Dit zijn de 6 beste Beperkt Casco verzekeringen

Een Beperkt Casco verzekering, ook wel WA-extra of WA-plus verzekering genoemd, dekt naast je eigen aansprakelijkheid ook schade door diefstal, brand, natuurgeweld, schade aan ruiten en een aanrijding met dieren. Onafhankelijk onderzoeksbureau Moneyview zette in augustus 2019 de beste Beperkt Casco autoverzekeringen op een rij.

Een casco-verzekering dekt onder meer schade door diefstal, brand, natuurgeweld, schade aan ruiten en schade door een aanrijding met dieren. Lees wat de beste beperkt casco verzekering is. © Innviertlerin / Pixabay
Een casco-verzekering dekt onder meer schade door diefstal, brand, natuurgeweld, schade aan ruiten en schade door een aanrijding met dieren. © Innviertlerin / Pixabay

Beperkt casco verzekeringen met de beste voorwaarden

Bij het onderdeel beste polisvoorwaarden kwamen de beperkt casco verzekeringen van Centraal Beheer, ABN Amro en Interpolis als beste uit de bus. Weten welke beperkt casco verzekering in uw situatie het beste past? Vergelijk autoverzekeringen op prijs en voorwaarden door gratis en vrijblijvend offertes op te vragen. Tip: Kijk ook even naar de autoverzekering van Nationale Nederlanden.

Beste beperkt casco verzekeringen op prijs

Voor het onderzoek vergeleek Moneyview 38 beperkt-casco autoverzekeringen. Op het onderdeel prijs scoorden de ANWB-leden-verzekering, de autoverzekering van Vereniging Eigen Huis en de SNS autoverzekeringvijf sterren. Lees ook: de beste online autoverzekeringen.

De dekking van beperkt casco verzekeringen

Uit eerder onderzoek van Moneyview blijkt dat ABN Amro voor het vierde jaar op rij een 5-sterrenrating haalt. ABN Amro scoort bij de beperkt casco-verzekering goed op dezelfde kenmerken als bij volledig casco. Dat viel ook de Consumentenbond op, want die belangenbehartiger vond de WA Beperkt Casco-verzekering van ABN Amro in december 2019 het beste in de test.

Centraal Beheer en Interpolis scoren volgens de Moneyview-onderzoekers goed op hun flexibele en ruime aanschafwaarderegeling. Beide verzekeraars stellen geen specifieke eisen aan de verkoper van de tweedehandsauto. Veel verzekeraars vergoeden alleen de aanschafwaarde wanneer de auto bij een dealer of bij een bij BOVAG aangesloten autobedrijf is gekocht.

Daarnaast vergoeden beide autoverzekeringen de aanschafwaarde standaard tot 36 maanden na aankoop van de auto.

Beperkt casco verzekering: aanschafwaarde of vervangingswaarde

Bij de meeste beperkt casco verzekeringen wordt de hoogte van de schade-uitkering bepaald volgens de aanschafwaarderegeling en de vervangingswaarderegeling en niet volgens een nieuwwaarderegeling.

Voor een verzekerde is de aanschafwaarderegeling doorgaans gunstiger dan de vervangingswaarderegeling. Bij de aanschafwaarderegeling krijgt de klant binnen een vooraf bepaalde periode de garantie dat hij bij totaalverlies de aanschafwaarde krijgt uitgekeerd. Slechts veertig procent van de onderzochte beperkt casco verzekeringen biedt standaard een aanschafwaarderegeling aan. Meestal gaat het om relatief jonge auto’s met een niet al te hoge aanschafwaarde. En dan kijken verzekeraars ook nog of je de auto bij een dealer of bij een particulier gekocht hebt.

De vervangingswaarderegeling is eigenlijk een variant op de dagwaarderegeling. Verzekeraars kijken dan met de ANWB/Bovag-koerslijst in de hand wat een vergelijkbare auto op dit moment waard is. Sommige verzekeraars verhogen het bedrag dat uit de koerslijst rolt met tien procent. Er zijn ook verzekeraars die een eigen methode hanteren om de vervangingswaarde te berekenen.

Lees ook:
Beste koop verzekeringen volgens de Consumentenbond
Waar moet je op letten bij het afsluiten van een autoverzekering?

Deel dit met je vrienden!