De beste online autoverzekeringen afsluiten

Online autoverzekeringen die de consument rechtstreeks via internet kan afsluiten, scoren hoog als het gaat om kwaliteit. Dat blijkt uit een onderzoek in augustus 2021 van bureau Moneyview. Sommige autoverzekeraars zoals ABN Amro en Inshared halen al jaren achtereen de hoogste scores voor hun polisvoorwaarden.

Volg onze tips en ga online autoverzekeringen vergelijken © Tumisu / Pixabay
Volg onze tips en ga online autoverzekeringen vergelijken © Tumisu / Pixabay

Online autoverzekeringen vergelijken

Uit het onderzoek komt naar voren dat de betere online autoverzekeringen niet altijd de goedkoopste zijn. Vergelijken van online autoverzekeringen is bovendien lastig vanwege de onderlinge verschillen in bonus-malus-ladders, kortingen en brutopremies waar weer korting op wordt gegeven. Het financiële onderzoeksbureau heeft aan de hand van bijna 70.000 fictieve klantprofielen berekeningen uitgevoerd om online autoverzekeringen te vergelijken in de drie dekkingsvarianten (Volledig Casco (ook wel bekend als all risk), Beperkt Casco (ook wel WA-Extra of WA Plus genoemd) en Wettelijke Aansprakelijkheid).

De beste online allrisk autoverzekeringen

Bij de dekking Volledig Casco/All risk-verzekeringen kregen in 2021 op het onderdeel prijs Inshared, ABN Amro en de ANWB-autoverzekering vijf sterren. De autoverzekeringen van Inshared, ABN Amro en Aegon scoorden het hoogste wat betreft voorwaarden. Voor ABN Amro was het de vierde achtereenvolgende keer. ABN Amro deed het volgens de onderzoekers beter dan de concurrentie bij de dekkingen voor diefstal, braak, brandschade, storm- en natuurschade.

Sterk punt van de 5 sterren autoverzekering van Inshared zijn de flexibele en ruime uitkeringsregelingen voor nieuwe en tweedehands auto’s. Die zijn hoger dan marktconform. Ook OHRA heeft een ruime uitkeringsregeling voor tweedehands auto’s. De allrisk autoverzekeringen van ABN Amro, Inshared en ANWB kregen vijf sterren voor prijs.

Beste volledig casco autoverzekering volgens de Consumentenbond

Bij de Consumentenbond kwam de volledig casco verzekeringen van Inshared als beste uit de test in mei 2022. Direct daarachter kwam de Royaal-verzekering van Aegon. Ook de allrisk autoverzekeringen van de HEMA, ABN Amro en de aanvullend autoverzekering van OHRA scoorden ver boven de 8. Vergelijk zelf autoverzekeringen om te zien welke verzekering qua prijs en polisvoorwaarden het beste bij jouw situatie past.

Deze vergelijkingsmodule wordt aangeboden door TLG Media B.V. onder AFM-nummer 12044269. De inhoud van deze module staat los van de rest van deze website.

De beste online Beperkt-Casco-verzekeringen

Bij de Beperkt Casco-verzekeringen (ook wel WA-Extra genoemd) gaf Moneyview ABN Amro, ANWB-leden en SNS de hoogste score voor prijs. ABN Amro, Inshared en OHRA scoorden het hoogst met hun polisvoorwaarden bij de Beperkt Casco-verzekeringen. Bij de Consumentenbond kwam deze WA-Extra-verzekering van ABN Amro in april 2021 als beste uit de test.

Deze WA-extra-verzekering van ABN Amro kreeg in augustus 2021 voor de zesde achtereenvolgende keer 5 sterren van Moneyview voor het onderdeel polisvoorwaarden. ABN AMRO en OHRA vielen op door de ruime uitkering bij total loss voor zowel nieuwe als gebruikte auto’s, aldus de onderzoekers.

Ook bij de test van de Consumentenbond in mei 2022 scoorden ABN Amro en Inshared het hoogst. Hun beperkt casco verzekeringen kwamen allebei als beste uit de test. Vlak daarachter kwamen de Aanvullend autoverzekering van OHRA, de beperkt cascoverzekering van HEMA, Interpolis en Vereniging Eigen Huis. Ook de beperkt cascoverzekering van Allianz Direct scoorde een ruime 8.

Voordeligste online autoverzekeringen met WA-dekking

Bij de beste WA-verzekeringen gaf Moneyview in augustus 2021 de vijf sterren voor polisvoorwaarden aan Inshared, HEMA en Allianz Direct. Alle drie de verzekeraars kennen een ruime acceptatie en bieden relatief uitgebreide hulpverlening in Nederland en het buitenland. HEMA en InShared kennen daarnaast een ruime keuze in aanvullende dekkingen, aldus het onderzoeksrapport (pdf). De WA-verzekeringen van OHRA, SNS en Vereniging Eigen Huis kregen vijf sterren voor prijs. De WA-verzekering van Inshared kwam in mei 2022 bij de Consumentenbond als beste uit de test met een hoge score van 9,0. Ook HEMA, Allianz Direct, Centraal Beheer, FBTO, Interpolis en Vereniging Eigen Huis scoorden hoog in het onderzoek van de Consumentenbond.

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Deel dit met je vrienden!

Tags

Gerelateerde artikelen