De ONVZ zorgverzekering in 2020

ONVZ zorgverzekeringONVZ is een kleine zorgverzekeraar die opvalt door haar goede zorgverzekeringen. Drie aanvullende verzekeringen van ONVZ kregen 5 sterren van onderzoeksbureau Moneyview voor voorwaarden en ONVZ komt vaak in de top-3 van klanttevredenheidsonderzoeken. De premie van de ONVZ zorgverzekering in 2020 is € 133 per maand.

ONVZ bestaat sinds 1933 en is een onafhankelijke zorgverzekeraar zonder winstoogmerk, net als Salland, CZ, Univé en Menzis. Behalve ONVZ biedt de zorgverzekeraar ook zorgverzekeringen van VvAA en PNO Zorg, dat al jaren achtereen tot de beste zorgverzekeraar is uitgeroepen. Bekijk de premie van PNO zorgverzekering. Ook de ONVZ zorgverzekering viel eerder al in de prijzen. Zo bleken in onderzoeken van Gfk en Market Response naar tevredenheid over verzekeraars verzekerden van ONVZ het meest tevreden over hun zorgverzekeraar.

De basisverzekering van ONVZ: restitutieverzekering

Zorgverzekeraar ONVZ is dus typisch een zorgverzekeraar die niet gaat voor de laagste premie, maar voor kwaliteit. ONVZ biedt alleen een restitutieverzekering aan: de ONVZ Vrije Keuze basisverzekering. Dat betekent dat u in principe zelf mag kiezen naar welke zorgverlener u gaat. U heeft volledig vrije artsenkeuze. Er zijn niet heel veel zorgverzekeraars meer die echt volledig vrije zorgkeuze aanbieden.

Wat kost de ONVZ zorgverzekering in 2020?

ONVZ heeft net als vrijwel alle andere zorgverzekeraars de premie voor haar restitutieverzekering verhoogd ten opzichte van 2019. Bij ONVZ stijgt de premie van de zorgverzekering in 2020 naar € 133 per maand (was in 2019 naar 129,98 euro). Dat is de premie bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro. Die premie van € 133 is inclusief een collectiviteitskorting van 3 procent die iedereen bij ONVZ krijgt. Restitutiepolissen zijn altijd iets duurder dan naturapolissen, omdat zorgverzekeraars aan restitutieverzekeringen meer administratief werk hebben en minder makkelijk afspraken kunnen maken met zorgverleners.

Niettemin is de ONVZ zorgverzekering een van de duurste zorgverzekeringen op de markt. Kijk daarom ook even naar de restitutiepolis van Ohra. Die is met 116,50 euro per maand een stuk goedkoper en biedt eveneens vrije artsenkeuze. Ook de restitutiepolissen van FBTO en Nationale Nederlanden (€119,08) zijn goedkoper. Vergelijk zorgverzekeringen niet alleen op prijs maar ook op polisvoorwaarden, dus vraag offertes op. Let wel goed op, want als u bij ONVZ gebruik kunt maken van het ZZP-collectief, dan kunnen andere zorgverzekeringen weer iets duurder uitvallen. Vergelijk dus de premies, kortingsregelingen en de voorwaarden.

Kiest u voor het hoogst mogelijke eigen risico (385 euro wettelijk verplicht eigen risico plus 500 euro vrijwillig eigen risico) dan daalt de zorgpremie naar € 114 per maand. Een vergelijking kan er dan weer anders uit komen te zien. Vergelijk de premies van zorgverzekeringen en vraag offertes en polisvoorwaarden op of bekijk alle premies van ONVZ inclusief de aanvullende en tandartsverzekeringen.

Nooit bijbetalen

De ONVZ zorgverzekering en die van OHRA behoren tot de weinige zorgverzekeringen waarbij je nooit hoeft bij te betalen als je naar een zorgverlener gaat met wie de zorgverzekeraar geen contract heeft. Bij andere restitutiepolissen kan het nog steeds gebeuren dat je een deel van de rekening zelf moet betalen. Dat is het geval als je zorgverlener geen contract heeft met je zorgverzekeraar of een afwijkend hoog tarief rekent. U krijgt dan het zogeheten marktconforme tarief vergoed. Dat is het gemiddelde tarief dat een zorgverzekeraar vergoedt aan zorgverleners met wie het wel een contract heeft.

Korting op de ONVZ zorgverzekering

Iedereen krijgt bij de ONVZ zorgverzekering korting op de premie. Wie zich aanmeldt, is standaard aangesloten bij het ONVZ Ledencollectief. Daarmee krijgt u drie procent korting op de ONVZ zorgverzekering en 7 procent korting op de aanvullende verzekeringen en de tandartsverzekeringen. Verder werkt ONVZ samen met een aantal partijen zoals het Utrechts Landschap. Ook die collectieven krijgen korting op de premie én dan doneert ONVZ nog een bedrag aan deze goede doelen. In de premies in dit artikel zijn die kortingen al meegenomen. ZZP’ers krijgen bij ONVZ 4 procent op de basisverzekering plus een korting op de aanvullende verzekeringen. Lees meer over zorgverzekeringen voor ZZP-ers.

Aanvullende verzekeringen van ONVZ in 2020

ONVZ biedt zes aanvullende verzekeringen: Startfit (€ 8,50 per maand), Extrafit (€ 11,20 per maand), Benfit (€ 27 per maand), Optifit (€ 46,85 per maand), Topfit (€ 68,70 per maand). Maar voor ZZP-ers gelden weer kortingstarieven, dus doe zelf een premieberekening op de site van ONVZ. Daar Op de site van ONVZ staat precies uitgelegd hoe hoog die vergoedingen per hulpmiddel zijn.

