Ga naar de inhoud

Dit zijn de 6 beste verzekeringen voor zzp ers op een rij

Aansprakelijkheidsverzekeringen voor zzp-ers, autoverzekeringen, ongevallenverzekeringen, ook als zzp’er ontkom je er niet aan om af en toe eens naar je verzekeringen te kijken. Welke verzekeringen voor zzp’ers zijn er? En wat zijn de beste verzekeringen voor zzp’ers?

Dit zijn de beste verzekeringen voor ZZP ers © Lukas Bieri / Pixabay
Welke verzekering voor ZZP heb jij nodig? © Lukas Bieri / Pixabay

Waar kun je je als ZZP’er verzekeren?

Met de stijging van het aantal ZZP’ers naar 1,1, miljoen in 2019 zijn er ook meer verzekeraars gekomen die verzekeringen voor ZZP’ers ontwikkelen. Sommige verzekeraars bieden verzekeringspolissen aan die zowel voor het MKB als voor ZZP’ers geschikt zijn. Maar andere verzekeraars, zoals OHRA, laten het MKB links liggen en richten zich alleen op verzekeringen voor ZZP.

Welke verzekeringen voor ZZP’ers zijn er eigenlijk?

Als één van die 1,1 miljoen ZZP’ers in Nederland heb je, zeker in coronatijd, wel wat anders aan je hoofd dan na te denken over je verzekeringen. En zeker als startende zelfstandige wil je niet teveel geld uitgeven aan verzekeringen. Toch zijn er een aantal verzekeringen voor zzp’ers waar je eigenlijk niet onderuit komt. Denk aan zzp’ers in de bouw die een bestelbus voor hun werk nodig hebben. Dan heb je een bestelautoverzekering nodig.

Ben je zelfstandig consultant, kom je veel bij klanten over de vloer en geef je adviezen? Dan moet je op z’n minst nadenken over een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) en een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV). Lees meer over de aansprakelijkheidsverzekering voor ZZP’ers.

Heb je een werkplaats met dure machines of een winkel? Denk dan eens aan een inventarisverzekering. En omdat je als zzp’er te maken kunt krijgen met conflicten met klanten, moet je ook nadenken of een rechtsbijstandverzekering voor zzp’ers voor jouw bedrijf nuttig kan zijn. Werk je zoals veel zelfstandigen in de zakelijke dienstverlening? Denk dan na over een tablet- of laptopverzekering voor zzp’ers.

Maar wat zijn nu de beste verzekeringen voor zzp ers?

Wat de beste verzekering voor zzp’ ers in jouw geval is, kun je uiteraard het beste zelf beoordelen. Elk bedrijf is immers anders en heeft andere wensen en behoeftes. Maar een goed startpunt voor de beste verzekeringen voor zzp-ers is de lijst hieronder. Die is gebaseerd op onderzoek van onafhankelijk Bureau Moneyview. Dit bureau onderzocht per verzekeringssoort de beste standaard verzekering. Omdat de verzekeringspremies per bedrijf worden bepaald, konden de onderzoekers in veel gevallen de verzekeringen voor zelfstandigen alleen op polisvoorwaarden beoordelen. Alleen bij bestelautoverzekeringen is onderscheid gemaakt tussen de polisvoorwaarden en de premie die je voor een verzekering moet betalen.

Wat is de beste aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers?

Bij zzp-aansprakelijkheidsverzekeringen voor bedrijven (AVB) heeft Moneyview 75 verzekeringen onderzocht die worden aangeboden door 12 verzekeraars. De aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers van Allianz heeft volgens de Moneyview-onderzoekers de beste voorwaarden. Onder meer de uitgebreide dekking voor werkgeversaansprakelijkheid en de meer dan marktconforme dekking voor producten onder opzicht vielen  bij de onderzoekers in de smaak. Bekijk ook de aansprakelijkheidsverzekeringen voor ZZP- ers van Univé, Centraal Beheer en Alpina.

Wat is de beste rechtsbijstandverzekering voor ZZP’ers?

Bij de rechtsbijstandverzekering voor zzp’ers keken de onderzoekers naar 17 polissen. Twee verzekeraars kregen bij rechtsbijstandverzekeringen voor bedrijven de hoogste score van vijf sterren. Dat zijn de OHRA Rechtsbijstandverzekering ZZP (die inmiddels niet meer wordt aangeboden) en de Univé Rechtshulp Verzekering Bedrijven MKB die ook heel geschikt blijkt als rechtsbijstandverzekering voor ZZP-ers. De Univé Rechtshulp Verzekering Bedrijven MKB biedt de ruimste dekking bij geschillen en een ruimere dekking voor rechtsbijstand bij incasso dan de concurrenten.

Wat is de beste goederen en inventarisverzekering voor ZZP-ers?

Ook bij de ZZP-verzekering voor goederen en inventaris komt OHRA weer als beste uit de bus. De OHRA inboedelverzekering voor ZZP (die ook niet meer wordt aangeboden) kreeg als enige verzekering in deze categorie vijf sterren voor polisvoorwaarden.

Wat zijn de beste bestelautoverzekeringen voor ZZP’ers?

Net als bij gewone auto’s kun je bij bestelauto’s kiezen uit een WA-bestelautoverzekering, een WA-Casco-verzekering of je kunt je bestelauto allrisk verzekeren. Bij de WA-bestelautoverzekering kwam de Reaal Bestelautoverzekering bij alle drie de verzekeringen als beste bestelautoverzekering uit de bus op het onderdeel prijs. Die verzekering kun je echter niet online afsluiten, maar alleen via een adviseur.

Wat betreft polisvoorwaarden scoorde de Univé Bedrijfsautoverzekering het hoogst bij de WA-verzekeringen voor bestelauto’s. Univé was minder streng bij de acceptatie van klanten. Ook had Univé het ruimste aanbod van extra dekkingen. Interpolis had de beste voorwaarden voor bestelauto’s bij de WA-Casco en allrisk-verzekering. Vergelijk bestelautoverzekeringen niet alleen op prijs, maar ook op polisvoorwaarden bij onder meer Centraal Beheer en Alpina. Bij Alpina kun je ook een taxiverzekering, lesautoverzekering, koeriersverzekering, vrachtwagenverzekering en een verzekering voor een bezorgbrommer afsluiten.

Lees ook: De beste verzekeringen volgens de Consumentenbond en lees ook wat de 16 belangrijkste verzekeringen voor ondernemers zijn.

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Privacy
Beoordeel dit artikel post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.