Overstappen naar een internetzorgverzekering in 2021

Een internetzorgverzekering is doorgaans een stuk goedkoper dan een gewone zorgverzekering. Vandaar dat internetzorgverzekeringen al jaren enorm in trek zijn. Overstappen van een gewone basisverzekering naar een internetzorgverzekering van dezelfde zorgverzekeraar kan soms ook al flink schelen

Dat bleek enkele jaren geleden uit een analyse van een vergelijkingssite. En wie naar de lijstjes van goedkoopste zorgverzekeringen kijkt, ziet daar meestal de internetzorgverzekeringen bovenaan.

Bij een internetzorgverzekering regel je zoveel mogelijk zaken online. Je arts of behandelaar mag je natuurlijk wel in het echt bezoeken. © Cottonbro via Pexels
Bij een internetzorgverzekering regel je zoveel mogelijk zaken online. Je arts of behandelaar mag je natuurlijk wel in het echt bezoeken. © Cottonbro via Pexels

Bij een internetzorgverzekering regel je al je zorgzaken helemaal of zoveel mogelijk online via een beveiligde, persoonlijke omgeving of een app. Bij de nieuwe zorgverzekering Jaaah, een merk van ONVZ, doe je bijvoorbeeld alles via een app. Declaraties indienen kan bij sommige zorgverzekeraars nog wel per post, maar gebeurt ook meestal online via apps of een persoonlijke beveiligde omgeving op de site van de zorgverzekeraar.

Internetzorgverzekering voor prijsbewuste overstappers

Een aantal jaar geleden hebben zorgverzekeraars onlinepolissen geïntroduceerd. Een goedkopere polis, waarbij de service voornamelijk online plaatsvindt. Dat scheelt verzekeraars in de kosten wat de premie kan drukken. Op deze manier hoopten de zorgverzekeraars prijsbewuste overstappers te winnen. Overstappen naar een goedkope zorgverzekering? Vergelijk zorgverzekeringen op prijs, klanttevredenheid en voorwaarden en vraag vrijblijvend offertes op.

Internetzorgverzekeringen op een rij

CZ biedt Just en CZ Direct is ook weer teruggekomen in 2020. De regionale zorgverzekeraar Salland introduceert voor iedereen in heel Nederland ZorgDirect, Univé biedt Univé Select aan en Menzis zet Anderzorg in als internetzorgverzekering. Menzis biedt in 2021 overigens ook een goedkope zorgverzekering aan, waarbij u alleen terecht kunt bij een beperkt aantal zorgverleners. De Online Gemak-zorgverzekering van Ohra is de goedkoopste internetverzekering met vrije zorgkeuze waarbij u niet hoeft bij te betalen als u naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat.

Zekur is in 2022 niet langer de goedkoopste zorgverzekering. Dat is de ZieZo van Zilveren Kruis. Ditzo (goedkoopste zorgverzekering bij combinatiepolissen), FBTO, Bewuzt van VGZ, Univé Zorg Select en ZieZo van Zilveren Kruis zijn allemaal internetzorgverzekeringen.

Verschil ‘gewone’ basisverzekering en online verzekering

Voor de samenstelling van het pakket maakt het niet uit of je een gewone basisverzekering of een internetzorgverzekering kiest. De overheid bepaalt namelijk wat er in het pakket zit; de zorgverzekeraar hangt er alleen zijn prijskaartje aan.

De internetzorgverzekeringen zijn goedkoper doordat de communicatie vaak alleen via internet, e-mail of soms telefonisch loopt. Om het hun klanten makkelijker te maken, hebben diverse zorgverzekeraars apps ontwikkeld, zodat je altijd toegang hebt tot je internetzorgverzekering. Ook moeten klanten medicijnen en hulpmiddelen vaak online bestellen.

Internetzorgverzekering vergelijken

Check wel voor het afsluiten van een internetzorgverzekering bij welke zorgverleners en ziekenhuizen je terecht kunt. Het kan zijn dat je met een internet zorgverzekering veel minder keuze in zorgverleners en ziekenhuizen hebt. Dat geldt overigens voor meer goedkope zorgverzekeringen.
Premies vergelijken en een zorgverzekering afsluiten kan hieronder:

Static Template

Deel dit met je vrienden!

Tags

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.