Ga naar de inhoud

De zorgverzekering van Anderzorg in 2024: goedkope combinatieverzekering bij hoogste eigen risico

De zorgverzekering van Anderzorg behoren al 13 jaar tot de goedkoopste zorgverzekeringen. In 2024 kun je bij Anderzorg een combinatiepolis afsluiten voor € 141,25 per maand. Kies je voor het hoogste eigen risico, dan betaal je € 123,75 premie per maand.

Anderzorg werkt bij de inkoop van zorgdiensten samen met Menzis. Daardoor hoeft Anderzorg zelf geen zorginkopers in dienst te nemen en dat scheelt in de kosten, aldus de zorgverzekeraar zelf. Klanten van Anderzorg die bijvoorbeeld op zoek zijn naar een nieuwe huisarts, kunnen bellen met een zorgadviseur van Menzis. Door die gezamenlijke inkoop van zorg kunnen klanten van Anderzorg terecht bij 35.000 zorgverleners in heel Nederland. Menzis is overigens ook de zorgverzekeraar achter de zorgverzekeringen van VinkVink en de Hema. Kijk dus ook even naar die zorgverzekeringen.

De zorgverzekering van Anderzorg: combinatiepolis Anderzorg Basis

de zorgverzekeringen van Anderzorg

De basisverzekering van Anderzorg, genaamd Anderzorg Basis, is een combinatiepolis, waarbij een deel van de zorg in natura wordt verleend en een ander deel op restitutiebasis. Ga je naar een zorgverlener met wie Anderzorg een contract heeft? Dan gaat de rekening rechtstreeks naar Anderzorg en hoef je niet bij te betalen. Dat is het natura-deel van de zorgverzekering van Anderzorg. Met de Anderzorg combinatiepolis krijg je ook zorgkosten bij niet-gecontracteerde huisartsen, tandartsen en apotheken volledig vergoed. Hierbij geldt wel een maximum van het landelijk gemiddelde tarief.

Wat vergoedt Anderzorg voor niet-gecontracteerde zorg?

Bij andere zorgaanbieders zonder contract met Anderzorg, zoals GGZ-zorg of thuiszorg, krijg je maar 60 tot 100 procent van je rekening vergoed. Dan moet je de rest zelf betalen. Hou er ook rekening mee dat je de nota soms moet voorschieten. Bekijk alle details op de site van Anderzorg en bereken de premie van de Anderzorg zorgverzekering.

De minimum-vergoeding van 60 procent die de basisverzekering van Anderzorg hanteert, is overigens wel hoger dan de 50 procent die concullega VinkVink vergoedt. Mede daardoor is ze combinatiepolis van VinkVink weer goedkoper dan de zorgverzekering van Anderzorg.

Wat is de premie van de zorgverzekering van Anderzorg in 2024?

De Anderzorg combinatiepolis Anderzorg Basis kost in 2024 € 141,25 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. In 2023 was je voor de zorgverzekering van Anderzorg nog € 134,75 per maand kwijt.

Bij het hoogste eigen risico van 885 euro per jaar daalt de premie naar € 123,75 per maand. Daarmee heeft Anderzorg een van de goedkoopste combinatieverzekeringen in 2024, mits je dus voor dat hoogste eigen risico kiest. Bereken jouw premie van de Anderzorg zorgverzekering Bekijk het overzicht van zorgpremies in 2024. En vergelijk zorgverzekeringen altijd op premies, polisvoorwaarden en vrije keuze om te zien of andere zorgverzekeraars een betere aanbieding voor je hebben.

Bij Anderzorg kun je in 2024 je eigen risico gespreid betalen. Dat moet je online via MijnAnderzorg uiterlijk in januari regelen. Anderzorg geeft alleen nog korting op de zorgpremie als je je jaarpremie ineens betaalt. Dan krijg je 16,92 euro korting per jaar en betaal je voor de zorgverzekering van Anderzorg € 1678,08 Bij kwartaal- en halfjaar-betaling krijg je geen korting meer.

Aanvullende zorgverzekering Anderzorg Extra

Bij Anderzorg heb je in 2024 de keuze uit 4 aanvullende zorgverzekeringen en 2 tandartsverzekeringen.

De zorgverzekering van Anderzorg kun je uitbreiden met de aanvullende verzekering Anderzorg Extra. Deze vergoedt onder meer zes behandelingen voor fysiotherapie, 200 euro voor alternatieve zorg en geeft 75 euro korting op brillen en lenzen per 2 jaar. Anticonceptie vanaf 21 jaar wordt volledig vergoed, net als spoedeisende zorg in het buitenland. De premie voor Anderzorg Extra is 16,05 euro per maand.

Anderzorg Flex verzekert ongevallen

Naast de gewone aanvullende verzekering biedt Anderzorg de aanvullende zorgverzekering Anderzorg Flex. Deze aanvullende polis vergoedt na een ongeval 16 behandelingen bij de fysiotherapeut. Tandartskosten na een ongeval worden tot 10.000 euro vergoed. Ook spoedeisende zorg in het buitenland is volledig gedekt. Daarnaast krijg je 4 premium gezondheidsapps. De premie voor de Anderzorg Flex module is € 6,80 per maand.

Aanvullende verzekering fysiotherapie

Verwacht je kosten voor fysiotherapie in 2024? Dan kun je overwegen de Aanvullende verzekering Fysiotherapie af te sluiten. Je krijgt dan 4 behandelingen voor de fysiotherapeut vergoed, 16 behandelingen voor fysiotherapie na een ongeval en de eerste 20 behandelingen bij specifieke aandoeningen. De premie voor de aanvullende module voor fysiotherapie is € 7,55 per maand.

Aanvullende verzekering buitenland en tandongevallen

De derde aanvullende zorgverzekering van Anderzorg dekt kosten voor spoedeisende zorg in het buitenland en tandzorg na een ongeval. Spoedeisende zorg in het buitenland wordt 100 procent vergoed. Tandartskosten na een ongeval in Nederland worden tot 10.000 euro vergoed. Spoedeisende tandheelkundige zorg in het buitenland wordt tot 250 euro vergoed. Deze aanvullende module kost 1,99 euro per maand.

Premies, polisvoorwaarden en vergoedingen op de site van Anderzorg zijn leidend.

Tandartsverzekeringen van Anderzorg

De zorgverzekering van Anderzorg kun je ook uitbreiden met een tandartsverzekering. Je kunt kiezen uit 2 tandartsverzekeringen: Tand 75% € 250 en Tand 75% € 500. Beide tandartsverzekeringen vergoeden 75 procent van de gedekte tandzorg, de eerste verzekering tot maximaal 250 euro per jaar, en de tweede verzekering tot maximaal 500 euro per jaar. Tandzorg na een ongeval in Nederland wordt bij beide tandartsverzekeringen tot 10.000 euro vergoed. Maar onder meer orthodontie, uitwendig bleken en algehele narcose worden niet vergoed. De goedkoopste tandartsverzekering van Anderzorg kost 12,60 euro per maand. De duurste kost 30,15 euro per maand.

Op de zorgverzekeringskaart vind je een in eenvoudige taal geschreven samenvatting van de Anderzorg Basisverzekering.

Zorgverzekering van Anderzorg vergelijken

Je kunt de zorgverzekering van Anderzorg vergelijken met andere zorgverzekeringen en direct afsluiten. Vul de gegevens in en klik of tik op de rode knop. In het scherm dat dan verschijnt kunt u ook uw wensen voor aanvullende zorgverzekeringen en het eigen risico invullen.

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Privacy
4.6/5 - (5 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.