De beste online autoverzekeringen

Online autoverzekeringen die de consument rechtstreeks via internet kan afsluiten, scoren hoog als het gaat om kwaliteit. Dat blijkt uit een onderzoek in augustus 2014 van bureau Moneyview. Wel hebben online autoverzekering doorgaans iets minder toeters en bellen dan autoverzekeringen die via een tussenpersoon worden afgesloten.

Online autoverzekeringen flexibeler

In het jaarlijkse onderzoek van Moneyview naar autoverzekeringen krijgen alle onderzochte online autoverzekeringen vijf sterren voor kwaliteit. De onderzoekers stuitten op enkele opvallende verschillen tussen autoverzekeringen die via een tussenpersoon worden afgesloten en online autoverzekeringen. Online autoverzekeringen zijn vaker direct opzegbaar en kennen een betere vervangingswaarderegeling. Daar staat tegenover dat de online autoverzekeringen wat uitgekleder zijn. Autoverzekeringen die via een tussenpersoon worden aangeboden, hebben doorgaans meer aanvullende dekkingsmogelijkheden en ruimere acceptatiekaders.

Online autoverzekeringen vergelijken

Verder komt uit het onderzoek naar voren dat de betere online autoverzekeringen lang niet altijd de goedkoopste zijn. Vergelijken van online autoverzekeringen is bovendien lastig vanwege de onderlinge verschillen in bonus-malus-ladders, kortingen en brutopremies waar weer korting op wordt gegeven. Het financiële onderzoeksbureau heeft aan de hand van 315.000 fictieve klantprofielen en 156 autoverzekeringen in de drie dekkingsvarianten (Volledig Casco, Beperkt Casco en Wettelijke Aansprakelijkheid) 16,7 miljoen berekeningen uitgevoerd om tot de prijsvergelijking te komen.

Bij de dekking Volledig Casco komen qua prijs Univé, Lancyr en PolisVoorMij als gemiddeld de voordeligste aanbieders uit de bus. Bij Beperkt Casco-verzekeringen zijn dat wederom PolisVoorMij, Witgeld en Verzekeruzelf. Het verzekeringsmerk Nowgo, een dochter van Vivat, bestond nog niet en is dus niet in het onderzoek meegenomen.

Voordeligste WA-verzekeringen

De voordeligste aanbieders van WA-verzekeringen zijn Verzekeruzelf en Witgeld. Hun producten hebben van de onderzoekers de vijf sterren rating voor Prijs gekregen. Voor de ProductRating Kwaliteit springt Allsecur eruit. Bij alle drie de dekking categorieën staat deze online verzekeraar in de top-drie met vijf sterren. De vijf sterren rating voor kwaliteit zijn er ook voor ANWB en OHRA bij Volledig Casco en OHRA voor Beperkt Casco en ANWB en Onna-Onna bij Wettelijke Aansprakelijkheid. Onna-Onna is als merk verdwenen en is opgegaan in moederbedrijf Aegon.

Kijk ook even naar de online autoverzekering van Nationale Nederlanden. Vergelijk autoverzekeringen altijd op premies én voorwaarden dus vraag verschillende offertes op.

Deel dit met je vrienden!