Ga naar de inhoud

Overstappen naar een internetzorgverzekering in 2024

Een internetzorgverzekering is doorgaans een stuk goedkoper dan een gewone zorgverzekering. Vandaar dat internetzorgverzekeringen al jaren enorm in trek zijn. Overstappen van een gewone basisverzekering naar een internetzorgverzekering van dezelfde zorgverzekeraar kan soms ook al flink schelen

Dat bleek enkele jaren geleden uit een analyse van een vergelijkingssite. En wie naar de lijstjes van goedkoopste zorgverzekeringen kijkt, ziet daar meestal de internetzorgverzekeringen bovenaan.

Bij een internetzorgverzekering regel je zoveel mogelijk zaken online. Je arts of behandelaar mag je natuurlijk wel in het echt bezoeken. © Cottonbro via Pexels
Bij een internetzorgverzekering regel je zoveel mogelijk zaken online. Je arts of behandelaar mag je natuurlijk wel in het echt bezoeken. © Cottonbro via Pexels

Bij een internetzorgverzekering regel je al je zorgzaken helemaal of zoveel mogelijk online via een beveiligde, persoonlijke omgeving of een app. Bij VinkVink, een online merk van Menzis en de goedkoopste combinatiepolis, kun je al je zaken via de app of een chat regelen. Je kunt niet eens telefonisch contact opnemen, laat staan een brief sturen. Ook bij de FBTO Basis naturaverzekering, de goedkoopste zorgverzekering van 2024, kun je alleen chatten en Whatsappen.

Declaraties indienen kan bij sommige zorgverzekeraars nog wel per post, maar gebeurt ook meestal online via apps of een persoonlijke beveiligde omgeving op de site van de zorgverzekeraar.

Internetzorgverzekering voor prijsbewuste overstappers

Een aantal jaar geleden hebben zorgverzekeraars onlinepolissen geïntroduceerd. Een goedkopere polis, waarbij de service voornamelijk online plaatsvindt. Dat scheelt verzekeraars in de kosten wat de premie kan drukken. Op deze manier hoopten de zorgverzekeraars prijsbewuste overstappers te winnen. Overstappen naar een goedkope zorgverzekering? Vergelijk zorgverzekeringen op prijs, klanttevredenheid en voorwaarden en vraag vrijblijvend offertes op.

Internetzorgverzekeringen op een rij

CZ biedt Just en CZ Direct is ook weer teruggekomen in 2020. Univé biedt Univé Select aan en Menzis zet Anderzorg en het eerder genoemde VinkVink in als internet only zorgverzekering. Menzis biedt in 2024 onder eigen naam overigens ook een goedkope zorgverzekering aan, waarbij u alleen terecht kunt bij een beperkt aantal zorgverleners. 

Verschil ‘gewone’ basisverzekering en online verzekering

Voor de samenstelling van het pakket maakt het niet uit of je een gewone basisverzekering of een internetzorgpolis kiest. De overheid bepaalt namelijk wat er in het pakket zit; de zorgverzekeraar hangt er alleen zijn prijskaartje aan.

De online verzekeringen zijn goedkoper doordat de communicatie vaak alleen via internet, e-mail of soms telefonisch loopt. Om het hun klanten makkelijker te maken, hebben diverse zorgverzekeraars apps ontwikkeld, zodat je altijd toegang hebt tot je internetzorgverzekering. Ook moeten klanten medicijnen en hulpmiddelen vaak online bestellen.

Internetzorgverzekering vergelijken

Check wel voor het afsluiten van een internetzorgverzekering bij welke zorgverleners en ziekenhuizen je terecht kunt. Het kan zijn dat je met een internetpolis veel minder keuze in zorgverleners en ziekenhuizen hebt. Dat geldt overigens voor meer goedkope zorgverzekeringen.
Premies vergelijken en een zorgverzekering afsluiten kan hieronder:

Static Template

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Privacy
5/5 - (2 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.