Zorgverzekering met korting in 2015

Tal van zorgverzekeraars proberen klanten te lokken voor hun ziektekostenverzekering door polissen met kortingen, cadeaubonnen of andere cadeaus aan te bieden. Ook voor 2015 kun je op diverse manieren korting op jezorgverzekering krijgen.

Zorgverzekering met korting voor nieuwe klanten

Nu alle ziektekostenverzekeraars hun premie voor de ziektekostenverzekering 2015 bekend hebben gemaakt, is de slag om de klant pas goed losgebarsten. Grofweg zijn er vier manieren om in 2015 korting op je zorgverzekering te krijgen. De eerste is om bij een zorgverzekeraar een nieuwe klant te worden. Univé bijvoorbeeld geeft standaard korting aan nieuwe klanten. Bereken de premie van een Univé zorgverzekering om te zien of jJe daadwerkelijk goedkoper uit bent dan bij een andere zorgverzekeraar. Vergelijk zorgverzekeringen niet alleen op prijs, maar ook op voorwaarden en vergoedingen dus vraag gratis offertes op.

Zorgverzekering met korting via een collectief

Je kunt ook korting op de ziektekostenverzekering krijgen als je via je werkgever of een vereniging bent aangesloten bij een collectief. Zorgverzekeraar Salland bijvoorbeeld heeft afspraken met diverse verenigingen en bij Energiek, een zorgverzekering voor vrouwen, wordt je standaard lid van een stichting, waardoor je ook collectiviteitskorting krijgt. Menzis heeft collectiviteitsafspraken gemaakt met enorm veel organisaties, zoals de FNV, maar ook de KNLTB, diverse supportersverenigingen en een ouderenorganisatie. En leden van die organisaties krijgen allemaal korting op de zorgverzekering.

Korting of cadeau bij een zorgverzekering

Een andere manier om korting op je zorgverzekering te krijgen is je verzekering af te sluiten via UnitedConsumers. Dit collectief biedt kortingen tot tien procent op de zorgverzekering van VGZ. Deze zorgverzekeraar heeft 25.000 polissen voor UnitedConsumers beschikbaar gesteld. Een teller op de site geeft aan hoeveel er nog over zijn. Je korting bedraagt ongeveer 125 euro per jaar per volwassene. Maar je voordeel kan nog groter worden als je die korting inruilt voor een cadeau. Je kunt bijvoorbeeld je korting inwisselen voor een iPad Air 2 ter waarde van 499,00 of een XBox One Pakket. Bekijk de kortingsacties van United Consumers.

Korting op je zorgverzekering via speciale actiepagina’s

Als je niet bent aangesloten bij een collectief, kun je nog steeds korting op je zorgverzekering krijgen via speciale actiepagina’s van zorgverzekeraars. Die zijn soms goed verborgen en alleen via links op onze site te vinden. Als je echtstreeks het internetadres van de verzekeraar intikt, kom je vaak op een andere pagina terecht en loop je de korting mis.

Korting op je zorgverzekering via vergelijkingssites

Ook vergelijkingssites maken soms speciale afspraken over kortingen met zorgverzekeraars. Daardoor komen zorgverzekeringen hoger in de ranglijsten van die vergelijkers. Via Independer kun je 8% korting krijgen op de basisverzekering en tot 8% op de aanvullende verzekeringen van Ohra. Ook Bij Delta Lloyd kun je 8% en op de aanvullende zorgverzekering 12% korting krijgen als je deze via Independer afsluit. Bij Aevita en De Amersfoortse bedraagt de korting op de basisverzekering 6% als je deze via Independer afsluit.

Korting of ziektekostenverzekering vergelijken

De Consumentenbond waarschuwde in het verleden consumenten zich niet blind te staren op dit soort lokkertjes. Consumenten kunnen beter kritisch kijken naar hun zorgverzekering, de premies voor de ziektekosten vergelijken en een zorgverzekering afsluiten die bij ze past.

Deel dit met je vrienden!