ONVZ biedt ook een aanvullende verzekering voor medische kosten in het buitenland: de ONVZ Wereldfit-aanvullende verzekering.

Bekijk het vergoedingenoverzicht op de site van ONVZ om na te gaan welke behandelingen door de aanvullende verzekeringen vergoed worden. De aanvullende verzekeringen van ONVZ verschillen van elkaar in de dekking en de hoogte van de vergoeding. Startfit kent bijvoorbeeld de laagste dekking, terwijl Topfit de meest uitgebreide dekking en vergoedingen biedt. De meest uitgebreide aanvullende verzekering, Superfit, is nog wel telefonisch of voor bestaande klanten via MijnONVZ af te sluiten, maar staat goed verstopt op de site van ONVZ. De premie staat niet bij de premie-berekening, maar wel elders op de site (€ 130, per maand). Deze aanvullende verzekering omvat ook Wereldfit en het ONVZ-zorgplan (voor luxe medische zorg). Voor de Optifit, Topfit en Superfit aanvullende verzekeringen moet u een medische vragenlijst invullen. De premies staan eveneens op de site van ONVZ en ook hier gelden verschillende kortingspercentages voor verschillende doelgroepen.

De tandartsverzekeringen van ONVZ in 2020

ONVZ biedt vijf tandartsverzekeringen: Tandfit A (€ 13,65 per maand), Tandfit B (€ 31,15 per maand), Tandfit C (€ 40,45 per maand) en Tandfit Preventief (€ 32,80 per maand) en Tandfit D (€ 46,90 per maand). De Tandfit C en D-verzekeringen kregen in het verleden eveneens vijf sterren voor voorwaarden van onderzoeksbureau Moneyview. Dat is vooral te danken aan de ruime vergoedingen.

De ONVZ Tandfit tandartsverzekeringen bestaan uit twee delen: een dekking voor reguliere tandartskosten zoals de periodieke controle, en een dekking voor tandheelkundige behandelingen noodzakelijk door een ongeval. De ongevallendekking is er in twee hoogtes: een vergoeding van maximaal 2.500 euro per ongeval (Tandfit A) en een vergoeding tot 5.000 euro bij Tandfit B, C en D, De Tandfit Preventief-polis keert 10.000 euro aan zorgkosten uit bij een ongeval. Tandartsverzekeringen van andere zorgverzekeraars vergoeden tandheelkundige kosten bij een ongeval vaak tot 10.000 euro. Wilt u een aanvullende verzekering en een tandartsverzekering afsluiten, let dan even goed op. Tandfit D is namelijk alleen af te sluiten in combinatie met de Topfit aanvullende verzekering.

Bij Tandfit A en Tandfit Preventief geldt geen medische selectie, bij de overige tandartsverzekeringen hanteert ONVZ wel een medische selectie. En in tegenstelling tot 2018 worden facings (‘schildjes’) in 2019 niet meer vergoed.

Tandfit preventie verzekering met Pilips

Voor de Tandfit Preventief-polis is ONVZ een samenwerking met Philips aangegaan. Onderdeel van de polis is een tandenborstel met de naam Philips Sonicare DiamondClean Smart. Deze slimme tandenborstel kan persoonlijk poetsadvies geven over plakverwijdering, gezonder tandvlees en frisse adem. De tandenborstel kan worden gekoppeld aan een app, die gebruikers feedback geeft op hun poetsgedrag. Gebruikers kunnen het rapport van het poetsgedrag voor tips meenemen naar de mondhygiënist en tandarts. Elke opzetborstel heeft een chip, waardoor de tandenborstel de opzetborstel, en daarmee de instellingen van de gebruiker, herkent. Zo kan heel het gezin van de tandenborstel gebruikmaken.

Extra zorgverzekeringen van ONVZ

Het ONVZ-Privé Pakket wordt sinds 2017 niet meer aangeboden. Met het Privé-pakket kon je onder meer op basis van beschikbaarheid een eenpersoonskamer in een ziekenhuis krijgen. Maar steeds minder ziekenhuizen bieden voor geplande zorg nog eenpersoonskamers aan. Daardoor was je met het Privé-pakket verzekerd voor iets waar je geen gebruik van kon maken. Toch wilden klanten die optie graag behouden. Daarom heeft ONVZ in 2017 het ONVZ Zorgplan ingevoerd. Dat kost € 18,60 per maand. De eenpersoons kamer in het ziekenhuis moet u wel zelf regelen. Ook een extra bed en maaltijd voor het verblijf van uw partner zijn gedekt. Verder zijn er een aantal faciliteiten gedekt waardoor u thuis sneller en comfortabeler kunt herstellen.

Lees voor u de ONVZ zorgverzekering afsluit eerst de polisvoorwaarden en vergoedingen door. Premies op de site van ONVZ zijn leidend. Premies van ONVZ en andere zorgverzekeringen vergelijken en afsluiten kan hieronder:

Deel dit met je vrienden!

Summary
Zorgverzekering
Service Type
Zorgverzekering
Provider Name
ONVZ Zorgverzekering,
Postbus 392,Houten,Utrecht-3990 GD,
Telephone No.030 639 62 22
Area
Nederland
Description
ONVZ is een kleine zorgverzekeraar die opvalt door haar goede zorgverzekeringen. Drie aanvullende verzekeringen van ONVZ kregen 5 sterren van onderzoeksbureau Moneyview voor voorwaarden en ONVZ komt vaak in de top-3 van klanttevredenheidsonderzoeken. De premie van de ONVZ zorgverzekering in 2020 is € 133 per maand.

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.