Menzis zorgverzekering in 2018, tandartsverzekering en aanvullende verzekeringen

Op zoek naar een zorgverzekering? Menzis biedt in 2018 drie keuzes in de basisverzekering, zes aanvullende verzekeringen en die kunt u weer uitbreiden met drie tandartsverzekeringen. En de premie van de Menzis zorgverzekering in 2018 gaan niet omhoog. Alleen van enkele aanvullende verzekeringen is de premie omhoog gegaan. Alle ins en outs van de Menzis zorgverzekering 2018 op een rij.

De basisverzekeringen van Menzis op eenrij

Voor de verplichte basisverzekering kunt u bij Menzis in 2018 kiezen uit drie zorgverzekeringen: Menzis Basis Vrij met vrije zorgkeuze, Menzis Basis Naturapolis en de Menzis Basis Voordelig-zorgverzekering. De Basis Naturapolis van Menzis is een naturapolis, waarbij de rekening rechtstreeks naar Menzis gaat. U moet dan wel naar een zorgverlener gaan met wie Menzis een contract heeft. Gaat u naar een zorgaanbieder met wie Menzis geen contract heeft, dan krijgt u maximaal 75 procent van de rekening vergoed.

De Basis Vrij zorgverzekering is een restitutiepolis. U kunt dan zelf kiezen naar welke zorgverzekeraar u gaat, maar als die een ‘onredelijk’ hoge rekening stuurt, krijgt u die maar vergoed tot het maximaal in Nederland geldende tarief.

De budgetverzekering Menzis Basis Voordelig

Net als de Basis Naturapolis is de Menzis Basis Voordelig zorgverzekering een naturapolis. Maar met deze zorgverzekering kunt u alleen terecht bij zorgverzekeraars met wie Menzis een contract heeft. Het is dus een zogeheten selectieve naturapolis die vooral interessant is voor mensen die weinig zorgkosten verwachten en die het geen probleem vinden dat ze maar een beperkte keuze in zorgverleners hebben. Huisarts, tandarts en fysiotherapeut mag u zelf kiezen.

Gaat u naar een zorgverlener met wie Menzis geen contract heeft, dan krijgt u bij deze budgetzorgverzekering van Menzis maximaal 65% vergoed. Medicijnen die via een gecontracteerde apotheek besteld worden, krijgt u volledig vergoed. Maar het moet dan wel om het zogeheten voorkeursmedicijn gaan. Als u een ander middel wilt, moet u dat zelf betalen. Voor hulpmiddelen, medicijnen en paramedie krijgt u maar 65% van het gemiddeld gecontracteerde tarief vergoed als u naar een zorgverlener zonder contract met Menzis gaat. Voor andere zorgaanbieders zonder contract geldt een vergoeding van 75% van het gemiddelde gecontracteerde tarief. Bovendien moet u bijna al uw zorgzaken online regelen.

Menzis stelt op haar website dat er altijd een ziekenhuis bij u in de buurt is waar u terecht kunt. Voor de overige behandelingen kunt u terecht bij meer dan 35.000 zorgverleners met wie Menzis een contract heeft. Via de zorgvinder van Menzis kunt u zien bij welke zorgverlener u terecht kunt.

De premie van de Menzis zorgverzekering in 2018

Als een van de weinige zorgverzekeraars heeft Menzis de premies in 2018 niet verhoogd, maar hetzelfde gehouden als in 2017. Maar daarbij geldt wel de aantekening, dat Menzis de premies in 2017 al flink verhoogd had. De Menzis Basis Voordelig verzekering kost in 2018 103 euro per maand. Dat is de premie bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro. De premie voor de Menzis Basis naturapolis blijft in 2018 op 119,- euro per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro. De zorgpremie voor de Basis Vrij restitutiepolis blijft 122 euro. U kunt korting op de premie krijgen door te kiezen voor een hoger eigen risico. Het vrijwillig eigen risico is maximaal 500 euro per jaar.

Kijk in ons overzicht premies zorgverzekeringen hoe hoog de premies van de basisverzekering van andere zorgverzekeraars zijn. Vergelijk zorgverzekeringen. Tip: Menzis werkt samen met Anderzorg. Deze zorgverzekeraar heeft al vier jaar op rij de laagste premie voor de zorgverzekering, mits je kiest voor het hoogste eigen risico. Bekijk de premies en vergoedingen van Anderzorg. Kijk ook even naar de Hema zorgverzekering, want die wordt (althans in 2017) ook uitgevoerd door Menzis.

