Premie zorgverzekering DSW 112 euro per maand in 2019

Zorgverzekeraar DSW verhoogt de zorgpremie in 2019 met 4,50 euro per maand naar 112 euro. Die stijging is veel lager dan de tien euro waar het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport op Prinsjesdag nog op rekende.

premie zorgverzekering DSWZorgverzekeraar DSW komt traditioneel als eerste zorgverzekeraar ongeveer een week na Prinsjesdag met de nieuwe zorgpremie voor het volgende jaar. Die zet vaak een trend voor andere zorgverzekeraars. De premie van de zorgverzekering van DSW stijgt in 2019 met 4,50 euro per maand naar 112 euro per maand. In 2018 verraste DSW nog door de premie met 6 euro per jaar te laten dalen en het eigen risico symbolisch met tien euro te verlagen. DSW vond dat er geen rechtvaardiging meer is voor het huidige niveau van het eigen risico en is voorstander van een eerlijkere verdeling van zorgkosten tussen chronisch zieke en gezonde mensen. Ook in 2019 blijft het eigen risico bij DSW een tientje onder de 385 euro per jaar die landelijk geldt.

Premie zorgverzekering DSW lager dan verwachting VWS

In de Miljoenennota wordt voor 2019 rekening gehouden met een stijging van de gemiddelde jaarpremie met € 120,-. DSW blijft ver onder deze verwachting.  Dat is opvallend omdat andere zorgverzekeraars er deze zomer op gespeculeerd hadden dat de zorgpremies fors zouden stijgen. In de afgelopen jaren konden zorgverzekeraars de premiestijgingen nog dempen door het inzetten van hun financiële reserves, maar daaraan zou nu een einde komen, zo luidde de voorspelling. Zorgpremies stijgen in 2019 door oplopende loon- en prijsstijgingen, de overheveling van de wijkverpleging naar de zorgverzekeringswet, verhoging van het lage BTW-tarief en toenemend gebruik van dure, specialistische geneesmiddelen, zegt DSW.

Toch kan DSW de premies minder laten stijgen dan het ministerie verwacht. Dat komt omdat de zorgverzekeraar denkt dat de kosten in 2019 lager zullen zijn dan VWS begroot. Ook bouwt DSW meer reserves af dan in de Miljoenennota wordt geraamd.

Premie en eigen risico ook bij Stad Holland omlaag

DSW is moederbedrijf van Stad Holland, dat alleen met verzekeringstussenpersonen werkt. In 2018 gingen ook bij Stad Holland de zorgpremie en het eigen risico omlaag. De maandelijkse zorgpremie bij Stad Holland daalde met 18 euro per jaar naar 1326 euro, oftewel 110,50 euro per maand. Het eigen risico werd eveneens symbolisch met een tientje per jaar verlaagd. Het is nog niet bekend hoe hoog de premie voor Stad Holland in 2019 wordt. Zorgverzekeraars hebben tot 12 november 2018 de tijd om hun klanten te informeren over de zorgpremie voor 2019.

Vergelijk premies zorgverzekeringen en vraag gratis en vrijblijvend offertes aan. Of ga naar het overzicht premies zorgverzekeringen.

Deel dit met je vrienden!