Ga naar de inhoud

Zorgverzekering voor ZZP’ers en ondernemers

Je bent ZZP’er en je zoekt een zorgverzekering. Diverse zorgverzekeraars bieden een zorgverzekering voor ZZP’ers aan. Bij sommige zorgverzekeraars krijgen ZZP-ers korting op de aanvullende zorgverzekering. Alleverzekeringenopeenrij.nl zet de zorgverzekeringen voor ZZP ers op een rij.

Waarom een zorgverzekering voor ZZP’ers?

Zorgverzekeringen voor zelfstandigen zijn in wezen niet anders dan zorgverzekeringen voor particulieren. De overheid bepaalt immers wat er in de basisverzekering zit. Toch kunnen zelfstandigen baat hebben bij een zorgverzekering voor ZZP’ers omdat zo’n verzekering met name bij de aanvullende zorgverzekeringen en bij de service rekening kan houden met de specifieke omstandigheden van een ZZP’er. Denk bijvoorbeeld aan wachtlijstbemiddeling, waardoor je bij ziekte of een ongeval zo snel mogelijk geholpen wordt. Dat kan je omzetverlies schelen. Of je krijgt hulp van een ZZP Zorgcoach of een Fit-check voor ZZP’ers.

In 2023 is er wel iets bij de zorgverzekeringen veranderd: zorgverzekeraars mogen geen collectiviteitskorting meer geven op de basisverzekering, ook niet voor zzp-ers. Maar op de aanvullende zorgverzekeringen mogen wel collectiviteitskortingen gegeven worden. Vandaar dat veel zorgverzekeraars bij het berekenen van de premie van hun zorgverzekering direct vragen of je ZZP’er bent.

ONVZ zorgverzekering met korting voor ZZP’ers

ONVZ biedt via een ZZP-collectief aantrekkelijke kortingen. Op de aanvullende zorgverzekering kun je bij ONVZ nog steeds 10 procent korting krijgen en op de aanvullende verzekeringent. Klik op de site van ONVZ op de speciale pagina met voordelen voor ZZP’ers.

Collectief voor zelfstandigen bij Zorg en Zekerheid

Ben jij ZZP-er in de regio Amsterdam, Utrecht, Leiden en Den Haag? Dan kun je gebruik maken van de collectiviteitskorting van Zorg en Zekerheid. Deze regionale zorgverzekeraar is vooral actief in de driehoek Leiden, Den Haag, Amsterdam en Utrecht en heeft ook een collectiviteitskorting voor zelfstandigen, met uitzondering van de aanvullende zorgverzekeringen AV-Gemak Regio en AV-Gemak. ZZP-ers kunnen bovendien eens in de twee jaar een gezondheidscheck krijgen. De kosten van die check worden bij de meeste aanvullende zorgverzekeringen van Zorg en Zekerheid vergoed. Bereken je premie bij Zorg en Zekerheid.

ZZP-zorgverzekering van VGZ

De aanvullende zorgverzekeringen van VGZ hebben andere namen dan de aanvullende verzekeringen voor particulieren dus let even goed op als de de zorgverzekeringen van VGZ gaat vergelijken. Zorgverzekeraar VGZ biedt via het ZZP-collectief korting op de aanvullende verzekering. De korting varieert van een paar dubbeltjes op de goedkoopste aanvullende zorgverzekering VGZ Werkt Basis tot ruim 7 euro per maand op de duurste aanvullende verzekering VGZ Werkt Best. De korting geldt ook voor meeverzekerde gezinsleden. Verder biedt de zorgverzekering ZZP’ers wachtlijstbemiddeling en gratis zorgadvies. Ook kun je via VGZ voordelen krijgen bij de ondernemersorganisaties Ondernemerscollectief of ZZP Nederland. Je kunt direct bij het afsluiten van je VGZ zorgverzekering lid worden van een van de twee collectieven.

Je hoeft overigens geen ondernemer te zijn om bij VGZ korting via een ZZP-collectief te krijgen. Iedereen kan via UnitedConsumers tot 20 procent korting op de aanvullende verzekeringen. Reken hier uit of dat voor jou interessant is.

