De zorgverzekering van Univé in 2021, tandartsverzekering en aanvullende verzekeringen

Univé biedt in 2021 drie basiszorgverzekeringen. De Univé Zorg Geregeld naturapolis kost € 124,74 per maand. De restitutiepolis Univé Zorg Vrij kost € 133,42 per maand. De premie voor de budgetverzekering Zorg Select is € 110,90 per maand. Naast drie basisverzekeringen biedt Univé drie aanvullende verzekeringen, vier tandartsverzekeringen en een aantal totaalpakketten.

logo univé zorgverzekeringen

De zorgverzekering van Univé: keuze uit drie budgetpolis, naturapolis en restitutieverzekering

Univé is net als bijvoorbeeld Menzis, CZ, ONVZ en Salland, een verzekeraar zonder winstoogmerk. De basisverzekering van Univé is verkrijgbaar in drie varianten: een budgetpolis (Univé Zorg Select), een naturapolis (Unive Zorg Geregeld) en een restitutiepolis, genaamd De Univé Zorg Vrij polis.

De naturapolis van Univé: Zorg Geregeld

Met de Univé Zorg Geregeld verzekering kunt u terecht bij de zorgaanbieders met wie Univé een contract heeft. Zij sturen de rekening rechtstreeks door naar de zorgverzekeraar. Ook kunt u altijd zelf uw huisarts kiezen en kunt u voor spoedeisende hulp naar elk ziekenhuis in Nederland. Gaat u naar een zorgverzekeraar met wie Univé geen contract heeft, dan vergoedt Univé 80 procent van de rekening. Bekijk de premie van de Univé Zorg Geregeld-polis.

Met welke zorgverleners Univé contracten heeft, kunt u vinden in de zorgzoeker. Welke zorg Univé vergoedt, staat in dit overzicht van vergoedingen.

Univé Zorg Select polis: budgetzorgverzekering

De Zorg Select verzekering is een zogeheten budgetpolis of selectief polis. U krijgt uw zorgnota’s alleen volledig vergoed als u naar een zorgaanbieder gaat met wie Univé een contract heeft. Gaat u naar een zorgverlener zonder Univé-contract, dan krijgt u hooguit 65 procent van het marktconforme of door Univé bepaalde tarief vergoed. Die vergoeding is lager dan in 2020 toen je nog 70 procent van het gecontracteerde tarief vergoed kreeg. De rest moet u dus zelf betalen.

U kunt altijd zelf uw huisarts kiezen en voor spoedeisende hulp kunt u in elk ziekenhuis in Nederland terecht. Ook medicijnen worden vergoed als u die haalt bij een gecontracteerde apotheek. Weten met welke zorgverleners en apotheken Univé een contract heeft? Kijk dan even in de zorgvinder. Bekijk de premie van de Univé Zorg Select polis.

Univé Zorg Vrij restitutiepolis

Met de Univé Zorg Vrij restitutiepolis kunt u zelf uw zorgaanbieder kiezen. U krijgt alle zorgkosten volledig vergoed als u naar een gecontracteerde zorgverlener gaat. Bij een zorgverlener met wie Univé geen contract heeft, wordt de rekening meestal volledig vergoed. Alleen als uw zorgverlener duurder is dan het gangbare tarief, moet u het restant zelf betalen. Voor spoedeisende hulp kunt u terecht in elk ziekenhuis in Nederland en geldt 100% vergoeding. Bekijk de premie van de Univé Zorg Vrij-restitutieverzekering.

Wat kost de zorgverzekering van Univé in 2021?

De premie van de Univé Zorg Geregeld zorgverzekering (naturapolis) stijgt in 2021 naar € 124,74 per maand. Die zorgpremie geldt bij het wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro.

De Univé Zorg Vrij zorgverzekering kost in 2021 € 133,42 per maand. Vergelijk die restitutiepolis even met de zorgverzekeringen van onder meer OHRA en FBTO. De restitutieverzekering van OHRA is met een premie van 126,75 euro zo’n 7 euro per maand goedkoper voor hetzelfde basispakket.

Voor de Univé Zorg Select budgetverzekering betaalt u in 2021 € 110,90 per maand. Dit zijn de premies bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro. Bereken de premie van de Univé Zorg Select-verzekering, de Univé Zorg Geregeld-verzekering en de Univé Zorg Vrij-polis.

