Zekur zorgverzekering: goedkope zorgverzekering in 2022

De Zekur zorgverzekering is in 2022 voor het eerst in jaren niet meer de goedkoopste zorgverzekering bij het standaard eigen risico aan. Bij Zekur kun je kiezen uit een naturaverzekering en een combinatiepolis.

Zekur is een onderdeel van Univé, dat ook de merken VGZ, IZA en UMC omvat. De zorgverzekeringen van Zekur zijn zorgverzekeringen zonder toeters en bellen. Je hebt keuze uit slechts twee zorgverzekeringen: de Gewoon Zekur Zorg en de Gewoon Zekur Vrij. Zekur mikt vooral op jongeren, maar in principe is iedereen welkom. Jong en christelijk? Kijk dan ook even naar de christelijke zorgverzekering Pro Life van Achmea.

Basisverzekering van Zekur: Gewoon Zekur Zorg

Zekur zorgverzekering

De Gewoon Zekur Zorg is de basisverzekering van Zekur. Het is een naturapolis, dat wil zeggen dat de rekening van de zorgverlener rechtstreeks naar Zekur gaat, Maar dat gebeurt alleen als de zorgverlener een contract met Zekur heeft.

Ga je toch naar een zorgverlener met wie Zekur geen contract heeft, dan moet je een deel van de kosten zelf betalen. Zekur vergoedt dan maar tachtig procent van het gemiddeld tarief dat Zekur rekent bij zorgverleners met wie het wel een contract heeft. Je moet dan dus bijbetalen. Je huisarts kun je altijd zelf kiezen. Op de site van Zekur staat een lijst met maximale vergoedingen.

Bij spoedeisende hulp, topklinische zorg en bij doorverwijzing door een gecontracteerd ziekenhuis naar een ziekenhuis met wie Zekur geen contract heeft, geldt die eigen bijdrage niet. Kijk voordat je een zorgverzekering van Zekur afsluit eerst even in de zorgvinder op de site om te zien met welke zorgverleners Zekur een contract heeft.

Zorgverzekering Gewoon Zekur Vrij in 2022

Wil je juist zelf kiezen naar welke zorgverlener je gaat? Dan kun je kiezen voor de Gewoon Zekur Vrij polis. Dat is een zogeheten restitutiepolis. Je hebt dan vrije zorgkeuze dus je bepaalt dan zelf naar welke zorgverlener je gaat. Zij sturen meestal de rekening rechtstreeks naar Zekur. Moet je de rekening zelf voorschieten, dan belooft Zekur die te betalen binnen zes werkdagen na het online indienen van je declaratie. De kosten worden vergoed tot maximaal de wettelijke tarieven of de gemiddelde marktprijs. Is jouw zorgverlener duurder, dan moet je het verschil zelf bijbetalen.

Wat is de premie van de Zekur zorgverzekering in 2022?

De premie voor de Gewoon Zekur zorgverzekering in 2022 bedraagt € 110,40 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro. Die premie maakt de Gewoon Zekur-polis een van de goedkoopste basisverzekering. De zorgverzekering van Ziezo is echter in 2022 een paar euro per maand goedkoper. Maar let op: als  jij via bijvoorbeeld je werkgever gebruik kunt maken van een collectiviteitskorting kan een andere zorgverzekering weer goedkoper uitvallen.

Kies je voor het hoogst mogelijke eigen risico (385 euro wettelijk verplicht eigen risico plus 500 euro vrijwillig eigen risico) dan daalt de premie van de Gewoon Zekur-verzekering naar 90,40 euro per maand. Je krijgt dan dus twee tientjes per maand korting, maar de eerste 885 euro zorgkosten in een jaar zijn wel voor jouw rekening.

Premie Gewoon Zeker Vrij restitutiepolis

De premie voor de restitutiepolis Gewoon Zeker Vrij bedraagt in 2022 € 136,70 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Dat is bijna een tientje meer dan in 2021. De restitutiepolissen van Zorgdirect.nl en FBTO zijn goedkoper. Ga je naar een zorgverlener met wie Zekur geen contract heeft, dan vergoedt Zekur het ‘marktconforme tarief’ oftewel, het tarief dat ze met andere, wel-gecontracteerde zorgverleners hebben afgesloten. Als jouw behandelaar duurder is, moet je bij Zekur toch nog bijbetalen. Lees meer over de goedkoopste zorgverzekeringen met vrije zorgkeuze.

Je kunt zorgverzekeringen vergelijken of naar ons overzicht van premies van ziektekostenverzekeringen gaan. Vergelijk niet alleen op premies, maar ook op polisvoorwaarden.

Aanvullende zorgverzekeringen van Zekur in 2022

Naast de Gewoon Zekur en de Gewoon Zekur Vrij basisverzekeringen biedt Zekur in 2022 drie aanvullende verzekeringen aan plus een pakketverzekering: de Extra Zekur-polis. Dit aanvullende pakket vergoedt onder meer 75 procent van je tandartskosten tot maximaal 500 euro per jaar. Ook worden maximaal 12 behandelingen voor fysiotherapie vergoed. Alternatieve geneeswijzen worden tot maximaal 250 euro per jaar vergoed, maar alleen als je naar een zorgverlener gaat die een contract heeft met Zekur. Sowieso geldt dat je voor alle behandelingen uit de aanvullende zorgverzekering moet bijbetalen als jouw behandelaar geen contract met Zekur heeft. En vraag Zekur eerst om toestemming voor je met een behandeling begint.

Tenslotte omvat het Extra Zekur-pakket ook nog een doorlopende reisverzekering en een doorlopende annuleringsverzekering. De premie voor de Extra Zekur-polis bedraagt € 35,95 per maand. Kijk eerst op de site en lees de voorwaarden voordat je de verzekering afsluit.

Wil je geen aanvullende zorgverzekering, maar bij ongelukken en blessures wel goed verzekerd zijn voor fysiotherapie en tandzorg? Kijk dan of de losse aanvullende verzekering van Ixorg iets voor jou is. Het maakt voor die verzekering niet uit bij welke zorgverzekeraar je je basisverzekering hebt afgesloten.

Losse verzekeringen voor de tandarts, fysiotherapie en het buitenland

Behalve het alles-in-één-pakket kun je bij Zekur ook losse modules voor de tandarts, de fysiotherapeut en medische kosten in het buitenland afsluiten. Deze tandartsverzekering vergoedt 75 procent van de kosten tot maximaal 250 euro per kalenderjaar. Orthodontie en een algehele narcose worden niet vergoed. De premie voor deze tandartsverzekering is 13,95 euro per maand.

Voor de fysiotherapie-verzekering geldt dat negen behandelingen van de fysiotherapeut, oedeemtherapie en oefentherapie Caesar/Mensendieck vergoed worden, als aanvulling op de vergoeding van de basisverzekering. De premie voor de fysio-verzekering is ook € 13,95 per maand.

Met de buitenland-verzekering ben je verzekerd van een vergoeding voor spoedeisende hulp in de hele wereld, die hoger zijn dan in Nederland gebruikelijk is. De buitenland-aanvullende verzekering kost € 4,50 per maand, inclusief doorlopende reisverzekering.

Lees voor je een zorgverzekering van Zekur afsluit eerst de polisvoorwaarden en de vergoedingen. Premies en informatie op de site van Zekur zijn leidend.

Zekur zorgverzekering 2022 vergelijken

Hieronder kun je de Zekur zorgverzekering vergelijken met andere zorgverzekeringen op eigen risico, vrije zorgkeuze, premie een aanvullende dekkingen.

Static Template

Deel dit met je vrienden!

Tags

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.