Zo kun je in 2021 een zorgverzekering met korting afsluiten

Tal van zorgverzekeraars proberen klanten te lokken voor hun ziektekostenverzekering door polissen met kortingen, cadeaubonnen of andere cadeaus aan te bieden. Ook in 2020 kun je op diverse manieren korting op je zorgverzekering krijgen.

Table Of Contents

Zorgverzekering met korting voor nieuwe klanten

Nu alle ziektekostenverzekeraars hun premie voor de ziektekostenverzekering 2020 bekend hebben gemaakt, is de slag om de klant pas goed losgebarsten. Grofweg zijn er vier manieren om in 2020 korting op je zorgverzekering te krijgen. De eerste is om bij een zorgverzekeraar een nieuwe klant te worden. Univé bijvoorbeeld geeft standaard korting aan nieuwe klanten. Bereken de premie van een Univé zorgverzekering om te zien of je daadwerkelijk goedkoper uit bent dan bij een andere zorgverzekeraar. Vergelijk zorgverzekeringen niet alleen op prijs, maar ook op voorwaarden en vergoedingen dus vraag gratis offertes op. Overstappen naar een goedkopere zorgverzekering is vaak een hele simpele manier om te besparen op je zorgkosten.

Korting op online zorgverzekeringen

Via het collectief van United Consumers kun je een zorgverzekering met korting van VGZ afsluiten. © Marek Studzinski / Pixabay
Via het collectief van United Consumers kun je een zorgverzekering met korting van VGZ afsluiten © Marek Studzinski / Pixabay

Een veel gebruikte manier om korting op je zorgverzekering te krijgen is door de polis online af te sluiten. Dat scheelt de zorgverzekeraar papieren rompslomp en bespaart kosten. Als je de restitutiepolis van Nationale Nederlanden online afsluit, krijg je 3 procent korting. Dat geldt ook voor de zorgverzekering met vrije zorgkeuze van OHRA. Je kunt bij OHRA ook korting krijgen als je gebruik kunt maken van een collectief. Met elke organisaties en bedrijven OHRA een collectieve korting heeft afgesproken, kun je vinden op de site van OHRA.

Jongeren en studenten kunnen bij Zorg en Zekerheid 3 procent korting op hun zorgpremie krijgen. Daarvoor hoef je niet aangesloten te zijn bij een collectief.

Zorgverzekering met korting via een collectief

OHRA is niet de enige zorgverzekeraar bij wie je via een collectief een zorgverzekering met korting kunt afsluiten. Zorgverzekeraars Salland en CZ bijvoorbeeld hebben afspraken met diverse verenigingen. Menzis heeft collectiviteitsafspraken gemaakt met enorm veel organisaties en diverse supportersverenigingen. Leden van die organisaties krijgen allemaal korting op de zorgverzekering.

Ook bij De Friesland kun je korting krijgen via bijvoorbeeld een werknemerscollectief, een ZZP-collectief, een collectief voor natuurliefhebbers en een collectief voor ouderen. En bij het Postcodezorgcollectief krijgt iedereen tot dertig procent korting op de zorgverzekering van Nationale Nederlanden. Ontdek jouw korting!

Korting of cadeau bij een zorgverzekering

Een andere manier om korting op je zorgverzekering te krijgen is je verzekering af te sluiten via UnitedConsumers. Dit collectief biedt kortingen van procent op de zorgverzekering van VGZ. Op de aanvullende zorgverzekeringen krijg je 15 procent korting. Bekijk de kortingsacties van United Consumers.

Korting op je zorgverzekering via vergelijkingssites

Ook vergelijkingssites maken soms speciale afspraken over kortingen met zorgverzekeraars. Daardoor komen zorgverzekeringen hoger in de ranglijsten van die vergelijkers. Via Independer kun je soms korting krijgen op je basisverzekering en aanvullende verzekeringen. Bovendien krijgen nieuwe en bestaande klanten die een zorgverzekering voor 2021 afsluiten bij Independer een gratis tandongevallenverzekering tot 20.000 euro. Vergelijkingssite Zorgkiezer biedt soms korting op zorgverzekeringen die je via hen afsluit. En je krijgt een Oral-tandenborstel cadeau. Bij de zorgverzekering van de HEMA krijg je 10 procent korting op al je HEMA-aankopen.

Korting of ziektekostenverzekering vergelijken?

De Consumentenbond waarschuwde in het verleden om je niet blind te staren op dit soort lokkertjes. Consumenten kunnen beter kritisch kijken naar hun zorgverzekering, de premies voor de ziektekosten vergelijken en een zorgverzekering afsluiten die bij ze past.

Zorgverzekeringen 2021 vergelijken

Via onderstaande zorgvergelijker kunt u zorgverzekeringen vergelijken. Vul eerst de gevraagde gegevens in en klik daarna op de knop ‘Vergelijken’. In het tweede scherm kunt u aangeven of u ook wilt vergelijken op vrije zorgkeuze en aanvullende zorgverzekeringen.

Static Template

Deel dit met je vrienden!