Zorgverzekering Anderzorg in 2020: goedkope zorgverzekering bij hoogste eigen risico

zorgverzekering van anderzorgDe zorgverzekering van Anderzorg is al tien jaar een van de goedkoopste zorgverzekeringen. In 2020 is Anderzorg de op een na goedkoopste zorgverzekering, als je tenminste het hoogste eigen risico neemt.

Anderzorg werkt bij de inkoop van zorgdiensten samen met Menzis. Daardoor hoeft Anderzorg zelf geen zorginkopers in dienst te nemen en dat scheelt in de kosten, aldus de zorgverzekeraar zelf. Klanten van Anderzorg die bijvoorbeeld op zoek zijn naar een nieuwe huisarts, kunnen bellen met een zorgadviseur van Menzis. Door die gezamenlijke inkoop van zorg kunnen klanten van Anderzorg terecht bij 35.000 zorgverleners in heel Nederland.

Zorgverzekering van Anderzorg: naturapolis met gecontracteerde zorg

De zorgverzekering van Anderzorg is een zogeheten naturapolis met gecontracteerde zorg. Dat betekent dat je eigenlijk naar zorgverleners gaat met wie Anderzorg een contract heeft, maar dat is met vrijwel alle zorgaanbieders in Nederland het geval. Je hoeft dan ook vrijwel nooit een rekening voor te schieten. Op de site van Anderzorg staat een Zorgvinder waarmee je zelf kunt kijken met welke zorgverleners Anderzorg een contract heeft.

Ga je naar een zorgverlener met wie Anderzorg geen contract heeft, dan moet je de rekening zelf voorschieten en krijg je niet alles vergoed. Bij een niet-gecontracteerde zorgaanbieder krijg je van Anderzorg 65% van het gemiddeld gecontracteerde tarief vergoed, tot een maximum van 65% van dit tarief. Dat betekent dus dat je een groot deel van je rekening zelf moet betalen als je naar een zorgverlener gaat met wie Anderzorg geen contract heeft. Bereken de premie van de Anderzorg zorgverzekering en bekijk het overzicht van vergoedingen.

Wat is de premie van de zorgverzekering van Anderzorg in 2020?

De premie van de Anderzorg basisverzekering is € 110,- per maand in 2020 bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Dat is twee euro per maand meer dan in 2019. Maar voor € 116,50 per maand kun je bij Ohra een zorgverzekering met volledige vrije zorgkeuze afsluiten. Denk dus even goed na wat voor jou belangrijker: een lagere premie of vrije artsenkeuze.

Kies je voor het hoogste eigen risico van 885 euro (385 euro verplicht eigen risico plus 500 euro vrijwillig eigen risico) dan daalt de Anderzorg-premie naar  € 85,- per maand. Alleen de Select-polis van Zilveren-Kruis-dochter Ziezo is met € 83,25 per maand bij het hoogste eigen risico nog iets goedkoper. Bekijk het overzicht van zorgpremies in 2020. En vergelijk zorgverzekeringen altijd op premies, polisvoorwaarden en vrije keuze om te zien of andere zorgverzekeraars een betere aanbieding voor je hebben.

Bij Anderzorg kun je in 2020 je eigen risico gespreid betalen. Als je de premie per kwartaal, half jaar of per jaar ineens betaalt, krijg je korting op de zorgpremie.

Aanvullende verzekeringen bij Anderzorg

Bij Anderzorg heb je in 2020 de keuze uit diverse aanvullende verzekeringen. Je kunt kiezen uit aanvullende verzekeringen voor fysiotherapie (zes behandelingen) en tandartskosten (drie tandartsverzekeringen). Ook spoedeisende zorg in het buitenland kun je, in combinatie met een tandongevallenverzekering, apart verzekeren. Wie meer aanvullende verzekeringen afsluit, krijgt een hogere korting. Check de site om te zien wat er gedekt is. Premies, polisvoorwaarden en vergoedingen op de site van Anderzorg zijn leidend.

Bekijk het vergoedingenoverzicht van de zorgverzekeringen van Anderzorg in 2020. Raadpleeg de polisvoorwaarden voordat je een Anderzorg zorgverzekering afsluit.
Je kunt hieronder de zorgverzekering van Anderzorg vergelijken met andere zorgverzekeringen en direct afsluiten.

Deel dit met je vrienden!

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.