Ook zorgverzekeraar CZ heeft aanvullende zorgverzekeringen voor ZZP’ers Met de ZZP aanvullende verzekeringen krijg je 10% korting op de aanvullende verzekeringen en vergoedingen voor fysiotherapie, alternatieve zorg en spoedeisende hulp in het buitenland. Heb je de ZZP-basisverzekering afgesloten? Dan kun je gebruik maken van de gratis ZZP Zorgcoach en Fit-Check. Alleen moet je de zorgverzekering dan wel rechtstreeks bij CZ afsluiten en niet via een vergelijker.

Collectieve zorgverzekering voor ZZP’ers of toch individueel verzekeren?

Sommige zorgverzekeraars bieden ZZP’ers korting via een ZZP-collectief. ZZP Nederland heeft met diverse zorgverzekeraars afspraken gemaakt voor een collectiviteitskorting. Je moet wel lid zijn van ZZP Nederland, want de verzekeraar kan dat controleren.

Korting voor zelfstandigen bij Nationale Nederlanden

Nationale Nederlanden heeft met de overname van Delta Lloyd ook zorgverzekering in de aanbieding. Voor zelfstandigen die zijn aangesloten bij de Stichting ZZP Nederland heeft Nationale Nederlanden een zorgverzekering met korting voor ZZP-ers. Op de pagina van de premieberekening van de Nationale Nederlanden zorgverzekering moet je bij ‘collectiviteitscode’ even ‘70205’ invullen. Zodra je daar de letters ‘ZZP’ intikt, verschijnen daar in totaal 3 ZZP-collectieven.

Maar let op: Ook via het Postcodezorgcollectief krijg je korting op de restitutieverzekering van Nationale Nederlanden. Je krijgt tot 30 procent op aanvullende zorgverzekeringen van Nationale Nederlanden. Voer dus even een snelle premieberekening uit om te zien waar je het voordeligst uit bent. De korting bij het Postcodezorgcollectief geldt voor iedereen. Je hoeft dus geen ondernemer te zijn om een zorgverzekering met korting af te sluiten.

Korting bij ASR of toch naar OHRA?

De Stichting ZZP Nederland heeft ook collectiviteitskorting afgesproken bij ASR. De gewone maandpremie van de naturapolis Ruime Keuze bedraagt € 149,95 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro. De restitutiepolis van ASR kost € 170,95 euro per maand. Ook als je al een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij a.s.r hebt afgesloten, krijg je korting op je zorgverzekering. Let op als je de zorgverzekering van a.s.r afsluit via een vergelijkingssite, want dan kan het zijn dat je die kortingen misloopt.

Maar ook met die collectiviteitskorting voor zelfstandigen blijft het zaak om zorgverzekeringen te vergelijken. De Online Gemak zorgverzekering van OHRA bijvoorbeeld is met een premie van 145,60 euro per maand goedkoper dan menige andere verzekering. De zorgverzekering van OHRA is, net als die van Nationale Nederlanden, een combinatiepolis met nagenoeg vrije zorgkeuze. Overigens heeft OHRA nog meer verzekeringen voor ZZP’ers.

Zorgverzekering voor ZZP’ers bij Menzis

Menzis biedt een zorgverzekering voor ZZP’ers. De zorgverzekeraar geeft ZZP-ers in 2024 via een hele lijst met ZZP-zorgcollectieven korting op de aanvullende zorgverzekeringen en tandartsverzekeringen. Ook werknemers in het MKB kunnen zich bij dit collectief aansluiten. Ga naar de site van Menzis en tik bij de premieberekening in het veld onder ‘Zoek uw collectief’ de ‘Stichting Zorgverzekering Collectief ZZP’ in.

Zorgverzekeringen voor ZZP’ers met korting via vergelijkingssites

Via vergelijkingssite Zorgkiezer kunnen ZZP-ers korting krijgen bij ONVZ en a.s.r. Ook via Independer kunnen ZZP-ers korting op de zorgverzekering krijgen. Maar ook met zo’n ZZP-korting kan het in soms beter zijn om elders een zorgverzekering met een nog lagere premie of betere polisvoorwaarden af te sluiten. Vergelijk zorgverzekeringen niet alleen op premie, maar ook op voorwaarden en vergoedingen. Vraag dus gratis offertes op en vergelijk hieronder zorgverzekeringen.

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Privacy
5/5 - (2 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.