Korting op de zorgverzekeringen van Univé

Iedereen kan korting krijgen op de zorgverzekeringen van Univé door te kiezen voor een hoger eigen risico. De premies worden lager als u meer verzekeringen bij Univé heeft lopen. U maakt dan deel uit van het Univé ledencollectief. De collectieve korting kan oplopen tot maximaal 5 procent, maar geldt alleen voor de Zorg Vrij en Zorg Geregeld basisverzekeringen en niet voor de selectief-polis. Ook krijgt u 1 procent korting als u de jaarpremie ineens betaalt. Kijk in ons overzicht premies zorgverzekeringen wat andere zorgverzekeraars rekenen. Vergelijk zorgverzekeringen en vraag gratis offertes op.

Aanvullende verzekeringen bij Univé

Naast de drie basisverzekeringen, waarbij de overheid de inhoud van het pakket bepaalt, heeft Univé drie aanvullende pakketverzekeringen en een aantal losse modules. De aanvullende pakketten zijn de Aanvullend Goed, de Aanvullend Beter of de Aanvullend Best-verzekering.

De Goed-aanvullende verzekering kost € 9,95 per maand, de Beter-aanvullende verzekering kost € 25,95 per maand en de Best-aanvullende verzekering kost € 36,95 per maand. Die laatste aanvullende verzekering is ook het meest uitgebreid met onder meer 20 behandelingen voor fysiotherapie per jaar en een volledige vergoeding voor de eigen bijdrage voor de kraamzorg. Voor brillen en lenzen wordt 1 bril per drie jaar vergoed. Bekijk de premies van de aanvullende verzekeringen van Univé of lees meer over de vraag of je wel of niet een aanvullende zorgverzekering moet afsluiten.

Univé tandartsverzekeringen

Univé heeft vier tandartsverzekeringen in het pakket: Tand Ongevallen, Tand Goed, Tand Beter en Tand Best. De goedkoopste tandartsverzekering bij Univé is de Tand Ongevallen polis. Die vergoedt alleen tandartskosten die door ongevallen zijn ontstaan tot een maximum van 10.000 euro. De premie is € 1,50 per maand. De Tand Ongevallen verzekering is inbegrepen in de drie andere tandartsverzekeringen, die ook gewone tandartskosten vergoeden.

De Tand Goed verzekering vergoedt jaarlijks tachtig procent van de reguliere tandartskosten tot maximaal 250 euro per jaar. Periodieke controles worden volledig vergoed. Overige tandartskosten worden tot tachtig procent vergoed, maar orthodontie is niet gedekt.

Het Tand Beter pakket vergoedt per jaar maximaal tachtig procent van de kosten tot maximaal 500 euro. Deze Univé-tandartsverzekering vergoedt eenmalig maximaal 500 euro orthodontie-kosten voor klanten vanaf 18 jaar. Kinderen tot 18 jaar krijgen eenmalig 1500 euro vergoed voor orthodontie.

De vergoedingen bij het Tand Best Pakket zijn het hoogst. De Tand Goed verzekering kost € 14,15 per maand, de Tand Beter polis kost  € 31,15 per maand en de Univé Tand Best verzekering kost  € 49,15 per maand. Als u gekozen heeft voor de Zorg Select-polis als basisverzekering, dan kunt u ook een losse module Tand afsluiten. Alle drie de aanvullende tandartsverzekeringen vergoeden maximaal 10.000 euro tandartskosten per ongeval. Bekijk de tandartsverzekering van Unive en vergelijk tandartsverzekeringen.

Losse modules verzekeren bij de Univé Zorg Select-polis

In plaats van een complete aanvullende verzekering te nemen, kunt u bij Univé ook kiezen voor losse modules. Dat kan echter alleen bij de budgetverzekering Univé Zorg Select en dat kan niet online. Via internet kunt u wel de gewone aanvullende en tandartsverzekeringen afsluiten bij de Zorg Select-polis. Kijk voor meer informatie en premies op de site van Unive.

Meer verzekeringen van Univé

Univé is een coöperatie die ook de internetverzekering Zekur (een zorgverzekering voor jongeren), VGZ en UMC omvat. Daarnaast is Bewuzt een internet zorgverzekering van VGZ. Univé biedt behalve zorgverzekeringen ook onder meer autoverzekeringen en inboedelverzekeringen aan. Lees ook alles over de nieuwe reisverzekering van Univé.

Ze zorgverzekering van Univé vergelijken

Vergelijk de zorgverzekering van Univé op premie, klantwaardering, eigen risico en vrije zorgkeuze met andere zorgverzekeringen.

Deel dit met je vrienden!

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.