De zorgverzekering van Univé in 2023, tandartsverzekering en aanvullende verzekeringen

Univé biedt in 2023 vier basiszorgverzekeringen. De Univé Zorg Geregeld naturapolis kost € 142,30 per maand. De combinatiepolis Univé Zorg Vrij kost € 155,15 per maand. De premie voor de budgetverzekering Zorg Select is € 127,45 per maand. Nieuw is de naturaverzekering Univé Zorg Basis van € 132,95 per maand. Naast 4 basisverzekeringen biedt Univé een groot aantal aanvullende verzekeringen, tandartsverzekeringen en een aantal totaalpakketten.

logo univé zorgverzekeringen

De zorgverzekering van Univé: keuze uit budgetpolis, 2 naturapolissen en combinatieverzekering

Univé is net als bijvoorbeeld Menzis, CZ, ONVZ en Salland, een verzekeraar zonder winstoogmerk. De basisverzekering van Univé is verkrijgbaar in vier varianten: een budgetpolis (Univé Zorg Select), de naturapolissen Unive Zorg Geregeld en de nieuwe Univé Zorg Basisverzekering. En tenslotte heeft Unvié nog de Univé Zorg Vrij. Dit was voorheen een restitutiepolis maar wordt in 2023 een combinatiepolis. Verderop in dit artikel vertellen we je meer over die verandering.

De naturapolis Univé Zorg Geregeld

Met de Univé Zorg Geregeld verzekering kunt u terecht bij de zorgaanbieders met wie Univé een contract heeft. Zij sturen de rekening rechtstreeks door naar de zorgverzekeraar. Ook kunt u altijd zelf uw huisarts kiezen en kunt u voor spoedeisende hulp naar elk ziekenhuis in Nederland. Gaat u naar een zorgverzekeraar met wie Univé geen contract heeft, dan vergoedt Univé 80 procent van de rekening. Bekijk de premie van de Univé Zorg Geregeld-polis.

Met welke zorgverleners Univé contracten heeft, kunt u vinden in de zorgzoeker. Welke zorg Univé vergoedt, staat in dit overzicht van vergoedingen.

Univé Zorg Select polis: budgetzorgverzekering

De Zorg Select verzekering is een zogeheten budgetpolis of selectief polis. U krijgt uw zorgnota’s alleen volledig vergoed als u naar een zorgaanbieder gaat met wie Univé een contract heeft. Gaat u naar een zorgverlener zonder Univé-contract, dan krijgt u hooguit 60 procent van het marktconforme of door Univé bepaalde tarief vergoed. De rest moet u dus zelf betalen. Voorheen bedroeg de vergoeding bij bezoek aan een niet-gecontracteerde behandelaar nog 65 procent.

U kunt altijd zelf uw huisarts kiezen en voor spoedeisende hulp kunt u in elk ziekenhuis in Nederland terecht. Ook medicijnen worden vergoed als u die haalt bij een gecontracteerde apotheek. Weten met welke zorgverleners en apotheken Univé een contract heeft? Kijk dan even in de zorgvinder. Bekijk de premie van de Univé Zorg Select polis.

Nieuwe naturaverzekering van Univé: Basis Zorg

De Univé Basis Zorg naturapolis is nieuw en zit qua premie en vergoedingen voor niet-gecontracteerde zorgverleners tussen de budgetverzekering Univé Zorg Select en de Zorg Geregeld in. Voor de Zorg Basis verzekering betaalt u € 132,95 per maand, heb je keuze uit meer gecontracteerde zorgverleners en krijg je 70 procent van je rekening vergoed als je naar een behandelaar gaat met wie Univé geen contract heeft.

Univé Zorg Vrij combinatiepolis

Met de Univé Zorg Vrijpolis kunt u zelf uw zorgaanbieder kiezen. U krijgt alle zorgkosten volledig vergoed als u naar een gecontracteerde zorgverlener gaat. Bij een zorgverlener met wie Univé geen contract heeft, wordt de rekening meestal volledig vergoed. Alleen als uw zorgverlener duurder is dan het gangbare tarief, moet u het restant zelf betalen.

