Alles over de ONVZ zorgverzekering in 2022

ONVZ is een kleine zorgverzekeraar die opvalt door haar goede zorgverzekeringen. De premie van de ONVZ zorgverzekering in 2022 is € 134,50 per maand.

Wat houdt de basisverzekering van ONVZ in?

Zorgverzekeraar ONVZ is typisch een zorgverzekeraar die niet gaat voor de laagste premie, maar voor kwaliteit. ONVZ bood altijd alleen een restitutieverzekering aan: de ONVZ Vrije Keuze basisverzekering. Dat betekent dat u in principe zelf mag kiezen naar welke zorgverlener u gaat. U heeft volledig vrije artsenkeuze. Er zijn niet heel veel zorgverzekeraars meer die echt volledig vrije zorgkeuze aanbieden.

Maar de vrijheid van de ONVZ zorgverzekering is sinds 1 januari 2021 een klein beetje ingeperkt. Vanaf die datum hanteert ONVZ maximale vergoedingen bij zorgverleners in de wijkverpleging en ggz waar ONVZ geen contract mee heeft. Als die zorgverlener dus een hogere rekening indient dan ONVZ vergoedt, moet je de rest zelf bijbetalen. Vandaar dat de ONVZ zorgverzekering sinds 2021 geen restitutiepolis meer mag heten, maar een combinatieverzekering is geworden.

Wat kost de ONVZ zorgverzekering in 2022?

ONVZ heeft de premie voor haar zorgverzekering in 2022 niet verhoogd. Bij ONVZ is de premie van de zorgverzekering in 2022 gelijk gebleven op € 134,50 per maand. Dat is de premie bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro. Die premie van € 134,50 is inclusief een collectiviteitskorting van 3 procent die iedereen bij ONVZ krijgt. Bereken uw premie op de site van ONVZ.

Wat kost de ONVZ zorgverzekering bij het hoogste eigen risico?

Kiest u voor het hoogst mogelijke eigen risico (385 euro wettelijk verplicht eigen risico plus 500 euro vrijwillig eigen risico) dan daalt de zorgpremie naar € 114,50 per maand. Een vergelijking kan er dan weer anders uit komen te zien. Vergelijk de premies van zorgverzekeringen en vraag offertes en polisvoorwaarden op.

Welke restitutieverzekeringen zijn goedkoper dan de combinatieverzekering van ONVZ?

Niettemin is de ONVZ zorgverzekering een van de duurste zorgverzekeringen op de markt. Kijk daarom ook even naar de combinatiepolis van OHRA. Die is met 129,45 euro per maand een stuk goedkoper. Ook de restitutiepolis van FBTO (€ 132,95) en de combinatiepolis van Nationale Nederlanden (€ 132,15) zijn goedkoper.

Vergelijk zorgverzekeringen niet alleen op prijs maar ook op polisvoorwaarden, dus vraag offertes op. Let wel goed op, want als u bij ONVZ gebruik kunt maken van het ZZP-collectief, dan kunnen andere zorgverzekeringen weer iets duurder uitvallen. Vergelijk dus de premies, kortingsregelingen en de voorwaarden.

Moet je bijbetalen bij de ONVZ zorgverzekering?

Bij de ONVZ zorgverzekering hoef je alleen bij te betalen als je zorgverlener een afwijkend hoog tarief rekent. U krijgt dan het zogeheten marktconforme tarief vergoed. Dat is het gemiddelde tarief dat een zorgverzekeraar vergoedt aan zorgverleners met wie het wel een contract heeft. Verder hanteert ONVZ dus vanaf 1 januari 2021 maximale vergoedingen voor wijkzorg en GGZ-zorg.

Hoe krijg je korting op de ONVZ zorgverzekering?

Iedereen krijgt bij de ONVZ zorgverzekering korting op de premie. Wie zich aanmeldt, is standaard aangesloten bij het ONVZ Ledencollectief. Daarmee krijgt u 7 procent korting op de aanvullende verzekeringen en de tandartsverzekeringen. ZZP’ers krijgen bij ONVZ 4 procent op de basisverzekering plus 10 procent korting op de aanvullende verzekeringen. Lees meer over zorgverzekeringen voor ZZP-ers.

Verder heeft ONVZ kortingsafspraken met werkgeversorganisaties voor het MKB. Het Landschapscollectief, waarbij leden van onder andere het Utrechts Landschap korting krijgen, is alleen via zoekmachines te vinden. Die korting is trouwens even hoog als de standaard korting die iedereen krijgt die een premieberekening uitvoert.

Welke aanvullende verzekeringen heeft ONVZ in 2021?

Zorg die niet gedekt is via de ONVZ zorgverzekering kun je aanvullend verzekeren. Daarvoor biedt ONVZ vier aanvullende verzekeringen: Startfit (€ 7,90 per maand), Benfit (€ 20,60 per maand), Optifit (€ 43,01 per maand), Topfit (€ 64,87 per maand). Vergelijk de aanvullende verzekeringen dus goed, ook als u vorig jaar een aanvullende verzekering met dezelfde naam had. Het kan namelijk zijn dat de vergoeding verlaagd is.

