Zorgverzekering van Zilveren Kruis in 2020

zorgverzekering van zilveren kruisDe zorgverzekering van Zilveren Kruis wijkt op een aantal punten af van zorgverzekeringen van andere ziektekostenverzekeraars. Bij Zilveren Kruisheeft u namelijk de keuze uit drie basisverzekeringen, vijf aanvullende zorgverzekeringen, vijf tandartsverzekeringen en een extra module voor als u geen aanvullende zorgverzekering neemt. We zetten de zorgverzekeringen van Zilveren Kruis op een rij.

Zilveren Kruis is onderdeel van de Achmea-groep waartoe ook de christelijke zorgverzekeraar Pro Life, FBTO, Interpolis, Inshared, het voormalige jongerenmerk Take Care Now en Centraal Beheer behoren. Daarnaast heeft Zilveren Kruis in 2015 een nieuwe budget zorgverzekering ingevoerd: ZieZo zorgverzekering.

De basisverzekeringen van Zilveren Kruis zijn qua inhoud allemaal hetzelfde, aangezien de overheid wettelijk voorschrijft wat er door de basisverzekering vergoed wordt. Maar de ziektekostenverzekeringen verschillen wat betreft de hoogte van de vergoeding, premie en vrije zorgkeuze.

Drie basisverzekeringen van Zilveren Kruis: budget, natura en restitutiepolis

Bij Zilveren Kruis kunt u voor de basisverzekering kiezen uit de de Basis Budget, de Basis Zeker en de Basis Exclusief Polis. Met de Basis Budget zorgverzekering kunt u terecht bij een beperkt aantal ziekenhuizen plus de zorgverleners met wie Zilveren Kruis een contract heeft. Dit heet een basisverzekering met gecontracteerde zorg, maar het wordt ook wel een budgetpolis genoemd. Volgens Zilveren Kruis is er ‘bijna altijd’ en gecontracteerde zorgverlener binnen drie kwartier rijden, maar half november was Zilveren Kruis nog met tal van zorgverleners in gesprek. Als je deze verzekering wilt afsluiten, is het misschien verstandiger om tot eind december te wachten als Zilveren Kruis meer contracten heeft afgesloten.

Met welke zorgverleners Zilveren Kruis een contract heeft, is na te gaan in de zorgzoeker van Zilveren Kruis. Gaat u naar een zorgverlener met wie Zilveren Kruis geen contract heeft, dan krijgt u bij de Basis Budget-verzekering maximaal 75 procent van het door Zilveren Kruis gemiddeld betaalde contracttarief vergoed. De rest moet u zelf bijbetalen. Alleen bij spoedgevallen wordt ziekenhuisbezoek in alle ziekenhuizen volledig vergoed.

De Basis Zeker naturapolis van Zilveren Kruis

De Basis Zeker verzekering van Zilveren Kruis biedt iets meer. U kunt dan terecht bij alle ziekenhuizen met wie Zilveren Kruis Achmea een contract heeft plus wat meer zorgverleners dan bij de budgetpolis. Gaat u naar een andere zorgverlener, dan krijgt u maximaal 75 procent van het bij Zilveren Kruis gangbare contracttarief vergoed en moet u de rest zelf betalen.

De restitutiepolis van Zilveren Kruis: Basis Exclusief

De zorgverzekering Basis Exclusief is een restitutiepolis met vrije zorgkeuze. Dat houdt in dat u bij alle ziekenhuizen en zorgverleners in Nederland terecht kunt. Ook krijgt u de kosten volledig vergoed (conform het marktconforme of wettelijke tarief) indien u naar een zorgverlener gaat met wie Zilveren Kruis geen contract heeft. Op de site van de Nederlandse Zorg Autoriteit staat een overzicht van de wettelijke tarieven.

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan voor de zorgverzekering van Zilveren Kruis Achmea.

