Ga naar de inhoud

De nieuwe reisverzekering van Univé

Net als Ohra heeft ook Univé haar reisverzekering compleet vernieuwd en versimpeld. De nieuwe reisverzekering van Univé is sinds 22 april online af te sluiten en kreeg al direct een hoge waardering voor de lage prijs.

Bij de oude reisverzekering van Univé kon de klant kiezen uit twee pakketten: het Comfortpakket en het Budgetpakket. Dat Comfortpakket werd in in 2011, 2012 en 2013 door de Consumentenbond uitgeroepen tot beste uit de test van de reisverzekeringen. In januari 2013 kreeg de oude reisverzekering van Univé van de Consumentenbond nog een 7,6 in de test. Dat mooie resultaat was te danken aan een aantal verbeteringen die Univé in de reisverzekering had doorgevoerd.

De dekking en premie van de nieuwe Univé reisverzekering

Toch heeft Univé in april 2015 een nieuwe reisverzekering ontwikkeld. Die is veel eenvoudiger en overzichtelijker dan de oude. In plaats van twee pakketten voor zowel de kortlopende als de doorlopende reisverzekeringen is er nu nog maar één pakket per type reisverzekering. Zowel de kortlopende reisverzekering als de doorlopende reisverzekering van Univé kregen in 2015 en in april 2016 in een onderzoek van Moneyview naar de beste reisverzekeringen de hoogste score van vijf sterren voor het onderdeel prijs. Ook in 2020 kreeg de doorlopende reisverzekering van Univé 5 sterren voor prijs.

Univé reisverzekering met uitgebreide dekking

De Univé doorlopende reisverzekering is interessant voor mensen die vaker dan één keer per jaar op vakantie gaan. De standaarddekking omvat Europa en de landen grenzend aan de Middellandse Zee als dekkingsgebied. Je mag maximaal zestig dagen wegblijven en je bent automatisch verzekerd voor hulp en vervoer. Ook een buitenlandse stage, vrijwilligerswerk in het buitenland, studie in het buitenland of een verblijf als au pair zijn standaard meeverzekerd. Reisbagage valt eveneens onder de standaard dekking.

Je kunt bij de dekking voor reisbagage kiezen uit een maximale dekking van duizend, 2500 of 3500 euro als maximale bedragen per persoon per reis. Schademeldingen en hulp regel je dag en nacht via de Univé Alarmcentrale of via je beveiligde pagina op de Univé-site.. De premie voor deze reisverzekering is vanaf 1,87 euro per maand. Kinderen tot en met vier jaar zijn gratis meeverzekerd. Bereken je premie voor de doorlopende reisverzekering van Univé.

Aanvullende dekkingen bij de Univé doorlopende reisverzekering

De standaard reisverzekering van Univé is uit te breiden met een aantal aanvullende dekkingen, zoals een annuleringsverzekering, wintersportdekking, een ongevallen verzekering, werelddekking en medische kosten. Medische kosten worden weliswaar gedekt door je zorgverzekering (bijvoorbeeld de Univé zorgverzekering), maar worden slechts vergoed tot het in Nederland gebruikelijke tarief voor soortgelijke behandelingen. In het buitenland kom je echter al snel in een privé-kliniek terecht (en heus niet alleen in de Verenigde Staten) waar de kosten veel hoger zijn. Die meerkosten moet je zonder aanvullende dekking voor medische kosten zelf betalen.

Beoordeling nieuwe reisverzekering van Univé

De nieuwe reisverzekering van Univé is nog niet getest door de Consumentenbond, maar de kortlopende reisverzekering en de doorlopende reisverzekering van Univé kregen met vijf sterren voor prijs de hoogste waardering in een onderzoek van bureau Moneyview. Ook de kortlopende reisverzekering van Zelf kreeg vijf sterren voor prijs. Bereken je premie voor de kortlopende reisverzekering van Univé. Vergelijk reisverzekeringen niet alleen op prijs, maar ook op voorwaarden en vraag gratis offertes aan.

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Privacy
5/5 - (1 stemmen)