Zorgverzekering voor ZZP’ers en ondernemers in 2020

Je bent ZZP’er en je zoekt een zorgverzekering. Diverse zorgverzekeraars bieden een zorgverzekering voor ZZP’ers aan. Bij sommige zorgverzekeraars krijgen ZZP-ers korting op de zorgverzekering. Alleverzekeringenopeenrij.nl zet de zorgverzekeringen voor ZZP ers op een rij.

Waarom een zorgverzekering voor ZZP’ers?

Zorgverzekeringen voor zelfstandigen zijn in wezen niet anders dan zorgverzekeringen voor particulieren. De overheid bepaalt immers wat er in de basisverzekering zit. Toch kunnen zelfstandigen baat hebben bij een zorgverzekering voor ZZP’ers omdat zo’n verzekering met name bij de aanvullende zorgverzekeringen en bij de service rekening kan houden met de specifieke omstandigheden van een ZZP’er. Denk bijvoorbeeld aan wachtlijstbemiddeling, waardoor je bij ziekte of een ongeval zo snel mogelijk geholpen wordt. Dat kan je omzetverlies schelen. Of je krijgt hulp van een ZZP Zorgcoach of een Fit-check voor ZZP’ers. Zo biedt De Friesland ZZP-ers tot 8% korting, wachtlijstbemiddeling en 50% korting op vitaliteitsdiensten.

Collectieve zorgverzekering voor ZZP’ers of toch individueel verzekeren?

Daarnaast bieden sommige zorgverzekeraars ZZP’ers korting via een ZZP-collectief. ZZP Nederland heeft met diverse zorgverzekeraars afspraken gemaakt voor een collectiviteitskorting. Je moet wel lid zijn van ZZP Nederland, want de verzekeraar kan dat controleren.

Zo’n collectiviteitskorting is in 2020 op last van minister Bruins voor Medische Zorg en Sport nog maar 5 procent. Tot en met 2019 was de collectiviteitskorting nog maximaal 10 procent. Door die lagere korting kan het dus zijn dat een individuele basisverzekering soms voordeliger is dan een collectieve zorgverzekering.

Korting voor zelfstandigen bij Nationale Nederlanden

Nationale Nederlanden heeft met de overname van Delta Lloyd ook zorgverzekering in de aanbieding. Voor zelfstandigen die zijn aangesloten bij de Stichting ZZP Nederland heeft Nationale Nederlanden een zorgverzekering met korting voor ZZP-ers. Op de pagina van de premieberekening van de Nationale Nederlanden zorgverzekering moet je bij ‘collectiviteitscode’ even ‘70205’ invullen. Je krijgt dan 4 procent korting op de basisverzekering en tot 20 procent op aanvullende zorgverzekeringen. Maar let op: Ook via het Postcodezorgcollectief krijg je korting op de restitutieverzekering van Nationale Nederlanden. Je krijgt tot dertig procent korting, dus voer even een snelle premieberekening uit om te zien waar je het voordeligst uit bent. De korting bij het Postcodezorgcollectief geldt voor iedereen. Je hoeft dus geen ondernemer te zijn om een zorgverzekering met korting af te sluiten.

Korting bij De Amersfoortse of toch naar OHRA?

De Stichting ZZP Nederland heeft ook collectiviteitskorting afgesproken bij De Amersfoortse. De gewone maandpremie bedraagt € 122,50 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro. Maar ook met die collectiviteitskorting voor zelfstandigen blijft het zaak om zorgverzekeringen te vergelijken. De Online Gemak zorgverzekering van OHRA bijvoorbeeld is met een premie van 116,50 euro per maand goedkoper dan menige andere verzekering met collectiviteitskorting. De zorgverzekering van OHRA is, net als die van Nationale Nederlanden en De Amersfoortse, een restitutiepolis met vrije zorgkeuze.

ZZP-korting bij CZ

Zorgverzekeraar CZ biedt ZZP-ers in 2020 een korting van 4 procent op de basisverzekering en 8 procent op aanvullende verzekeringen. Het maakt niet uit in welke sector of welk beroep je als zelfstandige werkt. De korting geldt ook voor overige gezinsleden. Kijk voor meer informatie en afsluiten op deze pagina van CZ.

ONVZ zorgverzekering met korting voor ZZP’ers

ONVZ biedt via een ZZP-collectief aantrekkelijke kortingen. Op de basisverzekering kun je bij ONVZ 4 procent korting krijgen en op de aanvullende verzekeringen tien procent. Klik op de site van ONVZ op de speciale pagina met voordelen voor ZZP’ers.

Collectief voor zelfstandigen bij Zorg en Zekerheid

Zorg en Zekerheid, een regionale zorgverzekeraar die vooral actief is in de driehoek Leiden, Den Haag, Amsterdam en Utrecht heeft ook een collectiviteitskorting voor zelfstandigen. ZZP-ers kunnen bovendien eens in de twee jaar een GeZZondheidscheck krijgen. De kosten van die check worden bij de meeste aanvullende zorgverzekeringen van Zorg en Zekerheid vergoed. Bereken je premie bij Zorg en Zekerheid. De kortingen gelden niet voor de online naturapolis Zorg Gemak-basisverzekering en de aanvullende verzekering AV Gemak.

ZZP-zorgverzekering van VGZ

Zorgverzekeraar VGZ biedt door samenwerking met een collectief 5 procent korting op de premie voor de basisverzekering en tien procent korting op aanvullende verzekeringen voor ZZP-ers. De korting geldt ook voor meeverzekerde gezinsleden. Verder biedt de zorgverzekering ZZP’ers wachtlijstbemiddeling en gratis zorgadvies. Je hoeft overigens geen ondernemer te zijn om bij VGZ korting via een ZZP-collectief te krijgen. Iedereen kan via UnitedConsumers 5 procent korting krijgen op de basisverzekering van VGZ en 15 procent korting op de aanvullende verzekeringen. Reken hier uit of dat voor jou interessant is.

Zorgverzekering voor ZZP’ers bij Menzis

Menzis biedt een zorgverzekering voor ZZP’ers. De zorgverzekeraar geeft ZZP-ers  in 2020 vijf procent korting op de basisverzekering en 9 procent korting op aanvullende zorgverzekeringen en tandartsverzekeringen. Ook werknemers in het MKB kunnen zich bij dit collectief aansluiten. Je moet tijdens het aanvragen van de verzekering een KvK-nummer invullen. Als je werknemer bent, moet je dat dus even aan je baas vragen. Het collectiviteitsnummer is 54053.

Zorgverzekeringen voor ZZP’ers met korting via vergelijkingssites

Via vergelijkingssite Zorgkiezer kunnen ZZP-ers korting krijgen bij Zorg en Zekerheid, ONVZ en Menzis. Ook via Independer kunnen ZZP-ers korting op de zorgverzekering krijgen.  Vergelijk zorgverzekeringen niet alleen op premie, maar ook op voorwaarden en vergoedingen. Vraag dus gratis offertes op en vergelijk hieronder zorgverzekeringen.

Deel dit met je vrienden!

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.