Ga naar de inhoud

Sneller overlijdensrisicoverzekering voor chronisch zieken bij Reaal

Het aanvragen van een overlijdensrisicoverzekering voor chronisch zieken kan een langdurig proces zijn. In veel gevallen worden chronisch zieken geconfronteerd met een forse premieopslag of een afwijzing. Dankzij een samenwerking tussen Reaal en intermediair ICZ moet het aanvragen van een overlijdensrisicoverzekering voor chronisch zieken sneller verlopen en een hogere acceptatiegraad opleveren.

Update 9 september 2022: Reaal is in september 2022 gestopt met het aanbieden van overlijdensrisicoverzekeringen.

Vergelijk online zelf de overlijdensrisicoverzekeringen van onder meer Dela, Nationale Nederlanden, Allianz, FBTO en Centraal Beheer.

Nederland telt 5,3 miljoen mensen met een chronische ziekte, zoals diabetes, obesitas en epilepsie. Ook mensen met MS, HIV, nier-, lever- en longaandoeningen, hart- en vaatziekten en de ziekte van Crohn worden beschouwd als chronisch zieken. Dat geldt ook voor mensen die kanker hebben gehad en genezen zijn verklaard.

Wie een ziekte heeft gehad of een chronische ziekte heeft, kan vaak moeilijk een overlijdensrisicoverzekering (ORV) afsluiten. Vaak moeten ze een hogere premie betalen of worden ze afgewezen. Dat maakt het kopen van een huis door chronisch zieken een stuk lastiger of zelfs onmogelijk.

Aanvragen overlijdensrisicoverzekering voor chronisch zieken kan sneller

Reaal vraagt normaal gesproken bij een aanvraag voor een overlijdensrisicoverzekering voor chronisch zieken zelf de medische stukken op. Dat voortraject wordt nu door de gespecialiseerde intermediair gedaan. Daardoor kan Reaal sneller in de stukken duiken. En dat moet weer leiden tot een hogere acceptatiegraad.

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Privacy
5/5 - (2 stemmen)