De ONVZ zorgverzekering in 2018

ONVZ zorgverzekeringONVZ is een kleine zorgverzekeraar die opvalt door haar goede zorgverzekeringen. Drie aanvullende verzekeringen van ONVZ kregen 5 sterren van onderzoeksbureau Moneyview voor voorwaarden. De premie van de ONVZ zorgverzekering in 2018 is 118,34 euro per maand.

ONVZ bestaat sinds 1933 en is een onafhankelijke zorgverzekeraar zonder winstoogmerk, net als Salland, CZ, Univé en Menzis. Behalve ONVZ biedt de zorgverzekeraar ook zorgverzekeringen van VvAA en PNO Zorg, dat al zeven jaar achtereen tot de beste zorgverzekeraar is uitgeroepen. Bekijk de premie van PNO zorgverzekering. Ook de ONVZ zorgverzekering viel eerder in 2013 al in de prijzen. Zo bleken in een onderzoek van Market Response naar tevredenheid over verzekeraars verzekerden van ONVZ het meest tevreden over hun zorgverzekeraar.

De basisverzekering van ONVZ: restitutieverzekering

ONVZ biedt alleen een restitutieverzekering: de ONVZ Vrije Keuze basisverzekering. Dat betekent dat u in principe zelf mag kiezen naar welke zorgverlener u gaat. U heeft volledig vrije artsenkeuze.

Wat kost de ONVZ zorgverzekering in 2018?

ONVZ heeft net als de meeste andere zorgverzekeraars de premie voor haar zorgverzekering in 2018 verhoogd ten opzichte van 2017. Bij ONVZ stijgt de premie van de zorgverzekering in 2018 naar 118,34 euro per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro. Dat was in 2017 nog 115,91 euro per maand. Die premie van 118,34 euro is inclusief een collectiviteitskorting van 3 procent die iedereen bij ONVZ krijgt. Restitutiepolissen zijn altijd iets duurder dan naturapolissen, omdat zorgverzekeraars aan restitutieverzekeringen meer administratief werk hebben en minder makkelijk afspraken kunnen maken met zorgverleners.

Kijk ook even naar de restitutiepolis van Ohra, want die is maar 107,95 euro per maand een stuk goedkoper. Dat geldt ook voor de restitutiepolis van Delta Lloyd van 114,80 euro per maand. Vergelijk zorgverzekeringen niet alleen op prijs maar ook op polisvoorwaarden, dus vraag offertes op. Maar als u bij ONVZ gebruik kunt maken van het ZZP-collectief, dan is de Delta Lloyd-verzekering weer iets duurder. Vergelijk dus de premies, kortingsregelingen en de voorwaarden.

Kiest u voor het hoogst mogelijke eigen risico (385 euro wettelijk verplicht eigen risico plus 500 euro vrijwillig eigen risico) dan daalt de zorgpremie naar € 93,34 euro per maand. Vergelijk de premies van zorgverzekeringen en vraag offertes en polisvoorwaarden op of bekijk alle premies van ONVZ inclusief de aanvullende en tandartsverzekeringen.

Nooit bijbetalen

De ONVZ zorgverzekering en die van Ohra zijn de enige zorgverzekeringen waarbij je nooit hoeft bij te betalen als je naar een zorgverlener gaat met wie de zorgverzekeraar geen contract heeft. Bij andere restitutiepolissen kan het nog steeds gebeuren dat je een deel van de rekening zelf moet betalen. Dat is het geval als je zorgverlener geen contract heeft met je zorgverzekeraar of een afwijkend hoog tarief rekent.

Korting op de ONVZ zorgverzekering

Iedereen krijgt bij de ONVZ zorgverzekering korting op de premie. Wie zich aanmeldt, is standaard aangesloten bij het ONVZ Ledencollectief. Daarmee krijgt u drie procent korting op de ONVZ zorgverzekering en 7 procent korting op de aanvullende verzekeringen en de tandartsverzekeringen. Verder werkt ONVZ samen met een aantal partijen zoals het Utrechts Landschap. Ook die collectieven krijgen korting op de premie én dan doneert ONVZ nog een bedrag aan deze goede doelen. In de premies in dit artikel zijn die kortingen al meegenomen. ZZP’ers krijgen bij ONVZ nog meer korting: 8 procent op de basisverzekering en 10 procent op de aanvullende verzekeringen. Lees meer over zorgverzekeringen voor ZZP-ers.

Aanvullende verzekeringen van ONVZ in 2018

ONVZ biedt zes aanvullende verzekeringen: Startfit (6,97 euro per maand), Extrafit (9,53 euro per maand), Benfit (22,88 per maand), Optifit (38,59 per maand), Topfit (58,17 euro per maand). Die Topfit verzekering kreeg van onderzoeksbureau Moneyview vijf sterren voor voorwaarden. Nieuw, of beter gezegd terug van weggeweest, is de Superfit aanvullende verzekering met een premie van 119,18 euro per maand. Deze biedt onder meer volledige vergoeding voor fysiotherapie (maximaal 18 behandelingen manuele therapie), brillen, lenzen en ooglaseren. Algemene tandheelkundige zorg tot achttien jaar en hulpmiddelen worden eveneens vergoed. Op de site van ONVZ staat precies uitgelegd hoe hoog die vergoedingen per hulpmiddel zijn.

