Ga naar de inhoud

Zo kun je in 2024 een zorgverzekering met korting afsluiten

Tal van zorgverzekeraars proberen klanten te lokken voor hun ziektekostenverzekering door polissen met kortingen, cadeaubonnen of andere cadeaus aan te bieden. Ook in 2024 kun je op diverse manieren korting op je zorgverzekering krijgen.

Zorgverzekering met korting voor nieuwe klanten

Nu alle ziektekostenverzekeraars hun premie voor de ziektekostenverzekering in 2024 bekend hebben gemaakt, is de slag om de klant pas goed losgebarsten. Maar de mogelijkheden van zorgverzekeraars om klanten korting te geven, is sinds 2023 flink beperkt. Sindsdien mogen zorgverzekeraars geen collectiviteitskorting meer geven op de basisverzekering. Bij aanvullende zorgverzekeringen is dat nog wel toegestaan.

Korting op online zorgverzekeringen

Via het collectief van United Consumers kun je een zorgverzekering met korting van VGZ afsluiten. © Marek Studzinski / Pixabay
Via het collectief van United Consumers kun je een zorgverzekering met korting van VGZ afsluiten © Marek Studzinski / Pixabay

Een in het verleden veel gebruikte manier om korting op je zorgverzekering te krijgen is door de polis online af te sluiten. Dat scheelt de zorgverzekeraar papieren rompslomp en bespaart kosten. Dergelijke kortingen hebben we voor de ziektekostenverzekeringen van 2024 niet kunnen vinden. Wel is het zo dat zorgverzekeringen waarbij je alle zaken online, via een app of via Whatsapp moet regelen, goedkoper zijn dan andere basisverzekeringen. Maar dat komt voor een deel ook doordat er vaak minder keuze in zorgverleners is.

Uitzondering is de combinatiepolis van VinkVink. Daarbij moet je wel alles online regelen via de app of chat, maar heb je toch een uitgebreide keuze in zorgverleners.

Vergelijk zorgverzekeringen niet alleen op prijs, maar ook op voorwaarden en vergoedingen dus vraag gratis offertes op. Overstappen naar een goedkopere zorgverzekering is vaak een hele simpele manier om te besparen op je zorgkosten.

Zorgverzekering met korting via een collectief

Zoals gezegd mogen zorgverzekeraars op de basisverzekering geen korting meer geven, maar op aanvullende zorgverzekeringen mag dat nog wel. Kijk daarom bij het berekenen van je premie altijd even of je gebruik kunt maken van een korting via een collectiviteit. Die moet je meestal al bij het begin van je premieberekening invullen. Zorgverzekeraars als CZ en Menzis hebben collectiviteitsafspraken gemaakt met enorm veel organisaties en diverse supportersverenigingen. Leden van die organisaties krijgen allemaal korting op de zorgverzekering.

Ook bij De Friesland kun je korting krijgen via bijvoorbeeld een werknemerscollectief, een ZZP-collectief, een collectief voor natuurliefhebbers en een collectief voor ouderen. En bij het Postcodezorgcollectief krijgt iedereen tot 30 procent korting op de aanvullende verzekeringen van Nationale Nederlanden. Ontdek jouw korting!

Korting of cadeau bij een zorgverzekering

Een andere manier om korting op je zorgverzekering te krijgen is je verzekering af te sluiten via UnitedConsumers. Dit collectief biedt kortingen op de aanvullende zorgverzekering van VGZ. Bekijk de kortingsacties van United Consumers.

Kortingsacties aanvullende zorgverzekeringen

Bij de zorgverzekeringen van Anderzorg en VinkVink kon je in het verleden profiteren van eindejaarskorting op de aanvullende verzekeringen, maar die aanbiedingen hebben we voor 2024 nog niet gezien.

Korting op je zorgverzekering via vergelijkingssites

Ook vergelijkingssites maken soms speciale afspraken over kortingen met zorgverzekeraars. Daardoor komen zorgverzekeringen hoger in de ranglijsten van die vergelijkers. Via Independer kun je soms korting krijgen op aanvullende verzekeringen. Bovendien krijgen nieuwe en bestaande klanten die een zorgverzekering voor 2024 afsluiten bij Independer een gratis tandongevallenverzekering tot 20.000 euro en een voucher van 10 euro voor Decatholon. Vergelijkingssite Zorgkiezer biedt soms korting op zorgverzekeringen die je via hen afsluit. En je krijgt een Oral-tandenborstel cadeau. Bij de zorgverzekering van de HEMA krijg je 10 procent korting op al je HEMA-aankopen.

Korting of ziektekostenverzekering vergelijken?

De Consumentenbond waarschuwde in het verleden om je niet blind te staren op dit soort lokkertjes. Consumenten kunnen beter kritisch kijken naar hun zorgverzekering, de premies voor de ziektekosten vergelijken en een zorgverzekering afsluiten die bij ze past.

Zorgverzekeringen 2024 vergelijken

Via onze zorgvergelijker kunt u zorgverzekeringen vergelijken. Vul eerst de gevraagde gegevens in en klik daarna op de knop ‘Vergelijken’. In het tweede scherm kunt u aangeven of u ook wilt vergelijken op vrije zorgkeuze en aanvullende zorgverzekeringen.

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Privacy
5/5 - (5 stemmen)