Pakketverzekering of losse polissen? Kies het beste van allebei!

Een pakketverzekering afsluiten lijkt handig. Alle verzekeringen staan op 1 polis. Je hebt één contactpersoon en bij ingewikkelde schades is er geen gedoe welke verzekering moet uitkeren. Met een pakketverzekering krijg je bovendien vaak korting op de premie. Waar kun je een pakketverzekering afsluiten en waar moet je op letten? En ben je met een pakketverzekering echt goedkoper uit?

De voordelen van een pakketverzekering

Een pakketpolis of losse verzekeringen? Wat heeft jouw voorkeur? © Lucia Grzeskiewicz / Pixabay
Een pakketverzekering of losse verzekeringen? Wat heeft jouw voorkeur? © Lucia Grzeskiewicz / Pixabay

Pakketverzekeringen waarbij je bijvoorbeeld een inboedelverzekering, opstalverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en reisverzekering bij dezelfde verzekeraar afsluit, hebben absoluut een voordeel. Ook autoverzekeringen met een aanvullende rechtsbijstandverzekering zijn een voorbeeld van een pakketverzekering. Bij schade heb je maar een aanspreekpunt en er is geen gedoe welke schade nou precies onder bijvoorbeeld de inboedel- of de opstalverzekering valt. Bij veel verzekeraars krijg je korting als je twee, drie of meer polissen afsluit. En bij een pakketverzekering heb je maar 1 verlengingsdatum. Daardoor wordt het makkelijker om in één keer naar een andere verzekeraar over te stappen, als je dat zou willen. Nog een voordeel: met een alles-in-een-verzekering ben je nooit dubbel verzekerd.

Vergelijk pakketverzekeringen voor inboedel, opstal en aansprakelijkheid

Een veelvoorkomende pakketverzekering is een gecombineerde inboedel- en opstalverzekering, eventueel uitgebreid met een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. Premies en voorwaarden van zo’n woonverzekering vergelijken kan via onderstaande module. In de tweede stap kunt u desgewenst een aansprakelijkheidsverzekering toevoegen.

Deze vergelijkingsmodule wordt aangeboden door TLG Media B.V. onder AFM-nummer 12044269. De inhoud van deze module staat los van de rest van deze website.

Een pakketpolis afsluiten of de beste losse verzekeringen?

Nadeel van een pakketverzekering is dat de individuele polissen uit dat pakket misschien niet per se de beste verzekeringen in hun soort zijn. Organisaties als Moneyview en de Consumentenbond stellen jaarlijks lijstjes van de beste verzekeringen op. Bepaal zelf of het gemak van een pakketverzekering opweegt tegen het afsluiten van losse verzekeringen die de beste in hun soort zijn.

Lees ook:

Het gemak van alle verzekeringen in 1 pakket afsluiten is echter heel aanlokkelijk en dat is precies de reden waarom veel mensen een pakketverzekering afsluiten. Zo kun je bij Deck een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, opstalverzekering en doorlopende reisverzekering als pakketpolis afsluiten. Bekijk de pakketverzekering van Deck.

Waar kun je een pakketverzekering afsluiten?

Ook onder meer ABN Amro, Aegon, HEMA, Ditzo, Lemonade en Univé werken met een pakketpolis. Inshared werkt niet met een pakketkorting, maar geeft klanten aan het eind van het jaar geld terug als er weinig schades gedeclareerd zijn. Dat is de jaarbeloning. Inshared heeft naar eigen zeggen over 2020 het recordbedrag van 4,2 miljoen euro aan klanten teruggegeven. Centraal Beheer en FBTO, beide van Achmea, en Ohra geven geen pakketkorting. Nationale Nederlanden biedt sinds 7 november 2022 geen pakketverzekering meer aan.

Korting op de pakketverzekering bij ABN Amro

Bij ABN Amro moet je minimaal drie verzekeringen afsluiten om pakketkorting te krijgen. Die korting bedraagt dan 3 procent. Bij vier verzekeringen stijgt de korting naar 4 procent. Bij een pakket 5 verzekeringen geeft ABN Amro 5 procent korting.

Pakketkorting bij Aegon

Onder de naam Woon & Vrijetijd pakket biedt Aegon een pakketpolis aan. Dit polispakket van Aegon bestaat uit de inboedelverzekering, woonhuis-polis, aansprakelijkheidsverzekering, rechtsbijstandpolis, een ongevallenverzekering en een doorlopende reisverzekering.

