De Promovendum zorgverzekering in 2019

Promovendum zorgverzekeringPromovendum biedt een zorgverzekering voor hoger opgeleiden. Maar omdat zorgverzekeraars voor de basisverzekering iedereen moeten accepteren, kan in de praktijk iedereen een zorgverzekering bij Promovendum afsluiten. Bij Promovendum kunt u een naturapolis afsluiten. Die basisverzekering kunt u desgewenst uitbreiden met een van de vier aanvullende verzekeringen en een van de drie tandartsverzekeringen. De premie voor de basisverzekering van Promovendum in 2019 is 107,50 euro per maand.

Promovendum biedt zorgverzekeringen en schadeverzekeringen aan. Dat betekent dat u bij Promovendum ook terecht kunt voor autoverzekeringen, reisverzekeringen, opstalverzekeringen, inboedelverzekeringen, een rechtsbijstandsverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering.

Er is ook een speciale zorgverzekering voor studenten: de Promovendum Studentenzorgverzekering. Dat is dezelfde verzekering als Besured, dat onder dezelfde organisatie valt als Promovendum. Maar die Studentenzorgverzekering kun je dus ook rechtstreeks bij Promovendum afsluiten. De premie van de Studentenzorgverzekering is 107,25 euro per maand, bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Je premie berekenen kan hier. Lees meer over studentenverzekeringen.

Verzekering voor hoger opgeleiden

Van oudsher richt Promovendum zich op hoger opgeleiden. Die zouden volgens de statistieken minder schades veroorzaken en dus minder claimen. Daardoor kunnen de premies laag blijven. Alle verzekeringen van Promovendum sluit je online af. Dat scheelt ook weer in de kosten. Als je bij een autoverzekering van Promovendum je premie berekent, wordt wel naar je opleiding gevraagd. Alleen als je daar ‘Overig’ of ‘MBO’ als hoogst genoten opleiding invult, moet je je telefoonnummer invullen voordat je verder kunt. Promovendum kan je dan bellen. Bij ‘Havo’, ‘VWO’ en ‘WO’ als hoogst genoten opleiding, verschijnt dat invulveld niet.

Wat kost de zorgverzekering van Promovendum in 2019?

Bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar is de premie van de Promovendum zorgverzekering in 2019 107,50 euro per jaar. Dat is evenveel als in 2018. En daarmee is Promovendum, samen met Besured, de enige zorgverzekeraar die z’n premie niet heeft verhoogd. Bereken uw premie op de site van Promovendum. Premies, polisvoorwaarden en vergoedingen op de site van Promovendum zijn leidend. Bekijk ook ons overzicht van premies van zorgverzekeringen.

Promovendum basisverzekering is een naturaverzekering

De zorgverzekering van Promovendum is een zogeheten naturaverzekering. U kunt zelf uw huisarts kiezen en bij alle ziekenhuizen in Nederland terecht. In totaal kunt u terecht bij ruim 32.000 zorgverleners met wie Promovendum een contract heeft. Gaat u naar zo’n zorgverlener, dan vergoedt Promovendum deze zorg volledig. De rekening gaat rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. Uiteraard moet de geleverde zorg wel onder de basisverzekering vallen. De overheid bepaalt wat er door de basisverzekering gedekt wordt, en wat niet. Met welke zorgverleners Promovendum een contract heeft, staat in de Zorgvinder op de site. Bekijk dit handige overzicht van de inhoud van de Promovendum zorgverzekering.

Wat vergoedt Promovendum bij een niet-gecontracteerde zorgverlener?

In de polisvoorwaarden van Promovendum staat wat er geregeld is als u naar een zorgverlener gaat met wie Promovendum geen contract heeft. In dat geval krijgt u maar 80 procent van de gemiddelde tarieven die Promovendum heeft afgesproken met zorgverleners met wie de zorgverzekeraar wel een contract heeft. Als voor de geleverde zorg geen tarieven met gecontracteerde zorgverleners zijn afgesproken, krijgt u tachtig procent van de zogeheten WMG-tarieven. Alleen bij acute zorg krijgt u de rekening van een niet-gecontracteerde zorgverlener volledig vergoed volgens de WMG-tarieven. Die tarieven zijn door de overheid vastgesteld.

Met de zorgverzekering van Promovendum heeft u dus niet helemaal een vrije zorgkeuze. Dat is wel het geval bij een restitutiepolis, zoals die van Ohra, Nationale Nederlanden, ONVZ of FBTO. Bij zo’n restitutiepolis heeft u volledig vrije zorgkeuze en kunt u bij elke zorgverlener in Nederland terecht zonder dat u hoeft bij te betalen.

Aanvullende zorgverzekeringen van Promovendum

Niet alle zorg wordt door de basisverzekering vergoed. Daarom hebben zorgverzekeraars aanvullende verzekeringen ontwikkeld. Voor de basisverzekering moeten ze alle klanten accepteren, maar voor de aanvullende verzekeringen mogen ze selectie toepassen.

Bij Promovendum kunt u kiezen uit vier aanvullende verzekeringen:

  • Primair, premie 8,90 euro per maand;
  • Royaal, premie 12,90 euro per maand;
  • Ideaal, premie 22,90 euro per maand;
  • Excellent, premie 57,90 euro per maand;

Alle aanvullende verzekeringen geven een volledige vergoeding voor anticonceptie. Ook spoedeisende zorg in het buitenland is wereldwijd honderd procent gedekt. Maar voor de rest lopen de verzekeringen sterk uiteen. De Primair-polis vergoedt maar vijf behandelingen bij de fysiotherapeut, terwijl de Excellent aanvullende verzekering er veertig vergoedt. De eigen bijdrage voor kraamzorg wordt alleen bij de twee duurste aanvullende polissen volledig vergoed. En zo zijn er nog meer verschillen. Alle premies en vergoedingen zijn te vinden bij Promovendum.

Aanvullende zorgverzekeringen voor studenten

Bij de Studentenzorgverzekering van Promovendum heb je keuze uit drie aanvullende verzekeringen:

  • Ready-2-Go van 2,90 euro per maand
  • Love-2-Move van 9,90 euro per maand
  • All-in-One van 12,90 euro per maand

Bekijk op de site van Promovendum wat met deze aanvullende studentenverzekeringen gedekt is.

Tandartsverzekeringen van Promovendum

Wie gedekt wil zijn tegen tandartskosten, heeft bij Promovendum keuze uit drie tandartsverzekeringen:

  • Primair met een premie van 14,90 euro per maand;
  • Royaal met een premie van 27,90 euro per maand;
  • Optimaal met een premie van 41,90 euro per maand;

Tandartskosten, behandelingen door de mondhygienist, de endodontoloog en de paradontoloog worden volledig vergoed tot het maximum dat voor de betreffende tandartsverzekering geldt. De Primair-tandartsverzekering keert maximaal 250 euro per jaar uit. Bij de Royaal-verzekering krijgt u maximaal 500 euro uitgekeerd. En de Optimaal-tandartsverzekering vergoedt maximaal 500 euro per jaar. Van bedragen boven dat plafond wordt maximaal 70 procent vergoed.

Met de tandartsverzekeringen van Promovendum kunt terecht bij iedere tandarts, mondhygiënist, endodontoloog en paradontoloog in Nederland.

Vergelijk hieronder de zorgverzekering van Promovendum met andere zorgverzekeringen in Nederland.

Deel dit met je vrienden!

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.