Overstappen van autoverzekering

Overstappen van autoverzekering is iets wat de meeste automobilisten eigenlijk alleen doen als ze een andere auto gekocht hebben. En dat terwijl je elk jaar opnieuw kunt besparen door autoverzekeringen te vergelijken en naar een goedkopere autoverzekering over te stappen.

Jaarlijks overstappen van autoverzekering kan je geld besparen. © Alleverzekeringenopeenrij.nl
Jaarlijks overstappen van autoverzekering kan je geld besparen. © Alleverzekeringenopeenrij.nl

Bij het overstappen van autoverzekering moet je op verschillende zaken letten. Wil je alleen een WA-verzekering voor wettelijke aansprakelijkheid, een beperkt casco verzekering of een allrisk autoverzekering? Zo’n autoverzekering kun je uitbreiden met aanvullende dekking zoals een inzittenden ongevallen verzekering, een inzittenden schade verzekering, pechhulp, een no-claim-beschermer en rechtsbijstand. Vergelijk bij welke verzekeraar die uitbreidingen al standaard zijn inbegrepen of waar je ze als optie kunt afsluiten. Daarmee kun je besparen op je autoverzekering. En interessant voor wie een tweede auto heeft of ooit nog eens wil kopen: biedt je autoverzekeraar een tweede auto-regeling in de autoverzekering?

Overstappen naar een goedkopere autoverzekering

Overstappen naar de voor jou goedkoopste autoverzekering is niet zo’n heel lastig klusje. Maar er zijn wel een paar zaken waar je op moet letten als je van autoverzekering wisselt. De premie van de autoverzekering hangt af van tal van factoren, zoals

  • de buurt waar je woont,
  • het aantal kilometers dat je per jaar rijdt,
  • het aantal schadevrije jaren,
  • je opgebouwde no-claim
  • je leeftijd
  • of je man of vrouw bent (vrouwen maken minder brokken)
  • de hoogte van je eigen risico

Ook maakt het uit of je een autoverzekering zoekt voor je eerste auto, een tweede auto, een oldtimer of een bedrijfsauto. De voor jou beste autoverzekering zoeken kan onder meer bij Aegon, Centraal Beheer, DitzoFBTO, Inshared, HemaNationale Nederlanden, Verzekeruzelf, United Consumers (korting via collectief) en Nowgo. Wil je snel autoverzekeringen vergelijken? Vul dan even een paar gegevens in in de vergelijkingstool onderaan deze pagina.

Overstappen naar een verzekering voor elektrische auto’s

Bent u de trotse bezitter van een elektrische auto? Dan zult u meer moeite moeten doen om over te stappen naar een andere autoverzekering dan bij een auto op diesel of benzine. Lang niet alle verzekeraars bieden autoverzekeringen voor elektrische auto’s aan, zeker niet als u een duurder model Tesla heeft. In dit artikel leest u daar alles over.

Autoverzekering uitzoeken op polisvoorwaarden

Net als bij zorgverzekeringen bieden ook autoverzekeraars steeds vaker budgetpolissen aan of juist luxe autoverzekeringen met veel toeters en bellen aan. Alleen al bij Ohra kun je kiezen uit vijf autoverzekeringen, zoals Wettelijke Aansprakelijkheid (WA), WA PLus, Budget WA Plus, All Risk en Budget All Risk. En bij Univé kun je kiezen uit de goedkopere Select-autoverzekeringen en de Maatwerk-polissen. Let bij het overstappen van autoverzekering niet alleen op de prijs, maar ook op de voorwaarden. Vraag dus offertes op om de polisvoorwaarden uit te zoeken. Een goedkope autoverzekering kan heel duur uitpakken als de polisvoorwaarden voor jou ongunstig zijn. Waarschijnlijk de snelste manier om een passende autoverzekering te zoeken is om autoverzekeringen te vergelijken. Op Alleverzekeringenopeenrij.nl kun je gratis en eenvoudig tientallen autoverzekeringen vergelijken, de voor jou beste autoverzekering zoeken en direct afsluiten.

Deel dit met je vrienden!