Zorgverzekering van Zilveren Kruis in 2023, alle nieuwe premies op een rij

zorgverzekering van zilveren kruis

Bij de zorgverzekering van Zilveren Kruis heb je in 2023 de keuze uit 3 basisverzekeringen, 5 aanvullende zorgverzekeringen en 5 tandartsverzekeringen. De goedkoopste zorgverzekering van Zilveren Kruis kost € 131,95 per maand premie. We zetten de zorgverzekeringen van Zilveren Kruis op een rij.

Zilveren Kruis is onderdeel van de Achmea-groep waartoe ook de christelijke zorgverzekeraar Pro Life, FBTO, De Friesland, Interpolis, Inshared en Centraal Beheer behoren. Daarnaast heeft Zilveren Kruis sinds 2015 een nieuwe budget zorgverzekering ingevoerd: ZieZo zorgverzekering.

Drie basisverzekeringen van Zilveren Kruis: budget, natura en restitutiepolis

De basisverzekeringen van Zilveren Kruis zijn qua inhoud allemaal hetzelfde, aangezien de overheid wettelijk voorschrijft wat er door de basisverzekering vergoed wordt. Maar de ziektekostenverzekeringen verschillen wat betreft de hoogte van de vergoeding, premie en vrije zorgkeuze.

Bij Zilveren Kruis kun je voor de basisverzekering kiezen uit de de Basis Budget, de Basis Zeker en de Basis Exclusief Polis.

De Zilveren Kruis Basis Budgetpolis in 2023

Met de Basis Budget zorgverzekering kun je terecht bij een beperkt aantal ziekenhuizen plus de zorgverleners met wie Zilveren Kruis een contract heeft. Dit heet een basisverzekering met gecontracteerde zorg, maar het wordt ook wel een budgetpolis of selectieve naturapolis genoemd.

Met welke zorgverleners Zilveren Kruis een contract heeft, is na te gaan in de zorgzoeker van Zilveren Kruis. Ga je naar een zorgverlener met wie Zilveren Kruis geen contract heeft, dan krijg je bij de Basis Budget-verzekering maximaal 75 procent van het door Zilveren Kruis gemiddeld betaalde contracttarief vergoed. De rest moet je zelf bijbetalen. Alleen bij spoedgevallen wordt ziekenhuisbezoek in alle ziekenhuizen volledig vergoed.

Premie Basis Budget zorgverzekering van Zilveren Kruis

De premie van de Zilveren Kruis Basis Budgetverzekering in 2023 is € 131,95 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Dat is 8,50 euro meer dan in 2022. Kies je voor het hoogste eigen risico van 885 euro per jaar, dan daalt je maandpremie naar 116,95 euro, een korting van 15 euro per maand. Maar zorg in dat geval wel dat je genoeg geld vrij hebt om de eerste 885 euro aan zorgkosten zelf te betalen. Bereken je premie van de Zilveren Kruis Basis budgetverzekering.

De Basis Zeker naturapolis van Zilveren Kruis

De Basis Zeker zorgverzekering van Zilveren Kruis biedt iets meer keuze in zorgverleners. Je kunt dan terecht bij alle ziekenhuizen met wie Zilveren Kruis Achmea een contract heeft plus wat meer zorgverleners dan bij de budgetpolis. Ga je naar een andere zorgverlener, dan krijg je eveneens maximaal 75 procent van het bij Zilveren Kruis gangbare contracttarief vergoed en moet je de rest zelf betalen.

Premie Basis Zeker zorgverzekering van Zilveren Kruis

De maandelijkse premie voor de Basis Zeker zorgverzekering van Zilveren Kruis in 2023 bedraagt € 138,95 bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Kies je voor het hoogste eigen risico van 885 euro per jaar, dan krijg je € 17,50 premiekorting en betaal je € 121,45 per maand. Bereken je premie van de Zilveren Kruis Basis Zeker naturapolis.

De restitutiepolis van Zilveren Kruis: Basis Exclusief

De zorgverzekering Basis Exclusief is een restitutiepolis met vrije zorgkeuze. Dat houdt in dat je bij alle ziekenhuizen en zorgverleners in Nederland terecht kunt. Ook krijg je de kosten volledig vergoed (conform het marktconforme of wettelijke tarief) als je naar een zorgverlener gaat met wie Zilveren Kruis geen contract heeft. Op de site van de Nederlandse Zorg Autoriteit staat een overzicht van de wettelijke tarieven. Deze restitutie zorgverzekering van Zilveren Kruis is nog een van de weinige zorgverzekeringen met volledig vrije zorgkeuze die in 2023 wordt aangeboden.

De premie voor de restitutiepolis van Zilveren Kruis in 2023 is € 152,75 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Bij het hoogste eigen risico van 885 euro per jaar, krijg je 2 tientjes per maand korting en daalt je premie naar € 132,75 per maand. Bereken je premie van de Zilveren Kruis Basis Basis Exclusief restitutiepolis.

