De Promovendum zorgverzekering in 2021: € 118,25 per maand

Promovendum zorgverzekering

Promovendum biedt een zorgverzekering voor hoger opgeleiden. Maar omdat zorgverzekeraars voor de basisverzekering iedereen moeten accepteren, kan in de praktijk iedereen de Promovendum zorgverzekering afsluiten. Bij Promovendum kunt u een naturapolis afsluiten: de Promovendum Ruime Keuze zorgverzekering. Die basisverzekering kunt u desgewenst uitbreiden met een van de vier aanvullende verzekeringen en een van de drie tandartsverzekeringen. De premie voor de basisverzekering van Promovendum in 2021 is € 118,25 per maand.

De Promovendum zorgverzekering in 2021

Promovendum biedt in 2021 zorgverzekeringen en schadeverzekeringen aan. Dat betekent dat u bij Promovendum ook terecht kunt voor autoverzekeringen, reisverzekeringen, opstalverzekeringen, inboedelverzekeringen, een rechtsbijstandsverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering.

Promovendum zorgverzekering voor hoger opgeleiden

Van oudsher richt Promovendum zich op hoger opgeleiden. Die zouden volgens de statistieken minder schades veroorzaken en dus minder claimen. Daardoor kunnen de premies laag blijven. Daarnaast sluit je alle verzekeringen van Promovendum online af. Dat scheelt ook weer in de kosten. Als je bij een autoverzekering van Promovendum je premie berekent, wordt wel naar je opleiding gevraagd. Alleen als je daar ‘Overig’ of ‘MBO’ als hoogst genoten opleiding invult, moet je je telefoonnummer invullen voordat je verder kunt. Promovendum kan je dan bellen. Bij ‘Havo’, ‘VWO’ en ‘WO’ als hoogst genoten opleiding, verschijnt dat invulveld niet.

Promovendum basisverzekering is een naturaverzekering

De Promovendum zorgverzekering is een zogeheten naturaverzekering. U kunt zelf uw huisarts kiezen en bij alle ziekenhuizen in Nederland terecht. In totaal kunt u terecht bij ruim 32.000 zorgverleners met wie Promovendum een contract heeft. Met welke zorgverleners Promovendum een contract heeft, staat in de Zorgvinder op de site. Bekijk dit handige overzicht van de inhoud van de Promovendum zorgverzekering.

Gaat u naar zo’n zorgverlener, dan vergoedt Promovendum deze zorg volledig. De rekening gaat rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. Uiteraard moet de geleverde zorg wel onder de basisverzekering vallen. De overheid bepaalt wat er door de basisverzekering gedekt wordt, en wat niet.

Wat vergoedt Promovendum bij een niet-gecontracteerde zorgverlener?

Ga je naar een kliniek of zorgverlener met wie Provendum geen contract heeft? Dan krijg je maximaal het gemiddelde tarief vergoed dat Promovendum uitkeert bij behandeling door een zorgverlener met wie de verzekeraar wel een contract heeft. Is jouw zorgverlener duurder? Dan moet je de rest van de rekening zelf betalen.

Wil je alternatieve zorg vergoed krijgen? Dan moet je naar een zorgverlener met wie Promovendum een contract heeft.

Met de zorgverzekering van Promovendum heb je dus niet helemaal een vrije zorgkeuze. Dat is wel het geval bij een restitutiepolis, zoals die van Ohra, Nationale Nederlanden, de Exclusief-polis van Zilveren Kruis of FBTO. Bij zo’n restitutiepolis heeft u volledig vrije zorgkeuze en kunt u bij elke zorgverlener in Nederland terecht zonder dat u hoeft bij te betalen.

Wat kost de zorgverzekering van Promovendum in 2021?

Bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar is de brutopremie van de Promovendum zorgverzekering in 2021 € 124,45 per maand. Daar gaat nog € 6,20 collectiviteitskorting af die iedereen krijgt die de Promovendum zorgverzekering online afsluit. Je premie wordt dan € 118,25 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Bij de Promovendum zorgverzekering is een gratis tandongevallenverzekering inbegrepen. Die vergoedt maximaal 10.000 euro aan tandzorg na een ongeval.

Wie vijf verzekeringen bij Promovenum heeft lopen, krijgt pakketkorting. Bereken uw premie op de site van Promovendum. Premies, polisvoorwaarden en vergoedingen op de site van Promovendum zijn leidend. Bekijk ook ons overzicht van premies van zorgverzekeringen.