ONVZ biedt ook een aanvullende verzekering voor medische kosten in het buitenland: de ONVZ Wereldfit-aanvullende verzekering.

Bekijk het vergoedingenoverzicht op de site van ONVZ om na te gaan welke behandelingen door de aanvullende verzekeringen vergoed worden. De aanvullende verzekeringen van ONVZ verschillen van elkaar in de dekking en de hoogte van de vergoeding. Startfit kent bijvoorbeeld de laagste dekking, terwijl Topfit en Superfit de meest uitgebreide dekking en vergoedingen biedt. Voor de Optifit, Topfit en Superfit aan vullende verzekeringen moet u een medische vragenlijst invullen.

De tandartsverzekeringen van ONVZ in 2018

ONVZ biedt vijf tandartsverzekeringen: Tandfit A (11,86 euro per maand), Tandfit B (27,20 euro per maand), Tandfit C (35,24 euro per maand) en Tandfit Preventief (29,90 per maand) en Tandfit D (39,99 euro per maand). De Tandfit C en D-verzekeringen kregen eveneens vijf sterren voor voorwaarden van onderzoeksbureau Moneyview. Dat is vooral te danken aan de ruime vergoedingen.

De ONVZ Tandfit tandartsverzekeringen bestaan uit twee delen: een dekking voor reguliere tandartskosten zoals de periodieke controle, en een dekking voor tandheelkundige behandelingen noodzakelijk door een ongeval. De ongevallendekking is er in twee hoogtes: een vergoeding van maximaal 2.500 euro per ongeval (Tandfit A) en een vergoeding tot 5.000 euro bij Tandfit B, C, D en de Tandfit Preventief-polis. Tandartsverzekeringen van andere zorgverzekeraars vergoeden tandheelkundige kosten bij een ongeval vaak tot 10.000 euro. Wilt u een aanvullende verzekering en een tandartsverzekering afsluiten, let dan even goed op. Tandfit D is namelijk alleen af te sluiten in combinatie met de Topfit aanvullende verzekering.

Bij Tandfit A en Tandfit Preventief geldt geen medische selectie, bij de overige tandartsverzekeringen hanteert ONVZ wel een medische selectie.

Tandfit preventie verzekering met Pilips

Voor de nieuwe Tandfit Preventief-polis is ONVZ een samenwerking met Philips aangegaan. Naar eigen zeggen is het de eerste keer dat een verzekeraar en een producent van mondverzorgingsproducten op die manier gaan samenwerken. Onderdeel van de polis is een tandenborstel met de naam Philips Sonicare DiamondClean Smart. Deze slimme tandenborstel kan persoonlijk poetsadvies geven over plakverwijdering, gezonder tandvlees en frisse adem. De tandenborstel kan worden gekoppeld aan een app, die gebruikers feedback geeft op hun poetsgedrag. Gebruikers kunnen het rapport van het poetsgedrag voor tips meenemen naar de mondhygiënist en tandarts. Elke opzetborstel heeft een chip, waardoor de tandenborstel de opzetborstel, en daarmee de instellingen van de gebruiker, herkent. Zo kan heel het gezin van de tandenborstel gebruikmaken.

Tandfit Preventief vergoedt onbeperkt alle bezoeken aan de mondhygiënist en controles bij de tandarts. Daarnaast worden onder andere verdovingen, röntgenfoto’s, vullingen, fluoridebehandelingen, sealants en tandvleesbehandelingen tot een bedrag van 2.000 euro per jaar vergoed. Ook bevat de verzekering een ongevallendekking tot 5.000 euro. Verzekerden krijgen bovendien ieder kwartaal automatisch een nieuwe opzetborstel thuisgestuurd.

Extra zorgverzekeringen van ONVZ

Het ONVZ-Privé Pakket, dat in 2015 werd ingevoerd, wordt in 2017 niet meer aangeboden. Met het Privé-pakket kon je onder meer op basis van beschikbaarheid een eenpersoonskamer in een ziekenhuis krijgen. Maar steeds minder ziekenhuizen bieden voor geplande zorg nog eenpersoonskamers aan. Daardoor was je met het Privé-pakket verzekerd voor iets waar je geen gebruik van kon maken. Toch wilden klanten die optie graag behouden. Daarom heeft ONVZ in 2017 het ONVZ Zorgplan ingevoerd. In plaats daarvan biedt ONVZ nu het ONVZ Zorgplan. Daarbij is de garantie op een eenpersoonskamer komen te vervallen, maar zijn enkele modules uit het oude pakket samengevoegd.

Lees voor u de ONVZ zorgverzekering afsluit eerst de polisvoorwaarden en vergoedingen door. Premies op de site van ONVZ zijn leidend. Premies van ONVZ en andere zorgverzekeringen vergelijken en afsluiten kan hieronder:

De ONVZ zorgverzekering in 2018
1.7 (33.33%) 6 votes

Deel dit met je vrienden!

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.