Zorgverzekering voor ZZP’ers en ondernemers, met korting

Je bent ZZP’er en je zoekt een zorgverzekering. Diverse zorgverzekeraars bieden een zorgverzekering voor ZZP’ers aan. Bij sommige zorgverzekeraars krijgen ZZP-ers korting op de zorgverzekering. Alleverzekeringenopeenrij.nl zet de zorgverzekeringen voor ZZP ers op een rij.

Waarom een zorgverzekering voor ZZP’ers?

Zorgverzekeringen voor zelfstandigen zijn in wezen niet anders dan zorgverzekeringen voor particulieren. De overheid bepaalt immers wat er in de basisverzekering zit. Toch kunnen zelfstandigen baat hebben bij een zorgverzekering voor ZZP’ers omdat zo’n verzekering met name bij de aanvullende zorgverzekeringen en bij de service rekening kan houden met de specifieke omstandigheden van een ZZP’er. Denk bijvoorbeeld aan wachtlijstbemiddeling, waardoor je bij ziekte of een ongeval zo snel mogelijk geholpen wordt. Dat kan je omzetverlies schelen. Daarnaast bieden sommige zorgverzekeraars ZZP’ers korting via een ZZP-collectief.

Korting voor zelfstandigen bij Nationale Nederlanden

Nationale Nederlanden heeft met de overname van Delta Lloyd ook zorgverzekering in de aanbieding. Voor zelfstandigen die zijn aangesloten bij de Stichting ZZP Nederland heeft Nationale Nederlanden een zorgverzekering met korting voor ZZP-ers. De collectiviteitscode is 70205. Die moet je invullen bij de premieberekening. Je moet ook wel echt bij de zzp-organisatie zijn aangesloten, want je zorgverzekeraar kan dat controleren.

Diezelfde stichting heeft ook collectiviteitskorting afgesproken bij De Amersfoortse. Daar krijg je een tientje korting op de maandpremie. Die komt dan op 123,30 euro per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro. Maar ook met die collectiviteitskorting voor zelfstandigen blijft het zaak om zorgverzekeringen te vergelijken. De zorgverzekering van OHRA bijvoorbeeld is met een premie van 116,30 euro per maand goedkoper dan menige andere verzekering. De zorgverzekering van OHRA is, net als die van De Amersfoortse, een restitutiepolis met vrije zorgkeuze.

ZZP-korting bij CZ

Zorgverzekeraar CZ biedt ZZP-ers in 2019 een korting van 7 procent op de basisverzekering en 8 procent op aanvullende verzekeringen. Het maakt niet uit in welke sector of welk beroep je als zelfstandige werkt. De korting geldt ook voor overige gezinsleden. Kijk voor meer informatie en afsluiten op deze pagina van CZ.

ONVZ zorgverzekering met korting voor ZZP’ers

ONVZ biedt via een ZZP-collectief aantrekkelijke kortingen. Op de basisverzekering kun je bij ONVZ 8 procent korting krijgen en op de aanvullende verzekeringen tien procent. Via het ‘Zo weer Fit Voordeel’ krijgen ZZP’ers de garantie dat ze binnen vijf werkdagen bij een ziekenhuis terecht kunnen voor een diagnose of behandeling. Ook geeft de ONVZ zorgverzekering voor ZZP’ers online advies van een fysiotherapeut. Klik op de site van ONVZ op de speciale pagina met voordelen voor ZZP’ers.

Collectief voor zelfstandigen bij Zorg en Zekerheid

Zorg en Zekerheid, een zorgverzekeraar die vooral actief is in de driehoek Leiden, Den Haag, Amsterdam en Utrecht heeft ook een collectiviteitskorting voor zelfstandigen. ZZP-ers kunnen bovendien eens in de twee jaar een GeZZondheidscheck krijgen. De kosten van die check worden bij de meeste aanvullende zorgverzekeringen van Zorg en Zekerheid vergoed. Bereken je premie bij Zorg en Zekerheid.

ZZP-zorgverzekering van VGZ

Zorgverzekeraar VGZ biedt door samenwerking met een collectief 5 procent korting op de premie voor de basisverzekering en tien procent korting op aanvullende verzekeringen voor ZZP-ers. De korting geldt ook voor meeverzekerde gezinsleden. Verder biedt de zorgverzekering ZZP’ers wachtlijstbemiddeling en gratis zorgadvies.

Zorgverzekering voor ZZP’ers bij Menzis

Menzis biedt een zorgverzekering voor ZZP’ers. De zorgverzekeraar geeft ZZP-ers  in 2019 7 procent korting op de basisverzekering en 9 procent korting op aanvullende zorgverzekeringen. Ook werknemers in het MKB kunnen zich bij dit collectief aansluiten. Je moet tijdens het aanvragen van de verzekering een KvK-nummer invullen. Als je werknemer bent, moet je dat dus even aan je baas vragen. Het collectiviteitsnummer is 54053.

Zorgverzekeringen voor ZZP’ers met korting via vergelijkingssites

Via vergelijkingssite Zorgkiezer kunnen ZZP-ers korting krijgen bij Zorg en Zekerheid, ONVZ en Menzis. Ook via Independer kunnen ZZP-ers korting op de zorgverzekering krijgen. Maar kijk ook even bij United Consumers. Daar kun je, ZZP’er of niet, tien procent korting krijgen op een zorgverzekering van VGZ. Tip: Vergelijk zorgverzekeringen niet alleen op premie, maar ook op voorwaarden en vergoedingen. Vraag dus gratis offertes op en vergelijk hieronder zorgverzekeringen.

Deel dit met je vrienden!

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.