Wat is de beste verzekering?

Consumenten en ondernemers hebben keuze uit een enorm aanbod aan verzekeringen. Je kunt je in dit land voor zo ongeveer van alles en nog wat verzekeren. Veel Nederlanders zijn daardoor oververzekerd. Maar wat is nou eigenlijk de beste verzekering? Wat is bijvoorbeeld de beste reisverzekering, de beste autoverzekering, de beste zorgverzekering in 2019 of de beste rechtsbijstandverzekering? Alleverzekeringenopeenrij.nl zet de beste verzekeringen op een rij.

Om misverstanden te voorkomen: wij bepalen niet wat de beste verzekering is. Als journalistiek platform laten we dat graag over aan deskundige en onafhankelijke onderzoekers van bijvoorbeeld de Consumentenbond of Bureau Moneyview. Zij onderzoeken regelmatig wat bijvoorbeeld de beste uitvaartverzekering, de beste rechtsbijstandverzekering, de beste aansprakelijkheidsverzekering of de beste huisdierenverzekering is.

De beste verzekering voor u

Maar ook bij die beoordelingen van beste verzekering per categorie past vaak een kanttekening. Wat in z’n algemeenheid bijvoorbeeld de beste autoverzekering is, hoeft in uw specifieke situatie niet per se de beste verzekering te zijn. Een autoverzekering kan door iedereen uitgeroepen zijn tot beste autoverzekering. Maar als u op grond van uw leeftijd of schadeverleden niet als klant wordt geaccepteerd, dan heeft u daar niets aan. En dan is een andere autoverzekering voor u de beste autoverzekering. Daarom geeft de Consumentenbond bijvoorbeeld geen ‘beste koop autoverzekering’ meer. Bij autoverzekeringen kiest de bond nog wel de beste autoverzekering uit de test.

Wat is de beste autoverzekering in 2020?

De kans dat je auto gestolen wordt, is in Nederland gemiddeld 1 op 1300 rekenden onderzoekers van Moneyview uit. Je kunt je auto dus maar beter goed verzekeren. Volgens de Consumentenbond kun je dat voor een WA-autoverzekering het beste doen bij de HEMA of Allsecur Direct. Die autoverzekeringen kwamen in februari 2020 als beste uit de test met allebei een 8,4. Bij de beperkt-casco-verzekeringen kwam ABN Amro als beste uit de bus. De Autoverzekering Royaal van Aegon werd als beste getest bij de all risk autoverzekeringen.

De Moneyview-onderzoekers bekeken in 2019 ook waar je de beste autoverzekering kunt afsluiten. Bij de allrisk verzekeringen scoorden de autoverzekeringen van Ditzo, Inshared en de ANWB-verzekering voor leden het beste op prijs. De autoverzekeringen met de beste voorwaarden waren volgens Moneyview Aegon (autoverzekering Royaal), ABN Amro en Interpolis. Opvallend is dat Ditzo en Inshared ook al hoog scoorden met de pechhulpdekkingen bij hun autoverzekeringen.

Wil je een Beperkt Casco-verzekering of alleen WA-verzekering voor je auto afsluiten? Ga dan voor de beste prijs naar ANWB, SNS en Vereniging Eigen Huis. Daarentegen vind je de beste voorwaarden voor een beperkt-casco-verzekering bij ABN Amro, Centraal Beheer en Interpolis. Voor WA-autoverzekeringen, waarbij alleen schade die jij toebrengt aan anderen, gedekt is, vind je de beste voorwaarden bij FBTO, Inshared en Allsecur.

De beste verzekering voor zorg

Dat is ook het geval bij zorgverzekeringen. Het kan zijn dat u dankzij uw lidmaatschap van bijvoorbeeld een patiëntenvereniging elders een zorgverzekering kunt afsluiten die voor u gunstiger is. Of doordat een zorgverzekeraar wel of juist geen contract heeft met een ziekenhuis bij u in de buurt. Daarom geeft de Consumentenbond dan ook geen ‘beste zorgverzekering uit de test’ ‘of beste koop zorgverzekering’.

De beste verzekering vergelijken met andere polissen

Het blijft dus altijd zaak om verzekeringen te vergelijken op prijs en polisvoorwaarden om voor u de beste verzekering uit te zoeken. En dan nog kan het gebeuren dat een aanbieder die bekend staat als de beste verzekeraar op zijn gebied, nou net in uw geval de plank misslaat.

De beste aansprakelijkheidsverzekering

Dat gezegd hebbende kunnen we toch van een aantal verzekeringen met de nodige slagen om de arm stellen dat zij de beste verzekering op hun gebied zijn. Zo is de aansprakelijkheidsverzekering van Centraal Beheer in maart 2018 en januari 2019 door de Consumentenbond uitgeroepen tot beste koop bij aansprakelijkheidsverzekeringen. Ook de aansprakelijkheidsverzekering van OHRA valt in positieve zin op. Deze aansprakelijkheidsverzekering kreeg in 2017 en 2018 van onderzoeksbureau Moneyview vijf sterren voor zowel prijs als voorwaarden. De polissen van ABN Amro en asr kregen in 2018 ook 5 sterren voor polisvoorwaarden. Naast OHRA kregen ook de aansprakelijkheidsverzekeringen van Aon Direct en United Insurance de hoogste score voor prijs. Vergelijk aansprakelijkheidsverzekeringen.

