Zorgverzekering CZ Direct weer terug in 2020

Na een jaar afwezigheid heeft zorgverzekeraar CZ de zorgverzekering van CZ Direct in 2020 toch weer uitgebracht. De premie van de CZ Direct zorgverzekering is € 109,95 per maand. Daarmee is CZ Direct een van de goedkoopste zorgverzekeringen.

De zorgverzekering van CZ DirectCZ Direct moest vorig jaar plaats maken voor de nieuwe zorgverzekering Just, maar in 2020 laat moederbedrijf CZ beide merken naast elkaar bestaan. De zorgverzekering van Just is met een premie van € 107,95 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar, wel twee euro goedkoper dan de zorgverzekering van CZ Direct. Vergelijk zorgverzekeringen echter niet alleen op premie, maar ook op polisvoorwaarden, vergoedingen en klanttevredenheid.

Wat biedt de zorgverzekering van CZ Direct?

De zorgverzekering van CZ Direct is een naturapolis met gecontracteerde zorg. Als u naar een zorgverlener gaat met wie CZ Direct een contract heeft, krijgt u de rekening volledig vergoed. Die gaat trouwens vaak rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. Volgens CZ kunt u terecht bij 45.000 zorgverleners in Nederland.

Gaat u echter naar een zorgverlener met wie CZ Direct geen contract heeft, dan krijgt u 65% van de rekening vergoed tot maximaal 65% van het gemiddeld tarief dat CZ met gecontracteerde zorgverleners heeft afgesproken. U moet de rest dus zelf bijbetalen. Andere zorgverzekeraars met dergelijke polissen, onder wie ook CZ, vergoeden zeventig procent of meer bij bezoek aan een niet-gecontracteerde zorgverlener. Spoedeisende zorg wordt overigens altijd volledig vergoed.

CZ Direct geeft korting op de zorgverzekering als u het wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro per jaar verhoogt met een vrijwillig eigen risico. Dat mag tot maximaal 500 euro extra, zodat uw totale eigen risico 885 euro per jaar wordt. Je maandpremie daalt dan naar € 89,95 per maand. Doe dat alleen als je weinig zorgkosten verwacht en zorg er voor dat je altijd genoeg geld achter de hand heeft om die eerste 885 euro zorgkosten zelf te betalen. Vergelijk de premie van de CZ Direct zorgverzekering met de premies en pakketten van CZ.

Je zorgverzekering van CZ Direct uitbreiden

Omdat lang niet alle zorg via de basisverzekering gedekt is, hebben zorgverzekeraars aanvullende zorgverzekeringen ontwikkeld. CZ Direct heeft er vijf, CZ zelf heeft er in totaal zeven. Bij alle aanvullende verzekeringen van CZ Direct is tandzorg na een ongeval tot 10.000 euro gedekt.

  • De Aanvullend 1 Zorgverzekering van CZ Direct dekt onder meer de kosten van spoedeisende hulp in het buitenland (werelddekking). De premie is € 1,95 per maand.
  • De Aanvullend 2 verzekering vergoedt ook de anticonceptiepil. De premie bedraagt € 2,50 per maand.
  • Aanvullend 3 dekt onder meer ook 6 behandelingen voor de fysiotherapeut tegen een premie van € 5,80 per maand.
  • De aanvullende zorgverzekering Aanvullend 4  is nog uitgebreider en vergoedt 9 behandelingen voor de fysiotherapeut.
  • Met de Aanvullende 5-polis krijgt u ook vergoeding voor onder meer alternatieve zorg en brillen en lenzen. De premie is € 12,90 per maand.

Premies, vergoedingen en polisvoorwaarden op de site van CZ Direct zijn leidend. Ga naar de site, bereken je premie en sluit online de zorgverzekering van CZ Direct af.

Tandartsverzekeringen van CZ Direct

Tandartskosten voor volwassenen worden niet uit de basisverzekering vergoedt. Vandaar dat elke zorgverzekeraar aparte aanvullende tandartsverzekeringen aanbiedt. Bij CZ Direct moet je even opletten, omdat de tandartsverzekeringen op het eerste gezicht lastige namen hebben. Er zijn er drie:

  • Tand 1 75%
  • Tand 1 100%
  • Tand 2 75%

De Tandartverzekering Tand 1 75 procent vergoedt 75 procent van de tandartskosten tot een maximum van 250 euro per jaar. De premie voor die polis is € 8,70 euro per maand. Tand 1 100% vergoedt honderd procent van de tandartskosten, eveneens tot een maximum van 250 euro per jaar. Je betaalt € 14,50 premie per maand. De derde tandartsverzekering, Tand 2 75%, kost 25 euro premie per maand. Je krijgt dan 75 procent van de tandartskosten vergoed tot een maximum van 500 euro per jaar. Orthodontie en tanden bleken worden bij geen van de drie tandartsverzekeringen vergoed.

De verschillen tussen CZ en CZ Direct

We kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt wat de verschillen zijn tussen CZ en CZ Direct. Daarom zetten we het verschil tussen CZ Direct en CZ op een rij.

Bij de CZ Direct zorgverzekering moet je altijd naar gecontracteerde zorgverleners gaan, wil je de zorgnota helemaal vergoed krijgen. CZ laat je kiezen tussen een restitutiepolis met vrije zorgkeuze en twee naturapolissen. De zorgverzekering van CZ Direct biedt 65 procent vergoeding als je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat. Bij een CZ-polis krijg je dan 70 procent vergoed. Bekijk alle vergoedingen van de CZ-zorgverzekeringen.

Bij de zorgverzekering van CZ Direct regel je alles online, terwijl je bij de basisverzekering van CZ je zaken online of per post afhandelt. En tenslotte biedt CZ meer keuze en ruimere dekkingen bij de aanvullende zorgverzekeringen dan CZ Direct. Daar hangt uiteraard wel een prijskaartje aan. Vergelijk zorgverzekeringen dus niet alleen op premies maar ook op polisvoorwaarden, vergoedingen en klanttevredenheid.

En tenslotte biedt CZ korting aan bijvoorbeeld ZZP’ers, terwijl CZ Direct geen collectiviteitskortingen kent. Daardoor kan het zijn dat een op het eerste gezicht duurdere zorgverzekering van CZ toch goedkoper is dan de zorgverzekering van CZ Direct. Bekijk meer zorgverzekeringen met korting voor ZZP’ers.

Deel dit met je vrienden!

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.