De premies van de zorgverzekering van Zilveren Kruis Achmea in 2020

De Basis Budget zorgverzekering van Zilveren Kruis kost in 2020 € 115,95 euro per maand bij het wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro. Als u kiest voor een hoger eigen risico, daalt de maandpremie.

De Basis Zeker zorgverzekering kost in in 2020 € 125,45 euro per maand bij het wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro. Voor de Basis Exclusief zorgverzekering, de restitutiepolis van Zilveren Kruis, betaalt u in 2020 € 134,95 euro per maand premie.

Kijk ook even naar wat andere zorgverzekeraars bieden. De restitutiepolis van Ohra (€ 116,50 per maand), de restitutiepolis van FBTO (€ 122,50 per maand) en die van Nationale Nederlanden ( € 119,08 per maand) zijn goedkoper dan de naturapolis en de restitutieverzekering van Zilveren Kruis. Bij al die restitutiepolissen heeft u vrije zorgkeuze.

Bereken uw premie van Zilveren Kruis Achmea. Premies en polisvoorwaarden op de site van de zorgverzekeraar zijn leidend.  Vergelijk de zorgverzekering van Zilveren Kruis Achmea met andere ziektekostenverzekeringen op premie, polisvoorwaarden en vrije zorgkeuze. Of ga naar het overzicht van premies zorgverzekeringen.

Zilveren Kruis Achmea & aanvullende zorgverzekeringen

Naast de drie basisverzekeringen heeft Zilveren Kruis vijf aanvullende verzekeringen. Hoe meer sterren, hoe uitgebreider de dekking, maar ook hoe hoger de prijs. Uw leeftijd is mede bepalend voor de hoogte van de premie. Dertigplussers zijn duurder uit dan dertigminners. Bij aanvullende zorgverzekeringen mogen zorgverzekeraars van de wet verschillende premies rekenen voor verschillende leeftijdsgroepen.

Vindt u alleen de basisverzekering te beperkt, maar een aanvullende zorgverzekering weer te veel, dan heeft Zilveren Kruis als tussenvorm de Basis Plus Module. Deze module biedt onder meer een volledige vergoeding voor spoedeisende zorg in het buitenland. Ook repatriëring is gedekt. Fysiotherapie wordt alleen vergoed bij oncologie, hart- en vaatziekten en een beroerte. En je moet naar een fysiotherapeut of oefentherapeut gaan die met Zilveren Kruis een contract heeft.

Daarnaast kent Zilveren Kruis nog vier aanvullende verzekeringen: Aanvullend 1 ster tot en met Aanvullend 4 sterren. Hoe meer sterren, hoe hoger de premie, maar hoe meer zorg er ook verzekerd is.

Tandartsverzekeringen van Zilveren Kruis

Net als de aanvullende verzekering kent ook de tandartsverzekering van Zilveren Kruis vijf varianten. Ook hier geldt: hoe meer sterren, hoe hoger de premie, de dekking en de vergoeding. Ook voor de tandartsverzekeringen van Zilveren Kruis Achmea zijn de premies leeftijdsgebonden. De vier sterren tandartsverzekering is het duurst. U krijgt dan maximaal 1250 euro tandartskosten per jaar vergoed. Daarnaast is er nog een Tand Basis verzekering waarmee gebitscontrole- en reiniging, kleine vullingen en een kies trekken gedekt zijn.

Let op: Orthodontie voor kinderen tot achttien jaar is niet gedekt in de tandartsverzekering. Maar orthodontie wordt in die gevallen wel vergoed via de aanvullende verzekering 3 of 4 sterren-verzekering van de ouders. Voor de duurdere tandartsverzekeringen geldt een medische acceptatie. U moet dan bij aanvraag een aantal medische vragen beoordelen. Vergelijk tandartsverzekeringen.

De zorgverzekering van Zilveren Kruis vergelijken met andere zorgverzekeringen kan hieronder. U kunt vergelijken op prijs, eigen risico, klantwaardering en vrije artsenkeuze. Afsluiten kan ook:

Deel dit met je vrienden!

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.