Wat is de beste verzekering in 2020?

Consumenten en ondernemers hebben keuze uit een enorm aanbod aan verzekeringen. Je kunt je in dit land voor zo ongeveer van alles en nog wat verzekeren. Veel Nederlanders zijn daardoor oververzekerd. Maar wat is nou eigenlijk de beste verzekering? Wat is bijvoorbeeld de beste reisverzekering, de beste autoverzekering, de beste zorgverzekering in 2019 of de beste rechtsbijstandverzekering? Alleverzekeringenopeenrij.nl zet de beste verzekeringen op een rij.

Om misverstanden te voorkomen: wij bepalen niet wat de beste verzekering is. Als journalistiek platform laten we dat graag over aan deskundige en onafhankelijke onderzoekers van bijvoorbeeld de Consumentenbond of Bureau Moneyview. Zij onderzoeken regelmatig wat bijvoorbeeld de beste uitvaartverzekering, de beste rechtsbijstandverzekering, de beste aansprakelijkheidsverzekering of de beste huisdierenverzekering is.

Jaarlijks verschijnen er heel wat onderzoeken naar de beste verzekeringen. De beste verzekering per soort op een rij. © Robin Higgins / Pixabay
Jaarlijks verschijnen er heel wat onderzoeken naar de beste verzekeringen. De beste verzekering per soort op een rij. © Robin Higgins / Pixabay

De beste verzekering voor u

Maar ook bij die beoordelingen van beste verzekering per categorie past vaak een kanttekening. Wat in z’n algemeenheid bijvoorbeeld de beste autoverzekering is, hoeft in uw specifieke situatie niet per se de beste verzekering te zijn. Een autoverzekering kan door iedereen uitgeroepen zijn tot beste autoverzekering. Maar als u op grond van uw leeftijd of schadeverleden niet als klant wordt geaccepteerd, dan heeft u daar niets aan. En dan is een andere autoverzekering voor u de beste autoverzekering. Daarom geeft de Consumentenbond bijvoorbeeld geen ‘beste koop autoverzekering’ meer. Bij autoverzekeringen kiest de bond nog wel de beste autoverzekering uit de test.

Wat is de beste autoverzekering in 2020?

De kans dat je auto gestolen wordt, is in Nederland gemiddeld 1 op 1300 rekenden onderzoekers van Moneyview uit. Je kunt je auto dus maar beter goed verzekeren. Volgens de Consumentenbond kun je dat voor een WA-autoverzekering het beste doen bij de HEMA of Allianz Direct. Die autoverzekeringen kwamen in februari 2020 als beste uit de test met allebei een 8,4. Bij de beperkt-casco-verzekeringen kwam ABN Amro als beste uit de bus. De Autoverzekering Royaal van Aegon werd als beste getest bij de all risk autoverzekeringen.

De Moneyview-onderzoekers bekeken in 2020 ook waar je de beste autoverzekering kunt afsluiten. Bij de all risk verzekeringen scoorden de autoverzekeringen van Inshared, ABN Amro en OHRA 5 sterren voor de beste voorwaarden. De volledig casco autoverzekeringen met de 5 sterren voor prijs waren Inshared, ANWB en Vereniging Eigen Huis. De 5 sterren autoverzekering van Inshared noteert al zes jaar achter elkaar de hoogste score voor prijs.

De beste WA-Extra autoverzekering in 2020

Wil je een Beperkt Casco-verzekering (ook wel WA-Extra autoverzekering of WA-Plus-autoverzekering genaamd?) Ga dan voor de WA Extra autoverzekering met de de beste voorwaarden naar ABN Amro, OHRA en Interpolis. ANWB, SNS en Vereniging Eigen Huis scoorden 5 sterren voor prijs.

Voor WA-autoverzekeringen, waarbij alleen schade die jij toebrengt aan anderen, gedekt is, vind je de beste voorwaarden bij Inshared, HEMA en Allianz Direct.

Ga voor je een autoverzekering afsluit, eerst vergelijken om te zien wat in jouw situatie de beste autoverzekering is.

De beste verzekering voor zorg

Dat is ook het geval bij zorgverzekeringen. Het kan zijn dat u dankzij uw lidmaatschap van bijvoorbeeld een patiëntenvereniging elders een zorgverzekering kunt afsluiten die voor u gunstiger is. Of doordat een zorgverzekeraar wel of juist geen contract heeft met een ziekenhuis bij u in de buurt. Daarom geeft de Consumentenbond dan ook geen ‘beste zorgverzekering uit de test’ ‘of beste koop zorgverzekering’.

De beste verzekering vergelijken met andere polissen

Het blijft dus altijd zaak om verzekeringen te vergelijken op prijs en polisvoorwaarden om voor u de beste verzekering uit te zoeken. En dan nog kan het gebeuren dat een aanbieder die bekend staat als de beste verzekeraar op zijn gebied, nou net in uw geval de plank misslaat.

De beste aansprakelijkheidsverzekering

Dat gezegd hebbende kunnen we toch van een aantal verzekeringen met de nodige slagen om de arm stellen dat zij de beste verzekering op hun gebied zijn. Zo is de aansprakelijkheidsverzekering van Centraal Beheer in maart 2018 en januari 2019 door de Consumentenbond uitgeroepen tot beste koop bij aansprakelijkheidsverzekeringen. Ook de aansprakelijkheidsverzekering van OHRA valt in positieve zin op. Deze aansprakelijkheidsverzekering kreeg in 2017 en 2018 van onderzoeksbureau Moneyview vijf sterren voor zowel prijs als voorwaarden. De polissen van ABN Amro en asr kregen in 2018 ook 5 sterren voor polisvoorwaarden. Naast OHRA kregen ook de aansprakelijkheidsverzekeringen van Aon Direct en United Insurance de hoogste score voor prijs. Vergelijk aansprakelijkheidsverzekeringen.

