Agis: veel keuze in zorgverzekeringen

Agis Zorgverzekeringen biedt in 2015 geen zorgverzekeringen meer onder haar eigen naam aan. Moederbedrijf Achmea heeft besloten om in 2015 de zorgverzekeringen van Agis en jongerenverzekering Take Care Now aan te bieden onder het merk Zilveren Kruis Achmea. Het merk Pro Life, een zorgverzekering voor christenen, blijft nog wel bestaan.

Agis, een onderdeel van Achmea, had in 2014 de bezem door haar brede aanbod aan zorgverzekeringen gehaald en biedt nu nog maar twee soorten basisverzekering aan: de Agis Basispolis Basic (een naturapolis) en de Agis Basispolis, een restitutieverzekring. De Agis Basis Combi, een combinatieverzekering waarbij u een internet basisverzekering combineert met de Combi Plus aanvullende verzekering, wordt niet meer aangeboden.

De Agis basisverzekering

De Agis Basispolis Basic is een zogeheten naturapolis. Dat betekent onder meer dat u in alle ziekenhuizen in Nederland terecht kunt en dat u geen rekeningen hoeft voor te schieten. U moet dan wel naar een zorgverlener gaan met wie Agis een contract heeft. In de praktijk heeft een grote ziektekostenverzekeraar als Agis met zoveel partijen contracten, dat u vrijwel altijd wel naar de zorgaanbieder van uw keuze kunt. De zorgverlener stuurt de rekening rechtstreeks naar Agis.

Bij de restitutiepolis, de Agis Basispolis, kunt u zelf uw zorgverlener kiezen. Als deze geen contract heeft met Agis, moet u zelf de rekening voorschieten.

Wat is de zorgpremie 2014 voor Agis?

In 2014 is de zorgpremie van de naturapolis van Agis (Agis Basispolis Basic) gedaald van 108,25 per maand in 2013 naar 98,75 per maand in 2014 (1185 euro per jaar, een daling van 114 euro per jaar). U heeft dan alleen het wettelijk verplichte eigen risico van 360 euro. Kiest u voor het maximale eigen risico van 860 euro, dan daalt de premie voor de Agis naturapolis naar 72,98 euro per maand. Agis werkt momenteel met een kortingsactie. Overstappers die bij Agis een basisverzekering plus een aanvullende verzekering afsluiten, krijgen 75 euro retour.

De premie voor de restitutiepolis van Agis (Agis Basispolis) daalt in 2014 naar 104 euro per maand (1248 euro per jaar) tegen 108,75 per maand in 2013. Daarnaast had Agis in 2013 een internetzorgverzekering. Die wordt in 2014 niet meer aangeboden. Aanvullende verzekeringen bij Agis stijgen ongeveer 5 procent in premie. Vergelijk de premies van de zorgverzekering van Agis met andere zorgverzekeraars of ga naar het overzicht van premies van zorgverzekeringen.

Aanvullende zorgverzekeringen bij Agis

Kunt u voor de basisverzekering kiezen uit een naturapolis of een restitutiepolis, bij de aanvullende verzekeringen kunt u kiezen uit maar liefst zes aanvullende verzekeringen: de Compact verzekering, de Compleet polis, de Gezinnen polis, de 50+ actief verzekering, de Comfort verzekering en de Comfort Plus verzekering. De Compact polis bijvoorbeeld is vooral bedoeld voor mensen met weinig medische kosten die toch wat extra zekerheid willen hebben. De andere aanvullende verzekeringen bieden steeds iets meer of hogere dekkingen, maar zijn ook steeds net iets duurder. De duurste, de Comfort Plus verzekering, biedt de meest uitgebreide dekking, maar is ook het duurst. Agis heeft twee aanvullende verzekeringen ontworpen voor speciale doelgroepen: de gezinnenpolis en de 50+ Actief Polis. Bekijk het overzicht van premies van aanvullende verzekeringen op de website van Agis..

Tandartsverzekeringen van Agis

Agis heeft ook drie aanvullende tandartsverzekeringen ontwikkeld: de Tand Compact verzekering (14,95 per maand), de Tand Compleet polis (€ 25,75 per maand) en de Tand Comfort € 34,75 per maand). De dekking loopt steeds iets op evenals de premie. De Tand Compact verzekering vergoedt jaarlijks maximaal 250 euro aan tandartskosten, de Tand Compleet-verzekering vergoedt maximaal 500 euro en de Tand Comfort-polis keert jaarlijks maximaal 1000 euro uit. Alleen voor die laatste tandartsverzekering hanteert Agis een medische acceptatie.

Extra’s bij de zorgverzekering van Agis

Bij Agis heeft iedereen met een zorgpolis recht op wachtlijstbemiddeling en hulp bij het vinden van een zorgverlener. Verder kunt u gebruik maken van het gratis eBook ‘Oei ik groei’, kunt u profiteren van het gratis coachingsprogramma Slimmer Zwanger en krijgt u korting op tal van zaken zoals brillen, cosmetische ingrepen, een health check, ooglaseren en bepaalde hulpmiddelen.

Naast Agis horen ook grote merken als Interpolis, Zilveren Kruis Achmea, FBTO, Centraal Beheer Achmea en Avéro Achmea tot de Achmea-groep.

Deel dit met je vrienden!