Ga naar de inhoud

Zorgverzekering van CZ Direct: € 140,50 per maand premie in 2024

De zorgverzekering van CZ Direct kost in 2024 € 140,50 per maand. Daarmee is CZ Direct niet meer te vinden in de top 5 van goedkoopste zorgverzekeringen in 2024.

De premie van de zorgverzekering van CZ Direct in 2024

De zorgverzekering van CZ Direct

De premie van CZ Direct van € 140,50 per maand is de premie bij het wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. De zorgverzekering van CZ Direct is daarmee 50 cent duurder dan de basisverzekering van Just, die ook door de CZ-groep wordt aangeboden. De premie van de zorgverzekering van CZ Direct is even hoog als de naturapolis van Nationale Nederlanden, dus neem die zorgverzekering ook even mee in je vergelijking.

Bereken jouw premie van de CZ Direct zorgverzekering, maar vergelijk zorgverzekeringen niet alleen op premie, maar ook op polisvoorwaarden, vergoedingen en klanttevredenheid.

Wat biedt de zorgverzekering van CZ Direct in 2024?

De zorgverzekering van CZ Direct is een naturapolis met gecontracteerde zorg. Als je naar een zorgverlener gaat met wie CZ Direct een contract heeft, krijg je de rekening volledig vergoed. Die gaat trouwens vaak rechtstreeks naar de zorgverzekeraar.

Ga je echter naar een zorgverlener met wie CZ Direct geen contract heeft, dan krijg je maximaal 65% van de rekening tot maximaal 65 procent van het gemiddeld tarief dat CZ met gecontracteerde zorgverleners heeft afgesproken. Je moet de rest dus zelf bijbetalen. Andere zorgverzekeraars met dergelijke polissen, onder wie ook CZ, vergoeden zeventig procent of meer bij bezoek aan een niet-gecontracteerde zorgverlener. Spoedeisende zorg wordt overigens altijd volledig vergoed.

Korting op de CZ Direct zorgverzekering

CZ Direct geeft korting op de zorgverzekering als je het wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro per jaar verhoogt met een vrijwillig eigen risico. Dat mag tot maximaal 500 euro extra, zodat jouw totale eigen risico 885 euro per jaar wordt. Je krijgt dan 15 euro korting per maand en uw premie daalt dan naar € 125,50 per maand. Doe dat alleen als je weinig zorgkosten verwacht en zorg er voor dat je altijd genoeg geld achter de hand hebt om die eerste 885 euro zorgkosten zelf te betalen. Stap jij over naar de basisverzekering van CZ Direct?

De zorgverzekering van CZ Direct uitbreiden

Omdat lang niet alle zorg via de basisverzekering gedekt is, hebben zorgverzekeraars aanvullende zorgverzekeringen ontwikkeld. CZ Direct had altijd vijf aanvullende verzekeringen, maar in 2024 zijn dat er nog maar 3. De aanvullende verzekering Fysio 9 Uitgebreid wordt niet meer op de site geadverteerd, hoewel de polisvoorwaarden voor 2024 nog wel te downloaden zijn. Bekijk de aanvullende zorgverzekeringen van CZ Direct.

  • De goedkoopste aanvullende verzekering van CZ Direct is de Wereld-verzekering met een premie van 2 euro per maand. Die dekt mondzorg na een ongeval tot 10.000 euro, anticonceptie vanaf 21 jaar (100%) en dekt ook de kosten van spoedeisende zorg in het buitenland (100 %).
  • De Fysio 4 aanvullende zorgverzekering dekt 100 % de kosten van spoedeisende zorg in het buitenland, anticonceptie vanaf 21 jaar (100%) en 4 zittingen bij de fysiotherapeut. Mondzorg na een ongeval is tot 10.000 euro gedekt. De premie is 4,50 euro per maand.
  • De Fysio 9 aanvullende verzekering van 12,45 euro per maand vergoedt 9 behandelingen door de fysiotherapeut, spoedeisende zorg wereldwijd (100%) en tot 10.000 euro mondzorg na een ongeval. Anticonceptie, brillen en lenzen, vaccinaties en alternatieve zorg worden niet vergoed.

Let op: de pakketten zijn veranderd ten opzichte van 2023. Bekijk dus de premies, vergoedingen en polisvoorwaarden op de site van CZ Direct, want die zijn leidend.

Tandartsverzekeringen van CZ Direct

Tandartskosten voor volwassenen worden niet uit de basisverzekering vergoedt. Vandaar dat elke zorgverzekeraar aparte aanvullende tandartsverzekeringen aanbiedt. In 2024 heeft CZ Direct twee tandartsverzekeringen die een iets andere naam hebben dan in 2023.

  • Tand 250
  • Tand 500

De tandartsverzekering Tand 250 geeft een volledige vergoeding voor controles en vergoedt 75 procent van de overige tandartskosten. Je totale vergoeding is maximaal 250 euro per jaar. Ook omvat deze verzekering maximaal 10.000 euro vergoeding voor mondzorg na een ongeval. De premie voor die polis is € 12,50 euro per maand. Bekijk de tandartsverzekeringen van CZ Direct.

Tand 500 vergoedt controles volledig en 75 procent van de overige tandartskosten, tot een maximum van 500 euro per jaar. Je betaalt € 30,00 premie per maand. Orthodontie en tanden bleken worden bij geen van beide tandartsverzekeringen vergoed.

De verschillen tussen CZ en CZ Direct

We kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt wat de verschillen zijn tussen CZ en CZ Direct. Daarom zetten we het verschil tussen CZ Direct en CZ op een rij.

Bij de CZ Direct zorgverzekering moet je altijd naar gecontracteerde zorgverleners gaan, wil je de zorgnota helemaal vergoed krijgen. CZ laat je kiezen tussen een combinatiepolis met grotendeels vrije zorgkeuze en twee naturapolissen. De zorgverzekering van CZ Direct biedt 65 procent vergoeding als je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat. Bij een CZ-polis krijg je dan 70 procent vergoed. Maar de budgetpolis van CZ kost € 143,00 per maand en die van CZ Direct € 140,50. Bekijk alle vergoedingen van de CZ-zorgverzekeringen voor de je verzekering afsluit.

Bij de zorgverzekering van CZ Direct regel je alles online, terwijl je bij de basisverzekering van CZ je zaken online of per post afhandelt. En tenslotte biedt CZ meer keuze en ruimere dekkingen bij de aanvullende zorgverzekeringen dan CZ Direct. Daar hangt uiteraard wel een prijskaartje aan. Vergelijk zorgverzekeringen dus niet alleen op premies maar ook op polisvoorwaarden, vergoedingen en klanttevredenheid. Bekijk ook de zorgverzekeringskaart van CZ Direct. Daarin staan de belangrijkste punten van de CZ Direct Naturapolis in gewone-mensentaal uitgelegd.

En tenslotte biedt CZ korting aan bijvoorbeeld ZZP’ers op de aanvullende zorgverzekering, terwijl CZ Direct geen collectiviteitskortingen kent. Daardoor kan het zijn dat een op het eerste gezicht duurdere zorgverzekering van CZ toch goedkoper is dan de zorgverzekering van CZ Direct. Bekijk meer zorgverzekeringen met korting voor ZZP’ers.

Zorgverzekering CZ Direct vergelijken

Static Template

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Privacy
5/5 - (2 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.