Zorgverzekering Univé in 2018, tandartsverzekering en aanvullende verzekeringen

zorgverzekering van UnivéUnivé biedt in 2018 een zorgverzekering met een gemiddelde premie. Naast drie basisverzekeringen biedt Univé drie aanvullende verzekeringen, vier tandartsverzekeringen en een aantal totaalpakketten. Net als in 2017 heeft Unive met de Zorg Select verzekering, een budgetpolis, een van de goedkoopste zorgverzekeringen in 2018.


Unive is net als bijvoorbeeld Menzis, CZ, ONVZ en Salland, een verzekeraar zonder winstoogmerk. De basisverzekering van Univé bestaat in drie varianten: een budgetpolis (Univé Zorg Select), een naturapolis (Unive Zorg Geregeld) en een restitutiepolis, genaamd De Univé Zorg Vrij polis.

Met de Univé Zorg Geregeld verzekering kunt u terecht bij de zorgaanbieders met wie Univé een contract heeft. Zij sturen de rekening rechtstreeks door naar de zorgverzekeraar. Ook kunt u altijd zelf uw huisarts kiezen en kunt u voor spoedeisende hulp naar elk ziekenhuis in Nederland. Gaat u naar een zorgverzekeraar met wie Univé geen contract heeft, dan vergoedt Univé 80 procent.

Univé Zorg Select polis: budgetzorgverzekering

De Zorg Select verzekering is een zogeheten budgetpolis of selectief polis. U krijgt uw zorgnota’s alleen volledig vergoed als u naar een zorgaanbieder gaat met wie Univé een contract heeft. ook voor vijf behandelingen kunt u alleen de rekening vergoed krijgen als u naar een zorgaanbieder gaat die zorgvernieuwing stimuleert. Gaat u naar een zorgverlener zonder Univé-contract, dan krijgt u 70 procent van het marktconforme of door Univé bepaalde tarief vergoed. Volgens Univé is 98 procent van de apothekers gecontracteerd. U kunt altijd zelf uw huisarts kiezen en voor spoedeisende hulp kunt u in elk ziekenhuis in Nederland terecht.

Univé Zorg Vrij restitutiepolis

Met de Univé Zorg Vrij restitutiepolis kunt u zelf uw zorgaanbieder kiezen, maar kan het soms zijn dat u de rekening moet voorschieten. U krijgt wel alles volledig vergoed als u naar een gecontracteerde zorgverlener gaat. Bij een zorgverlener met wie Univé geen contract heeft, wordt de rekening tot het marktconforme tarief vergoed. Aks uw zorgverlener duurder is, moet u het restant zelf betalen. Voor spoedeisende hulp kunt u terecht in elk ziekenhuis in Nederland en geldt 100% vergoeding.

Wat kost de zorgverzekering van Univé in 2018?

De premie van de Univé Zorg Geregeld zorgverzekering (naturapolis) stijgt in 2018 naar 116,50 euro per maand. Die zorgpremie geldt bij het wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro. De Univé Zorg Vrij zorgverzekering kost in 2018 121,25 euro per maand. Voor de Zorg Select budgetverzekering bent u 100,95 euro per maand kwijt bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro. Bereken de premie van de Univé Zorg Select-verzekering, de Univé Zorg Geregeld-verzekering en de Univé Zorg Vrij-polis.

Korting op de zorgverzekeringen van Univé

Iedereen kan korting krijgen op de zorgverzekeringen van Univé door te kiezen voor een hoger eigen risico. Bij het hoogste eigen risico van 885 euro, betaalt u 85,95 euro voor de Zorg Select-verzekering, 101,50 euro voor de Zorg Geregeld Naturapolis en 106,25 euro voor de Univé Zorg Vrij verzekering.

Nieuwe klanten van Univé profiteren van tien procent korting op de zorgverzekering. De premies worden lager als u meer verzekeringen bij Univé heeft lopen. U maakt dan deel uit van het Univé ledencollectief. De collectieve korting kan oplopen tot tien procent, maar geldt alleen voor de Zorg Vrij en Zorg Geregeld basisverzekeringen en niet voor de selectief-polis. Kijk in ons overzicht premies zorgverzekeringen wat andere zorgverzekeraars rekenen. Vergelijk zorgverzekeringen en vraag gratis offertes op.

Aanvullende verzekeringen bij Univé

Naast de drie basisverzekeringen, waarbij de overheid de inhoud van het pakket bepaalt, heeft Univé drie aanvullende pakketverzekeringen en een aantal losse modules. De aanvullende pakketten zijn de Aanvullend Goed, de Aanvullend Beter of de Aanvullend Best-verzekering. De Goed-aanvullende verzekering kost 9,75 euro per maand, de Beter-aanvullende verzekering kost 19,75 euro per maand en de Best-aanvullende verzekering kost 32,75 per maand. Die laatste aanvullende verzekering is ook het meest uitgebreid met onder meer 22 behandelingen voor fysiotherapie per jaar en een volledige vergoeding voor de eigen bijdrage voor de kraamzorg. Voor brillen en lenzen wordt 1 bril per drie jaar vergoed. Bekijk de premies van de aanvullende verzekeringen van Univé.

Univé tandartsverzekeringen

Univé heeft vier tandartsverzekeringen in het pakket. Het Tand Goed pakket keert jaarlijks maximaal 250 euro uit. Deze polis vergoedt jaarlijks tachtig procent van de overige tandzorgkosten. Periodieke controles worden volledig vergoed. Het Tand Beter pakket vergoedt per jaar maximaal tachtig procent van de kosten tot maximaal 500 euro. Dit pakket vergoedt maximaal 500 euro orthodontiekosten voor klanten vanaf 18 jaar. De vergoedingen bij het Tand Best Pakket zijn het hoogst. De Tand Goed verzekering kost 13,75 per maand, de Tand Beter polis kost 23,75 euro per maand en de Univé Tand Best verzekering kost 43,75 per maand. Als u gekozen heeft voor de Zorg Select-polis als basisverzekering, dan kunt u ook een losse module Tand afsluiten. Alle drie de aanvullende tandartsverzekeringen vergoeden maximaal 10.000 euro tandartskosten per ongeval. Bekijk de tandartsverzekering van Unive en vergelijk tandartsverzekeringen.

Losse modules verzekeren bij de Univé Zorg Select-polis

In plaats van een complete aanvullende verzekering te nemen, kunt u bij Univé ook kiezen voor losse modules. Dat kan echter alleen bij de budgetverzekering Univé Zorg Select. U kunt dan kiezen om bijvoorbeeld negen of achttien behandelingen door de fysiotherapeut bij te verzekeren, uw tandartskosten te verzekeren en spoedeisende hulp met Europa- of werelddekking af te sluiten. Ook alternatieve geneeswijzen zijn als losse module bij de Zorg Select verzekering bij te verzekeren. Kijk voor meer informatie op de site van Unive.

Meer verzekeringen van Univé

Univé is een coöperatie die ook de internetverzekering Zekur (een zorgverzekering voor jongeren),VGZ, VNG en UMC omvat. Daarnaast is Bewuzt een internet zorgverzekering van VGZ. Univé biedt behalve zorgverzekeringen ook onder meer autoverzekeringen en inboedelverzekeringen aan. Lees ook alles over de nieuwe reisverzekering van Univé.
Vergelijk de zorgverzekering van Univé op premie, klantwaardering, eigen risico en vrije zorgkeuze met andere zorgverzekeringen:

Zorgverzekering Univé in 2018, tandartsverzekering en aanvullende verzekeringen
5 (100%) 2 votes

Deel dit met je vrienden!

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.