De Promovendum zorgverzekering in 2020: € 115,50 per maand

Promovendum zorgverzekeringPromovendum biedt een zorgverzekering voor hoger opgeleiden. Maar omdat zorgverzekeraars voor de basisverzekering iedereen moeten accepteren, kan in de praktijk iedereen een zorgverzekering bij Promovendum afsluiten. Bij Promovendum kunt u een naturapolis afsluiten: de Promovendum Ruime Keuze zorgverzekering. Die basisverzekering kunt u desgewenst uitbreiden met een van de vier aanvullende verzekeringen en een van de drie tandartsverzekeringen. De premie voor de basisverzekering van Promovendum in 2020 is € 115,50 per maand.

De Promovendum zorgverzekering in 2020

Promovendum biedt zorgverzekeringen en schadeverzekeringen aan. Dat betekent dat u bij Promovendum ook terecht kunt voor autoverzekeringen, reisverzekeringen, opstalverzekeringen, inboedelverzekeringen, een rechtsbijstandsverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering.

Promovendum Studentenverzekering

Behalve de gewone zorgverzekering Promovendum Ruime Keuze zorgverzekering, heeft de verzekeraar ook een speciale zorgverzekering voor studenten: de Promovendum Studentenzorgverzekering. Dat is dezelfde verzekering als Besured, dat onder dezelfde organisatie valt als Promovendum. Maar die Studentenzorgverzekering kun je dus ook rechtstreeks bij Promovendum afsluiten. De premie van de Studentenzorgverzekering is € 115,25 per maand, bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Je premie berekenen kan hier. Lees meer over studentenverzekeringen.

Promovendum zorgverzekering voor hoger opgeleiden

Van oudsher richt Promovendum zich op hoger opgeleiden. Die zouden volgens de statistieken minder schades veroorzaken en dus minder claimen. Daardoor kunnen de premies laag blijven. Daarnaast sluit je alle verzekeringen van Promovendum online af. Dat scheelt ook weer in de kosten. Als je bij een autoverzekering van Promovendum je premie berekent, wordt wel naar je opleiding gevraagd. Alleen als je daar ‘Overig’ of ‘MBO’ als hoogst genoten opleiding invult, moet je je telefoonnummer invullen voordat je verder kunt. Promovendum kan je dan bellen. Bij ‘Havo’, ‘VWO’ en ‘WO’ als hoogst genoten opleiding, verschijnt dat invulveld niet.

Wat kost de zorgverzekering van Promovendum in 2020?

Bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar is de premie van de Promovendum zorgverzekering in 2020 € 115,50 euro per jaar. Dat is 8 euro per maand meer dan in 2019. In dat jaar kon Promovendum de premie gelijk houden, maar nu dus niet meer. Wie vijf verzekeringen bij Promovenum heeft lopen, krijgt pakketkorting. Bereken uw premie op de site van Promovendum. Premies, polisvoorwaarden en vergoedingen op de site van Promovendum zijn leidend. Bekijk ook ons overzicht van premies van zorgverzekeringen.

Promovendum basisverzekering is een naturaverzekering

De Promovendum zorgverzekering is een zogeheten naturaverzekering. U kunt zelf uw huisarts kiezen en bij alle ziekenhuizen in Nederland terecht. In totaal kunt u terecht bij ruim 32.000 zorgverleners met wie Promovendum een contract heeft. Gaat u naar zo’n zorgverlener, dan vergoedt Promovendum deze zorg volledig. De rekening gaat rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. Uiteraard moet de geleverde zorg wel onder de basisverzekering vallen. De overheid bepaalt wat er door de basisverzekering gedekt wordt, en wat niet. Met welke zorgverleners Promovendum een contract heeft, staat in de Zorgvinder op de site. Bekijk dit handige overzicht van de inhoud van de Promovendum zorgverzekering.

Verder benadrukt Promovendum dat zij als enige zorgverzekeraar in Nederland geen omzetplafond heeft. Daardoor kan het niet gebeuren dat het budget van jouw zorgverzekeraar bij jouw ziekenhuis ineens op is.

Wat vergoedt Promovendum bij een niet-gecontracteerde zorgverlener?

