Ga naar de inhoud

De Meeus zorgverzekering

In tegenstelling tot andere ziektekostenverzekeraars zoals Agis en Delta Lloyd had Meeus heel overzichtelijk pakket. Er was maar een basisverzekering, drie aanvullende verzekeringen en twee tandartsverzekeringen. Meeus biedt echter in 2014 geen zorgverzekering meer aan. Bezoekers van de site worden doorgestuurd naar IAK Verzekeringen.

Meeus, een dochter van Aegon, brengt niet zelf een basisverzekering op de markt, maar via Meeuszorg bent u verzekerd via VGZ. U kunt natuurlijk rechtstreeks een zorgverzekering bij VGZ afsluiten, maar daarmee doet u zichzelf tekort. De zorgpremie voor de basisverzekering van Meeus voor 2013 is 97,48 euro per maand oftewel 1169,76 per jaar. Bij VGZ betaalt u 107,95 per maand aan zorgpremie in 2013. Meeus biedt echter in 2014 geen zorgverzekering meer aan. Of ga naar het overzicht van premies voor zorgverzekeringen. U kunt ook de zorgverzekering van Meeus met andere zorgverzekeringen vergelijken.

Meeus basisverzekering: naturapolis

De basisverzekering van Meeus is een zogeheten naturapolis. Dat betekent dat u in principe alleen terecht kunt bij zorgverleners met wie Meeus een contract heeft. Zij sturen hun rekening rechtstreeks naar de ziektekostenverzekeraar dus u hoeft in beginsel nooit iets voor te schieten. Gaat u toch naar een zorgverlener met wie Meeus geen contract heeft, dan moet u de rekening voorschieten en kunt u die declareren bij de ziektekostenverzekeraar.

Aanvullende zorgverzekeringen bij Meeus

De aanvullende zorgverzekeringen van Meeus zijn uiteraard ook ondergebracht bij VGZ. De aanvullende ziektekostenverzekeringen zijn ingericht voor doelgroepen. De Plus aanvullende zorgverzekering is bestemd voor jongeren, singles en stellen. De aanvullende verzekering Compleet is bedoeld voor gezinnen. Kinderen zijn gratis meeverzekerd voor deze aanvullende verzekering. Ook kraamzorg, alternatieve geneesmiddelen en orthodontie zijn meeverzekerd. Met de Comfort 55+ verzekering kunnen senioren zich aanvullend verzekeren. Deze aanvullende verzekering biedt een hoge vergoeding voor fysiotherapie, volledige vergoeding voor loophulpen, een vergoeding voor mantelzorg en een vergoeding voor hoorapparaten.

Tandartsverzekeringen van Meeus

Meeus biedt klanten de mogelijkheid om een tandartsverzekering af te sluiten. De Tand Extra verzekering is de goedkoopste verzekering en vergoedt maximaal 350 euro per jaar aan tandartszorg. De andere tandartsverzekering, Tand Royaal, biedt een maximale vergoeding in 2012 van 950 euro. Met deze tandartsverzekeringen zijn onder meer kosten van gebitsreiniging door een mondhygiënist en het maken van kronen en bruggen tot het maximaal te vergoeden bedrag verzekerd. Voor beide tandartsverzekeringen is geen medische selectie nodig.

Bij Meeus kunt u uw rekeningen online of per post declareren. Vergelijk hieronder zorgverzekeringen:

Static Template
5/5 - (2 stemmen)