Zorgverzekering met korting in 2020

Tal van zorgverzekeraars proberen klanten te lokken voor hun ziektekostenverzekering door polissen met kortingen, cadeaubonnen of andere cadeaus aan te bieden. Ook in 2020 kun je op diverse manieren korting op je zorgverzekering krijgen.

Zorgverzekering met korting voor nieuwe klanten

Nu alle ziektekostenverzekeraars hun premie voor de ziektekostenverzekering 2020 bekend hebben gemaakt, is de slag om de klant pas goed losgebarsten. Grofweg zijn er vier manieren om in 2020 korting op je zorgverzekering te krijgen. De eerste is om bij een zorgverzekeraar een nieuwe klant te worden. Univé bijvoorbeeld geeft standaard korting aan nieuwe klanten. Bereken de premie van een Univé zorgverzekering om te zien of je daadwerkelijk goedkoper uit bent dan bij een andere zorgverzekeraar. Vergelijk zorgverzekeringen niet alleen op prijs, maar ook op voorwaarden en vergoedingen dus vraag gratis offertes op. Overstappen naar een goedkopere zorgverzekering is vaak een hele simpele manier om te besparen op je zorgkosten.

Korting op online zorgverzekeringen

Een veel gebruikte manier om korting op je zorgverzekering te krijgen is door de polis online af te sluiten. Dat scheelt de zorgverzekeraar papieren rompslomp en bespaart kosten. Als je de restitutiepolis van Nationale Nederlanden online afsluit, krijg je 3 procent korting. Dat geldt ook voor de zorgverzekering met vrije zorgkeuze van OHRA

Zorgverzekering met korting via een collectief

Je kunt ook korting op de ziektekostenverzekering krijgen als je via je werkgever of een vereniging bent aangesloten bij een collectief. Zorgverzekeraars Salland en CZ bijvoorbeeld hebben afspraken met diverse verenigingen. Menzis heeft collectiviteitsafspraken gemaakt met enorm veel organisaties, diverse supportersverenigingen en een ouderenorganisatie. En leden van die organisaties krijgen allemaal korting op de zorgverzekering. Ook bij De Friesland kun je korting krijgen via bijvoorbeeld een werknemerscollectief, een ZZP-collectief, een collectief voor natuurliefhebbers en een collectief voor ouderen. En bij het Postcodezorgcollectief krijgt iedereen tot dertig procent korting op de zorgverzekering van Nationale Nederlanden. Ontdek jouw korting!

Korting of cadeau bij een zorgverzekering

Een andere manier om korting op je zorgverzekering te krijgen is je verzekering af te sluiten via UnitedConsumers. Dit collectief biedt kortingen tot tien procent op de zorgverzekering van VGZ. Deze zorgverzekeraar heeft 25.000 polissen voor UnitedConsumers beschikbaar gesteld. Een teller op de site geeft aan hoeveel er nog over zijn. Je korting bedraagt ongeveer 125 euro per jaar per volwassene. Bekijk de kortingsacties van United Consumers.

Korting op je zorgverzekering via speciale actiepagina’s

Als je niet bent aangesloten bij een collectief, kun je nog steeds korting op je zorgverzekering krijgen via speciale actiepagina’s van zorgverzekeraars. Die zijn soms goed verborgen en alleen via links op onze site te vinden. Als je rechtstreeks het internetadres van de verzekeraar intikt, kom je vaak op een andere pagina terecht en loop je de korting mis.

Korting op je zorgverzekering via vergelijkingssites

Ook vergelijkingssites maken soms speciale afspraken over kortingen met zorgverzekeraars. Daardoor komen zorgverzekeringen hoger in de ranglijsten van die vergelijkers. Via Independer kun je soms korting krijgen op je basisverzekering en aanvullende verzekeringen. Bovendien krijgen nieuwe en bestaande klanten die een zorgverzekering voor 2020 afsluiten bij Independer een gratis tandongevallenverzekering. Vergelijkingssite Zorgkiezer biedt soms korting op zorgverzekeringen die je via hen afsluit. En je krijgt een Oral-tandenborstel cadeau.

Korting of ziektekostenverzekering vergelijken?

De Consumentenbond waarschuwde in het verleden consumenten zich niet blind te staren op dit soort lokkertjes. Consumenten kunnen beter kritisch kijken naar hun zorgverzekering, de premies voor de ziektekosten vergelijken en een zorgverzekering afsluiten die bij ze past.

Deel dit met je vrienden!