Overstappen naar een internetzorgverzekering in 2020

Internetzorgverzekeringen zijn al jaren enorm in trek. Internetzorgverzekeringen zijn dan ook een stuk goedkoper. Overstappen van een gewone basisverzekering naar een internetzorgverzekering van dezelfde zorgverzekeraar kan soms ook al flink schelen

Dat bleek enkele jaren geleden uit een analyse van een vergelijkingssite. En wie naar de lijstjes van goedkoopste zorgverzekeringen kijkt, ziet daar meestal de internetzorgverzekeringen bovenaan. Bij een internetzorgverzekering regel je al je zorgzaken helemaal of zoveel mogelijk online via een beveiligde, persoonlijke omgeving of een app. Declaraties indienen kan soms nog wel per post, maar gebeurt ook meestal online via apps of een persoonlijke beveiligde omgeving op de site van de zorgverzekeraar.

Internetzorgverzekering voor prijsbewuste overstappers

Een aantal jaar geleden hebben zorgverzekeraars onlinepolissen geïntroduceerd. Een goedkopere polis, waarbij de service voornamelijk online plaatsvindt. Op deze manier hoopten de zorgverzekeraars prijsbewuste overstappers te winnen. Overstappen naar een goedkope zorgverzekering? Vergelijk zorgverzekeringen op prijs, klanttevredenheid en voorwaarden en vraag vrijblijvend offertes op.

Internetzorgverzekeringen op een rij

CZ biedt Just en CZ Direct is ook weer terug in 2020. De regionale zorgverzekeraar Salland introduceert voor iedereen in heel Nederland ZorgDirect, Univé biedt Univé Select aan en Menzis zet Anderzorg in als internetzorgverzekering. Menzis biedt in 2020 overigens ook een goedkope zorgverzekering aan, waarbij u alleen terecht kunt bij een beperkt aantal zorgverleners. De Online Gemak-zorgverzekering van Ohra is de goedkoopste internetverzekering met vrije zorgkeuze waarbij u niet hoeft bij te betalen als u naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat.

Zekur (ook in 2020 weer de goedkoopste zorgverzekering, maar alleen bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar), Ditzo (goedkoopste zorgverzekering bij combinatiepolissen), FBTO, Bewuzt van VGZ en Ziezo van Zilveren Kruis zijn allemaal internetzorgverzekeringen. Bij studentenverzekering Besured regel je ook alles online.

Verschil ‘gewone’ basisverzekering en online verzekering

Voor de samenstelling van het pakket maakt het niet uit of je een gewone basisverzekering of een internetzorgverzekering kiest. De overheid bepaalt namelijk wat er in het pakket zit; de zorgverzekeraar hangt er alleen zijn prijskaartje aan. De internetzorgverzekeringen zijn goedkoper doordat de communicatie vaak alleen via internet, e-mail of soms telefonisch loopt. Om het hun klanten makkelijker te maken, hebben diverse zorgverzekeraars apps ontwikkeld, zodat je altijd toegang hebt tot je internetzorgverzekering. Ook moeten klanten medicijnen en hulpmiddelen vaak online bestellen.

Check wel voor het afsluiten van een internetzorgverzekering bij welke zorgverleners en ziekenhuizen je terecht kunt. Het kan zijn dat je met een internet zorgverzekering veel minder keuze in zorgverleners en ziekenhuizen hebt. Dat geldt overigens voor meer goedkope zorgverzekeringen.
Premies vergelijken en een zorgverzekering afsluiten kan hieronder:

Deel dit met je vrienden!

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.