Nieuw in 2023 is dat u voor GGZ-zorg en wijkzorg alleen nog een volledige vergoeding krijgt, als u naar een zorgverlener gaat met wie Univé een contract heeft. Gaat u voor deze specifieke zorg naar een zorgverlener zonder contract met Univé, dan krijgt u maar 90 procent van het gangbare tarief vergoed. De rest moet u zelf betalen. Vanwege deze beperking is deze zorgverzekering van Univé niet langer een restitutiepolis, maar een combinatiepolis. En Univé is bepaald niet de enige zorgverzekeraar die de restitutiepolis veranderd heeft in een combinatieverzekering. Voor spoedeisende hulp kunt u terecht in elk ziekenhuis in Nederland en geldt 100% vergoeding. Bekijk de premie van de Univé Zorg Vrij-combinatieverzekering.

Wat kost de zorgverzekering van Univé in 2023?

De premie van de Univé Zorg Geregeld polis (naturapolis) stijgt in 2023 naar € 142,30 per maand. Die zorgpremie geldt bij het wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro. De nieuwe naturapolis Zorg Basis kost € 132,95 per maand.

De Univé Zorg Vrij zorgverzekering kost in 2023 € 155,15 per maand. Vergelijk die combinatiepolis even met de zorgverzekeringen van onder meer OHRA en FBTO. De combinatieverzekering van OHRA kost €135,95 per maand en heeft nagenoeg vrije zorgkeuze.

Voor de Univé Zorg Select budgetverzekering betaalt u in 2023 € 127,45 per maand. Dit zijn de premies bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro. Wilt u weten hoeveel de premies dalen bij een hoger eigen risico? Bereken dan de premie van de Univé Zorg Select-verzekering, de nieuwe Univé Basis verzekering, de Univé Zorg Geregeld-verzekering en de Univé Zorg Vrij-polis.

Korting op de zorgverzekering van Univé

Iedereen kan korting krijgen op de zorgverzekeringen van Univé door te kiezen voor een hoger eigen risico. De premies worden lager als u meer verzekeringen bij Univé heeft lopen. U maakt dan deel uit van het Univé ledencollectief. De collectieve korting kan oplopen tot maximaal 5 procent, maar geldt alleen voor de Zorg Vrij en Zorg Geregeld basisverzekeringen en niet voor de selectief-polis. Ook krijgt u 1 procent korting als u de jaarpremie ineens betaalt. Kijk in ons overzicht premies zorgverzekeringen wat andere zorgverzekeraars rekenen. Vergelijk zorgverzekeringen en vraag gratis offertes op.

Aanvullende verzekeringen bij Univé

Naast de vier basisverzekeringen, waarbij de overheid de inhoud van het pakket bepaalt, heeft Univé diverse aanvullende pakketverzekeringen en een aantal losse modules. De aanvullende pakketten zijn de Aanvullend Goed, de Aanvullend Beter of de Aanvullend Best-verzekering. Die kun je niet afsluiten bij de Univé Zorg Select-budgetpolis. Die heeft eigen aanvullende verzekeringen.

Ook voor je aanvullende zorgverzekering van Univé ga je in 2023 meer betalen. De Goed-aanvullende verzekering kost € 11,- per maand, de Beter-aanvullende verzekering kost € 28,00 per maand en de Best-aanvullende verzekering kost € 41 per maand. Die laatste aanvullende verzekering is ook het meest uitgebreid met onder meer 20 behandelingen voor fysiotherapie per jaar en een volledige vergoeding voor de eigen bijdrage voor de kraamzorg. Voor brillen en lenzen wordt 1 bril tot maximaal 125,- per drie jaar vergoed. Bekijk de premies van de aanvullende verzekeringen van Univé of lees meer over de vraag of je wel of niet een aanvullende zorgverzekering moet afsluiten.