Voor ZZP-ers gelden ook kortingstarieven op de aanvullende zorgverzekeringen, dus doe zelf een premieberekening op de site van ONVZ. Daar staat precies uitgelegd hoe hoog die vergoedingen per hulpmiddel zijn.

ONVZ biedt ook een aanvullende verzekering voor medische kosten in het buitenland: de ONVZ Wereldfit-aanvullende verzekering. De premie van de Wereldfit-verzekering is in 2022 € 3,49 per maand.

Tenslotte biedt ONVZ met OntzorgPlus een module aan waarbij u voor € 4,18 per maand verzekerd bent van regelhulp en onverwacht hoge kosten bij noodsituaties vergoed krijgt.

Wat dekken de aanvullende zorgverzekeringen van ONVZ?

Bekijk het vergoedingenoverzicht op de site van ONVZ om na te gaan welke behandelingen door de aanvullende verzekeringen vergoed worden. De aanvullende verzekeringen van ONVZ verschillen van elkaar in de dekking en de hoogte van de vergoeding. Startfit kent bijvoorbeeld de laagste dekking, terwijl Topfit de meest uitgebreide dekking en vergoedingen biedt.

De meest uitgebreide aanvullende verzekering, Superfit, is nog wel telefonisch of voor bestaande klanten via MijnONVZ af te sluiten, maar staat goed verstopt op de site van ONVZ. De premie staat niet bij de premie-berekening, maar wel elders op de site (€ 134,66 per maand). Deze aanvullende verzekering omvat ook Wereldfit en het ONVZ-zorgplan (voor luxe medische zorg). Voor de Optifit, Topfit en Superfit aanvullende verzekeringen moet u een medische vragenlijst invullen. De premies staan eveneens op de site van ONVZ en ook hier gelden verschillende kortingspercentages voor verschillende doelgroepen.

Welke tandartsverzekeringen heeft ONVZ in 2022

ONVZ biedt in 2022 vier tandartsverzekeringen: Tandfit A (€ 12,69 per maand), Tandfit B (€ 28,97 per maand), Tandfit C (€ 39,52 per maand) en Tandfit Preventief (€ 30,92 per maand).

Wat vergoeden de tandartsverzekeringen?

De ONVZ Tandfit tandartsverzekeringen bestaan uit twee delen: een dekking voor reguliere tandartskosten zoals de periodieke controle, en een dekking voor tandheelkundige behandelingen veroorzaakt door een ongeval. De ongevallendekking is er in drfie hoogtes: een vergoeding van maximaal 2.500 euro per ongeval (Tandfit A) en een vergoeding tot 5.000 euro bij Tandfit B en C. De Tandfit Preventief-polis keert 10.000 euro aan zorgkosten uit bij een ongeval. Controles worden bij de Tandfit-Preventief polis volledig vergoed. Bij die polis krijg je ook een Philips Diamond Clean Smart-tandenborstel.

Tandartsverzekeringen van andere zorgverzekeraars vergoeden tandheelkundige kosten bij een ongeval vaak tot 10.000 euro. Wilt u een aanvullende verzekering en een tandartsverzekering afsluiten, let dan even goed op. Bij Tandfit C is een tandartsverklaring nodig.

Wat voor extra’s biedt de Tandfit preventie-verzekering?

Voor de Tandfit Preventief-polis is ONVZ een samenwerking met Philips aangegaan. Onderdeel van de polis is een tandenborstel met de naam Philips Sonicare DiamondClean Smart. Deze slimme tandenborstel kan persoonlijk poetsadvies geven over plakverwijdering, gezonder tandvlees en frisse adem. De tandenborstel kan worden gekoppeld aan een app, die gebruikers feedback geeft op hun poetsgedrag. Gebruikers kunnen het rapport van het poetsgedrag voor tips meenemen naar de mondhygiënist en tandarts. Elke opzetborstel heeft een chip, waardoor de tandenborstel de opzetborstel, en daarmee de instellingen van de gebruiker, herkent. Zo kan heel het gezin van de tandenborstel gebruikmaken.

ONVZ zorgverzekering

ONVZ bestaat sinds 1933 en is een onafhankelijke zorgverzekeraar zonder winstoogmerk, net als Salland, CZ, Univé en Menzis. Behalve ONVZ biedt de zorgverzekeraar ook zorgverzekeringen van VvAA en PNO Zorg. In 2021 introduceerde ONVZ ook de Jaaah-zorgverzekering. Dit is een online naturapolis, waarbij je moet bijbetalen als je naar een zorgverlener gaat met wie Jaaah geen contract heeft. ONVZ-dochter Jaaah mikt vooral op jonge mensen en studenten, blijkt uit de uitstraling van de site.

ONVZ zorgverzekering vergelijken

Lees voor u de ONVZ zorgverzekering afsluit eerst de polisvoorwaarden en vergoedingen door. Premies op de site van ONVZ zijn leidend. Premies van ONVZ en andere zorgverzekeringen vergelijken en afsluiten kan hieronder. Vul de gegevens in en klik of tik op de rode knop. In het scherm dat dan verschijnt kunt u ook uw wensen voor aanvullende zorgverzekeringen en het eigen risico invullen.

Static Template
2/5 - (12 stemmen)

Deel dit met je vrienden!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.