Ga naar de inhoud

Zekur Zorg basisverzekering: premies en aanvullende zorgverzekeringen in 2024

Bij Zekur kun je kiezen uit een naturaverzekering en een combinatiepolis. De Gewoon Zekur Zorg Basisverzekering is in 2024 geen budgetpolis meer en daardoor flink duurder geworden.

Zekur is een onderdeel van Univé, dat ook de merken VGZ, IZA en UMC omvat. De zorgverzekeringen van Zekur zijn zorgverzekeringen zonder toeters en bellen. Je hebt keuze uit slechts twee zorgverzekeringen: de Gewoon Zekur Zorg Basis en de Gewoon Zekur Plus. Die laatste heette in 2023 nog Gewoon Zekur Vrij. Zekur mikt vooral op jongeren, maar in principe is iedereen welkom. Jong en christelijk? Kijk dan ook even naar De Christelijke Zorgverzekeraar van Achmea.

Basisverzekering van Zekur: Gewoon Zekur Zorg Basis

Zekur zorgverzekering

De Gewoon Zekur zorgverzekering is de basisverzekering van Zekur. Het is een naturapolis, dat wil zeggen dat de rekening van de zorgverlener rechtstreeks naar Zekur gaat, Maar dat gebeurt alleen als de zorgverlener een contract met Zekur heeft.

Ga je toch naar een zorgverlener met wie Zekur geen contract heeft, dan moet je een deel van de kosten zelf betalen. Zekur vergoedt dan maar tachtig procent van het gemiddeld tarief dat Zekur rekent bij zorgverleners met wie het wel een contract heeft. De rest moet jij bijbetalen. Je huisarts kun je altijd zelf kiezen. Ook voor spoedeisende hulp kun je overal terecht, ook als die zorgverlener of dat ziekenhuis geen contract heeft met Zekur. Op de site van Zekur staat een lijst met maximale vergoedingen.

Gewoon Zekur Zorg Basis

Een belangrijke verandering ten opzichte van 2023 is dat de Gewoon Zekur Zorg Basis in 2024 geen budgetpolis meer is, maar een gewone naturapolis. Je kunt daardoor bij veel meer ziekenhuizen terecht voor niet-spoedeisende zorg dan met een budgetpolis. Bij budgetpolissen maken zorgverzekeraars afspraken met een beperkt aantal ziekenhuizen. Daardoor moet je soms verder reizen, maar heb je wel een lage premie. Bij een gewone naturapolis, zoals de Gewoon Zekur Zorg Basis nu is, heb je meer keuze uit zorgverleners, maar betaal je ook een hogere premie dan bij een budgetverzekering.

Kijk dus voordat je een zorgverzekering van Zekur afsluit eerst even in de zorgvinder op de site om te zien met welke zorgverleners Zekur een contract heeft. Zekur zegt er naar te streven met alle ziekenhuizen een contract af te sluiten.

De premie van de Gewoon Zekur Zorg basisverzekering

Door de veranderingen rondom de Gewoon Zekur Zorg Basis-verzekering is de premie van die naturapolis in 2024 wel flink omhoog gegaan: van € 122,95 in 2023 naar € 147,30 per maand in 2024. Dat is de premie bij het wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Ter vergelijking: OHRA biedt een combinatiepolis aan met een maandpremie van € 145,60. Met die combinatiepolis hoef je zelden bij te betalen, ook als je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat. Alleen voor wijkzorg en GGZ-zorg door een niet-gecontracteerde zorgverlener moet je bij OHRA bijbetalen.

Meer keuze met de zorgverzekering Gewoon Zekur Zorg Plus

Wil je juist zelf kiezen naar welke zorgverlener je gaat? Dan kun je kiezen voor de Gewoon Zekur Plus basisverzekering. Dat is een zogeheten combinatiepolis en geen restitutiepolis meer. Je hebt dan meer vrije zorgkeuze dus je bepaalt dan zelf naar welke zorgverlener je gaat. Ook als je naar een zorgverlener gaat met wie Zekur geen contract heeft, wordt je rekening volledig betaald.

