De beste online autoverzekeringen in 2021

Online autoverzekeringen die de consument rechtstreeks via internet kan afsluiten, scoren hoog als het gaat om kwaliteit. Dat blijkt uit een onderzoek in augustus 2021 van bureau Moneyview. Sommige autoverzekeraars zoals ABN Amro en Inshared halen al jaren achtereen de hoogste scores voor hun polisvoorwaarden.

Volg onze tips en ga online autoverzekeringen vergelijken © Tumisu / Pixabay
Volg onze tips en ga online autoverzekeringen vergelijken © Tumisu / Pixabay

Online autoverzekeringen vergelijken

Uit het onderzoek komt naar voren dat de betere online autoverzekeringen niet altijd de goedkoopste zijn. Vergelijken van online autoverzekeringen is bovendien lastig vanwege de onderlinge verschillen in bonus-malus-ladders, kortingen en brutopremies waar weer korting op wordt gegeven. Het financiële onderzoeksbureau heeft aan de hand van bijna 70.000 fictieve klantprofielen berekeningen uitgevoerd om online autoverzekeringen te vergelijken in de drie dekkingsvarianten (Volledig Casco (ook wel bekend als all risk), Beperkt Casco (ook wel WA-Extra of WA Plus genoemd) en Wettelijke Aansprakelijkheid).

De beste online allrisk autoverzekeringen

Bij de dekking Volledig Casco/All risk-verzekeringen kregen in 2021 op het onderdeel prijs Inshared, ABN Amro en de ANWB-autoverzekering vijf sterren. De autoverzekeringen van Inshared, ABN Amro en Aegon scoorden het hoogste wat betreft voorwaarden. Voor ABN Amro was het de vierde achtereenvolgende keer. ABN Amro deed het volgens de onderzoekers beter dan de concurrentie bij de dekkingen voor diefstal, braak, brandschade, storm- en natuurschade.

Sterk punt van de 5 sterren autoverzekering van Inshared zijn de flexibele en ruime uitkeringsregelingen voor nieuwe en tweedehands auto’s. Die zijn hoger dan marktconform. Ook OHRA heeft een ruime uitkeringsregeling voor tweedehands auto’s. De allrisk autoverzekeringen van ABN Amro, Inshared en ANWB kregen vijf sterren voor prijs.

En bij de Consumentenbond kwamen de volledig casco verzekeringen van ABN Amro, Inshared en Aegon alledrie als beste uit de test met een rapportcijfer 8,6. Die test werd in april 2021 gepubliceerd.

De beste online Beperkt-Casco-verzekeringen

Bij de Beperkt Casco-verzekeringen (ook wel WA-Extra genoemd) kregen ABN Amro, ANWB-leden en SNS de hoogste score voor prijs. ABN Amro, Inshared en OHRA scoorden het hoogst met hun polisvoorwaarden bij de Beperkt Casco-verzekeringen. Bij de Consumentenbond kwam deze WA-Extra-verzekering van ABN Amro in april 2021 als beste uit de test.

Deze WA-extra-verzekering van ABN Amro kreeg in augustus 2021 voor de zesde achtereenvolgende keer 5 sterren van Moneyview voor het onderdeel polisvoorwaarden. ABN AMRO en OHRA vielen op door de ruime uitkering bij total loss voor zowel nieuwe als gebruikte auto’s, aldus de onderzoekers.

Voordeligste WA-verzekeringen

Bij de beste WA-verzekeringen gaf Moneyview in augustus 2021 de vijf sterren voor polisvoorwaarden aan Inshared, HEMA en Allianz Direct. Alle drie de verzekeraars kennen een ruime acceptatie en bieden relatief uitgebreide hulpverlening in Nederland en het buitenland. HEMA en InShared kennen daarnaast een ruime keuze in aanvullende dekkingen, aldus het onderzoeksrapport (pdf). De WA-verzekeringen van OHRA, SNS en Vereniging Eigen Huis kregen vijf sterren voor prijs. Bij WA-verzekeringen van Inshared en HEMA kwamen in april 2021 bij de Consumentenbond als beste uit de test met Allianz Direct en ABN Amro direct daarachter.

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

5/5 - (1 stemmen)

Deel dit met je vrienden!

Gerelateerde artikelen