De nieuwe zorgverzekeringen van Anderzorg in 2022: goedkope zorgverzekering bij hoogste eigen risico

De zorgverzekeringen van Anderzorg behoren al 12 jaar tot de goedkoopste zorgverzekeringen. In 2022 heb je keuze uit twee zorgverzekeringen van Anderzorg: een naturapolis en een combinatiepolis met meer keuzevrijheid. Bovendien kun je bij de zorgverzekeringen van Anderzorg tijdelijk profiteren van een leuke eindejaarsactie bij de aanvullende verzekeringen.

Anderzorg werkt bij de inkoop van zorgdiensten samen met Menzis. Daardoor hoeft Anderzorg zelf geen zorginkopers in dienst te nemen en dat scheelt in de kosten, aldus de zorgverzekeraar zelf. Klanten van Anderzorg die bijvoorbeeld op zoek zijn naar een nieuwe huisarts, kunnen bellen met een zorgadviseur van Menzis. Door die gezamenlijke inkoop van zorg kunnen klanten van Anderzorg terecht bij 35.000 zorgverleners in heel Nederland. Menzis is overigens ook de zorgverzekeraar achter de zorgverzekeringen van VinkVink en de Hema. Kijk dus ook even naar die zorgverzekeringen.

Zorgverzekeringen van Anderzorg: naturapolis of combinatiepolis

de zorgverzekeringen van Anderzorg

Bij de zorgverzekeringen van Anderzorg heb je keuze uit een naturapolis met gecontracteerde zorg (Anderzorg Compact) en een combinatiepolis (Anderzorg Basis). Bij de naturapolis Anderzorg Compact is het de bedoeling dat je zo veel mogelijk naar zorgverleners gaat met wie Anderzorg een contract heeft, maar dat is met vrijwel alle zorgaanbieders in Nederland het geval. Je hoeft dan ook vrijwel nooit een rekening voor te schieten. Op de site van Anderzorg staat een Zorgvinder waarmee je zelf kunt kijken met welke zorgverleners Anderzorg een contract heeft.

Ga je naar een zorgverlener met wie Anderzorg geen contract heeft, dan moet je de rekening zelf voorschieten en krijg je niet alles vergoed. Anderzorg heeft op haar site een tarievenlijst staan waarin je kunt opzoeken hoeveel je vergoed krijgt als je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat. Vuistregel is dat je dan een deel van je rekening zelf moet betalen als je naar een zorgverlener gaat met wie Anderzorg geen contract heeft. Bereken de premie van de Anderzorg zorgverzekering.

De combinatie zorgverzekering van Anderzorg

Anderzorg heeft in 2022 ook de Anderzorg Basis zorgverzekering uitgebracht. Dit is een combinatiepolis, waarbij een deel van de zorg in natura wordt verleend en een ander deel op restitutiebasis. Ga je naar een zorgverlener met wie Anderzorg een contract heeft? Dan gaat de rekening rechtstreeks naar Anderzorg en hoef je niet bij te betalen. Dat is het natura-deel. Met de Anderzorg combinatiepolis krijg je ook zorgkosten bij niet-gecontracteerde huisartsen, tandartsen en apotheken volledig vergoed. Hierbij geldt wel een maximum van het landelijk gemiddelde tarief. Bij andere zorgaanbieders zonder contract met Anderzorg krijg je niet de volledige rekening vergoed. Dan moet je de rest zelf betalen. Hou er ook rekening mee dat je de nota soms moet voorschieten.

Wat is de premie van de zorgverzekeringen van Anderzorg in 2022?

De premie van naturapolis Anderzorg Compact is € 114,- per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Kies je voor het hoogste eigen risico van 885 euro (385 euro verplicht eigen risico plus 500 euro vrijwillig eigen risico) dan daalt de Anderzorg-premie naar  € 90,- per maand. Bekijk het overzicht van zorgpremies in 2021. En vergelijk zorgverzekeringen altijd op premies, polisvoorwaarden en vrije keuze om te zien of andere zorgverzekeraars een betere aanbieding voor je hebben.

De Anderzorg combinatiepolis Anderzorg Basis kost in 2022 € 119,25 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Bij het hoogste eigen risico daalt de premie naar € 97,25 per maand.

Bij Anderzorg kun je in 2022 je eigen risico gespreid betalen, maar dat moet je uiterlijk 27 januari 2022 aanvragen. Als je de premie per kwartaal, half jaar of per jaar ineens betaalt, krijg je korting op de zorgpremie.

Aanvullende verzekeringen bij Anderzorg

Bij Anderzorg heb je in 2022 de keuze uit diverse aanvullende zorgverzekeringen. Je kunt kiezen uit aanvullende verzekeringen voor fysiotherapie en tandartskosten (drie tandartsverzekeringen). De aanvullende verzekering voor fysiotherapie kent wat andere vergoedingen dan in 2021, dus als je deze polis al in 2021 hebt gehad, moet je even goed letten op de verschillen met die in 2022. De premie in 2022 is € 7,50 per maand.

Actie Flex aanvullende verzekering: eerste maand gratis

Ook spoedeisende zorg in het buitenland kun je, in combinatie met een ongevallenverzekering, apart verzekeren via de aanvullende verzekering Anderzorg Flex. Deze Anderzorg Flex verzekering kost  € 6,75 per maand. Wie meer aanvullende verzekeringen afsluit, krijgt een hogere korting. Check de site om te zien wat er gedekt is.

Voor de introductie van Flex heeft Anderzorg een leuke eindejaarsactie georganiseerd. Iedereen die zich voor 1 januari 2022 aanmeldt voor Flex, krijgt de eerste maand gratis! Je krijgt in januari de premie van € 6,75 teruggestort. Iedere Flex-klant doet automatisch mee, dus je hoeft verder geen actie te ondernemen.

Premies, polisvoorwaarden en vergoedingen op de site van Anderzorg zijn leidend.

Tandartsverzekeringen van Anderzorg

De zorgverzekeringen van Anderzorg kun je ook uitbreiden met een tandartsverzekering. Je kunt kiezen uit 2 tandartsverzekeringen: Tand 75% 250 en Tand 75% 500. Beide tandartsverzekeringen vergoeden 75 procent van de gedekte tandzorg, de eerste verzekering tot maximaal 250 euro per jaar, en de tweede verzekering tot maximaal 500 euro per jaar.

Op de zorgverzekeringskaart vind je een in eenvoudige taal geschreven samenvatting van de Anderzorg Basisverzekering en de Anderzorg Compact verzekering.

Zorgverzekering van Anderzorg vergelijken

Je kunt hieronder de zorgverzekering van Anderzorg vergelijken met andere zorgverzekeringen en direct afsluiten. Vul de gegevens in en klik of tik op de rode knop. In het scherm dat dan verschijnt kunt u ook uw wensen voor aanvullende zorgverzekeringen en het eigen risico invullen.

Static Template

Deel dit met je vrienden!

Tags

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.