Univé tandartsverzekeringen

Je zorgverzekering van Univé kun je ook uitbreiden met een tandartsverzekering. Univé heeft vier tandartsverzekeringen in het pakket: Tand Ongevallen, Tand Goed, Tand Beter en Tand Best. De goedkoopste tandartsverzekering bij Univé is de Tand Ongevallen polis. Die vergoedt alleen tandartskosten die door ongevallen zijn ontstaan tot een maximum van 10.000 euro. De premie is € 1,50 per maand. De Tand Ongevallen verzekering is inbegrepen in de drie andere tandartsverzekeringen, die ook gewone tandartskosten vergoeden.

De Tand Goed verzekering vergoedt jaarlijks tachtig procent van de reguliere tandartskosten tot maximaal 250 euro per jaar. Periodieke controles worden volledig vergoed. Overige tandartskosten worden tot tachtig procent vergoed, maar orthodontie is niet gedekt. In 2023 is de premie € 15,95 per maand.

Het Tand Beter pakket vergoedt per jaar maximaal tachtig procent van de kosten tot maximaal 500 euro. Deze Univé-tandartsverzekering vergoedt eenmalig maximaal 500 euro orthodontie-kosten voor klanten vanaf 18 jaar. Kinderen tot 18 jaar krijgen eenmalig 1500 euro vergoed voor orthodontie. De premie is € 35,95 per maand in 2023.

De vergoedingen bij het Tand Best Pakket zijn het hoogst. De Univé Tand Best verzekering kost  € 54,- per maand. Tandheelkundige zorg wordt voor 80 procent vergoed met een maximum van duizend euro per jaar. Orthodontie voor kinderen tot 18 jaar wordt vergoed tot eenmalig 2500 euro. Ben je ouder, dan is de vergoeding voor orthodontiekosten eenmalig 1500 euro.

Als u gekozen heeft voor de Zorg Select-polis als basisverzekering, dan kunt u ook een losse module Tand na Ongeval afsluiten. Die kost 1,50 euro per maand en vergoedt maximaal 10.000 euro aan tandartskosten na een ongeval. Overigens was dit in voorgaande jaren meeverzekerd in de tandartsverzekeringen, dus let even goed op alle veranderingen. Premies, polisvoorwaarden en vergoedingen op de site van Univé zijn leidend. Bekijk de tandartsverzekering van Unive en vergelijk tandartsverzekeringen.

Univé Zorg Extra

Nieuw sinds 2022 is Univé Zorg Extra. Dat is een set aanvullende diensten en services, zoals de Zorg- en Vakantiehulp, waar je met je zorgverzekering van Univé in de meeste gevallen gratis toegang toe hebben. Een voorbeeld daarvan is De Dokter bij de Hand. Een service die mensen 24/7 telefonisch toegang geeft tot een medisch onderlegd adviseur. En met de Vakantiehulp kun je in geval van een medisch consult in het buitenland 24/7 rekenen op een tolk, die je telefonisch in het Nederlands door het gesprek heen loodst.

Kijk voor meer informatie en premies op de site van Unive.

Meer verzekeringen van Univé

Univé is een coöperatie die ook de internetverzekering Zekur (een zorgverzekering voor jongeren), VGZ en UMC omvat. Daarnaast is VGZbewuzt een internet zorgverzekering van VGZ. Univé biedt behalve zorgverzekeringen ook onder meer autoverzekeringen en inboedelverzekeringen aan. Lees ook alles over de nieuwe reisverzekering van Univé.

Ze zorgverzekering van Univé vergelijken

Vergelijk de zorgverzekering van Univé op premie, klantwaardering, eigen risico en vrije zorgkeuze met andere zorgverzekeringen.

Static Template

Deel dit met je vrienden!

Tags

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.