De beste woonverzekeringen in 2020

Bij de woonverzekeringen scoort Nationale Nederlanden doorgaans goed. De inboedelverzekering van Nationale Nederlanden kreeg in 2019 voor de vierde keer op rij de hoogste beoordeling op het onderdeel voorwaarden van bureau Moneyview. Qua prijs zijn de beste inboedelverzekeringen in 2020 van Verzekeruzelf (inboedelverzekering Basis), de extra uitgebreide inboedelverzekering van Centraal Beheer en Allsecur/Allianz Direct, aldus het Moneyview-onderzoek. De inboedelverzekering van Centraal Beheer kreeg ook 5 sterren voor beste polisvoorwaarden.

De onderzoekers van Moneyview publiceerden ook een onderzoek naar beste opstalverzekeringen. De beste opstalverzekeringen in 2020 zijn qua prijs de Woonhuisverzekering Basis van Verzekeruzelf (ook al 5 sterren in 2019), de Woonhuisverzekering Super Uitgebreid Leden van Vereniging Eigen Huis en de opstalverzekering Uitgebreid van Allianz de hoogste scores op prijs. De opstalverzekeringen met de beste polisvoorwaarden in 2020 zijn van Nationale Nederlanden (Maatwerk All-in polis), Woonhuisverzekering Super Uitgebreid van Vereniging Eigen Huis en de allrisk opstalverzekering van Unigarant.

Vergelijk opstalverzekeringen en vergelijk inboedelverzekeringen.

De beste reisverzekering 2020

Voor de doorlopende reisverzekeringen in 2020 gaf Moneyview vijf sterren voor het onderdeel prijs aan de Doorlopende Reisverzekering van Univé , nowGo/SNS (Doorlopende Reis Europa Plus/Wereld) en de Internationale. De doorlopende reisverzekeringen met de beste voorwaarden waren volgens de Moneyview-onderzoekers de Doorlopende Reisverzekering Premium van Allianz Global Assistance, de doorlopende reisverzekering van ANWB/Unigarant en de Doorlopende Reisverzekering Optimaal van Europeesche.

De beste kortlopende reisverzekeringen in 2020 wat betreft prijs zijn de kortlopende reisverzekering van nowGo en Aon Direct. Op voorwaarden kwamen de kortlopende verzekeringen van ANWB/Unigarant (Kortlopende Reis Compleet/Uitgebreid) en Europeesche als beste uit de bus. Vergelijk reisverzekeringen.

De beste rechtsbijstandverzekering

De beste rechtsbijstandverzekeringen volgens Moneyview zijn wat betreft prijs de rechtsbijstandverzekeringen van Nationale Nederlanden, ASR en Lancyr. Het bureau publiceerde daarover in september 2018 een onderzoek. En de beste rechtsbijstandverzekeringen wat betreft voorwaarden waren de rechtsbijstandverzekering van Nationale Nederlanden, Lancyr en ABN Amro. De rechtsbijstandverzekering van Lancyr is een gelabelde variant van de rechtsbijstandverzekering van Nationale Nederlanden. De Consumentenbond gaf in juli 2019 de rechtsbijstandverzekering van ABN Amro het predikaat beste uit de test. De rechtsbijstandverzekering van Lancyr werd als beste koop aangemerkt. Vergelijk rechtsbijstandverzekeringen.

Beste aanvullende pechhulpdekking bij de autoverzekering

De onderzoekers van Moneyview zochten in 2018 ook uit welke verzekeraar de beste aanvullende pechhulpdekking bij de autoverzekering biedt. De autoverzekeringen met aanvullende pechhulpdekking met de beste polisvoorwaarden zijn:
-Bij WA-autoverzekeringen en beperkt casco verzekeringen: InShared-Autoverzekering, ABN AMRO-Autoverzekering, en AllSecur-Autoverzekering;
-En bij Volledig-casco/allrisk-verzekeringen: Aegon-Autoverzekering Royaal, ABN AMRO-Autoverzekering en AllSecur-Autoverzekering

De beste aanvullende pechhulpdekking wat betreft prijs zijn:
-Bij WA-autoverzekeringen: Ditzo Autoverzekering, SNS- Autoverzekering en Verzekeruzelf.nl-Triple-A autoverzekering;
-Bij Beperkt-casco-verzekeringen: Ditzo Autoverzekering, InShared Autoverzekering en ANWB (leden)-Veilig Rijden autoverzekering;
-En bij Volledig-casco/allrisk-verzekeringen: Ditzo Autoverzekering, InShared Autoverzekering en a.s.r.-VVP Inruilplus,

Wat is de beste overlijdensrisicoverzekering?

Bij de overlijdensrisicopolissen is de verzekering van TAF de beste overlijdensrisicoverzekering wat betreft voorwaarden. Dat geldt zowel voor de gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering als de annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering. Als je alleen let op de premie dan behoort ook de overlijdensrisicoverzekering van Allianz bij de beste overlijdensrisicoverzekeringen met gelijkblijvende dekking. Hera Life, Scildon en Taf zijn de beste overlijdensrisicoverzekeringen wat betreft prijs bij de annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekeringen.

Deel dit met je vrienden!

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.