De zorgverzekering van Anderzorg in 2023: goedkoopste combinatieverzekering bij hoogste eigen risico

De zorgverzekering van Anderzorg behoren al 12 jaar tot de goedkoopste zorgverzekeringen. In 2023 heb je bij Anderzorg keuze uit nog maar 1 zorgverzekering: een combinatiepolis met meer keuzevrijheid dan een standaard naturapolis. De premie is € 134,75 per maand.

Anderzorg werkt bij de inkoop van zorgdiensten samen met Menzis. Daardoor hoeft Anderzorg zelf geen zorginkopers in dienst te nemen en dat scheelt in de kosten, aldus de zorgverzekeraar zelf. Klanten van Anderzorg die bijvoorbeeld op zoek zijn naar een nieuwe huisarts, kunnen bellen met een zorgadviseur van Menzis. Door die gezamenlijke inkoop van zorg kunnen klanten van Anderzorg terecht bij 35.000 zorgverleners in heel Nederland. Menzis is overigens ook de zorgverzekeraar achter de zorgverzekeringen van VinkVink en de Hema. Kijk dus ook even naar die zorgverzekeringen.

Zorgverzekering van Anderzorg: alleen nog combinatiepolis

de zorgverzekeringen van Anderzorg

Bij de zorgverzekering van Anderzorg had je in 2022 keuze uit een naturapolis met gecontracteerde zorg (Anderzorg Compact) en een combinatiepolis (Anderzorg Basis). Maar Anderzorg heeft de Compact-polis in 2023 geschrapt, naar eigen zeggen omdat er te weinig belangstelling van klanten was.

De combinatie zorgverzekering van Anderzorg

Daarom blijft de zorgverzekering van Anderzorg in 2023 beperkt tot de Anderzorg Basis zorgverzekering. Dit is een combinatiepolis, waarbij een deel van de zorg in natura wordt verleend en een ander deel op restitutiebasis. Ga je naar een zorgverlener met wie Anderzorg een contract heeft? Dan gaat de rekening rechtstreeks naar Anderzorg en hoef je niet bij te betalen. Dat is het natura-deel. Met de Anderzorg combinatiepolis krijg je ook zorgkosten bij niet-gecontracteerde huisartsen, tandartsen en apotheken volledig vergoed. Hierbij geldt wel een maximum van het landelijk gemiddelde tarief.

Bij andere zorgaanbieders zonder contract met Anderzorg krijg je maar 60 tot 100 procent van je rekening vergoed. Dan moet je de rest zelf betalen. Hou er ook rekening mee dat je de nota soms moet voorschieten. Bekijk alle details op de site van Anderzorg en bereken de premie van de Anderzorg zorgverzekering.

Wat is de premie van de zorgverzekering van Anderzorg in 2023?

De Anderzorg combinatiepolis Anderzorg Basis kost in 2023 € 134,75 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Bij het hoogste eigen risico daalt de premie naar € 114,75 per maand. Daarmee heeft Anderzorg de goedkoopste combinatieverzekering in 2023, mits je dus voor dat hoogste eigen risico kiest. Bereken jouw premie van de Anderzorg zorgverzekering Bekijk het overzicht van zorgpremies in 2023. En vergelijk zorgverzekeringen altijd op premies, polisvoorwaarden en vrije keuze om te zien of andere zorgverzekeraars een betere aanbieding voor je hebben.

Bij Anderzorg kun je in 2023 je eigen risico gespreid betalen. Dat moet je online via MijnAnderzorg uiterlijk in januari regelen. Anderzorg geeft alleen nog korting op de zorgpremie als je je jaarpremie ineens betaalt. Dan krijg je 16,20 euro korting per jaar. Bij kwartaal- en halfjaar-betaling krijg je geen korting meer.

Aanvullende verzekeringen bij Anderzorg

Bij Anderzorg heb je in 2023 de keuze uit diverse aanvullende zorgverzekeringen. Je kunt kiezen uit aanvullende verzekeringen voor fysiotherapie, buitenland en tandartskosten (twee tandartsverzekeringen).

Aanvullende verzekering Anderzorg Extra

De zorgverzekering van Anderzorg kun je uitbreiden met de aanvullende verzekering Anderzorg Extra. Deze vergoedt zes behandelingen voor fysiotherapie, 200 euro voor alternatieve zorg en geeft 75 euro korting op brillen en lenzen. Anticonceptie vanaf 21 jaar wordt volledig vergoed. De premie voor Anderzorg Extra is 15,95 euro per maand.

Naast de gewone aanvullende verzekering biedt Anderzorg nog drie aanvullende modules. De eerste is de Anderzorg Flex verzekering. Die kun je het hele jaar door afsluiten. De Anderzorg Flex module vergoedt na een ongeval 16 behandelingen bij de fysiotherapeut, dekt 10.000 euro aan tandkosten na een ongeval en geeft honderd procent vergoeding voor spoedeisende hulp in het buitenland. Verder krijg je 4 premium gezondheidsapps. De premie voor de Anderzorg Flex module is € 6,75 per maand.

Aanvullende module fysiotherapie

Verwacht je kosten voor fysiotherapie in 2023? Dan kun je overwegen de Aanvullende Module Fysiotherapie af te sluiten. Je krijgt dan 4 behandelingen voor de fysiotherapeut vergoed, 16 behandelingen voor fysiotherapie na een ongeval en de eerste 20 behandelingen bij specifieke aandoeningen. De premie voor de aanvullende module voor fysiotherapie is € 7,50 per maand.

Aanvullende module buitenland en tandongevallen

De derde aanvullende module van Anderzorg dekt kosten voor spoedeisende zorg in het buitenland en tandzorg na een ongeval. Spoedeisende zorg in het buitenland wordt 100 procent vergoed. Tandartskosten na een ongeval in Nederland worden tot 10.000 euro vergoed. Spoedeisende tandheelkundige zorg in het buitenland wordt tot 250 euro vergoed. Deze aanvullende module kost 1,94 euro per maand.

Premies, polisvoorwaarden en vergoedingen op de site van Anderzorg zijn leidend.

Tandartsverzekeringen van Anderzorg

De zorgverzekering van Anderzorg kun je ook uitbreiden met een tandartsverzekering. Je kunt kiezen uit 2 tandartsverzekeringen: Tand 75% € 250 en Tand 75% € 500. Beide tandartsverzekeringen vergoeden 75 procent van de gedekte tandzorg, de eerste verzekering tot maximaal 250 euro per jaar, en de tweede verzekering tot maximaal 500 euro per jaar. Maar onder meer orthodontie, uitwendig bleken en algehele narcose worden niet vergoed. De goedkoopste tandartsverzekering van Anderzorg kost 12,13 euro per maand. De duurste kost 29,95 euro per maand.

De aanvullende verzekeringen Anderzorg Jong, Anderzorg Tand en Anderzorg Budget kun je niet meer afsluiten.

Op de zorgverzekeringskaart vind je een in eenvoudige taal geschreven samenvatting van de Anderzorg Basisverzekering.

Zorgverzekering van Anderzorg vergelijken

Je kunt hieronder de zorgverzekering van Anderzorg vergelijken met andere zorgverzekeringen en direct afsluiten. Vul de gegevens in en klik of tik op de rode knop. In het scherm dat dan verschijnt kunt u ook uw wensen voor aanvullende zorgverzekeringen en het eigen risico invullen.

Static Template

Deel dit met je vrienden!

Tags

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.