autoverzekering Nationale Nederlanden, Univé en de Veilig Rijden autoverzekering van ANWB te voorschijn.

Deze drie verzekeraars bieden van de 37 onderzochte volledig casco verzekeringen de goedkoopste allrisk autoverzekering aan, al moet je wel lid zijn van de ANWB om bij die autoverzekering van de lage premie te kunnen profiteren. Bovendien is de premie gebaseerd op je rijgedrag dat via een app en een dongel in je auto wordt gemonitord. Ook bij de all risk autoverzekering van Univé kun je er voor kiezen om korting op je premie te krijgen op basis van je rijgedrag.

Welke all risk autoverzekering heeft de beste polisvoorwaarden?

Als het gaat om de all risk autoverzekering met de beste polisvoorwaarden, dan komen bij Moneyview in 2022 Inshared, HEMA en asr als beste volledig casco verzekering uit de bus. Inshared scoort al voor de derde achtereenvolgende keer vijf sterren voor beste polisvoorwaarden. De allrisk autoverzekering van HEMA en asr krijgen in 2022 voor het eerst vijf sterren voor hun polisvoorwaarden.

De beste all risk autoverzekering volgens de Consumentenbond

De Consumentenbond zocht in mei 2022 uit wat de beste all risk autoverzekering is. De top 5 beste allrisk autoverzekeringen was deels dezelfde als in 2021. De Volledig Allrisk autoverzekering van Inshared kwam in 2022 bij de Consumentenbond als beste uit de test met een 8,7. Nipt tweede werd de Royaal Autoverzekering van Aegon met een 8,6. Direct daarachter kwamen de allrisk autoverzekeringen van HEMA (8,5), ABN Amro (8,4) en de Aanvullend autoverzekering van OHRA met een 8,3. Winnaar Inshared scoorde onder meer zo hoog vanwege de goede polisvoorwaarden bij nieuwe auto’s en occasions.

De verschillen tussen de beste all risk autoverzekeringen

De allrisk autoverzekeringen van Inshared, HEMA en asr kennen ruime dekkingen voor verschillende soorten schades. Daarnaast stellen Inshared en HEMA als enige verzekeraars geen aanvullende eisen aan de beveiliging van je auto. Ook kennen ze de royaalste dekking bij de nieuwwaarderegeling.

Weten welke allrisk autoverzekering het beste bij jouw situatie past? Vergelijk autoverzekeringen en vraag offertes aan. Vergelijk die offertes niet alleen op prijs, maar ook op de voorwaarden!

Deze vergelijkingsmodule wordt aangeboden door TLG Media B.V. onder AFM-nummer 12044269. De inhoud van deze module staat los van de rest van deze website.

De beste andere autoverzekeringen

Wie een allrisk autoverzekering te duur vindt, kan overstappen naar een beperkt casco-autoverzekeringen. Ook bij het onderzoek van Moneyview in 2022 naar de beste Beperkt Casco-verzekering/WA-Extra-autoverzekering scoorden ABN Amro, Inshared en HEMA het beste wat betreft polisvoorwaarden. De WA Extra verzekering van ABN Amro, ANWB en SNS kregen vijf sterren voor prijs, net als in 2021. De beperkt casco verzekering van ABN Amro is dus de enige beperkt-cascoverzekering die vijf sterren scoort op prijs én op polisvoorwaarden. Lees ook: de beste online autoverzekeringen.

Bij de Consumentenbond kwamen in 2022 de beperkt-casco-verzekeringen van ABN Amro en Inshared samen als beste uit de test. Ook de beperkt-cascoverzekeringen van OHRA (Aanvullend), HEMA, Allianz Direct, Interpolis en Vereniging Eigen Huis scoorden allemaal hoger dan een 8.

Nog goedkoper dan de allrisk autoverzekering: de WA autoverzekering

Bij de WA autoverzekeringen deelde Moneyview in 2022 vijf sterren voor voorwaarden uit aan Inshared, HEMA en asr. De WA autoverzekeringen van OHRA, SNS en Vereniging Eigen Huis kregen vijf sterren voor prijs, net als in 2021. Bij de Consumentenbond kwam in 2022 de WA autoverzekering van Inshared als beste uit de test (testoordeel 9). Direct daarna kwamen HEMA, Allianz Direct, Centraal Beheer, FBTO, Interpolis en Vereniging Eigen Huis.

Vervangend vervoer bij all risk autoverzekeringen

Elke allrisk autoverzekering heeft een regeling voor vervangend vervoer bij verlies of reparatie. Bij een reparatie is vervangend vervoer meestal standaard geregeld, maar bij totaalverlies door bijvoorbeeld diefstal niet. In dat geval krijgt de verzekerde automobilist gedurende dertig dagen vaak een dagvergoeding, waarna hij een andere auto kan kopen. Maar die dagvergoeding is volgens de onderzoekers vaak te laag om de kosten van een huurauto te dekken.

Lang niet elke verzekeraar biedt bij een volledig cascoverzekering een dagvergoeding of vervangend vervoer aan. Bij een zogeheten economisch of technisch totaalverlies wordt meestal geen dagvergoeding uitgekeerd, maar krijgt de verzekerde vervangend vervoer aangeboden.

Lees ook: Verzekeringen: de beste koop volgens de Consumentenbond

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Privacy

Deel dit met je vrienden!

Tags

Gerelateerde artikelen