Zorgverzekering van CZ Direct: € 120,75 per maand premie in 2022

De zorgverzekering van CZ Direct is in 2022 bijna 4 euro duurder geworden. De premie bedraagt in 2022 € 120,75 euro per maand tegen € 116,95 in 2021. Daarmee is CZ Direct niet meer te vinden in de top tien van goedkoopste zorgverzekeringen in 2022.

De zorgverzekering van CZ Direct

CZ Direct moest in 2019 plaats maken voor de nieuwe zorgverzekering Just, een ander merk van CZ. Maar in 2020 kwam de zorgverzekering van CZ Direct weer terug en liet moederbedrijf CZ beide merken naast elkaar bestaan.

De premie van de zorgverzekering van CZ Direct in 2022

De zorgverzekering van Just is in 2022 met een premie van € 114,35 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. De zorgverzekering van CZ Direct is een paar euro per maand duurder: € 120,75. Bereken jouw premie van de CZ Direct zorgverzekering, maar vergelijk zorgverzekeringen niet alleen op premie, maar ook op polisvoorwaarden, vergoedingen en klanttevredenheid.

Wat biedt de zorgverzekering van CZ Direct in 2022?

De zorgverzekering van CZ Direct is een naturapolis met gecontracteerde zorg. Als u naar een zorgverlener gaat met wie CZ Direct een contract heeft, krijgt u de rekening volledig vergoed. Die gaat trouwens vaak rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. Volgens CZ kunt u terecht bij 45.000 zorgverleners in Nederland.

Gaat u echter naar een zorgverlener met wie CZ Direct geen contract heeft, dan krijgt u maximaal 65% van de rekening tot maximaal 65 procent van het gemiddeld tarief dat CZ met gecontracteerde zorgverleners heeft afgesproken. U moet de rest dus zelf bijbetalen. Andere zorgverzekeraars met dergelijke polissen, onder wie ook CZ, vergoeden zeventig procent of meer bij bezoek aan een niet-gecontracteerde zorgverlener. Spoedeisende zorg wordt overigens altijd volledig vergoed.

Korting op de CZ Direct zorgverzekering

CZ Direct geeft korting op de zorgverzekering als u het wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro per jaar verhoogt met een vrijwillig eigen risico. Dat mag tot maximaal 500 euro extra, zodat uw totale eigen risico 885 euro per jaar wordt. U krijgt dan 20 euro korting per maand en uw premie daalt dan naar € 100,75 per maand. Doe dat alleen als u weinig zorgkosten verwacht en zorg er voor dat u altijd genoeg geld achter de hand heeft om die eerste 885 euro zorgkosten zelf te betalen. Vergelijk de premie van de CZ Direct zorgverzekering met de premies en pakketten van CZ.

De zorgverzekering van CZ Direct uitbreiden

Omdat lang niet alle zorg via de basisverzekering gedekt is, hebben zorgverzekeraars aanvullende zorgverzekeringen ontwikkeld. CZ Direct heeft vijf aanvullende verzekeringen, een meer dan in 2021. Bekijk de aanvullende zorgverzekeringen van CZ Direct. Bij alle aanvullende verzekeringen van CZ Direct is tandzorg na een ongeval tot 10.000 euro gedekt.

  • De Aanvullend 1 Zorgverzekering van CZ Direct dekt onder meer de kosten van spoedeisende hulp in het buitenland (werelddekking). De premie is € 1,- per maand.
  • De Aanvullend 2 verzekering vergoedt ook de anticonceptiepil. De premie bedraagt € 1,30 per maand.
  • Aanvullend 3 dekt onder meer de anticonceptiepil voor 21+ vrouwen, spoedeisende hulp in het buitenland en 6 behandelingen bij de fysiotherapeut. De premie is € 3,50 per maand
  • De aanvullende zorgverzekering Aanvullend 4  is nog uitgebreider en vergoedt 9 behandelingen voor de fysiotherapeut. De premie is € 7,50 per maand.
  • De Aanvullende 5-polis is in 2022 terug van weggeweest. Deze aanvullende zorgverzekering van CZ Direct kost € 16,35 per maand en dekt ook alternatieve geneeswijzen (tot maximaal € 250 per jaar). Ook krijg je maximaal € 100 per jaar voor brillen en lenzen vergoed.

Let op: de premies en vergoedingen van de aanvullende zorgverzekeringen van CZ Direct zijn veranderd ten opzichte van 2021. Bekijk dus de premies, vergoedingen en polisvoorwaarden op de site van CZ Direct, want die zijn leidend. Ga naar de site, bereken je premie en sluit online de zorgverzekering van CZ Direct af.

Tandartsverzekeringen van CZ Direct

Tandartskosten voor volwassenen worden niet uit de basisverzekering vergoedt. Vandaar dat elke zorgverzekeraar aparte aanvullende tandartsverzekeringen aanbiedt. Bij CZ Direct moet je even opletten, omdat de tandartsverzekeringen op het eerste gezicht lastige namen hebben. In 2020 had CZ Direct drie tandartsverzekeringen, in 2021 nog maar twee.

  • Tand 1 75%
  • Tand 1 100%

De Tandartverzekering Tand 1 75 procent vergoedt 75 procent van de tandartskosten tot een maximum van 250 euro per jaar. De premie voor die polis is € 7,50 euro per maand. Bekijk de tandartsverzekeringen van CZ Direct.

Tand 1 100% vergoedt honderd procent van de tandartskosten, eveneens tot een maximum van 250 euro per jaar. Je betaalt € 17,50 premie per maand. Orthodontie en tanden bleken worden bij geen van beide tandartsverzekeringen vergoed.

De verschillen tussen CZ en CZ Direct

We kunnen ons voorstellen dat u zich afvraagt wat de verschillen zijn tussen CZ en CZ Direct. Daarom zetten we het verschil tussen CZ Direct en CZ op een rij.

Bij de CZ Direct zorgverzekering moet je altijd naar gecontracteerde zorgverleners gaan, wil je de zorgnota helemaal vergoed krijgen. CZ laat je kiezen tussen een restitutiepolis met vrije zorgkeuze en twee naturapolissen. De zorgverzekering van CZ Direct biedt 65 procent vergoeding als je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat. Bij een CZ-polis krijg je dan 70 procent vergoed. Maar de budgetpolis van CZ kost € 123,10 per maand en die van CZ Direct € 116,95. Bekijk alle vergoedingen van de CZ-zorgverzekeringen.

Bij de zorgverzekering van CZ Direct regel je alles online, terwijl je bij de basisverzekering van CZ je zaken online of per post afhandelt. En tenslotte biedt CZ meer keuze en ruimere dekkingen bij de aanvullende zorgverzekeringen dan CZ Direct. Daar hangt uiteraard wel een prijskaartje aan. Vergelijk zorgverzekeringen dus niet alleen op premies maar ook op polisvoorwaarden, vergoedingen en klanttevredenheid. Bekijk ook de zorgverzekeringskaart van CZ Direct. Daarin staan de belangrijkste punten van de CZ Direct Naturapolis in gewone-mensentaal uitgelegd.

En tenslotte biedt CZ korting aan bijvoorbeeld ZZP’ers, terwijl CZ Direct geen collectiviteitskortingen kent. Daardoor kan het zijn dat een op het eerste gezicht duurdere zorgverzekering van CZ toch goedkoper is dan de zorgverzekering van CZ Direct. Bekijk meer zorgverzekeringen met korting voor ZZP’ers.

Zorgverzekering CZ Direct vergelijken

Static Template
5/5 - (2 stemmen)

Deel dit met je vrienden!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.