Je kiest als klant zelf welke polissen je opneemt in het pakket. De pakketkorting kan oplopen tot 10 procent. Bekijk de alles in 1 verzekering van Aegon. Als je de pakketpolis wilt afsluiten, kun je bijvoorbeeld eerste de Aegon opstalverzekering afsluiten. De andere verzekeringen uit het Woon & Vrijetijdpakket verschijnen automatisch daaronder op de afsluitpagina.

Hema: ‘hoogste pakketkorting van alle verzekeraars’

Ook Hema biedt een heel scala aan verzekeringen aan: van een kattenverzekering tot een caravanverzekering of een verzekering voor je auto. Bij Hema krijg je al vanaf 2 schadeverzekeringen korting op het hele pakket. Stapelkorting noemt Hema dat. Bij drie Hema-verzekeringen krijg je 5 procent korting op je maandpremie. Lees meer over de stapelkorting van Hema. De totale korting kan bij een pakketverzekering van 7 verzekeringen oplopen tot 15 procent, waarmee Hema naar eigen zeggen de hoogste pakketkorting van alle verzekeraars biedt. Die claim hebben we niet gecontroleerd en laten we voor rekening van Hema.

Pakketverzekering van Deck voor wonen en reizen

Heb je niet zoveel verzekeringen nodig, maar wil je wel profiteren van pakketkorting? Kijk dan even naar de pakketverzekering van Deck. Het Alles-in-één-basispakket van Deck bestaat uit een inboedelverzekering, opstalverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en doorlopende reisverzekering.

Pakketkorting Univé

Ook Univé geeft korting als je meerdere schadeverzekeringen afsluit. Alle verzekeringen die je bij Univé afsluit, tellen mee voor de pakketkorting. Maar er zijn uitzonderingen: de zorgverzekering, de scootmobielverzekering, de kortlopende reisverzekering en de arbeidsongeschiktheidsverzekering van Univé tellen niet mee voor het bepalen van de pakketkorting.

Lemonade: inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering in 1 pakket

Lemonade is een nieuwe aanbieder van inboedelverzekeringen en aansprakelijkheidsverzekeringen. Je kunt ze als losse verzekering afsluiten, maar je kunt hun inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering ook combineren tot een pakketpolis.

Ditzo: premiekorting vanaf 2 verzekeringen

Ditzo rekent niet met kortingspercentages, maar geeft premiekorting zodra je twee of meer verzekeringen afsluit. Bij twee verzekeringen krijg je achteraf 5 euro terug. De cashback kan oplopen tot honderd euro als je zeven verzekeringen bij Ditzo afsluit.

Slim besparen met losse verzekeringen

Het lijkt mooi, al die pakketkortingen die je om de oren vliegen. Maar zijn pakketverzekeringen goedkoper dan wanneer je alle verzekeringen als losse verzekering afsluit? De Consumentenbond is kritisch. Volgens de belangenbehartiger van consumenten kun je beter afzonderlijke verzekeringen vergelijken. Dan ben je goedkoper uit, zo bleek ook al in 2012 uit onderzoek van een vergelijkingswebsite.

Polisvoorwaarden vergelijken

Wie afzonderlijke verzekeringen vergelijkt, kan ook beter de polisvoorwaarden vergelijken en een verzekering afsluiten die het beste bij jouw situatie past. Zo voorkom je dat je oververzekerd bent. Wie nooit op wintersport gaat, heeft ook geen wintersportdekking op een doorlopende reisverzekering nodig. Ook kun je dan verzekeringen afsluiten die als beste uit de test van de Consumentenbond of een andere testorganisatie komen. Bekijk hier wat momenteel de beste verzekering is voor je huis, inboedel, aansprakelijkheid en rechtsbijstand. Kritisch kijken naar welke verzekeringen en modules die je echt nodig hebt, zoals bij FBTO heel makkelijk is, kan je dus een extra besparing op verzekeringen opleveren.

(Kortingen zijn gecheckt in maart 2021, maar kunnen sindsdien gewijzigd zijn. Pakketkortingen op de site van de verzekeraars zijn leidend).

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Privacy

Deel dit met je vrienden!

Tags

Gerelateerde artikelen