In de polisvoorwaarden van Promovendum staat wat er geregeld is als u naar een zorgverlener gaat met wie Promovendum geen contract heeft. In dat geval krijgt u maar 73 procent van de gemiddelde tarieven die Promovendum heeft afgesproken met zorgverleners met wie de zorgverzekeraar wel een contract heeft. Dat was vorig jaar nog 80 procent. Als voor de geleverde zorg geen tarieven met gecontracteerde zorgverleners zijn afgesproken, krijgt u 73 procent van de zogeheten WMG-tarieven. Alleen bij acute zorg krijgt u de rekening van een niet-gecontracteerde zorgverlener volledig vergoed volgens de WMG-tarieven. Die tarieven zijn door de overheid vastgesteld.

Bezoek aan een niet-gecontracteerde zorgverlener betekent dus dat je sowieso een deel van de rekening zelf moet betalen. Mocht dat een probleem zijn, dan kun je Promovendum vragen om de vergoeding op te trekken naar 75 procent.

Met de zorgverzekering van Promovendum heeft u dus niet helemaal een vrije zorgkeuze. Dat is wel het geval bij een restitutiepolis, zoals die van Ohra, Nationale Nederlanden, ONVZ of FBTO. Bij zo’n restitutiepolis heeft u volledig vrije zorgkeuze en kunt u bij elke zorgverlener in Nederland terecht zonder dat u hoeft bij te betalen.

Aanvullende zorgverzekeringen van Promovendum

Niet alle zorg wordt door de basisverzekering vergoed. Daarom hebben zorgverzekeraars aanvullende verzekeringen ontwikkeld. Voor de basisverzekering moeten ze alle klanten accepteren, maar voor de aanvullende verzekeringen mogen ze selectie toepassen.

Bij Promovendum kunt u kiezen uit vier aanvullende verzekeringen:

  • Primair, premie € 8,90 per maand;
  • Royaal, premie € 13,90 per maand;
  • Ideaal, premie € 27,90 per maand;
  • Excellent, premie € 59,90 per maand;

Alle aanvullende verzekeringen geven een volledige vergoeding voor anticonceptie. Ook spoedeisende zorg in het buitenland is wereldwijd honderd procent gedekt. Maar voor de rest lopen de verzekeringen sterk uiteen. De Primair-polis vergoedt maar zes behandelingen bij de fysiotherapeut, terwijl de Excellent aanvullende verzekering er veertig vergoedt. De eigen bijdrage voor kraamzorg wordt alleen bij de twee duurste aanvullende polissen volledig vergoed. En zo zijn er nog meer verschillen. Alle premies en vergoedingen zijn te vinden bij Promovendum.

Aanvullende zorgverzekeringen voor studenten

Bij de Studentenzorgverzekering van Promovendum heb je keuze uit drie aanvullende verzekeringen. Die hebben een wat andere opzet en andere namen gekregen dan in voorgaande jaren. Ze heten nu Fysio, Buitenland en Anti-conceptie. Deze aanvullende zorgverzekeringen van Promovendum dekken alleen datgene wat de naam al doet vermoeden. De aanvullende verzekeringen voor fysiotherapie vergoeden zes of negen behandelingen bij de fysio, afhankelijk van welke polis je kiest. Bij de Buitenland-verzekering kun je kiezen tussen dekking voor spoedeisende hulp in Europa of voor een werelddekking. Alleen de Anti-conceptie-verzekering kent maar 1 smaak.  Bekijk op de site van Promovendum wat met deze aanvullende studentenverzekeringen gedekt is en wat de premies zijn.

Tandartsverzekeringen van Promovendum

Wie gedekt wil zijn tegen tandartskosten, heeft bij Promovendum keuze uit drie tandartsverzekeringen:

  • Primair met een premie van € 15,90 per maand;
  • Royaal met een premie van € 29,90 per maand;
  • Optimaal met een premie van € 43,90 per maand;

Tandartskosten, behandelingen door de mondhygiënist, de endodontoloog en de paradontoloog worden volledig vergoed tot het maximum dat voor de betreffende tandartsverzekering geldt. De Primair-tandartsverzekering keert maximaal 250 euro per jaar uit. Bij de Royaal-verzekering krijgt u maximaal 500 euro uitgekeerd. En de Optimaal-tandartsverzekering vergoedt maximaal 500 euro per jaar. Van bedragen boven dat plafond wordt maximaal 70 procent vergoed.

Met de tandartsverzekeringen van Promovendum kunt terecht bij iedere tandarts, mondhygiënist, endodontoloog en paradontoloog in Nederland.

Vergelijk hieronder de zorgverzekering van Promovendum met andere zorgverzekeringen in Nederland.

Deel dit met je vrienden!

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.