Bootverzekering FBTO met pechhulp op het water

De bootverzekering van FBTO heeft tal van bijzondere voordelen. Misschien wel het meest opvallende is dat u met de bootverzekering van FBTO pechhulp op het water aanbiedt.

Voordelen bootverzekering FBTO

De bootverzekering van FBTO, ook wel Pleziervaartuigverzekering genoemd, kent een aantal unieke voordelen. Zo kent de verzekering een aanschafwaarderegeling bij totaal verlies. Met een aanschafwaarderegeling krijg je bij totaal verlies niet de dagwaarde terug, maar de aanschafwaarde. De aanschafwaarderegeling geldt tot drie jaar na aankoop van de boot en de boot mag niet ouder zijn dan acht jaar.

Bootverzekering WA-Casco of WA-dekking

Net als bij een autoverzekering kunt u bij een bootverzekering kiezen voor een WA-Casco-verzekering (ook wel allrisk verzekering genoemd) of alleen een WA-verzekering. Bij een WA-bootverzekering bent u verzekerd voor schade die u aan anderen toebrengt, maar niet voor uw eigen schade. U heeft dan geen eigen risico. Bij een WA-Casco-bootverzekering is de meestvoorkomende schade aan de boot verzekerd, de schade die u met uw boot aan anderen toebrengt is verzekerd, maar ook de inboedel, persoonlijke ongevallen, vaartuigenhulp, de winterberging en het vervoer van uw boot zijn verzekerd.

Premie bootverzekering FBTO

De premie van de bootverzekering van FBTO wordt door een aantal factoren bepaald. De premie hangt af van het bouwjaar en het type boot, het aantal schadevrije jaren en het vaargebied waar u met uw boot vaart. U kunt zelf de hoogte van het eigen risico bepalen. Leden van een erkende watersportvereniging krijgen tien procent korting op de premie voor hun bootverzekering.

Bootverzekering met pechhulp

FBTO biedt naast de standaard bootverzekering ook een aanvullende verzekering voor pechhulp. U krijgt dan snel technische hulp bij pech aan de motor of aan het roer. Op de Waddenzee bestaat de pechhulp uit een sleephulp. Gaat u varen in het buitenland? Dan kunt u gebruik maken van persoonlijke en technische hulp van de alarmcentrale van de verzekeraar. Bij vaartochten in het buitenland heeft u een internationaal verzekeringsbewijs nodig om te laten zien dat de boot ten minste WA verzekerd is. U kunt dit bewijs aanvragen bij het afsluiten van uw bootverzekering. Kijk voor meer informatie op de site van FBTO en sluit direct een bootverzekering af. Lees ook onze informatie over de autoverzekering en de zorgverzekering van FBTO.

Deel dit met je vrienden!