Ga naar de inhoud

Bootverzekering FBTO: WA Casco of alleen WA

De bootverzekering van FBTO heeft tal van bijzondere voordelen. Zo kun je zelf bepalen voor welk vaarwater je je boot verzekert. Je kunt je boot verzekeren voor de Nederlandse binnenwateren, de Noordzee tot en met de Middellandse Zee aan toe.

Voordelen bootverzekering FBTO

Een sloep, een motorjacht, een zeilboot of een kajuitjacht, voor elk type boot kun je een FBTO bootverzekering afsluiten. © AlleVerzekeringenOpEenRij.nl
Een sloep, een motorjacht, een zeilboot of een kajuitjacht, voor elk type boot kun je een FBTO bootverzekering afsluiten. © AlleVerzekeringenOpEenRij.nl

De bootverzekering van FBTO, ook wel Pleziervaartuigverzekering genoemd, kent een aantal unieke voordelen. Zo kent de verzekering een aanschafwaarderegeling bij totaal verlies. Met een aanschafwaarderegeling krijg je bij totaal verlies niet de dagwaarde terug, maar de aanschafwaarde. De aanschafwaarderegeling geldt tot drie jaar na aankoop van de boot en de boot mag niet ouder zijn dan acht jaar.

Bootverzekering WA-Casco of WA-dekking

Net als bij een autoverzekering kunt u bij een bootverzekering kiezen voor een WA-Casco-verzekering (ook wel allrisk verzekering genoemd) of alleen een WA-verzekering. Bij een WA-bootverzekering bent u verzekerd voor schade die u aan anderen toebrengt, maar niet voor uw eigen schade. U heeft dan geen eigen risico. Bij een WA-Casco-bootverzekering is de meestvoorkomende schade aan de boot verzekerd, de schade die u met uw boot aan anderen toebrengt is verzekerd, maar ook de inboedel, persoonlijke ongevallen, vaartuigenhulp, de winterberging en het vervoer van uw boot zijn verzekerd.

Premie bootverzekering FBTO

De premie van de bootverzekering van FBTO wordt door een aantal factoren bepaald. De premie hangt af van het bouwjaar en het type boot, het aantal schadevrije jaren en het vaargebied waar u met uw boot vaart. U kunt zelf de hoogte van het eigen risico bepalen. Leden van een erkende watersportvereniging krijgen tien procent korting op de premie voor hun bootverzekering. Vergelijk de bootverzekering van FBTO met de bootverzekering van Nationale Nederlanden of de bootverzekering van Alpina. Lees hier meer over de bootverzekering van Nationale Nederlanden en de bootverzekering van Univé.

Bootverzekering met internationaal verzekeringsbewijs

FBTO bood in het verleden naast de standaard bootverzekering ook een aanvullende verzekering voor pechhulp. Maar dat onderdeel wordt niet meer aangeboden.

Bij vaartochten in het buitenland heeft u een internationaal verzekeringsbewijs nodig om te laten zien dat de boot ten minste WA verzekerd is. U kunt dit bewijs aanvragen bij het afsluiten van uw bootverzekering. Kijk voor meer informatie op de site van FBTO en sluit direct een bootverzekering af. Lees ook onze informatie over de autoverzekering en de zorgverzekering van FBTO.

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Privacy
5/5 - (2 stemmen)