De autoverzekering van FBTO: allrisk, WA-Plus en WA-Casco

Verzekeraar FBTO heeft drie autoverzekeringen die een aantal voordelen hebben. Zo kunt u alles online regelen en kunt u aanvullende modules voor bijvoorbeeld een inzittendenverzekering aan- en uitzetten. Mede daardoor zijn de autoverzekeringen van FBTO in 2010 twee keer uitgeroepen tot Beste Koop van de Consumentenbond.

De autoverzekeringen van FBTO

Bij FBTO kunt u kiezen uit drie autoverzekeringen: allrisk (=WA-Casco), WA-Plus en alleen een WA-verzekering. De WA-Casco-verzekering is de meest uitgebreide autoverzekering. Bij deze allrisk-verzekering vergoedt FBTO de schade die u met uw auto veroorzaakt, ongeacht of u het ongeval zelf heeft veroorzaakt of dat iemand anders schade bij u heeft gemaakt. Ook bijvoorbeeld vandalisme, schade door dieren, door slippartijen, (poging tot) joyriding zijn dus gedekt. Voor dure auto’s van 50.000 euro of meer en voor cabriolets stelt FBTO wel aanvullende beveiligingseisen. Ook je elektrische auto kun je bij FBTO verzekeren.

Bij de WA-plus en de allrisk-autoverzekering gaat FBTO tot drie jaar na aanschaf uit van de aanschafwaarde bij total loss. Die aanschafwaarde is in veel gevallen hoger dan de dagwaarde. Lees voordat u een verzekering bij FBTO afsluit eerst goed de polisvoorwaarden door. Die zijn te vinden op de site van FBTO, waar u ook de premie voor de FBTO-verzekering kunt berekenen. Vraag ook vrijblijvend een offerte op en vergelijk autoverzekeringen van andere verzekeraars.

De Beperkt Casco verzekering van FBTO

Bij de WA-Plus-autoverzekering, ook wel de Beperkt Casco-verzekering, is minder uitgebreid dan de allrisk-verzekering. Bij de WA-Plus-verzekering wordt wel de schade die u toebrengt aan anderen vergoed, maar uw eigen schade wordt maar in een beperkt aantal gevallen vergoed. U kunt bij een WA-plus autoverzekering een vergoeding krijgen bij onder meer diefstal, brand-, storm- en ruitschade of schade door een botsing met loslopende dieren. Vandalisme, schade door een aanrijding, slippen en auto te water worden weer niet vergoed. FBTO claimt dat veel schades die door de WA-Plus verzekering worden gedekt, geen invloed hebben op uw no-claim-korting, maar vraag dat altijd eerst even na voordat u een schadeclaim indient. Wordt uw schade niet vergoed, dan kunt u via de verzekeraar toch korting krijgen op bijvoorbeeld reparaties of u krijgt een dag een leenauto mee. Ook kunt u via partners van FBTO een gratis APK krijgen.

De WA-autoverzekering van FBTO

Bij de wettelijk verplichte WA-verzekering vergoedt FBTO alleen de schade die u aan andere weggebruikers toebrengt. Schade aan uw eigen auto of inzittenden wordt niet vergoed.

FBTO aanvullende modules op uw autoverzekering

Desgewenst kunt u de basis autoverzekering uitbreiden met modules voor pechhulp, een no-claim-beschermer, verkeersrechtsbijstand, een ongevallen inzittendenverzekering opf een schadeverzekering voor de bestuurder. Met die laatste module krijgt u een vergoeding als u door een ongeval tijdelijk niet kunt werken. Die modules kunt u aan- en uitzetten wanneer u dat wilt. Kijk op de site van FBTO over meer uitleg over deze modules.

De voordelen van de FBTO autoverzekering

De autoverzekering van FBTO staat al jaren goed aangeschreven. De FBTO-autoverzekering was in 2010 zowel in april als maart 2010 de beste koop autoverzekering bij de Consumentenbond. De verzekering kreeg beide keren een tien.

Een ander voordeel is dat u bij FBTO alles online kunt regelen. Dat houdt de kosten laag, waardoor de premies laag kunn blijven. Een derde voordeel is dat u bij FBTO het hele jaar door allerlei modules aan en uit kunt zetten. Daardoor kunt u zelf een autoverzekering maken die precies aansluit bij wat u op dat moment nodig heeft.

FBTO is in 1956 als Friese Boeren en Tuinders Onderlinge verzekeringsmaatschappij opgericht. Tegenwoordig maakt FBTO onderdeel uit van Achmea, de grootste verzekeringsgroep van Nederland. Behalve autoverzekeringen biedt FBTO ook onder meer zorgverzekeringen, reisverzekeringen en bootverzekeringen aan.

Deel dit met je vrienden!