De beste rechtsbijstandverzekering in de tests

De Consumentenbond brengt elk jaar de resultaten naar buiten van haar onderzoek naar de beste rechtsbijstandverzekering. Hoewel de verschillen tussen de rechtsbijstandverzekeringen volgens de bond klein zijn, is het elk jaar weer spannend wie als beste rechtsbijstandverzekering uit de test komt. Ook onderzoeksbureau Moneyview test regelmatig rechtsbijstandverzekeringen. In dit artikel een overzicht van welke rechtsbijstandverzekering als beste uit de tests kwamen.

Vrouwe Justitia is blind, maar werkt helaas niet gratis. Sluit een goede rechtsbijstandverzekering af. © Edward Lich / Pixabay

Vrouwe Justitia is blind, maar werkt helaas niet gratis. Sluit een goede rechtsbijstandverzekering af. © Edward Lich / Pixabay

Verzekeraars passen regelmatig de premies en voorwaarden van rechtsbijstandverzekeringen aan. Tests en onderzoeken zijn dus altijd momentopnames. Maar toch is het interessant om ook naar oudere onderzoeken en tests te kijken. Als je ziet dat een rechtsbijstandverzekering keer op keer als beste uit de test komt, of vijf sterren voor prijs of product krijgt, zegt dat toch iets over de kwaliteit van die rechtsbijstandverzekering. Wat zijn dan de beste rechtsbijstandverzekeringen?

De beste rechtsbijstandverzekering volgens Moneyview

In september 2018 kwam onderzoeksbureau Moneyview met de resultaten van een onderzoek naar rechtsbijstandverzekeringen. Moneyview deelt sterren uit in twee rubrieken: prijs en polisvoorwaarden. Vijf sterren voor prijs gingen naar Nationale Nederlanden, asr en Lancyr. En de beste rechtsbijstandverzekeringen wat betreft voorwaarden waren de rechtsbijstandverzekering van Nationale Nederlanden, de rechtsbijstandverzekering van ABN Amro en Lancyr. De rechtsbijstandverzekering van Lancyr is overigens een gelabelde variant van de rechtsbijstandverzekering van Nationale Nederlanden.

Beste rechtsbijstandverzekering volgens de Consumentenbond

De Consumentenbond deed in juli/augustus 2019 ook een onderzoek naar 32 rechtsbijstandverzekeringen. Beste uit de test kwam de rechtsbijstandverzekering van ABN Amro. Maar ook de rechtsbijstandverzekeringen van Inshared en Ditzo scoorden goed. Het predikaat beste koop ging naar de rechtsbijstandverzekering van Lancyr. Prepaid rechtsbijstand bleef in het onderzoek buiten beschouwing. Rechtshulp on demand is nog een relatief nieuw fenomeen dat door slechts een handvol rechtsbijstandverzekeraars wordt aangeboden.

Eerdere onderzoeken naar beste rechtsbijstandverzekeringen

Centraal Beheer kreeg in september 2016  van de Consumentenbond het predicaat Beste uit de Test bij rechtsbijstandverzekeringen, met een 7,7.  Rechtsbijstandverzekeringen van andere verzekeraars kwamen daar vlak achter. Sterk voordeel van de rechtsbijstandverzekering van Centraal Beheer is dat je de polis dagelijks kunt opzeggen, dat er geen franchise is en dat je kunt kiezen uit losse, uitgebreide modules, aldus de Consumentenbond. Direct na de rechtsbijstandverzekering van Centraal Beheer kwamen de polissen van Verzekeruzelf (7,6), Das (via intermediair), Nationale Nederlanden en De Goudse met een 7,5.

In juli/augustus 2015 kwam de rechtsbijstandverzekering van ABN Amro als Beste uit de Test met een 7,9 als eindcijfer. Deze verzekering wordt overigens uitgevoerd door Arag. Direct daarna kwamen onder meer Centraal Beheer, DAS, Nationale Nederlanden en Arag ProRecht Polis. Hun rechtsbijstandverzekeringen kregen allemaal het eindcijfer 7,6. Let op: dit eindcijfer zegt alleen iets over de voorwaarden van de rechtsbijstandverzekeringen, maar zegt niets over de prijs.

Lees ook welke rechtsbijstandverzekeringen in 2014 als beste uit de test van de Consumentenbond kwamen. En lees wat op dit moment de beste verzekering is voor uw vakantie, inboedel, opstal, aansprakelijkheid en pechhulpdekking is.

Vergelijk hier rechtsbijstandverzekeringen die het beste bij jouw situatie passen.

Deel dit met je vrienden!

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.