Promovendum Studentenverzekering

Behalve de gewone zorgverzekering Promovendum Ruime Keuze zorgverzekering, heeft de verzekeraar ook een speciale zorgverzekering voor studenten: de Promovendum Studentenzorgverzekering. Dat is dezelfde verzekering als Besured, dat onder dezelfde organisatie valt als Promovendum. Maar die Studentenzorgverzekering kun je dus ook rechtstreeks bij Promovendum afsluiten. De premie van de Studentenzorgverzekering in 2021 is € 114,85 per maand, bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Je premie berekenen kan hier. Lees meer over studentenverzekeringen.

Verder benadrukt Promovendum dat zij als enige zorgverzekeraar in Nederland geen omzetplafond heeft. Daardoor kan het niet gebeuren dat het budget van jouw zorgverzekeraar bij jouw ziekenhuis ineens op is.

Aanvullende zorgverzekeringen van Promovendum

Niet alle zorg wordt door de basisverzekering vergoed. Daarom hebben zorgverzekeraars aanvullende verzekeringen ontwikkeld. Voor de basisverzekering moeten ze alle klanten accepteren, maar voor de aanvullende verzekeringen mogen ze selectie toepassen.

Bij Promovendum kun je kiezen uit vier aanvullende zorgverzekeringen:

  • Primair, premie €5,95 per maand;
  • Royaal, premie € 14,95 per maand;
  • Ideaal, premie € 33,50 per maand;
  • Excellent, premie € 56,50 per maand;

De aanvullende verzekering Primair is ten opzichte van 2020 goedkoper geworden, maar de dekking is ook verminderd. Zo wordt er geen vergoeding meer gegeven voor anticonceptie. De Primair aanvullende zorgverzekering vergoedt alleen 6 behandelingen voor fysiotherapie, Cesar- en Mensendieckbehandelingen. Verder krijg je logieskosten vergoed en krijg je een preventiebudget van 75 euro. De andere aanvullende zorgverzekeringen van Promovendum bieden uitgebreidere dekkingen en hogere vergoedingen. Zo vergoedt de Excellent aanvullende verzekering 32 behandelingen bij de fysiotherapie. Dat zijn er overigens 8 minder dan in 2020. Let er dus ook bij aanvullende zorgverzekeringen goed op wat wel en niet gedekt is. Alle premies en vergoedingen zijn te vinden bij Promovendum.

Aanvullende zorgverzekeringen voor studenten

Bij de Studentenzorgverzekering van Promovendum heb je keuze uit vier aanvullende verzekeringen. Ze heten Fysio, Buitenland, Tandarts en Anti-conceptie. Deze aanvullende zorgverzekeringen van Promovendum dekken alleen datgene wat de naam al doet vermoeden. De aanvullende verzekeringen voor fysiotherapie vergoeden zes of negen behandelingen bij de fysio, afhankelijk van welke polis je kiest. Bij de Buitenland-verzekering kun je kiezen tussen dekking voor spoedeisende hulp in Europa of voor een werelddekking. Bij de tandartsverzekering heb je keuze uit vier mogelijkheden. Alleen de Anti-conceptie-verzekering kent maar 1 smaak.  Bekijk op de site van Promovendum wat met deze aanvullende studentenverzekeringen gedekt is en wat de premies zijn.

Tandartsverzekeringen van Promovendum

Wie gedekt wil zijn tegen tandartskosten, heeft bij Promovendum keuze uit drie tandartsverzekeringen:

  • Primair met een premie van € 16,70 per maand;
  • Royaal met een premie van € 31,40 per maand;
  • Optimaal met een premie van € 47,85 per maand;

Tandartskosten, behandelingen door de mondhygiënist, de endodontoloog en de paradontoloog worden volledig vergoed tot het maximum dat voor de betreffende tandartsverzekering geldt. De Primair-tandartsverzekering keert maximaal 250 euro per jaar uit. Bij de Royaal-verzekering krijgt u maximaal 500 euro uitgekeerd. En de Optimaal-tandartsverzekering vergoedt maximaal 1000 euro per jaar. Van bedragen boven dat plafond wordt maximaal 70 procent vergoed.

Met de tandartsverzekeringen van Promovendum kunt terecht bij iedere tandarts, mondhygiënist, endodontoloog en paradontoloog in Nederland.

Promovendum zorgverzekering vergelijken

Vergelijk hieronder de zorgverzekering van Promovendum 2021 met andere zorgverzekeringen in Nederland. Vul de gegevens in en klik of tik op de rode knop. In het scherm dat dan verschijnt kunt u ook uw wensen voor aanvullende zorgverzekeringen en het eigen risico invullen.

Deel dit met je vrienden!

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.