Korting op de Menzis zorgverzekering

Net als bij andere zorgverzekeraars heeft Menzis een aantal samenwerkingspartners waarbij u korting op uw zorgverzekering via een collectief krijgt. Zo kunnen FNV-leden, maar ook werknemers in de zorg, leden en vrijwilligers van de tennisbond KNLTB en abonnees van het Veronica Magazine bij Menzis korting op de zorgverzekering krijgen. Dat geldt ook voor supporters van PSV, FC Groningen en FC-Twente, leden van Natuurmonumenten en de ouderenbond ANBO en via KWF Kankerbestrijding.

Aanvullende zorgverzekeringen van Menzis

Wie verwacht meer ziektekosten te hebben dan via de basisverzekering vergoed worden, kan bij Menzis kiezen uit zes aanvullende verzekeringen. Die zijn niet altijd in combinatie met elke basisverzekering af te sluiten. ExtraVerzorgd 1 t/m 3. Kinderen tot achttien jaar zijn voor die aanvullende verzekeringen gratis meeverzekerd. De premies bedragen in 2018 6,95 euro per maand voor ExtraVerzorgd 1, 19,95 euro per maand voor ExtraVerzorgd 2 en 41,95 euro per maand voor ExtraVerzorgd 3. Per aanvullende verzekering verschilt de dekking en de hoogte van de vergoedingen.

Daarnaast biedt Menzis de JongerenVerzorgd-polis aan. Die verzekering kost 16,95 euro aan premie per maand en is voor iedereen tussen de 18 en 30 jaar. De jongerenverzekering biedt vergoeding voor onder meer fysiotherapie, tandartskosten, brillen en lenzen en spoedeisende zorg in het buitenland (werelddekking).  Maar deze aanvullende verzekering voor jongeren kun je niet afsluiten in combinatie met de budgetbasisverzekering Basis Voordelig.

Verder kunt u bij Menzis nog de Aanvullend en de ExtraAanvullend aanvullende polissen afsluiten. Dat zijn aanvullende zorgverzekeringen en tandartsverzekeringen in één. Die aanvullende verzekeringen zijn in combinatie met de Menzis Basis Voordelig budgetverzekering af te sluiten. De premie voor de Aanvullend-verzekering is 13,95 euro per maand. De ExtraAanvullend-verzekering kost 22,95 euro premie per maand in 2018.

Tandartsverzekeringen bij Menzis

Menzis biedt ook drie aanvullende tandartsverzekeringen aan: TandVerzorgd 250, 500 en 750, en een speciale tandartsverzekering voor mensen met een gebitsprothese. Kinderen tot achttien jaar zijn voor tandartskosten gratis meeverzekerd in de basisverzekering, maar orthodontie en kronen voor kinderen vallen daar weer niet onder. Die kosten kunt u met een van de tandartsverzekeringen wel vergoed krijgen. Maar let op: bij de duurste tandartsverzekering kunt u te maken krijgen met een wachttijd. De kosten van de drie tandartsverzekeringen variëren, evenals de hoogte van de vergoedingen. Lees eerst de voorwaarden voordat u een tandartsverzekering afsluit. Of maak een vergelijking met andere zorgverzekeringen die tandartsdekking bieden.

Extra’s bij een Menzis zorgverzekering

Menzis biedt haar klanten ook de gelegenheid gebruik te maken van TopZorg. Zorgverleners en ziekenhuizen die het TopZorg-keurmerk willen ontvangen, moeten aan strenge critera voldoen. Kwaliteit, snelheid van behandeling, aandacht en informatie staan daarbij centraal. Verder biedt de Menzis zorgverzekering zorgadvies onder meer over wachtlijstbemiddeling, psychosociale nazorg bij kanker, een kraamzorgpakket en een luierservice. En net als bijvoorbeeld Salland, ONVZ, CZ en Univé is Menzis een zorgverzekeraar zonder winstoogmerk. Vergelijk de zorgverzekering van Menzis met andere zorgverzekeringen op prijs, eigen risico, vrije zorgkeuze en klantwaardering:

Menzis zorgverzekering in 2018, tandartsverzekering en aanvullende verzekeringen
2 (40%) 4 votes

Deel dit met je vrienden!

Tags: