Ga naar de inhoud

Dit zijn de 6 beste Beperkt Casco verzekeringen

Een Beperkt Casco verzekering, ook wel WA-extra of WA-plus verzekering genoemd, dekt naast je eigen aansprakelijkheid ook schade door diefstal, brand, natuurgeweld, schade aan ruiten en een aanrijding met dieren. Onafhankelijk onderzoeksbureau Moneyview zette in augustus 2022 de beste Beperkt Casco autoverzekeringen op een rij.

Een casco-verzekering dekt onder meer schade door diefstal, brand, natuurgeweld, schade aan ruiten en schade door een aanrijding met dieren. Lees wat de beste beperkt casco verzekering is. © Innviertlerin / Pixabay
Een casco-verzekering dekt onder meer schade door diefstal, brand, natuurgeweld, schade aan ruiten en schade door een aanrijding met dieren. © Innviertlerin / Pixabay

Beperkt casco verzekeringen met de beste voorwaarden

Bij de Beperkt Casco verzekeringen met de beste polisvoorwaarden kwamen de beperkt casco verzekeringen van ABN Amro, Inshared en OHRA als beste uit de bus. Centraal Beheer, dat in 2019 in de top drie beste beperkt casco verzekeringen stond, is nu uit dat rijtje geduikeld. Overigens behaalden ABN Amro en Inshared ook vijf sterren voor hun all risk autoverzekeringen, zowel bij het onderdeel prijs als voor de beste polisvoorwaarden.

Weten welke beperkt casco verzekering in uw situatie het beste past? Vergelijk autoverzekeringen op prijs en voorwaarden door gratis en vrijblijvend offertes op te vragen. Tip: Kijk ook even naar de autoverzekering van Nationale Nederlanden.

Beste beperkt casco verzekeringen op prijs

Voor het onderzoek vergeleek Moneyview 32 beperkt-casco autoverzekeringen. Op het onderdeel prijs scoorden de ABN Amro autoverzekering, de ANWB-leden-verzekering en de SNS autoverzekering vijf sterren. De beperkt casco verzekeringen met de beste polisvoorwaarden vonden de onderzoekers bij ABN Amro, Inshared en HEMA. De beperkt cascoverzekering van ABN Amro was dus de enige beperkt casco verzekering die zowel voor prijs als voor polisvoorwaarden vijf sterren kreeg. Lees ook: de beste online autoverzekeringen.

De dekking van beperkt casco verzekeringen

Uit het Moneyview onderzoek naar beste WA Extra autoverzekeringen in 2022 blijkt dat ABN Amro voor het zesde jaar op rij een 5-sterrenrating haalt op polisvoorwaarden. ABN Amro kreeg zowel vijf sterren voor prijs als voor de polisvoorwaarden van haar beperkt casco verzekering. Die hoge score dankt ABNonder meer aan de ruime nieuwwaarderegeling. Dat viel ook de Consumentenbond op, want die belangenbehartiger vond de WA Beperkt Casco-verzekering van ABN Amro en Inshared in april 2021 en mei 2022 het beste in de test.

Deze vergelijkingsmodule wordt aangeboden door TLG Media B.V. onder AFM-nummer 12044269. De inhoud van deze module staat los van de rest van deze website.

Beperkt casco verzekering: aanschafwaarde of vervangingswaarde

Bij de meeste beperkt casco verzekeringen wordt de hoogte van de schade-uitkering bepaald volgens de aanschafwaarderegeling en de vervangingswaarderegeling en niet volgens een nieuwwaarderegeling.

Voor een verzekerde is de aanschafwaarderegeling doorgaans gunstiger dan de vervangingswaarderegeling. Bij de aanschafwaarderegeling krijgt de klant binnen een vooraf bepaalde periode de garantie dat hij bij totaalverlies de aanschafwaarde krijgt uitgekeerd. Slechts veertig procent van de onderzochte beperkt casco verzekeringen biedt standaard een aanschafwaarderegeling aan. Meestal gaat het om relatief jonge auto’s met een niet al te hoge aanschafwaarde. En dan kijken verzekeraars ook nog of je de auto bij een dealer of bij een particulier gekocht hebt.

De vervangingswaarderegeling is eigenlijk een variant op de dagwaarderegeling. Verzekeraars kijken dan met de ANWB/Bovag-koerslijst in de hand wat een vergelijkbare auto op dit moment waard is. Sommige verzekeraars verhogen het bedrag dat uit de koerslijst rolt met tien procent. Er zijn ook verzekeraars die een eigen methode hanteren om de vervangingswaarde te berekenen.

Lees ook:
Beste koop verzekeringen volgens de Consumentenbond
Waar moet je op letten bij het afsluiten van een autoverzekering?

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Privacy
5/5 - (1 stemmen)