Overlijdensrisicoverzekeringen duurder voor vrouwen, goedkoper voor mannen

Nu de premies van overlijdensrisicoverzekeringen sekseneutraal zijn geworden, zijn de premies sterk gaan veranderen. Dat concludeert de Consumentenbond.

Vrouwen leven gemiddeld langer dan mannen. Toch mogen verzekeraars van het Europese Hof van Justitie sinds december 2012 bij de premiebepaling geen onderscheid meer maken tussen de seksen. Dat heeft geleid tot flinke veranderingen in de premies voor overlijdensrisicoverzekeringen, blijkt uit onderzoek van Moneyview in opdracht van de Consumentenbond.

Overlijdensrisicoverzekeringen vergelijken

Mannen van 45 jaar betalen tot 21 procent minder premie voor een overlijdensrisicoverzekering. Vrouwen van vijftig jaar zijn juist gemiddeld 20 procent duurder uit dan voor de invoering van het verbod. Wel zijn premies voor overlijdensrisicoverzekeringen in de afgelopen tien jaar voor zowel mannen als vrouwen sowieso goedkoper geworden. Daarom kan het volgens de bond de moeite waard zijn om overlijdensrisicoverzekeringen te vergelijken en in veel gevallen over te stappen. U kunt online overlijdensrisicoverzekeringen afsluiten bij onder meer ZwitserlevenCentraal BeheerDela en Reaal. Lees ook: Overlijdensrisicoverzekeringen vergelijken: premies en voorwaarden.

Overlijdensrisicoverzekering voor vrouwen duurder

Dat de premies voor mannen zouden dalen en voor vrouwen zouden stijgen is geen verrassing. Wel verrassend zijn de verschillen in leeftijd. Vrouwen van 35 jaar zijn gemiddeld 4% duurder uit dan in april 2012. Voor vrouwen van 50 jaar geldt gemiddeld een hogere premie van 20%. Voor mannen van 25 tot 45 jaar daalde de gemiddelde premie met ongeveer 15%, voor mannen van 50 jaar met 12%.

Ga je een overlijdensrisicoverzekering bij een andere verzekeraar afsluiten? Zeg je oude polis pas op als je voor je nieuwe overlijdensrisicoverzekering bent geaccepteerd.

Deel dit met je vrienden!