De beste woonverzekering

Bij de woonverzekeringen scoort Nationale Nederlanden doorgaans goed. De inboedelverzekering van Nationale Nederlanden kreeg in 2019 voor de vierde keer op rij de hoogste beoordeling op het onderdeel voorwaarden van bureau Moneyview. Qua prijs zijn de beste inboedelverzekeringen in 2019 van Reaal (inboedelverzekering Basis), Verzekeruzelf (inboedelverzekering Basis) en Allsecur, aldus het Moneyview-onderzoek. Bij een test van de Consumentenverzekering kwam de inboedelverzekering Basis van Reaal als beste koop naar voren. beste uit de test was de Interpolis Totaal-inboedelverzekering.

De onderzoekers van Moneyview publiceerden ook een onderzoek naar beste opstalverzekeringen. In 2019 kregen de nowGo Opstalverzekering Bewust, de Woonhuisverzekering Basis van Verzekeruzelf en de Woonhuisverzekering Super Uitgebreid Leden van Vereniging Eigen Huis de hoogste scores op prijs. De opstalverzekeringen met de beste polisvoorwaarden zijn van Nationale Nederlanden (Maatwerk All-in polis), de opstalverzekering van Centraal Beheer en de Woonhuisverzekering Super Uitgebreid van Vereniging Eigen Huis.

Vergelijk opstalverzekeringen en vergelijk inboedelverzekeringen.

De beste reisverzekering

De beste reisverzekering in 2018 en 2019 lijkt die van nowGo te zijn. De reisverzekeringen nowGo Plus en nowGo Europa mogen zich sinds november 2018 Beste Koop van de Consumentenbond noemen. En in april 2018 kregen de doorlopende reisverzekering Europa Plus en Wereld van nowGo ook al vijf sterren voor prijs van Moneyview.

Bij de doorlopende reisverzekeringen gaf Moneyview vijf sterren voor het onderdeel prijs ook nog aan de Doorlopende Reisverzekering van Univé en SNS (Doorlopende Reis Europa Plus/Wereld). De doorlopende reisverzekeringen met de beste voorwaarden waren volgens de Moneyview-onderzoekers de Doorlopende Reisverzekering Premium van Allianz Global Assistance, de doorlopende reisverzekering van ABN AMRO en de Doorlopende Reisverzekering Optimaal van Europeesche.

De beste kortlopende reisverzekeringen wat betreft prijs zijn de kortlopende reisverzekering van nowGo en Aon Direct. Wat betreft voorwaarden kwamen de kortlopende verzekeringen van ANWB/Unigarant (Kortlopende Reis Compleet/Uitgebreid) en ING als beste uit de bus. Vergelijk reisverzekeringen.

De beste rechtsbijstandverzekering

De beste rechtsbijstandverzekeringen volgens Moneyview zijn wat betreft prijs de rechtsbijstandverzekeringen van Nationale Nederlanden, ASR en Lancyr. Het bureau publiceerde daarover in september 2018 een onderzoek. En de beste rechtsbijstandverzekeringen wat betreft voorwaarden waren de rechtsbijstandverzekering van Nationale Nederlanden, Lancyr en ABN Amro. De rechtsbijstandverzekering van Lancyr is een gelabelde variant van de rechtsbijstandverzekering van Nationale Nederlanden. De Consumentenbond gaf in juli 2019 de rechtsbijstandverzekering van ABN Amro het predikaat beste uit de test. De rechtsbijstandverzekering van Lancyr werd als beste koop aangemerkt. Vergelijk rechtsbijstandverzekeringen.

Beste aanvullende pechhulpdekking bij de autoverzekering

De onderzoekers van Moneyview zochten in 2018 ook uit welke verzekeraar de beste aanvullende pechhulpdekking bij de autoverzekering biedt. De autoverzekeringen met aanvullende pechhulpdekking met de beste polisvoorwaarden zijn:
-Bij WA-autoverzekeringen en beperkt casco verzekeringen: InShared-Autoverzekering, ABN AMRO-Autoverzekering, en AllSecur-Autoverzekering;
-En bij Volledig-casco/allrisk-verzekeringen: Aegon-Autoverzekering Royaal, ABN AMRO-Autoverzekering en AllSecur-Autoverzekering

De beste aanvullende pechhulpdekking wat betreft prijs zijn:
-Bij WA-autoverzekeringen: Ditzo Autoverzekering, SNS- Autoverzekering en Verzekeruzelf.nl-Triple-A autoverzekering;
-Bij Beperkt-casco-verzekeringen: Ditzo Autoverzekering, InShared Autoverzekering en ANWB (leden)-Veilig Rijden autoverzekering;
-En bij Volledig-casco/allrisk-verzekeringen: Ditzo Autoverzekering, InShared Autoverzekering en a.s.r.-VVP Inruilplus,

Wat is de beste overlijdensrisicoverzekering?

Bij de overlijdensrisicopolissen is de verzekering van TAF de beste overlijdensrisicoverzekering wat betreft voorwaarden. Dat geldt zowel voor de gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering als de annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering. Als je alleen let op de premie dan behoort ook de overlijdensrisicoverzekering van Allianz bij de beste overlijdensrisicoverzekeringen met gelijkblijvende dekking. Hera Life, Scildon en Taf zijn de beste overlijdensrisicoverzekeringen wat betreft prijs bij de annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekeringen.

Deel dit met je vrienden!

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.