Ga naar de inhoud

De beste online autoverzekeringen afsluiten

Online autoverzekeringen die de consument rechtstreeks via internet kan afsluiten, scoren hoog als het gaat om kwaliteit. Dat blijkt uit een onderzoek in augustus 2023 van bureau Moneyview. Sommige autoverzekeraars zoals ABN Amro en Inshared halen al jaren achtereen de hoogste scores voor hun polisvoorwaarden.

Volg onze tips en ga online autoverzekeringen vergelijken © Tumisu / Pixabay
Volg onze tips en ga online autoverzekeringen vergelijken © Tumisu / Pixabay

Online autoverzekeringen vergelijken

Uit het onderzoek komt naar voren dat de betere online autoverzekeringen niet altijd de goedkoopste zijn. Vergelijken van online autoverzekeringen is bovendien lastig vanwege de onderlinge verschillen in bonus-malus-ladders, kortingen en brutopremies waar weer korting op wordt gegeven. Het financiële onderzoeksbureau heeft aan de hand van bijna 70.000 fictieve klantprofielen berekeningen uitgevoerd om online autoverzekeringen te vergelijken in de drie dekkingsvarianten (Volledig Casco (ook wel bekend als all risk), Beperkt Casco (ook wel WA-Extra of WA Plus genoemd) en Wettelijke Aansprakelijkheid).

De beste online allrisk autoverzekeringen

Bij de Volledig Casco/All risk-verzekeringen kregen in het Moneyview-onderzoek van 2023 op het onderdeel prijs de all risk autoverzekeringen van OHRA, Interpolis en ANWB de hoogste scores van 5 sterren. Je profiteert alleen van de lage prijs van de ANWB-autoverzekering als je ANWB-lid bent.

Online allrisk autoverzekeringen met de beste polisvoorwaarden

ABN Amro, Nationale Nederlanden en Interpolis kregen in 2023 de hoogste scores van 5 sterren voor de polisvoorwaarden van hun allrisk autoverzekeringen. In 2022 gingen de vijf sterren voor polisvoorwaarden nog naar Inshared, Hema en asr.

Beste volledig casco autoverzekering volgens de Consumentenbond

Bij de Consumentenbond kwam de volledig casco verzekeringen van Inshared als beste uit de test in april 2023. Direct daarachter kwam allrisk autoverzekering van HEMA. De Royaal-verzekering van Aegon kwam nipt daar achteraan. Ook de allrisk autoverzekering van ABN Amro en Interpolis. Dit vijftal allrisk autoverzekeringen scoorde allemaal een 8 of hoger. Vergelijk zelf autoverzekeringen om te zien welke verzekering qua prijs en polisvoorwaarden het beste bij jouw situatie past.

Deze vergelijkingsmodule wordt aangeboden door TLG Media B.V. onder AFM-nummer 12044269. De inhoud van deze module staat los van de rest van deze website.

De beste online Beperkt-Casco-verzekeringen

Er zijn ook goedkopere online autoverzekeringen af te sluiten dan allrisk verzekeringen, namelijk Beperkt Casco verzekeringen. Bij de Beperkt Casco-verzekeringen (ook wel WA-Extra genoemd) gaf Moneyview opnieuw aan ABN Amro, Nationale Nederlanden en Interpolis vijf sterren voor polisvoorwaarden. Deze WA-extra-verzekering van ABN Amro kreeg in augustus 2023 voor de zevende achtereenvolgende keer 5 sterren van Moneyview voor het onderdeel polisvoorwaarden. ABN AMRO kent van alle beperkt casco verzekeringen de meest uitgebreide uitkering voor cascoschades.

De goedkoopste beperkt cascoverzekeringen sluit je volgens Moneyview in 2023 af bij Univé, Interpolis en ANWB. Zij kregen 5 sterren voor hun prijs. Doe altijd wel zelf even een vergelijking, want in jouw geval kan een andere verzekeraar goedkoper zijn.

Bij de test van de Consumentenbond in april 2023 scoorde Inshared het hoogst. Hun beperkt casco verzekering kwam als beste uit de test. Vlak daarachter kwamen de WA-Plus autoverzekeringen van HEMA en ABN Amro.

Voordeligste online autoverzekeringen met WA-dekking

Bij de beste WA-verzekeringen gaf Moneyview in augustus 2023 de hoogste beoordelingen voor polisvoorwaarden aan de WA-verzekeringen van Allianz Direct, Inshared en HEMA. De 5 sterren voor prijs vingen naar de WA-verzekeringen van Centraal Beheer, Univé en Interpolis.

in augustus 2022 gingen de vijf sterren voor polisvoorwaarden naar Inshared, HEMA en asr. Alle drie de verzekeraars kenden in 2022 een ruime acceptatie en bieden relatief uitgebreide hulpverlening in Nederland en het buitenland. HEMA en InShared kennen daarnaast een ruime keuze in aanvullende dekkingen, aldus het onderzoeksrapport (pdf).

De WA-verzekering van Inshared kwam in april 2023 bij de Consumentenbond als beste uit de test met een hoge score van 8,9. Ook Allianz Direct, Centraal Beheer en Interpolis scoorden hoog in het onderzoek van de Consumentenbond.

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Privacy
5/5 - (1 stemmen)