Ga naar de inhoud

Premie ziektekostenverzekering Menzis naar 1278 euro

De premie voor de basisverzekering van Menzis, ZorgVerzorgd genaamd, gaat in 2012 een paar euro per maand omhoog vergeleken met 2011.

De verzekeraar heeft dat dinsdag bekendgemaakt. De premie voor de basisverzekering gaat bij Menzis naar 106,50 per maand oftewel 1278 euro per jaar. Daarmee is de premie voor de basisverzekering bij Menzis per jaar 48 euro hoger dan die bij DSW, de eerste zorgverzekeraar die de premie voor de zorgverzekering 2012 bekend maakte. De ziektekostenverzekering ZorgVerzorgd is een basisverzekering volgens het principe van de naturapolis.

Restitutiepolis Menzis

Daarnaast biedt Menzis ook de basisverzekering ZorgZó aan. Die basisverzekering wordt aangeboden als restitutiepolis. De premie voor deze ziektekostenverzekering kost 111 euro per maand oftewel 1332 euro per jaar.

Premie basisverzekering IZZ

Behalve Menzis heeft ook zorgverzekeraar IZZ op 1 november de premies voor de zorgverzekering 2012 bekend gemaakt, zij het alleen nog voor de collectieve zorgverzekering. De premie voor die verzekering, een naturapolis, stijgt naar 1205,28 per jaar. IZZ bedient vooral werknemers in de zorgsector.

Overzicht ziektekostenverzekeringen

Bekijk het overzicht van premies voor de ziektekostenverzekering 2012 en vergelijk wat de andere ziektekostenverzekeraars aan ziektekosten premie berekenen.

5/5 - (1 stemmen)