Zorgverzekering Anderzorg in 2019: goedkope zorgverzekering bij hoogste eigen risico

zorgverzekering van anderzorgDe zorgverzekering van Anderzorg is al negen jaar een van de goedkoopste zorgverzekeringen. In 2019 is Anderzorg een van de goedkoopste zorgverzekering, als je tenminste het hoogste eigen risico neemt. 
Anderzorg werkt bij de inkoop van zorgdiensten samen met Menzis. Daardoor hoeft Anderzorg zelf geen zorginkopers in dienst te nemen en dat scheelt in de kosten, aldus de zorgverzekeraar zelf. Klanten van Anderzorg die bijvoorbeeld op zoek zijn naar een nieuwe huisarts, kunnen bellen met een zorgadviseur van Menzis. Door die gezamenlijke inkoop van zorg kunnen klanten van Anderzorg terecht bij 35.000 zorgverleners in heel Nederland.

Zorgverzekering van Anderzorg: naturapolis met gecontracteerde zorg

De zorgverzekering van Anderzorg is een zogeheten naturapolis met gecontracteerde zorg. Dat betekent dat je eigenlijk naar zorgverleners gaat met wie Anderzorg een contract heeft, maar dat is met vrijwel alle zorgaanbieders in Nederland het geval. Je hoeft dan ook vrijwel nooit een rekening voor te schieten. Op de site van Anderzorg staat een Zorgvinder waarmee je zelf kunt kijken met welke zorgverleners Anderzorg een contract heeft. Ga je naar een zorgverlener met wie Anderzorg geen contract heeft, dan moet je de rekening zelf voorschieten en je krijgt waarschijnlijk niet alles vergoed. Bereken de premie van de Anderzorg zorgverzekering en bekijk het overzicht van vergoedingen.

Wat is de premie van de zorgverzekering van Anderzorg in 2019?

De premie van de Anderzorg basisverzekering is 108 euro per maand in 2019 bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Dat is zes euro per maand meer dan in 2018. Maar voor 116,30 euro per maand kun je bij Ohra een zorgverzekering met volledige vrije zorgkeuze afsluiten. Denk dus even goed na wat voor jou belangrijker: een lagere premie of vrije artsenkeuze.

Kies je voor het hoogste eigen risico van 885 euro (385 euro verplicht eigen risico plus 500 euro vrijwillig eigen risico) dan daalt de Anderzorg-premie naar 83 euro per maand. Anderzorg claimt daarmee al voor het zevende jaar op rij één van de goedkoopste zorgverzekering te bieden bij het hoogste eigen risico. De Gewoon Zekur-zorgverzekering van Zekur is bij het hoogste eigen risico per maand 50 cent duurder dan die van Anderzorg, en dan heb je een beperkte keuze in zorgverleners. Bekijk het overzicht van zorgpremies 2019. Vergelijk zorgverzekeringen om te zien wat andere zorgverzekeraars aan premie rekenen.

Bij Anderzorg kun je in 2019 je eigen risico gespreid betalen. Als je de premie per kwartaal, half jaar of per jaar ineens betaalt, krijg je korting op de zorgpremie.

Aanvullende verzekeringen bij Anderzorg

Bij Anderzorg heb je in 2019 de keuze uit diverse aanvullende verzekeringen. Je kunt kiezen uit een module Buitenland & Tandongeval (0,95 euro per maand), Fysiotherapie 6 (4,95 euro per maand), Tand 75% 250 (10,50 euro per maand) en Tand 75% 500 van 29,95 euro per maand. Je kunt 10 procent korting krijgen door aanvullende modules te combineren. De aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen die Anderzorg in 2018 had, kun je niet meer als nieuwe polis afsluiten. Maar als je al zo’n verzekering had, dan kun je die tegen de premies voor 2019 voortzetten. Check de site om te zien wat er gedekt is. Premies, polisvoorwaarden en vergoedingen op de site van Anderzorg zijn leidend.

Bekijk het vergoedingenoverzicht van de zorgverzekeringen van Anderzorg in 2019. Raadpleeg de polisvoorwaarden voordat je een Anderzorg zorgverzekering afsluit.
Je kunt hieronder de zorgverzekering van Anderzorg vergelijken met andere zorgverzekeringen en direct afsluiten.

Deel dit met je vrienden!

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.