De beste beperkt-casco autoverzekeringen

Een Beperkt Casco-verzekering, ook wel WA-extra of WA-plus verzekering genoemd, dekt naast je eigen aansprakelijkheid ook schade door diefstal, brand, natuurgeweld, schade aan ruiten en een aanrijding met dieren. Onafhankelijk onderzoeksbureau Moneyview zette in augustus 2013 de beste Beperkt Casco autoverzekeringen op een rij.

Beste beperkt casco verzekeringen op prijs

Voor het onderzoek vergeleek Moneyview 53 beperkt-casco autoverzekeringen. Op het onderdeel prijs scoorden Crisper, Nederlanden van Nu en Polisvoormij vijf sterren. Verzekeruzelf kwam zelfs met twee beperkt-casco verzekeringen als beste uit de bus: de Triple-A en de Autosure beperkt casco verzekering. De allrisk Autosure verzekering van Verzekeruzelf kreeg ook al vijf sterren bij het onderzoek naar beste allrisk autoverzekeringen. Lees ook: de beste online autoverzekeringen.

Beste beperkt casco verzekeringen in kwaliteit

Bij het onderdeel kwaliteit kwamen de beperkt casco verzekeringen van Centraal Beheer Achmea, ANWB, Allsecur en United Insurance als beste uit de bus. Weten welke beperkt casco verzekering in uw situatie het beste past? Vergelijk autoverzekeringen op prijs en voorwaarden door gratis en vrijblijvend offertes op te vragen. Tip: Kijk ook even naar de autoverzekering van Nationale Nederlanden en Nowgo. Dat laatste merk is een label van Vivat en bestond nog niet toen het onderzoek gehouden werd.

De dekking van beperkt casco verzekeringen

Uit het onderzoek van Moneyview bleek dat er maar weinig verschillen zitten in de dekking van de onderzochte beperkt-casco verzekeringen. De grootste verschillen zitten in de manier waarop schadeherstel en een totaal verlies worden afgehandeld. Bij de meeste beperkt casco verzekeringen wordt de hoogte van de schade-uitkering bepaald volgens de aanschafwaarderegeling en de vervangingswaarderegeling.

Beperkt casco verzekering: aanschafwaarde of vervangingswaarde

Voor een verzekerde is de aanschafwaarderegeling doorgaans gunstiger dan de vervangingswaarderegeling. Bij de aanschafwaarderegeling krijgt de klant binnen een vooraf bepaalde periode de garantie dat hij bij totaalverlies de aanschafwaarde krijgt uitgekeerd. Slechts veertig procent van de onderzochte beperkt casco verzekeringen biedt standaard een aanschafwaarderegeling aan. Meestal gaat het om relatief jonge auto’s met een niet al te hoge aanschafwaarde. En dan kijken verzekeraars ook nog of je de auto bij een dealer of bij een particulier gekocht hebt.

De vervangingswaarderegeling is eigenlijk een variant op de dagwaarderegeling. Verzekeraars kijken dan met de ANWB/Bovag-koerslijst in de hand wat een vergelijkbare auto op dit moment waard is. Sommige verzekeraars verhogen het bedrag dat uit de koerslijst rolt met tien procent. Er zijn ook verzekeraars die een eigen methode hanteren om de vervangingswaarde te berekenen.

Lees ook:
Beste koop verzekeringen volgens de Consumentenbond
Waar moet je op letten bij het afsluiten van een autoverzekering?

Deel dit met je vrienden!