Daar is wel een uitzondering op: als je gebruik maakt van een wijkzorginstelling zonder Zekur-contract of naar een GGZ-zorgverlener gaat die geen contract heeft met Zekur, krijg je maar 90 procent vergoed van het gemiddelde tarief dat Zekur betaalt aan zorgverleners met wie het wel een contract heeft. Die vergoeding is dan wel weer hoger dan wat de eerder genoemde combinatiepolis van OHRA in dat geval uitkeert. De premie voor de Zekur combinatiepolis is € 160,15 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Kijk ook even naar de combinatiepolis van VinkVink, want dat is in 2024 de goedkoopste combinatiepolis. Ook de combinatiepolis van FBTO is in 2024 goedkoper dan die van Zekur.

Wat is de premie van de Zekur zorgverzekering bij het hoogste eigen risico?

Kies je voor het hoogst mogelijke eigen risico (385 euro wettelijk verplicht eigen risico plus 500 euro vrijwillig eigen risico) dan daalt de premie van de Gewoon Zekur Zorg Basisverzekering naar 132,30 euro per maand. Maar de eerste 885 euro zorgkosten in een jaar zijn wel voor jouw rekening.

De premie voor de combinatiepolis Gewoon Zeker Zorg Plus komt bij het hoogste eigen risico uit op 145,15 euro per maand.

Je kunt zorgverzekeringen vergelijken of naar ons overzicht van premies van ziektekostenverzekeringen gaan. Vergelijk niet alleen op premies, maar ook op polisvoorwaarden.

Aanvullende zorgverzekeringen van Zekur in 2024

Naast de Gewoon Zekur Zorg Basis en de Gewoon Zekur Zorg Plus basisverzekeringen biedt Zekur in 2024 zes aanvullende verzekeringen aan. Zo kun je losse aanvullende verzekeringen afsluiten voor:

 • Tandartskosten: 75% van je rekening wordt vergoedt tot maximaal 250 euro per jaar. Premie € 15,95 per maand.
 • 9 behandelingen fysiotherapie. Premie € 15,95 per maand.
 • Spoedeisende zorg in het buitenland en een doorlopende reisverzekering. Premie € 4,50 per maand.

In plaats van losse modules kun je ook de aanvullende zorgverzekering Extra Zekur afsluiten. Die dekt:

 • Tand 75% tot € 500,-
 • Fysio 12 behandel­ingen
 • Spoedeisende zorg in het buitenland
 • Reis- en annulerings­verzekering
 • Brillen en len­zen
 • Anti­conceptie
 • Verloskunde en kraamzorg
 • Alternatieve geneeswijzen

De premie voor de Extra Zekur-polis bedraagt € 37,95 per maand. Kijk eerst op de site en lees de voorwaarden voordat je de verzekering afsluit.

Aanvullende zorgverzekeringen bij ongevallen

Tenslotte biedt Zekur nog twee ongevallenverzekeringen aan: de Hulp na een Ongeval-verzekering en de Zorg Ongevallen verzekering. De hulp na een ongeval-verzekering dekt extra kosten voor hulp na een ongeval. Denk aan extra kinderopvang die je misschien nodig hebt, maar ook een vergoeding voor een hondenuitlaatservice omdat je tijdelijk zelf je hond niet meer kunt uitlaten. Ook kun je een vergoeding voor fysiotherapie na een ongeval krijgen. De maximale vergoeding via deze verzekering bedraagt 2500 euro per ongeval. De premie is 2,25 euro per maand.

De tweede ongevallenverzekering, Zekur Ongevallen, geeft een uitkering bij blijvende invaliditeit na een ongeval, vergoedt tandartskosten en geeft een uitkering bij overlijden. In bepaalde gevallen wordt ook je wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro per jaar vergoed. De premie voor de Zekur Ongevallen verzekering is 2,50 euro per maand.

Lees voor je een zorgverzekering van Zekur afsluit eerst de polisvoorwaarden en de vergoedingen. Premies en informatie op de site van Zekur zijn leidend.

Zekur zorgverzekering 2024 vergelijken

Hieronder kun je de Zekur zorgverzekering vergelijken met andere zorgverzekeringen op eigen risico, vrije zorgkeuze, premie een aanvullende dekkingen.

Static Template

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Privacy
5/5 - (1 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.