De premies van de Zilveren Kruis zorgverzekeringen vergelijken

Kijk ook even naar wat andere zorgverzekeraars bieden. De combinatiepolis van OHRA (€ 135,95 per maand) en de combinatiepolis van Nationale Nederlanden (€137,45 per maand) bijvoorbeeld zijn goedkoper dan de naturapolis én de restitutieverzekering van Zilveren Kruis. Bij zo’n combinatiepolissen heb je ook bijna altijd vrije zorgkeuze. Je moet alleen bij GGZ-zorg, thuiszorg en wijkverpleging een deel van de rekening te betalen als je naar een niet gecontracteerde zorgverlener gaat. Ook de de combinatiepolis van FBTO (€ 141,95 per maand), dat ook onderdeel is van Achmea, is goedkoper.

Bereken jouw premie van Zilveren Kruis Achmea. Premies en polisvoorwaarden op de site van de zorgverzekeraar zijn leidend. Vergelijk de zorgverzekering van Zilveren Kruis Achmea met andere ziektekostenverzekeringen op premie, polisvoorwaarden en vrije zorgkeuze. Of ga naar het overzicht van premies zorgverzekeringen.

De aanvullende zorgverzekeringen van Zilveren Kruis

Naast de drie basisverzekeringen heeft Zilveren Kruis vijf aanvullende verzekeringen: De Aanvullend 1 ster, 2 sterren, 3 sterren en 4 sterren. Hoe meer sterren, hoe uitgebreider de dekking, maar ook hoe hoger de prijs. Je leeftijd is mede bepalend voor de hoogte van de premie. Dertigplussers zijn duurder uit dan mensen tussen de 18 en 30 jaar. Bij aanvullende zorgverzekeringen mogen zorgverzekeraars van de wet verschillende premies rekenen voor verschillende leeftijdsgroepen. Let op: Bij de aanvullende verzekeringen Aanvullend 3 en 4 sterren geldt voor een vergoeding voor orthodontie voor kinderen tot 18 jaar een wachttijd van 1 jaar.

Wellicht kun je korting krijgen als je je kunt aansluiten bij een collectief van Zilveren Kruis. Zorgverzekeraars mogen in 2023 geen collectiviteitskorting meer geven op de basisverzekering, maar wel op de aanvullende zorgverzekeringen.

Vind je alleen de basisverzekering te beperkt, maar een aanvullende zorgverzekering weer te veel, dan heeft Zilveren Kruis als tussenvorm de Basis Plus Module. Deze module biedt onder meer een volledige vergoeding voor spoedeisende zorg in het buitenland. Fysiotherapie wordt alleen vergoed bij oncologie, hart- en vaatziekten en een beroerte. En je moet naar een fysiotherapeut of oefentherapeut gaan die met Zilveren Kruis een contract heeft. Ook tandartskosten na een ongeval zijn verzekerd.

De exacte omschrijving van wat wel en niet gedekt is via de aanvullende zorgverzekeringen van Zilveren Kruis is in heldere taal te lezen op de zorgverzekeringskaarten van Zilveren Kruis. Voor de aanvullende zorgverzekeringen van Zilveren Kruis geldt geen medische acceptatie.

Tandartsverzekeringen van Zilveren Kruis

Naast de aanvullende verzekering kent ook de tandartsverzekering van Zilveren Kruis vijf varianten. Ook hier geldt: hoe meer sterren, hoe hoger de premie, de dekking en de vergoeding. Ook voor de tandartsverzekeringen van Zilveren Kruis zijn de premies leeftijdsgebonden. De vier sterren tandartsverzekering is het duurst. Je krijgt dan maximaal 1250 euro tandartskosten per jaar vergoed. Daarnaast is er nog een Tand Basis verzekering waarmee gebitscontrole- en reiniging, kleine vullingen en een kies trekken gedekt zijn.

Let op: Orthodontie voor kinderen tot achttien jaar is niet gedekt in de tandartsverzekering. Maar orthodontie wordt in die gevallen wel vergoed via de aanvullende verzekering 3 of 4 sterren-verzekering van de ouders. Voor de 3 en 4-sterren tandartsverzekeringen geldt een medische acceptatie. Je moet dan bij aanvraag een aantal medische vragen beoordelen. Vergelijk tandartsverzekeringen.

Vergelijk zorgverzekeringen

De zorgverzekering van Zilveren Kruis vergelijken met andere zorgverzekeringen kan hieronder. Je kunt vergelijken op prijs, eigen risico, contract met zorgverleners en vrije artsenkeuze. Afsluiten kan direct bij de zorgverzekeraar van jouw keuze.

Static Template

Deel dit met je vrienden!

Tags

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.