Zekur zorgverzekering 2020: goedkoopste zorgverzekering bij standaard eigen risico

Zekur zorgverzekeringZekur is een verzekeraar zonder franje en biedt in 2020 de goedkoopste zorgverzekeringen bij het standaard eigen risico aan. Je kunt bij Zekur zorgverzekeringen afsluiten, maar ook woonverzekeringen en autoverzekeringen. Om de kosten laag te houden loopt vrijwel alles van de Zekur zorgverzekering via internet.


Zekur is een onderdeel van Univé, dat ook de merken VGZ, IZA en UMC omvat. De zorgverzekeringen van Zekur zijn zorgverzekeringen zonder toeters en bellen. Je hebt keuze uit slechts twee zorgverzekeringen: de Gewoon Zekur Zorg en de Gewoon Zekur Vrij. Zekur mikt vooral op jongeren, maar in principe is iedereen welkom. Jong en christelijk? Kijk dan ook even naar de christelijke zorgverzekering Pro Life van Achmea.

Basisverzekering van Zekur: Gewoon Zekur Zorg

De Gewoon Zekur Zorg is de basisverzekering van Zekur. Het is een naturapolis, dat wil zeggen dat de rekening van de zorgverlener rechtstreeks naar Zekur gaat, Maar dat gebeurt alleen als de zorgverlener een contract met Zekur heeft. Ga je toch naar een zorgverlener met wie Zekur geen contract heeft, dan moet je een deel van de kosten zelf betalen. Zekur vergoedt dan maar tachtig procent van het gemiddeld tarief dat Zekur rekent bij zorgverleners met wie het wel een contract heeft. Je moet dan dus bijbetalen. Je huisarts kun je altijd zelf kiezen. Op de site van Zekur staat een lijst met maximale vergoedingen.

Bij spoedeisende hulp, topklinische zorg en bij doorverwijzing door een gecontracteerd ziekenhuis naar een ziekenhuis met wie Zekur geen contract heeft, geldt die eigen bijdrage niet. Kijk voordat je een zorgverzekering van Zekur afsluit eerst even in de zorgvinder op de site om te zien met welke zorgverleners Zekur een contract heeft.

Zorgverzekering Gewoon Zekur Vrij in 2019

Wil je juist zelf kiezen naar welke zorgverlener je gaat? Dan kun je kiezen voor de Gewoon Zekur Vrij polis. Dat is een zogeheten restitutiepolis. Je hebt dan vrije zorgkeuze dus je bepaalt dan zelf naar welke zorgverlener je gaat. Zij sturen meestal de rekening rechtstreeks naar Zekur. Moet je de rekening zelf voorschieten, dan belooft Zekur die te betalen binnen zes werkdagen na het online indienen van je declaratie. De kosten worden vergoed tot maximaal de wettelijke tarieven of de gemiddelde marktprijs. Is jouw zorgverlener duurder, dan moet je het verschil zelf bijbetalen.

Wat is de premie van de Zekur zorgverzekering in 2020?

De premie voor de Gewoon Zekur zorgverzekering in 2020 bedraagt € 101,50 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro. Die premie maakt de Gewoon Zekur-polis naar eigen zeggen voor het twaalfde achtereenvolgende jaar de goedkoopste basisverzekering. Maar let op: als  jij via bijvoorbeeld je werkgever gebruik kunt maken van een collectiviteitskorting kan een andere zorgverzekering weer goedkoper uitvallen.

Kies je voor het hoogst mogelijke eigen risico (385 euro wettelijk verplicht eigen risico plus 500 euro vrijwillig eigen risico) dan daalt de premie van de Gewoon Zekur-verzekering naar 83,50 euro per maand. Je krijgt dan dus 15 euro per maand korting, maar de eerste 885 euro zorgkosten in een jaar zijn wel voor jouw rekening.

Premie Gewoon Zeker Vrij restitutiepolis

De premie voor de restitutiepolis Gewoon Zeker Vrij bedraagt in 2020 € 121,50 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Daarmee biedt Zekur niet de goedkoopste restitutiepolis van Nederland. Bijvoorbeeld de restitutiepolis van Ohra (€ 116,50 per maand) of die van Nationale Nederlanden (€119,30 per maand) zijn goedkoper. Bij die zorgverzekeringen kun je eveneens zelf je zorgverlener kiezen.

Bij het hoogste eigen risico van 885 euro per jaar daalt de premie van de Zekur-restitutiepolis naar € 106,50 per maand. Je kunt zorgverzekeringen vergelijken of naar ons overzicht van premies van ziektekostenverzekeringen gaan. Vergelijk niet alleen op premies, maar ook op polisvoorwaarden.

Aanvullende zorgverzekeringen van Zekur in 2020

Naast de Gewoon Zekur en de Gewoon Zekur Vrij basisverzekeringen biedt Zekur in 2020 drie aanvullende verzekeringen aan plus een pakketverzekering: de Extra Zekur-polis. Dit aanvullende pakket vergoedt 75 procent van je tandartskosten tot maximaal 500 euro per jaar. Ook vergoedt de verzekeraar maximaal 500 euro per jaar aan kosten voor therapieën zoals de fysiotherapeut, podotherapie en acné-behandelingen.

De vergoeding voor tandheelkundige kosten is hoger dan die van de losse tandartsverzekering van Zekur. Let wel op want die 500 euro vergoeding voor therapieën geldt opgeteld voor alle therapieën samen. Ook voor brillen en lenzen, anticonceptie en alternatieve geneeswijzen worden vergoedingen gegeven. Tenslotte omvat het Extra Zekur-pakket ook nog een doorlopende reisverzekering en een doorlopende annuleringsverzekering. De premie voor de Extra Zekur-polis bedraagt € 33,95 per maand. Kijk eerst op de site en lees de voorwaarden voordat je de verzekering afsluit.

Losse verzekeringen voor de tandarts, fysiotherapie en het buitenland

Behalve het alles-in-één-pakket kun je bij Zekur ook losse modules voor de tandarts, de fysiotherapeut en medische kosten in het buitenland afsluiten. Deze tandartsverzekering vergoedt 75 procent van de kosten tot maximaal 250 euro per kalenderjaar. Orthodontie en een algehele narcose worden niet vergoed. De premie voor deze tandartsverzekering is 12,95 euro per maand.

Voor de fysiotherapie-verzekering geldt dat negen behandelingen van de fysiotherapeut, oedeemtherapie en oefentherapie Caesar/Mensendieck vergoed worden, als aanvulling op de vergoeding van de basisverzekering. De premie voor de fysio-verzekering is € 11,95 per maand. Met de buitenland-verzekering ben je verzekerd van een vergoeding voor spoedeisende hulp in de hele wereld, die hoger zijn dan in Nederland gebruikelijk is. De buitenland-aanvullende verzekering kost € 4,50 per maand, inclusief doorlopende reisverzekering.

Lees voor je een zorgverzekering van Zekur afsluit eerst de polisvoorwaarden en de vergoedingen. Premie en informatie op de site van Zekur zijn leidend. Hieronder kun je de Zekur zorgverzekering vergelijken met andere zorgverzekeringen op eigen risico, vrije zorgkeuze, premie een aanvullende dekkingen:

Deel dit met je vrienden!

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.