Ga naar de inhoud

Goed verzekerd op reis: Reisverzekering dekt meer dan alleen vakantieleed

Als het coronavirus één ding duidelijk heeft gemaakt, dan is het wel hoe belangrijk een goede reisverzekering is. Daarom de drie belangrijkste redenen om goed verzekerd op reis te gaan.

Laatst gewijzigd: 30 mei 2024.

Goed verzekerd op reis met een passende reisverzekering

Paragliden? Ga goed verzekerd op reis met een reisverzekering met dekking voor gevaarlijke sporten. © Alekverov / Pixabay
Paragliden? Ga goed verzekerd op reis met een reisverzekering met dekking voor gevaarlijke sporten. © Alekverov / Pixabay

Het lijstje rampspoed waar vakantiegangers mee te maken kunnen krijgen, lijkt elk jaar langer te worden: bosbranden, hittegolven, oorlogsgeweld en overstromingen. Bij de ANWB Alarmcentrale kwamen in 2023 ruim 900.000 telefoontjes en digitale hulpverzoeken binnen. Dan hoop je maar dat al die toeristen goed verzekerd op reis gaan.

Goed verzekerd op reis met een reisverzekering

Ook in normale tijden is het van belang dat je een goede reisverzekering afsluit. Wie rondreist met een camper, kan bij de Nederlandse Kampeerauto Club NKC een speciale reisverzekering voor camperaars afsluiten. En als bijvoorbeeld je caravan afbrandt bij een bosbrand in Zuid-Europa wordt dat doorgaans wel vergoed door de caravanverzekering. Maar die dekt niet de kosten van repatriëring en eventuele extra verblijfkosten. Ook misgelopen vakantiedagen kun je claimen bij de reisverzekering. Wie goed verzekert op reis gaat, hoeft zich daar geen zorgen om te maken.

Onverwacht overlijden

Maar dat is maar een deel van het verhaal. Je reisverzekering keert ook uit als jij of een van je reisgenoten eerder naar huis moet vanwege een onverwacht overlijden in de familie. Het moet daarbij wel om familieleden in de eerste of tweede graad zijn. Je favoriete oom, je peettante, maar ook je beste vriendin en je oppasbuurvrouw vallen daar niet onder. En het moet om een onverwacht overlijden gaan. Als je familielid al op sterven lag en je gaat toch op vakantie, dan kan de reisverzekering bij overlijden mogelijk niet uitkeren.

Goed verzekerd op reis vanwege medische kosten

Veel mensen denken nog steeds dat ze zonder reisverzekering kunnen, omdat ze toch geen waardevolle spullen meenemen. Maar dat kan een dure misvatting zijn. Want een van de belangrijkste redenen om goed verzekerd op reis te gaan met een goede reisverzekering, is de dekking van medische kosten. Die kunnen in het buitenland al snel torenhoog oplopen.

En dat geldt niet alleen voor een rondreis door de Verenigde Staten. Ook bij een ski-ongeluk in Oostenrijk kom je al snel in een privé-kliniek terecht. Er worden wat extra fotootjes gemaakt, je moet voor de zekerheid een paar nachtjes blijven en de zorgkosten lopen lekker op. Je Nederlandse basisverzekering vergoedt binnen de Europese Unie alleen de kosten tot het Nederlandse zorgtarief en dat is vaak niet genoeg. En juist dan springt de reisverzekering bij.

Waar kun je een reisverzekering afsluiten?

Ga dus goed verzekerd op reis en sluit een doorlopende reisverzekering af bij onder meer Ohra, ABN Amro (5 sterren voor prijs en polisvoorwaarden in 2024), De Internationale, Allianz Global Assistance FBTO, Centraal Beheer, Inshared en Unive (5 sterren voor prijs van Moneyview in 2020, 2021, 2022 en 2024). Check voor je een verzekering afsluit, altijd eerst de polisvoorwaarden. Kijk ook of er niet ergens een kortingsactie voor reisverzekeringen loopt.

Lees ook: Dit zijn de beste doorlopende reisverzekeringen van dit moment.

Kijk ook naar de reisverzekering van LTA Lifecard Travel Assistance. Deze verzekeraar is al jaren actief in de Duits-sprekende landen, maar biedt sinds 2022 ook reisverzekeringen in Nederland.

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Privacy
3.7/5 - (3 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.